De Boer: ‘Heitinga komt er aan; Je ziet dat hij stappen maakt’

0626Heitinga

Frank de Boer gaat op de officiële website van Ajax in op de situatie van John Heitinga. De centrale verder wacht nog altijd op zijn eerste officiële minuten na zijn terugkeer. Hij mist nog wedstrijdfitheid. De afgelopen week ontbrak hij in de selectie om een zwaar trainingsprogramma te ondergaan om zich extra te belasten.

“Het is lastig om tijdens het seizoen wedstrijdfit te worden,” aldus De Boer. “Dat ritme moet je eigenlijk tijdens de voorbereiding opdoen. Daarnaast heeft John natuurlijk een verleden met zijn knie en de minuten die hij heeft gemaakt. Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

49 Comments

 1. FdB=Ajax

  Go Johnny! Laat zien dat ze niet om je heen kunnen, en voor je het weet speel je dit seizoen de mooiste wedstrijden in de knock-out van de EL en in de race naar de titel!!

    1. FrankiC

     Over dergelijke serieuze aangelegenheden maak ik geen grappen. Speelde trouwens zijn beste wedstrijden als rechtsback. Daarbij is Veltman in vorm en bouwt Tete erg beroerd of niet op. Geen speld tussen te krijgen toch! Ik vrees dat jullie de tribuneklant van Hertha iets te veel romantiseren.

     1. 4everAjax

      Tete bouwt misschien niet goed op maar is wel een bijtertje en pakt ballen werkelijk prachtig af van zijn tegenstander. Van mij mag hij echt wel blijven staan om op die manier te groeien. V.w.b. Veltman heb je helemaal gelijk gezien de laatste wedstrijden. Hij gaat lange ballen geven waarbij de anderen moeten zorgen dat de afvallende bal voor hun is. Kan niet altijd een stropdas bal zijn.

     2. afcabran

      tete is de man voor de back positie. Hij verdedigt tenminste als een echte man en wacht niet altijd op de tegenstander zoals van Rhijn.

   1. slm020

    Frankic niet meer tippen aan Veldman ? Veldman is de zwakste schakel van de achterhoede !! Tete kan niet opbouwen maar is juist verdedigend goed !! Het enigste wat Veldman doet is balletje breed of naar Cillesen !! Tuurlijk moet Tete en Riedewald nog veel leren maar Veldman speelt al ruim 2 Seizoenen maar daar is hij niet veel beter in geworden !!

     1. nannie1971

      Mee eens Rene, Veltman onderschept zoveel ballen. Krijg een beetje het idee dat hij het slachtoffer is van de voorhoede en middenvelders die niet durven te voetballen. Hij moet alleen meer leiding gaan geven.

    1. Litmanen

     Even langs Hans Anders. Veltman is met afstand de beste verdediger van Ajax. Riedewald is de man van de beslissende fouten ( blijft een fantastisch talent hoor) Dijks is opbouwend goed maar verdedigend kwetsbaar en Tete is een ordinair ballenafpakker en weet echt niet dat je naar voren kan spelen. Tenenkrommend, als hij aan de bal komt, dan weet je dat het volgend station achter of naast hem staat.

     En als je dit een raar stukje vind, die bril kopen en alle herhalingen van dit seizoen gaan bekijken. Van mij mag Heitinga op de bank blijven zitten en Van Rhijn terugkomen.

     1. FrankiC

      Helemaal met jou eens Litmanen, maar dat had je al wel door. De voorzetten van Dijks worden geroemd maar die komen toch ook regelmatig boven het dak van het stadion uit….

     2. dickst14

      en van rijn weet niet wat verdedigen is. zegt trouwens van zichzelf dat ie al 2 jaar dramatisch presteert. staat er niet voor niets naast denk ik.

  1. dickst14

   hebben we eindelijk een rechtsback die kan verdedigen en die wil jij vervangen? nee heitinga laatste man, kan ie de poppetjes op de juiste plaats zetten. dat is wat ajax mist.

   1. FrankiC

    Nee, dat zeg ik niet. Wat mij betreft komt Heitinga er op dit moment niet in. Maar ik geef aan dat ALS hij erin komt, dan niet in het centrum.

