Rep: ‘Ik verveel me al vijf jaar als ik naar Ajax kijk’

0922john_rep

Frank de Boer beloofde aan het begin van het seizoen een attractiever Ajax. Na enkele weken is het spel alles behalve flitsend. Volgens de Ajax-coach gaat dat beter worden. Dat is te hopen, zo meent ook Johnny Rep. Ook hij is niet te spreken over het Ajax van De Boer. Volgens de voormalig Ajacied valt er in de Amsterdam Arena al jaren weinig te genieten.

‘Ik verveel me echt al vijf jaar als ik naar Ajax kijk. Er is de laatste jaren geld uitgegeven aan Lerin Duarte, Mike van der Hoorn, Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj. Zeker die laatste twee zijn prima spelers, hoor. Maar geen jongens over wie iedereen het drie dagen na de wedstrijd heeft. Anwar El Ghazi heeft die potentie, maar ook bij hem zijn het maar momenten’, aldus Rep in het Algemeen Dagblad.

Niets ten nadele van de gehaalde spelers vraagt Rep zich af waarom Ajax bepaalde spelers links heeft laten liggen. ‘Waarom speelt Hakim Ziyech niet bij Ajax? Of waarom pikten ze Dusan Tadic niet op toen hij nog bij FC Groningen speelde? Spelers van wie je echt kunt genieten. Die mis ik gewoon bij Ajax. Eigenlijk is Luis Suárez de laatste die dat echt had. Maar dat is voor mijn gevoel een eeuwigheid geleden’, aldus Rep.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

45 Comments

  1. FrankiC

   1,5 uur in 5 jaar is weinig, maar Rep raakt de essentie als het gaat om foutieve aankopen oftewel falende scouting.

  1. creutz1977

   Nee het positieve zijn de behaalde titels… Maar laten we eerlijk zijn attractief is het al een tijd niet meer.. En dat is zeker omdat het elftal te jong is en aankopen meestal maar een breedte versterking is ipv klasbak die wat meer moet kosten… En ook ben ik van mening dat die jonge spelers plat worden gegooid met opdrachten.. looplijn zus en zo… En dat gaat allemaal ten koste van het frivole spel… Ik zie 10 x liever een actie of riskante pass fout gaan dan het berekende voorspelbare wat ze nu laten zien…

   1. Litmanen

    Creutz, het werkt twee kanten op. Veltman is een speler met een prachtige dieptepass, maar als die twee keer niet aangekomen is wordt hij de derde keer uitgefloten. de Boer moet hem dan juiste op zijn flikker geven als hij hem de derde keer en de vierde keer niet meer geeft uit angst. Zo bouw je vertrouwen bij je spelers op om wat meer risico in het spel te leggen. Maar De Boer haat elke vorm van risico, luister maar eens goed naar de woorden van Schone.

    Die wordt echt niet beloond met een basisplaats als hij in een interview zegt dat Ajax in de diepte wat meer risico moet nemen.

    Geloof me, met een trainer als bijvoorbeeld Rijkaard zou er heel anders gevoetbald worden. In elk geval met veel meer plezier.

    1. creutz1977

     helemaal mee eens… is een wisselwerking van gebrek aan ervaring voor de jonkies in t veld en zeker de opdrachten die ze van de Boer krijgen heeft effect op het spel wat ze laten zien…

     1. creutz1977

      en heb niks tegen Veltman.. vind het een prima speler.. Maar ook hij is geen dragende speler.. Dat is er eigenlijk geen 1 die in t veld staat… Ja Davy heeft dat een beetje maar hij speelt ook heel vaak op safe… Moet je maar is opletten tijdens wedstrijd.. Dan wijst hij vaak dat ze terug moeten spelen ipv naar voren

 1. 4everAjax

  Ajax ligt onder vuur dus iedere oud speler wordt gevraagd wat ze er van vinden. Lijkt wel komkommertijd. Lekker makkelijk namen noemen van spelers die mogelijk helemaal niet bij Ajax passen.

  Ronaldo is een wereld speler maar past voor geen meter bij Ajax. Een naam maakt een team niet per definitie beter. Ik blijf erbij dat er genoeg kwaliteit is binnen de selectie. Dat het er nog voor geen meter uitkomt is ook waar. Dat dit ook voor een groot deel aan de generatie ligt is ook een feit. Ik zou niet graag in de schoenen van Frank staan. Pubers opvoeden is een ding maar grof betaalde pubers mooi aan het ballen krijgen is iets heel anders.

