De Boer scherp tegen Kraay: ‘Ik vind het een domme vraag’

0703spijkerman_deboer

Frank de Boer ging na afloop van de bekerwedstrijd tegen De Graafschap voor de camera van Fox Sport in gesprek met Hans Kraay en met name het spel van Ajax kwam ter sprake. Dat leverde Kraay enkele scherpe antwoorden op van de trainer.

Kraay startte het interview met de vraag of De Boer zich tijdens de wedstrijd had geërgerd aan het spel van zijn team. ‘Nou dat viel wel mee vandaag en je weet vooraf dat een team als De Graafschap niet staat te springen om het spel te maken in een uitwedstrijd tegen Ajax. De eerste vijfentwintig minuten was ik niet tevreden hoe we liepen ondanks dat we toch zo’n zestien voorzetten wisten af te leveren, en dan moet die bal gewoon een keer goed vallen. In de tweede helft gebeurde dat wellicht iets te weinig maar het laatste half uur heb ik gewoon een goed Ajax gezien’.

Kraay ging vervolgens nog iets dieper in op het spel van Ajax en vroeg of men tijdens trainingen ook oefent op vooruit voetballen en dat schoot De Boer lichtelijk in het verkeerde keelgat. ‘Wat denk jij dan dat we trainen op achteruit voetballen?. Volgens mij ga jij met je elftal ook niet met elf man op één helft spelen en soms moet je achteruit maar bekijk je deze wedstrijd dan hebben wij voor het merendeel vooruit gespeeld dus je moet wel opletten. Jij denkt dat wij niet trainen op sprankelend voetbal? Dat wij alleen maar achteruit spelen ofzo? Dat dat de insteek van ons spelletje is? Ik vind het een domme vraag’, zo besloot De Boer het interview met Kraay jr.

Bron: Fox Sports

Related posts

40 Comments

  1. De Ajacied

   Ja die Kraay jr. Is gewoon een eikel, kan gewoon geen interview afnemen, snap niet dat hij nog steeds contract heeft bij SBS
   Zelfs kluivert vond het gewoon niet kunnen en uitte zijn ongenoegen over Kraay jr. Op twitter
   Oprotten met die drol van een Kraay, toch?

 1. jojocoolio

  Kraay Heeft gelijk het zag er weer niet uit… Amusement waarde een 1 en dat kwam door Johnny Heitinga

 2. Oosterse Ajacied

  Ajax ligt natuurlijk wel onder een vergrootglas. Toen PSV vorig jaar alleen maar countervoetbal speelde, hoorde je daar niemand over. Sterker nog, de PSV supporter vindt dat best, als ze maar kampioen worden. Ook in de journalistiek kwam daar niet elke wedstrijd op terug. En natuurlijk, ik hoop ook dat wij met sprankelijk voetbal de beker pakken, kampioen worden en verder komen in Europa 🙂

  1. Sazzz

   sterker nog, daar kregen ze complimenten over. en voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig, de graafschap liep alleen maar achteruit.

   1. Litmanen

    En terecht dat ze complimenten kregen. Ze speelden op de counter maar deden dat erg goed, hoe irritant dat dan ook is als jij dan net supporter van de tegenpartij bent.
    Vroeger heeft Ajax ook een jaar op de counter gespeeld onder Ivic. Dat kon dus niet, dus werd Ivic ontslagen.

  2. AjaxKat

   Laten we onze mooie club a.u.b. niet vergelijken met dat Pisvee. Ajax heeft een historie met attractief voetbal, een herkenbaar systeem en zelf opgeleide spelers. Dat mist men nu bij de grootste club van NL. Daarom is er zoveel commentaar op Ajax altijd. Alles moet bij Ajax kloppen. Pisvee heeft z’n grootste successen behaald met gekochte teams en hebben nooit een herkenbaar systeem gehad dat ze decennialang trouw blijven. Daarom maakt het voor die lampekappies niet uit hoe ze kampioen worden.

   1. Mijn Club

    PSV heeft absoluut wel een herkenbaar systeem: countervoetbal met snelle jongens voorin. Is al jaren zo

  1. -buitenkantje rechts-

   Tenenkrommend gisteravond.. Hoe hij doorzichtig het commentaar van Heitinga probeerde uit te spelen tegen FdB.. Daarna vlak na de wedstrijd weer blijven doorzagen over de collum van v Basten.. Bah!

 3. Rene1964

  Countervoetbal kan ook mooi zijn! Vaak is dat flitsende met een paar passes voor het doel van de tegenstander juist mooi om te zien. Ik vind dat mooier dan een breiwerkje. Maar goed, wij hebben daar de spelers niet voor. PSV wel.

  1. Remco425

   Nou prachtig voetbal idd, met zn allen voor de pot liggen en het moeten doen met een paar momenten in een wedstrijd. Dan krijg je zelfs nu van Ajax nog meer leuke dingen voorgeschoteld.

 4. Ajax nr 1

  Als je een slimme vraag stelt krijg je een dom antwoordt. Stel je een domme vraag zeg FdB wat een domme vraag met een dom antwoordt. Maar het intervieuw was weer zoals vanouds domme antwoorden op eerlijke vragen wat zo dom waren de vragen van Kraay eigenlijk niet.

