De Boer gedeeltelijk eens met commentaar Van Basten op Fluwelen Revolutie

0912vanbasten

Marco van Basten heeft zich fel uitgesproken tegen de veranderingen die Johan Cruijff door wil voeren bij Ajax. De oud-spits noemt het plan zelfs een grote komedie en vindt het onbegrijpelijk dat de meeste mensen binnen Ajax de lijn van Cruijff klakkeloos volgen. Voorafgaand aan Ajax – De Graafschap reageerde Frank de Boer op de uitlatingen van Van Basten.

‘Als je een bepaalde richting opgaat en je staat achter Cruijff, hoe je de filosofie wil aanpakken, dan moet je niet zomaar opeens een andere richting gaan kiezen en dat heb ik dan ook niet gedaan, alhoewel ik mij natuurlijk merendeels bemoei met het eerste elftal. De woorden van Marco dat wij alleen maar een paar verdedigers opleiden is niet terecht. Dan loopt hij voorbij aan Davy Klaassen en ook Anwar El Ghazi loopt hier vanaf de B-jeugd. Er zijn dingen waar hij gelijk in heeft, op andere punten wat minder, maar dat wil niet zeggen dat wij het roer nu moeten omgooien en de Fluwelen Revolutie moeten afschrijven’.

Bron: Fox Sports

Related posts

61 Comments

  1. De Ajacied

   Met je eens,
   Maar Cruyff heeft het beste met Ajax voor, neem dat maar van me aan !!
   Alleen de tijden (zijn) veranderen en daar komt Cruyff wat in te kort denk ik zelf, maar zijn visie klopt altijd, toch?

    1. -buitenkantje rechts-

     Daar verschillen de meningen nogal over Litmanen.. Moeder voert Cruijff in haar paspoort en vader Cruyff.. Maar in het geboorteregister staat Cruijff .. Later is Johan zelf Cruyff gaan gebruiken voor zijn commerciele activiteiten..
     Maar goed..we weten allemaal wie we bedoelen..:-)

     1. Litmanen

      Cruijff is een voetballer uit De Meer en als we over hem praten, dan hebben we het niet over een logo op een schoen. Hij gebruikt zelf de naam Cruijff, dan denk ik dat de fans dat ook maar moeten doen, toch?

     1. Litmanen

      En jij gebruikt rumco? Ven Besten? Hoentelaar? Kullit? Doe normaal. Hebben we onze eigen god en dan gaan we zijn naam aanpassen omdat ze dat over de grens fijn vinden?

     2. Remco425

      De voorbeelden die jij noemt hebben met uitspraak te maken, niet met schrijfwijze. Cruijff heeft deze manier van schrijven zelf aangenomen voor het buitenland. En zoals je ziet zal ik zelf altijd de enige echte manier aanhouden. Ik legde alleen maar uit dat het niet fout is wat De Ajacied schreef. 😉

 1. marc81

  johan cruijff is verleden tijd. wil zijn huidige status niet kwijt en zal daarom altijd op de achtergrond acteren. misschien kan die beter weer speler worden van het clubje uit Rotterdam, verpest die daar de sfeer maar. @ van Basten, je hebt gelijk.

 2. Litmanen

  De waarheid ligt in het midden. Belangrijkste: niemand durft JC tegen te spreken.
  Frank weet ook dat door de rechtlijnigheid van Cruijff o.m. Perez, Trustfull, R.de Boer en vele andere oud spelers zijn verdwenen als jeugdtrainer.Als je, zoals JC, de jeugdopleiding zo belangrijk vind, dan moet je zorgen dat die ex-toppers het leuk blijven vinden.

  1. Rene1964

   Waarheid als een koe, LITMANEN. Het zijn dan ook niet de minsten die weer zijn vertrokken. Trustfull is trouwens toch weer terug?! Wat ik wel erg vreemd vind, is dat al die ex Ajacieden (die nu als jeugdtrainers fungeren of in de staf zitten of een nog hogere functie bekleden), niet gewoon op 1 lijn kunnen zitten en schijnbaar met regelmaat moeite met communiceren hebben. En wat ik niet begrijp, is dat het na 5 jaar erg schamel voetbal, nog steeds niet duidelijk is dat je het met enkel jeugd ECHT NIET redt in het topvoetbal. Wijzen naar 1995 is zinloos, omdat het voetbal nu veel fysieker is dan toen. Er is maar 1 goede manier: leeftijd van het eerste opkrikken naar minimaal 25 jaar (liever 26, 27 of 28), de allergrootste talenten kunnen dan met regelmaat worden ingepast en speeltijd krijgen en de iets mindere goden kunnen eerst worden verhuurd, zodat ze zich elders kunnen ontwikkelen. (Dijks bijv, die het nu prima doet). Alleen zo kun je weer een internationale topclub worden. En uiteraard zal het salarisplafond dan wel moeten worden opgerekt!