  Kortom Rep, doe niet zo makkelijk en zeg voortaan gewoon dat je iedereen binnen Ajax veel succes wenst en hou je commentaar voor binnen je vriendenkring. Je weet dat de pers hier op uit is, doe niet mee aan het spelletje Ajax pesten. We zien zelf ook wel dat het niet zo loopt als we zouden willen.

 2. 4everAjax

  Ik lees weer het stokpaardje scouting. De scouting van Ajax heeft niet de opdracht om ervaren spelers te scouten maar aankomende jeugd. Dat doen ze verdomde goed. Ze hebben een totaal andere opdracht dan de scouts van PSV bijvoorbeeld.

 3. 4everAjax

  Sorry maar lul toch niet telkens over die looplijnen. Telkens als Ajax in onze ogen laat zien dat ze kunnen ballen (bij een achterstand bijvoorbeeld) geeft Frank aan dat dat de bedoeling is en dat hij dat wil zien. Dus lul nu niet dat ze vol worden gegooid met tactisch geneuzel, Frank wil leuk en attractief voetbal alleen die pubs moeten dat nu nog doen. Ze kunnen het, dat is op zeker maar of ze het willen daar begin ik aan te twijfelen.

  1. Litmanen

   Mee oneens. De Boer wil spelen als Barcelona. Helemaal voorgeprogrammeerd. Alleen, we missen het talent en de ervaring om het zo uit voeren. Creutz heeft hier gelijk. Kijk maar eens hoeveel informatie er bij een invaller ingepompt wordt voor de wissel.

 4. Iceman

  Absolut gelijk heeft Rep hierzo. Want wees eens eerlijk Ajacieden wanneer of beter gezegd hoe is het geleden dat wij een Ajax zagen voetballen en dachten van ooooh wat een mooie aanval of wat een mooi spel?? Ik kan het mij ieder geval niet herinneren. En de vier kampioenschappen verbloemen dat heel mooi begrijp me niet verkeerd ik ben super blij dat wij vier keer kampioen zijn geworden maar vraag alleen niet hoe…..

 5. -buitenkantje rechts-

  Qua aankopen volg ik zijn verhaal.. Er worden spelers aangekocht en/of gehuurd in de hoop dat ze beter worden.. Zonder dat ook echt gekeken wordt of ze echt nodig zijn.. Denken nu aan Sanogo.. Duarte..Zimmling..Heitinga..Sinkgraven.. en ook Younes zijn overbodig of ondermaats.. Dus als je een speler koopt..koop dan een speler die echt iets toevoegt.

  1. FrankiC

   Zullen we met Younes nog even een slagje om de arm houden. Speelde een puike wedstrijd tegen Celtic (en Telstar).

   1. -buitenkantje rechts-

    Speelde uitstekend, maar zijn aankoop was niet noodzakelijk.. Hebben voor die positie Fischer, Menig(destijds), Kishna (destijds) en zelfs Muric en Sinkgraven zijn op die positie te gebruiken.. Zelfs Schöne, maar die kan je overal neerzetten..:-)

 6. Rene1964

  Youness en Sinkgraven hebben die potentie wel, vind ik. Heitinga is en blijft een vraagteken, al denk ik dat hij zijn waarde wel zal hebben, alleen staat hij dan vd Hoorn weer in de weg. Qua scouting van jonge talenten doen we het al jaren goed, al loopt er bij tal van clubs minstens zulke grote talenten rond. (Hier klaag ik niet over). De verdere scouting en aankoopbeleid is helaas al JAREN superslecht! Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan Heerenveen, PSV, Twente enz.

 7. nick-afca95

  Hij heeft zeker een punt al vind ik de selectie wel beter als de afgelopen 2 seizoenen en eindelijk zijn de goeie spelers behouden in de zomer. Ik hoop dat dit dan niet eenmallig is en we volgend seizoen weer een stapje vooruit gaan met misschien een goeie aankoop die echt van waarde kan zijn

 8. JoodJaEenJood

  Mijn oma gaf mij en mijn vrouw een dekentje voor ons pasgeboren zoontje. Deze had ze heel lang geleden gekregen van de vrouw (inmiddels ex-vrouw) van Rep.

Comments are closed.