 2. Johan065

  Ja laat jij maar zien wat vuur in het spel brengen is. Voetballen met een Ajax hart. Go Johnny

 3. woody79

  tete gaat het geen heel seizoen volhouden en hij kan op veltman zn stekkie. laat hem meedoen en zie nou maar eens wat ervan komt. net zoals frivool voetballen want dat kunnen die gasten wel

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik vind ten spijt van Johnnie dat de achterhoede op dit ogenblik wel redelijk goed staat.. Tete uitstekende verdediger..Dijks doet het ook uitstekend ( wat een verademing tov Boilesen).. Veltman is het seizoen zwak begonnen, maar heeft zich de laatste wedstrijden goed herpakt.. Riedewald wordt gezien als 1 van de grootste talenten van de eredivisie.. Tsja Johnnie..wie moet je nou vervangen?
  Misschien Riedewald om hem als jonkie af en toe rust te geven..

  1. Rene1964

   Veltman was tegen AZ anders ERG goed en behoedde ons voor enkele gevaarlijke momenten. Hij heeft meer in internationale wedstrijden een dip gehad.

  2. Rene1964

   En idd, Dijks is zeker een verademing tov Boilessen. Tete verrast me tot op heden. Vd Wiel en van Rhijn zijn eigenlijk kopieën van elkaar. Ze maken ook dezelfde verdedigende fouten. Flegmatiek en nonchalant ook. Matig in de passing. Van Rhijn is stil blijven staan in zijn ontwikkeling. (Credits – negatief dan – voor de Boer??)

 5. Rene1964

  Wat dit laatste betreft: stilstand ontwikkeling van veel spelers. De reden lijkt me overduidelijk, nl dat er enkel jonge gasten spelen, die NIET gestuurd worden door ervaren spelers. Ik hoop dat er een dag komt, dat ook bij de Boer het lichtje aan gaat en hij beseft dat ons jeugdige elftal veel te jong is, waardoor ze allemaal stil zullen blijven staan in hun ontwikkeling. Je ziet dat nu ook al bij Klaassen, Veltman, (van Rhijn, Boilessen, Sinkgraven, Fischer, Milik, vd Hoorn, Duarte, en zo vooooooooooort … Talenten gedijen alleen als ze worden gestuurd en gecorrigeerd door ervaring. Maar ja, als zelfs Schöne er niet in staat !

  1. 4everAjax

   Die ervaring ervaren ze elke dag. Uren lang van oud internationals tijdens de training. Ze moeten het maar twee keer drie kwartier zelf doen. Ze moeten gewoon onthouden wat er gezegd wordt. Misschien eens die Iphone wegleggen, die oordopjes uit doen en luisteren wat ervaring te vertellen heeft. Nog even en we moeten zeker hun handje vasthouden als ze een corner nemen.

   1. 4everAjax

    Daarbij, Veltman heeft 2 jaar samen gespeeld met de ervaren oudere Poulsen en is nu zelf inmiddels 23. Daarvan mag je achterin nu een meer leidende rol verwachten. Dijks heeft geen internationale ervaring maar is ook geen broekie meer. Op het middenveld staan ook niet alleen tieners, dus we moeten het ook niet overdrijven. Een paar keer 18/19 jaar brengt de leeftijd gemiddeld naar beneden, niet meer dan dat.

 6. Iceman

  Ja ja Johnny Heitinga die komt er heus wel ben er van overtuigt als hij de kans krijgt van Frank en niet dat Frank bijvoorbeeld Veltman blij opstellen. Of zet Heitinga erin voor van Rhijn Johnny draagt de club in z’n hart dat een en al Ajacied Go Johnny Go

 7. hubert

  twee slechte wedstrijden van johnny en hij word net zo hard afgebrand door dezelfde die nu om Johnny roepen.

 8. Kingerwin

  Wel grappig, Heitinga heeft nog geen minuut gespeeld en mensen weten nu al of hij beter is, of niet, dan Veltman. Laten we even afwachten hoe hij het doet ipv nu al conclusies trekken

 9. Iamsterdam2015

  Komt er aan!?!? Die vent heeft ¥£#@€* domme een WK en EK in zijn poten. Hoezo komt eraan!?!?!?

 10. slm020

  Heb het idee dat jullie nooit naar een wedstrijd gaan !! Je moet kijken hoeveel veldman verkeerd doet !! En opbouwen durft hij niet !! Veldman speelt al 2 seizoenen in het eerste en blijft steeds dezelfde fouten maken !! Tete en Riedewald zijn dit seizoen pas basis spelers 😉

Comments are closed.