 5. Bert62

  Volgens mij kan de Boer moeilijk tegen kritiek. De wedstrijd was echt ruk. Wordt tijd dat de stront eens uit de ogen van iedereen gehaald wordt

 6. Slingertje.

  Die Kraaij jr is een hele misselijke achterbakse hufter met zijn bijdehandte geouwehoer. Hij probeerde ook Heitinga woorden in de mond te leggen.
  Maar gelukkig liet Johnny zich niet gek maken door die hufter en de Boer blufte hem mooi af.

 7. toon61

  Het was gister weer helemaal niks , viergever de slechtste van allemaal , om maar niet te praten over andere , het was weer niet best , het beste kan de boer elke game een bandje af gaan spelen omdat het elke week hetzelfde is .
  Er veranderd geen reet aan het voetbal , het enigste lichtpuntje was johnny die erin kwam , je zag hem meteen aanwijzingen geven in nhet veld , en zo moet het een mix van jong en gevestigde spelers , niet die halfbak die er nu speelt , het zijn talenten niet meer en niet minder , en kampioen word je er niet mee .

 8. Iceman

  Toon61. Heeft een punt hier ben ik mee eens het was weer niet om aan te gluren en de Graafschap kwam alleen maar om te verdedigen en te counteren en scoren eruit en het was nog gelukt ook maar het was buitenspel gelukkig voor ons. En wat betreft die kraay jr dat de grootste eikel die er bestaat. En Frank maak nu eens een goede mix van talenten en wat ervaren spelers zoals schöne Heitinga Klaassen en wat mij betreft haal je Urby er ook maar bij want gisteren was weer om te janken het is dat Johnny binnen de lijnen kwam anders…. Je moet een goeie mix maken en dat er een balans in het team is anders worden wij geen kampioen.

 9. Ronkr

  Hans Kraay Jr.
  Een aparte kerel !!

  Maar eerlijk is eerlijk onze Ajax was echt niet goed te noemen.

 10. 4everAjax

  Dus het geven van aanwijzingen is nu al voldoende voor een plek in de basis? Het moet echt niet gekker worden. Voorlopig heeft Heitinga in de wedstrijden die hij voor Jong Ajax heeft gespeeld verre van kunnen overtuigen. Het rechtvaardigt op dit moment hooguit een plek op de reservebank en niet meer. Aanwijzingen geeft hij dan maar op het trainingsveld en in de kleedkamer.

  V.w.b. Het feit dat Frank een bandje moet gaan afspelen na elke wedstrijd …… ik lees hier ook constant hetzelfde verhaaltje en dat wordt ook iedere keer gebracht alsof het nieuw is. So, don’t blame Frank, blame yourself. Heitinga wordt zo langzamerhand een cult held. Als hij straks vanaf de start er in staat en het blijkt dat hij toch niet zo goed is als velen willen hier …….. dan gaat de strik er bij velen direct om voor Heitinga.

  V.w.b. Het kampioenschap. Ik zie geen enkele reden waarom Ajax geen kampioen kan worden. Er is geen enkele club die zichtbaar sterker is dan Ajax.

  1. pietprecies

   Is ook zo, laat heitinga maar invallen als het nodig is of spelen bij blessures, ik ben anders even goed bang dat hij door de mand valt

 11. Ronkr

  Ik blijf er blij dat je geen kampioen wordt zonder ervaring. Een mix van jong en oud is het beste !

  Op ieder linie een ervaren rot!

  De 10 minuten van heitinga zegt ook niet alles …. Maar ik werd er wakker van.

  1. 4everAjax

   Ervaren rot kan je vergeten. In ieder geval een ervaren rot die nog geen of net aan 30 is met veel Europese ervaring. Die komen gewoon niet naar Nederland dus ook niet naar Ajax. Qua leeftijd staat in elke linie nu een speler met jaren ervaring in het team. Die moeten het nu laten zien en de rest meenemen. Heitinga nu is leuk voor erbij en voor nood. In ieder geval van waarde rondom het team. Nu is het in ieder geval geen basis klant.

  2. Mijn Club

   Met je eens RONK. Ervaren spelers houden de boel scherp! Ze lezen het spel beter, zijn meestal een rustpunt in het team. Rust geeft vertrouwen en stabiliteit. Maar goed, F wil nu eenmaal koste wat kost met het jongste elftal ooit kampioen worden. Ik denk om zijn gelijk te halen?!?!

 12. pietprecies

  Ja die kraay denkt echt steeds meer dat iedereen hem leuk vind maar op een gegeven moment wordt het irritant en daarna gewoon dom dus snap de reactie van FdB ook wel aangezien kraay zich hier weer even populair wilde maken voor de kijkers.

 13. Iamsterdam2015

  De Boer had gewoon moeten zeggen:” he hebt gelijk” een hand geven en weglopen. Zeg je veel meer mee!! Wie neemt die HKJ nou serieus…???

Comments are closed.