Ajax maakt jaarcijfers bekend en maakt winst van 22 miljoen, eigen vermogen stijgt naar 110 miljoen

geld2304

Ajax heeft vrijdag de jaarcijfers over het boekjaar 2014/2015 bekendgemaakt en hieruit blijkt dat het de club financieel aardig voor de wind gaat. Ajax kon op bijna elk gebied een plusje bijschrijven en zag het eigen vermogen naar liefst 110 miljoen euro stijgen, dit in tegenstelling tot de prestaties op het veld waarbij opnieuw veel kritiek is op het weinig sprankelende spel van Ajax.

Ook de omzet groeide van 104 naar ruim 105 miljoen euro. Ajax voerde tevens een bezuiniging door, waardoor de totale bedrijfskosten met drie miljoen euro daalden. De goede cijfers zijn mede te danken aan het bereiken van de eindronde van de Champions League en het halen van de zestiende en achtste finales van de Europa League. De kerncijfers van het verslag lees je hier.

Bron: Ajax.nl

Related posts

50 Comments

 1. FrankiC

  Tijd voor FdB om een verlanglijstje in te leveren.
  Volgend jaar zal blijken wat het gemis van deelname aan het miljoenenbal voor gevolgen heeft.

  1. BobbyHaarms

   Nee nog veel liever van die irritante beurs af, dat hangt als een molensteen om Ajax’ nek heen

  1. BobbyHaarms

   Terrein kopen waar ooit De Meer stond, huizen plat daar en een megagrote nieuwe De Meer bouwen lijkt me stiekum best mooier 🙂

    1. Misterajax

     Nee ik had het niet tegen Indojood, ik vroeg me af of KLASSE20 een voorbeeld kon geven van een speler die Ajax kan kopen voor 25 miljoen.

 2. Indojood

  Niet over de balk smijten maar nog meer investeren in de jeugdopleiding en gewoon een keer het Plan Cruijff volledig uitvoeren.

 3. hubert

  kopen en dure spelers onderhouden is totaal geen garantie voor het kampioenschap. en als je geen kampioen word wat zeggen de negatievelingen dan???

 4. Vakje129

  Dit vinden alleen de aandeelhouders een goed bericht ,want een goede spits of verdediger kan er niet vanaf??

 5. jojo123

  Makkelijk een goede speler kunnen halen, misschien zelfs twee nog voor dit seizoen. Dan wellicht de Champions League gehaald waar ook weer 20 miljoen staat te wachten. Rekensommetje is toch snel gemaakt !..!

 6. paullus

  Wat een leip beleid de boer die graag rommel koopt bij fc kaas
  En dan 120 mil op de bank
  En voetbal wat niet om aan te gluren is
  Weg fan het zien na de winterstop waar we nog in mee doen

 7. huub

  Allemaal blabla!! Zolang het management zichtzelf boven het voetbal verheft en de beleidsbepalers de hand boven de hooft houd zal er weinig veranderen bij Ajax. Overmars zal echt geen betere speler kopen wat hij tot nu heeft aangekocht.

 8. -buitenkantje rechts-

  Investeren in de jeugdopleiding.. In het scoutingsapparaat ..Start maken met AjaxCity.. Geen overbodige aankopen meer.. Probleem is dat je voor echte toppers tussen de 50-100 miljoen kwijt bent. Dus dan is 110 miljoen ook niet zoveel.

 9. fjonkman

  Mooie cijfers hoor, rijkste club van Nederland. Ik zou de ArenA meteen maar kopen en dan de boel stevig verbouwen, grachten dicht, supporters lekker dicht op het veld en capaciteit uitbreiden. Nieuw stadion bouwen is onzin, van de ArenA is echt wel een echt voetbalstadion te maken. Nog zat ruimte voor verbeteringen. En Overmars kan nog zo graag willen kopen, de raad van commissarissen houdt zijn handen toch wel gebonden.

 10. Ajax nr 1

  Kopen,kopen,kopen lees ik. Maar zijn jullie wel goed mede supporters KOPEN echt niet. Van hun kerstbonus gaan ze een heerlijk stukje vlees kopen extra kopen de rest op de prive rekening. Want die domme supporters rekenen op iets anders.

 11. lezerG

  Ik vind dit echt fantastisch nieuws! Een gezonde club met een talentvol eerste elftal, een stabiele trainer die geen gekke dingen doet, veel talent in de jeugd, een ruim banksaldo, veel voormalige toppers die belangrijke posities binnen denclub innemen. Wat een oase aan rust en voorspoed.
  En:
  Eerste op de ranglijst met de minste tegengoals, de topscorer van de competitie in huis.

  Ajax-fans aller lande: tel je zegeningen. En vergelijk het eens met andere clubs die feitelijk failliet zijn.

 12. BobbyHaarms

  Zo kan je het ook bekijken en ik ben het met je eens. Het enige wat we nu nog missen is het sprankelende voetbal van Ajax waar we mee zijn opgegroeid.

 13. Rickie

  Ajax moet juist nog meer miljoenen er bij houden dat ze straks tegen een nieuwe eriksen kunnen zeggen blijf hier maar wij kunnen jou meer bieden kwa maandelijks salaris….

Comments are closed.