Ooijer: ‘Weet zeker dat Heitinga in de koppies van jonge spelers van grote waarde is’

0922andre_ooijer

André Ooijer werd in 2010 door Martin Jol naar Amsterdam teruggehaald, waarna hij in 2011 en 2012 onder Frank de Boer de landstitel won. Nog altijd wordt zijn rol van toen wel eens aangehaald met de term ‘Ooijer-rol’. Ooijer vindt het leuk dat er bij Ajax nog altijd wordt gesproken over de ‘Ooijer-rol’, zo laat hij tegenover De Telegraaf weten. ‘Die term is leuk om te horen. Maar veel belangrijker vond ik bij mijn vertrek de waardering die ik na twee landstitels bij Ajax kreeg van de technische staf en mijn medespelers’.

John Heitinga keerde deze zomer terug bij Ajax, maar volgens Ooijer moet de huidige reserve niet worden vergeleken met de Ooijer van vijf jaar terug. ‘Ik was 36. En John 31. Ik wist bij voorbaat dat ik geen heel seizoen kon spelen, maar bij Heitinga is dat anders, denk ik. Daarom zou ik het hem gunnen als hij tegen De Graafschap speelt. Maar ik weet zeker dat hij in de koppies van de jonge spelers sowieso van grote waarde is.’

Bron: De Telegraaf

Related posts

15 Comments

 1. FrankiC

  Kan me er niet zoveel bij voorstellen, eerlijk gezegd. Volgens mij probeert Ooijer zijn eigen te duur betaalde en overschatte rol te rechtvaardigen.

 2. rebel62

  FrankiC , beetje rare opmerking je hebt hem toen toch wel zien spelen he! was belangrijk bij het behalen van de twee titels zijn aanwezigheid en sturing was voor de jonge spelers belangrijk , zo’n balans missen we nu.

   1. FrankiC

    Over ervaring gesproken: ik heb de Europacups van 1970-1974 meegemaakt. Toen was er zelfs nog geen fanzone of groepsapp.

 3. Sonsee

  Vind het jammer dat ze hem naar pisvee hebben Laten gaan. Hoop dat die kwaliteiten die Ooijer toen had voor het team dat Heitinga die ook heeft voor nu want die sturing van de verdediging ontbreekt

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik weet zeker dat in het koppie van Heitinga 1 ding van grote waarde is.. Spelen!

 5. Rene1964

  FRANKIC: Je hoofd gestoten of zo? :))
  Ooijer speelde altijd meer dan naar behoren, hij bikkelde en hield iedereen scherp en alert. Iets dat Poulsen ook prima deed. Zimmling viel helaas erg tegen. Niks dan lof wat Ooijer betreft!! HELD (en dat zeg ik nooit)

 6. Wembley71

  Hee Woody, maar met die zwarte schoenen werd er wel eens wat gewonnen, zo jaren zeventig en negentig! Was het maar gisteren……..

Comments are closed.