Ajax moeizaam langs De Graafschap; Heitinga scoort bij rentree

0923ajax-graafschap_heitinga_vdhoorn1

Ajax heeft, zij het met veel moeite,de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Ajax verzuimde het makke De Graafschap van zich af te schudden en scoorde slechts twee keer. Viktor Fischer opende de score in de ArenA en de ingevallen Johnny Heitinga bepaalde de eindstand met een kopbal op 2-0.

Frank de Boer gaf Mike van der Hoorn een basisplaats. Davy Klaassen en Joël Veltman begonnen op de bank en Jasper Cillessen, Kenny Tete en Jaïro Riedewald kregen volledig rust en zaten op de tribune. Ajax was vanaf het begin de bovenliggende partij en had al gauw meerdere keren kunnen scoren: een kopbal van Daley Sinkgraven werd gekeerd door doelman Hidde Jurjus, Nemanja Gudelj raakte in de rebound de paal en na een kwartier schampte Lasse Schöne met een vrije trap de lat. De bezoekers dachten een paar minuten daarvoor overigens op 0-1 te komen toen Erik Quekel de bal na een schot op de lat van Erik Menting in het doel werkte, maar vanwege buitenspel ging dat Doetinchemse feestje niet door.

De Graafschap trok zich hoofdzakelijk terug op eigen helft. Ajax hoopte de muur te slechten en was daar na een half uur dicht bij, maar Arek Milik trof de lat. Vier minuten voor rust werd het dan toch 1-0: Milik werd weggestuurd door Gudelj en trok de bal laag voor op Fischer, die de bal simpel binnen kon volleren. Ajax bleef ook in de tweede helft dominant en dwong De Graafschap tot tegenhouden, al lieten De Superboeren zich die rol ook graag aannemen. In het eerste kwartier van de tweede helft werd Ajax nauwelijks gevaarlijk.

Een tegenvaller was het uitvallen van Anwar El Ghazi, die na een duel met Tolgahan Cicek geblesseerd raakte. Ajax bleef aanvallen, maar creëerde bar weinig. Na 72 minuten probeerde Gudelj het weer eens, maar de ex-AZ’er schoot van ver een metertje naast. Milik werd een paar minuten later gevaarlijker, maar schoot in het zijnet. Negen minuten voor tijd maakte Johnny Heitinga zijn rentree in het shirt van Ajax; hij verving Riechedly Bazoer. De verdediger kwam direct tot scoren en zorgde met het hoofd voor de 2-0 uitslag.

Ajax-De Graafschap 2-0 (1-0)
42. Fischer 1-0
85. Heitinga 2-0

Opstelling Ajax: Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Bazoer (80. Heitinga), Gudelj, Schöne, Sinkgraven, El Ghazi (65. Serero), Milik, Fischer (55.Younes).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Straalman, Lammers, Pröpper, Cicek; Vida, Smeets, Menting, Bannink; Vermeij, Quekel

Related posts

8 Comments

 1. HURBIE

  Hoorn verdedigde erg goed en hield goed de rust achterin Het geluk straalde van HEITINGA ZIJN GEZICHT AF ,wat een ECHTE AJAX SPELER IN HART EN NIEREN TOPPER? ⚽️?⚽️?⚽️?

 2. -buitenkantje rechts-

  Meestal een goed voorteken als een speler van jong Ajax bij zijn debuut scoort.. :-p

  1. woody79

   el ghazi maakte een mooie actie en heitinga een draak van een goal. maar goed dat ie er in stond

 3. Remco425

  Ik hoop alleen maar dat de blessure van El Ghazi meevalt. En leuk voor Johnny dat hij al na een minuut na zijn rentree scoort.

Comments are closed.