Honderden vluchtelingen gratis naar bekerduel Ajax – De Graafschap

0915vluchtelingenactie

Ajax gaat komende woensdag zo’n honderd vluchtelingen verwelkomen bij de bekerwedstrijd tegen De Graafschap, zo weet Metro te melden. De vluchtelingen zullen met bussen worden vervoerd naar de Amsterdam Arena op initiatief van hoofdsponsor Ziggo en een aantal scholen uit de regio. Tijdens de Europa League wedstrijd tegen Celtic steunde Ajax ook de vluchtelingen door van elk verkocht kaartje een euro af te staan. Doordat de wedstrijd was uitverkocht kwam dat neer op een bedrag van 50.000 euro.

Bron: Metro

Related posts

184 Comments

  1. De Ajacied

   Mooi om te lezen, ja
   Maar waarom mogen de trouwe supporters ook niet gratis naar binnen?
   Beetje vreemd toch ?

    1. ajaciedpiet

     Nee dat ben jij blijkbaar, vroeger in een ver verleden konden wij, trouwe seizoenskaarthouders, gratis naar binnen

    2. Mokumertje020

     Al die reacties laten het niveau van de gemiddelde ajax suporter maar weer eens zien wees eens aardig voor je medemens en gun het ze ze hebben het al moeilijk genoeg het stadion zou toch niet uitverkocht zijn tegen de graafschap dus

     1. Litmanen

      Helemaal eens Mokummertje020. Je kunt hier vaak het niveau terugvinden van onze vriend Wilders. Fijn dat het bestuur zich daar in elk geval heel duidelijk tegen af zet met deze actie.
      Hoe klein ook, elke bijdrage aan het probleem is welkom.

      En voor de tegenstanders: kijk even naar de laatste beelden van de stad Aleppo waar de meeste vluchtelingen vandaan komen en ga je verder schamen.

   1. De Ajacied

    Er zijn genoeg Ajacieden die graag naar het stadion komen hoor,
    Maar het gewoon niet kunnen betalen !!!
    Laat hen dan ook eens gratis binnen, toch?

    1. Remco425

     Is geen kwestie van niet kunnen, maar van het er niet voor over hebben. Dit is Nederland, waar niemand het slecht heeft.

     1. Geroldkohlen

      er zijn er genoeg die het heel slecht hebben dus dat was een beetje kort door de bocht remco425

     2. Remco425

      Voor Nederlandse begrippen hebben ze het slecht ja. Maar niemand heeft het hier echt slecht. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd en sociale zekerheden. Degenen die dat niet hebben kiezen daar zelf voor. Niet op vakantie kunnen betekent niet dat je het slecht hebt. We hebben zo ongeveer de laagste werkeloosheid van de wereld en iedereen zou hier een baan kunnen vinden alleen willen sommigen geen rotwerk doen.

  2. Teuntje

   Vind ik ook boysammy1. Prachtgebaar van Ajax om mensen die uit een oorlogsgebied komen op deze wijze wat afleiding te bezorgen.
   De vele reacties hier zijn gewoonweg droevig. ‘We leven in een land waarin we het allemaal zo slecht hebben’. Ondertussen uploaden we onze diepzure opmerkingen wel vanaf de bank via onze iPads, laptops of smartphones.
   Prima idee, Ajax. Moeten jullie vaker doen!

   1. BenitoAjax

    Dat laatste over de iPhones etc. slaat nergens op. Die gelukszoekers doen precies hetzelfde in de vorm van selfies op Facebook.

    1. Teuntje

     BenitoAjax ik schreef dat omdat zo vaak geroepen wordt (ook via deze app) dat die persoon het zo slecht heeft.
     De producten die noemde zijn allen luxe goederen. Goederen die ik overigens van harte gun, hoor!

  3. Guacamole

   Goed iniatief. Dit siert Ajax. Wij behouden de titel topclub zo omdat we voor iedereen klaar staam.