  2. -buitenkantje rechts-

   Perez en RdB vanwege hun werkzaamheden voor FOX.. Trustfull omdat hij niet mee wilde in het roulatiesysteem..
   Trustfull inmiddels terug. En vergeet niet onze vriend Bogarde.. :-p

 3. paulvos

  Perez en Ronald de Boer gingen weg om dat ze bij fox ’n bij baantje hebben. Moesten wedstrijden van Ajax annaliseren.

   1. -buitenkantje rechts-

    Jawel..maar die hadden geen 2 werkgevers.. RdB en Perez stonden onder contact bij Ajax overdag en stonden ’s avonds bij FOX het Ajaxspel af te kraken.

   2. Remco425

    Klopt maar die staan niet onder contract bij een club om vervolgens inside information op de tv te verkondigen. Terecht dat die 2 moesten kiezen van Ajax.

    1. Litmanen

     We leven niet in Rusland! Als ik kritisch op mijn baas wil zijn omdat dat uit hoofde van mijn kennis van zaken gevraagd wordt, dan ik dat van mijn werkgever doen. Die heeft niks aan jaknikkers. Die knikkert hij naar buiten

     1. Remco425

      Intern wel ja, maar hij zal er ook niet blij mee zijn als je je kritiek in landelijke media zou uiten. Heeft niets met censuur te. maken.

 4. lezerG

  Toen JC voetbalde, bij Ajax en bij Barcelona maar ook daarna, toen hij trainer was bij dezelfde clubs, met de bondscoaches, met de KNVB, met medespelers en tegensprekers: er is altijd gedoe rond hem simpelweg omdat hij houdt van het conflictmodel. Dat leidt bij hem tot prestaties. Maar niet bij ieder ander. Je bent voor of tegen JC, iets anders is er niet. Dat hij altijd zn mondje roert moeten we als Ajax op de koop toe nemen, of hij nou gelijk heeft of niet.

  1. Rene1964

   LEZERG: Je hebt absoluut gelijk dat JC gelijk (en garant) staat voor conflict. Dat is de rode draad in zijn hele carrière, als voetballer, als trainer en als adviseur.

  1. Litmanen

   Een top jeugdtrainer en een hele behoorlijke voetballer met een mooie carrière in Engeland en een prachtige vrouw ( helpt toch, of niet ?)

 5. Velibor

  En nog wat ,JC zal wel gedacht hebben als je niet met me bent dan ben je tegen me,heel zwart-wit maar zo werkt het alleen in topsport als je omhoog wilt of wilt presteren en niet van die drammende betweterige etterbuilen erbij laten lopen die zich waarschijnlijk gepasseerd voelen.

 6. Rene1964

  Mijn vraag: is Cruijff’s visie heilig? Is hij de enige die alles juist ziet?
  Ik denk dat een Ajax-wereld zonder Cruijff niks minder zal zijn. Hij heeft prima ideeën (absoluut), maar blijkbaar kunnen ze niet worden uitgevoerd en er is teveel tegenstand. Denk dat je beter ONDERLING naar het juiste ei van Columbus kunt gaan zoeken, zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Een leider volgen, die er nooit is, staat garant voor rommel op de werkvloer, dat is in het bedrijfsleven ook zo. Het lijkt me gewoon beter dat het beleid deels wordt aangepast. Opleiden blijft daarbij een van de prioriteiten uiteraard.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik denk dat het plan Cruijff destijds voor Ajax de redding is geweest.. Nu is het wellicht tijd om het plan wat bij te stellen.. Dat Cruijff zo star is is absoluut ongegrond.. Hijzelf heeft aangegeven het salarisplafond op te rekken.. En spelers te kopen mits..nogmaals mits..ze een extra toegevoegde waarde hebben voor het team.

   Het werken me ex topvoetballers..de uitstekendejeugdopleiding bij Ajax is voor veel jonge spelers het argument om voor Ajax te kiezen.

 7. Velibor

  Zei niet dat zen zienswijze heilig is maar als je daar voor kiest er ook met zen allen voor moet gaan of afhaken.

  1. Mijn Club

   VELIBOR: Je hebt wel gelijk dat je er met z’n allen dan voor moet gaan, maar in de praktijk zijn er nog steeds twee kampen (voor en tegen JC) en dat werkt duidelijk niet. Bovendien is het beoogde resultaat er gewoon niet. (Internationaal aanhaken). We verliezen alleen maar steeds meer terrein. (Opleiding is prima hoor!)

 8. jeroen81

  je moet na de dag van morgen kijken in het verleden kijken heeft geen nut daar valt niks te halen je moet na de dag van morgen kijken daar is winst te halen en dit trieste gezijk is al vier jaar aan de gang en heb op heden nog geen pot gezien die me bij gebleven is

 9. Slingertje.

  Laat die van Basten zich lekker druk maken om dat lachwekkende Oranje ipv Ajax af te zeiken.

