Heitinga: ‘Hier krijg je echt kippenvel van; een terugkeer om van te dromen’

0923ajax-graafschap_heitinga

John Heitinga was na afloop onder de indruk van de manier waarop hij ontvangen was in de Arena. ‘Dit is iets unieks. In de voorbereiding ging het publiek al uit zijn dak tegen Wolfsburg. En nu weer. Dan krijg je echt kippenvel, is een terugkeer om van te dromen,’ aldus de populaire routinier tegenover Fox Sports.

‘Ik ben heel blij met het doelpunt. De bal komt opeens op je af en dan moet je een beetje geluk hebben. Ik ben blij dat ik vandaag mijn eerste minuten heb kunnen maken. Dan hebben we dat ook achter de rug. Ik moest gewoon geduld hebben. De jongens hebben het goed gedaan. In de competitie doet de verdediging het gewoon goed. Dan weet je dat je rustig moet blijven en het laten zien als je de kans krijgt. Het is uiteindelijk de keuze van de trainer.’

Een keuze waarover Heitinga overigens over van mening verscheelt met De Boer. ‘Ik ben het daar niet mee eens, maar nogmaals dat is de keuze die hij maakt’, aldus Heitinga.

Bron: FOXSports

Related posts

30 Comments

  1. De Ajacied

   Ja dat was ook het enige moment waar ik zelf kippenvel van kreeg tijdens de wedstrijd !!
   Het was wéér allemaal net niet, slechte; passes, te zacht in spelen etc. Etc.
   Er moet nog veel gebeuren met deze groep !!
   Ja ze pakken de punten wel maar daar is ook alles mee gezegd, toch?

 1. HURBIE

  wat een geweldige AJAX speler is dit in hart en nieren het GELUK straalde van zijn gezicht TOPPER hoop je nog vaak te zien spelen

 2. -buitenkantje rechts-

  Geweldig hoe de sfeer in het stadion omsloeg toen Heitinga begon met warm lopen..

 3. Litmanen

  En nu weer allemaal nuchter worden. Als je in zo’n potje nog niet eens 1 helft mag meedoen, dan ben je heel erg ver van een basisplaats verwijderd.
  Ik blijf er bij, goeie gozer, echt waar, maar wel een miskoop. Verdiend wel een salaris met zes nullen mensen.
  Niettemin, wel een Ajacied in hart en nieren.

  1. -buitenkantje rechts-

   Word jij maar lekker nuchter..nik geniet nog even na van dit debuut als je het niet erg vindt..

   1. Litmanen

    Sorry hoor, maar het was weer eens zonde van de tijd vanavond. Ik betaal niet voor 10 minuten circus.

 4. wikr

  Het was natuurlijk een topavond voor John en dus ook voor ons. Van mij mag ie zaterdag direct in de basis, en dan wel op de plek van Veltman. Lijkt me een prachtig koppel met Riedewald. Maar de Boer denkt dat ie deze week 5% dichterbij is gekomen voor een basisplaats, wat dus blijkbaar nog niet voldoende is. Kan iemand mij uitleggen wat 5% is in de voetballerij? Zijn passes waren 100%, zijn motivatie ook, hij scoorde terwijl hij maar 10 minuten mocht meedoen, hij bracht de sfeer in het stadion, en bovenal is het een 100% Ajacied. Wat is ook alweer 5%?

  1. Litmanen

   Goed naar de herhaling kijken op tv. Hij kreeg de bal per ongeluk op zijn hoofd en zijn collega’s op de bank vielen rollend van de lach van hun stoel.
   Heitinga verdiend respect als topvoetballer, heel veel respect. Maar hij is nog geen 50% van de Heitinga uit Zuid-Afrika.
   De man heeft een rotte knie en wordt nooit meer fit en dat is vreselijk, maar gebruik hem dan niet als circus-act omdat het elftal er weer eens niets van bakt. Dat is respectloos.

   1. Geroldkohlen

    wat maak jij druk zeg om heitinga! het zal hem een boost geven om nog beter te willen presteren, en hij neemt heus niet zomaar het plekje van veltman af hoor als je daar bang voor bent, maar ik krijg nubik je reacties lees sterk de indruk dat je gehoopt had dat johnny hopeloos zou falen zodat jij je gelijk kan halen! iedereen is blij voor johnny! wat maakt iedereen het nu uit of hij de bal per ongeluk tegen zijn hoofd kreeg al had hij met zijn reet gemaakt maakt geen donder uit dit was een opleving dat iedereen nodig had de speler en de supporters of heb je niet gezien hoe het stadion op veerde tijdens zijn warming up!

    1. Litmanen

     Je hebt helemaal gelijk. Ik maak me druk omdat ik Heitinga destijds in topvorm op het WK heb gezien. Heitinga van nu is daar geen schaduw meer van. Daar kan hij niets aan doen, zijn knie is al jaren naar de kloten. Bij zijn vorige clubs werd heel vaak aangegeven dat hij geblesseerd was als hij niet bij de selectie zat.

     Uit respect voor Heitinga had Ajax hem niet moeten contracteren, want na een medische keuring wisten ze al dat het waarschijnlijk niet zou lukken. In plaats daarvan zit Heitinga nu waarschijnlijk in de hoogste salaris klasse ( 1 miljoen per jaar bruto). En geloof me, we gaan hem weinig zien.

     Het is dus veel meer een aanklacht tegen de mensen die hem binnen hebben gehaald om de massa tot zwijgen te brengen. Dat juichmomentje gun ik Heitinga van harte en was volkomen op zijn plaats. Maar net als het Cruijff plan gebeuren er dingen bij Ajax die niet bijdragen aan een sterker eerste elftal. Daar betalen we voor en daar hopen we elke week weer op.

     Tevergeefs voorlopig.

     1. FdB=Ajax

      Wees niet te voorbarig, Litmanen.. Het seizoen is net begonnen, Heitinga is nog niet zo heel oud en kan met wat wedstrijdritme misschien weer een beetje zijn oude vorm halen.

 5. paulvos

  Het was heel mooi om te zien , het debuut van Heitinga. Had alleen in ’n helemaal vol stadion moeten zijn.

 6. Ramon1

  Echt geweldig hoe die jongen rustig blijft en mooi hoe arena reageert ik denk als zn conditie goed blijft zou die best is heel belangrijk kunnen worden come on johhny

  1. Litmanen

   Hij kreeg de bal op zijn hoofd. Omdat hij schrok van de bal viel hij precies goed. Meer geluk kun je niet hebben bij een goal. Maar ik gun ieder zijn lol en Heitinga zeker.

 7. wikr

  Een nieuwe topscorer is geboren. 1* in 10 minuten betekent 9 goals per wedstrijd. En toen werden we wakker. Helaas, op de bank. Zonder gekheid, ik hoop echt dat we nog veel van hem gaan genieten en geloof daar ook in als hij maar de kans krijgt.

Comments are closed.