  1. Remco425

   Betaal jij voor hun kaartjes? Die plaatsen werden toch niet verkocht dus kost zelfs de club helemaal niets, behalve 1 of 2 stewards.

  1. HURBIE

   beter als dit kan je het niet verwoorden .snap ook niet wat ze hier doen wij worden gediscrimineerd in ons eigen land laat mensen die van de minima moeten leven ook komen TRIEST

   1. Remco425

    Mensen hier die van de minima moeten leven hebben het nog altijd veel beter dan die vluchtelingen. Iedereen in Nederland heeft het goed, armoede bestaat hier niet en niemand hoeft te vluchten voor zn leven. Jouw vergelijking slaat echt helemaal nergens op.

   2. Guacamole

    Hurbie en mijnmokum Waarom reageren jullie nog? Komt alleenaar poep uit je mond. Zeer triest dit. Lijkt wel of jullie kakkerlakken zijn.

  2. Remco425

   Ik walg van mensen zoals jij. Die vinden dat ze meer rechten hebben dan een ander alleen door het enige feit dat ze geluk hebben hier te zijn geboren en niet daar. Wat een egoisme. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Echt walgelijk.

   1. Ram88

    Zo zijn Nederlanders nou eenmaal walgelijk ( ben zelf Nederlander maar het liefst emigreer ik vandaag nog )

  3. Geroldkohlen

   stap jij ook maar in dan mijnmokum samen met hurbie!! zijn jullie bang dat die mensen jullie vrouwen gaan afpakken ofzo!! gun die mensen 1 avondje plezier dit zou een voorbeeld moeten zijn voor meerdere clubs en het is de graafschap waar frank waarschijnlijk met een b elftal tegen gaat spelen, dus doe normaal!!!!!

   1. Nielsz.AFCA

    ?? , Zovan het was serieus? Bovendien zijn er zat Nederlanders die ook graag naar zo”n wedstrijd willen maar de middelen er niet voor hebben

 1. VAK410THEBEST

  die vluchtelingen gratis en de echte supporters betalen? laat sws al die buitenlanders maar oprotten

  1. Sewena13

   Hoop dat EL GHAZI snel terug naar zijn eigen land gaat!
   Kut buitenlander blijft ook maar scoren enz

   1. VAK410THEBEST

    daar heb je gelijk in. el ghazi is belangrijk voor ons en wordt ook geweldige speler. maar ik vind gewoon dat er te veel buitenlanders in NL zijn. zeker te veel criminelen.

    1. Geroldkohlen

     jij praat echtnde grootste stront wat er maar kan zijn dus jij wilt zeggen dat buitenlanders crimineel zijn!!! jij bent niet wijs mensen zoals jij moesten ze het nederlandschap afpakken en je neerzetten op een rots in de oceaan!!!

    2. Litmanen

     Vak410 doet aan geselecteerde fascisme en rascisme. Alleen zwarten en Marokkanen die voor Ajax spelen mogen blijven. Hersenloos figuur!

   1. Litmanen

    Gewoon volgend jaar boeken. All inclusief doen. Dus met bommen, granaten en lijken om je heen.

  1. Skills

   Helemaal mee eens, vind dat er een walgelijk over ze word gesproken. Degene die allemaal zo praten zijn vast van die 100% Nederlanders die alle gebeurtenissen de schuld geven aan Moslims en Marokkanen. Ik vind het een prachtig gebaar van Ajax dat ze deze groep mensen een pleziertje gunnen na wat ze hebben meegemaakt

 2. AFCARay

  Ze kunnen beter nederlanders die het niet makkelijk hebben omdat ze genaaid worden door de politiek een gratis kaartje geven ipv die goudzoekers !!! Zelfde noodgang terugsturen die lui !!!

  1. FdB=Ajax

   Die “Nederlanders die het niet makkelijk hebben” hebben alle kansen gehad om wat van hun leven te maken en hebben het voor zichzelf verpest. Heeft niets met politiek te maken.