 10. Iceman

  Beste Frank, Je hoeft die zo geheten Revolutie niet overboord te gooien maar wees eens eerlijk je belooft de Ajax supporters aantrekkelijk voetbal en dat doe je bijna elk seizoen weer in je pers praatje en toch werkt het niet het komt er niet uit Waar ligt het aan Frank??? Ga dat eens na waarom lukt het niet kijk we winnen wel dat is mooi maar vraag niet hoe het is niet om aan te gluren.

 11. pietprecies

  Van Basten heeft wel een punt maar hoewel hij best verstand er van heeft, hij is wel de gene die niet tegen de druk kan dus commentaar op de spanningsvelden binnen Ajax moet ie wel mee uitkijken ook aangezien hij zelf nooit deelgenoot van de revolutie is geweest

 12. woody79

  frank moet het ook gedeeltelijk eens zijn. mee oneens en volkomen mee eens zouden niet reeel zijn

 13. JLAvG

  Johan heeft geen zeggenschap zegt hij zelf. Maar iedereen doet wat hij zegt c.q. Schrijft. Als ze nu eens goede personen op sleutel posities neerzetten, zoals de directie, dan moet het beter gaan.

 14. Iamsterdam2015

  Dat is het ze zijn ” bang ” JC tegen te spreken. Tuurlijk heeft die man er kijk op daar twijfels geen mens aan maar soms denk ik wel eens mensen mensen, niet alles wat hij zegt is heilig!!

  1. Velibor

   Frank moet zich niet mengen in dit wespennest der giganten tenminste dat lijkt me beter voor hem…

 15. BobbyHaarms

  Ik zeg het nog 1 keer. Johan is vanaf het begin heel duidelijk geweest en heeft alles op het spel gezet om Ajax uit handen te krijgen van die enge Ten Have, daarvoor niks anders dan LOF! Dat Johan niet altijd gelijk heeft en ook fouten maakt geeft hij ook gewoon eerlijk toe. Maar de essentie is simpelweg dat Johan niet de baas speelt of wil spelen en alleen maar ADVISEUR is, niks meer of minder! Een adviseur geeft advies en de rest is aan de club hoe en of ze dat invullen. Ze volgen de “lijn Cruijff” en het heeft ze financieel geen windeieren gelegd, het wachten is op de talenten die eraan komen en die komen eraan! Dat het niet draait ligt niet aan Johan maar heeft andere oorzaken, vraag het Frank (die weet ook het antwoord niet, of nog niet) Ajax is Johan zijn club en zit voor eeuwig in zijn dna en omgekeerd, laten we daar verdomme eens blij mee zijn!

  1. Mijn Club

   Het antwoord BOBBY lijkt me vrij eenvoudig: 11 jeugdige spelers in het eerste elftal hebben het CL seizoen verknoeit. Dat komt volledig op het conto van de staf (en aankoopbeleid). De spelers zelf stellen zichzelf niet op uiteraard. Ik vind zulk een beslissing uitermate dom (op conto van de Boer), omdat iedereen met een beetje voetbal verstand weet, dat enkel jeugdspelers in een elftal echt niet opgewassen zijn tegen een meer uitgebalanceerd elftal.

   1. BobbyHaarms

    Mee eens Mijn Club, volledig op het conto van de trainer en de staf EN hoe goed of hoe slecht je elftal in vorm is en hoeveel kwaliteit je team bezit. Staat dus volledig los van Cruijff

 16. Heldenzoon

  De ene Ajacied die met zijn broer ooit een vertrek bij Ajax forceerde is het gedeeltelijk eens met een andere Ajacied die gewoon een jaartje kakkerlak werd.

  Echt boeiend allemaal. Gelukkig ben ik al sinds mijn geboorte zonder een cent te ontvangen (integendeel) loyaal aan 1 club. Maar naar mij luisteren doet niemand

  1. BobbyHaarms

   En weet je ook het ware verhaal achter dat vertrek naar 010 Heldenzoon? Ooit gehoord van de naam Ton Harmsen?

   1. Heldenzoon

    Oh, dat maakt het dus goed. Misschien had ik al die Harmsen jaren dan ook naar De Kuip moeten gaan…. Het ware verhaal is een rode draad bij De Verlosser; geld. Herstel-trainertje; niet zo alleswetend doen …..

    1. BobbyHaarms

     Klopt, en als ik morgen ergens anders 25% meer loon zou verdienen ben ik foetsie. Zou jij ook doen lijkt me, toch? Doch dit is zeker niet de belangrijkste reden geweest, integendeel zelfs.

     1. Heldenzoon

      Voor jou zou een scheet van Johan nog lekker ruiken. Ik vond hem een wereld voetballer en een van de beste goede trainer maar blijf hem een

     2. Heldenzoon

      Kut app…. Een van de beste trainers ooit maar ook iemand met een persoonlijkheid van een vlo

 17. Heldenzoon

  En ook gedeeltelijk eens zijn met Van Basten…… Iedereen blij houden, Frank lult zoals hij coached. Balletje breed en vooral geen risico nemen

Comments are closed.