   1. Ajax nr 1

    Jij bent niet goed dat je dit zegt FdB sorry. Morgen overkomt je het zelf. Dat heb je niet in de hand. Geloof het of niet.

 3. 4everAjax

  Hierboven staan 12 reacties waarvan er 4 mij aanspreken. Het is weer erg triest in ons landje. De peilingen wezen hier alweer op. Zolang het de ver van mijn bed show blijft is iedereen erg menslievend en meelevend. Zodra het dichterbij komt geeft bijna 70% niet thuis. Helaas is dit tegenwoordig “normaal”. Gelukkig ben ik dan maar abnormaal.

  1. 4everAjax

   Oh ja, vergeet ik nog: Ajax …… top actie!! Even wat anders kunnen die mensen goed gebruiken.

   1. N-AFCA

    Remco, moraalridder. Ik snap niet dat je het uit je bakkes krijgt om te zeggen dat iedereen in Nederland het goed heeft. Er zijn zoveel mensen hier in ons land waar het bar slecht mee gaat. De voedselbanken kunnen de vraag bijna niet aan. De vluchtelingen (verhaal dat ik gisteren hoorde via betrouwbare bron) stuurden het leger des heils met kleding en spullen retour omdat het geen nieuwe spullen waren. Het wordt tijd dat jij je linkse bril van je neus zet.

    1. Ajax nr 1

     Ja echt he. Ik ben pas geleden in Veenhuizen geweest bij de oude gevangenis. Nou daar zitten nu ook asielzoekers in en kregen allemaal €500,- voor de eerste levensbehoeften. Nou wat denk je!! Allemaal een nieuwe mobiele telefoon de plaatselijke telefoonwinkel wordt er rijk van zei die winkelier.

     1. 4everAjax

      Wel eens aan gedacht dat ze graag contact houden met thuisfront. Familie is belangrijk. Wat moeten ze dan, rooksignalen. Daarnaast maakt onze telefoonwinkelier graag stemming.

    2. Remco425

     Het feit dat we voedselbanken hebben zegt al genoeg. Dat hebben de meeste andere landen niet. Daar mogen ze het zelf uitzoeken. Hier heeft iedereen een dak boven zijn hoofd en sociale zekerheden. Niet op vakantie kunnen betekend niet dat je het slecht hebt. Doe je ogen eens open en kijk hoe het er in veel andere landen aan toe gaat. Miischien dat je dan waat anders gaat lullen.

 4. wikr

  Misschien zijn ze wel fan van de Graafschap. Ik denk trouwens dat het wel klikt tussen Superboeren en Superjoden, dus da’s geen probleem. Zo lang ze maar geen fan worden van die andere boeruh.

 5. Armand44

  Ik leef van 40 euro in de week, en ik kan ook niet naar Ajax hoe graag ik ook wil, maar voor mensen zoals ik zijn er geen mazzeltjes in Nederland, alleen voor zo een kut vluchteling is alles mogelijk, misschien moet ook maar met een bootje de Middellandse zee over, kan ik misschien ook weer eens naar Ajax

  1. FdB=Ajax

   Ik weet niet waarom jij moet leven van 40 euro in de week, maar als je de Middellandse zee over gaat moet je het waarschijnlijk met 0 euro doen dus veel succes

   1. Ajax nr 1

    Ga eens lezen FdB=Ajax dan weet jij ook dat deze personen heel veel geld hebben moeten betalen om de oversteek te maken. En dat geld waar hun de oversteek van hebben kunnen maken hebben heel veel Nederlanders niet. En als jij niet van 40 euro moet rond komen weet jij ook niet wat je zegt. Dus oordeel niet voordat je de reden niet weet want een heleboel Nederlanders zitten in de SHIT zonder dat hun er iets aan kunnen doen.

    1. jari

     Ben het volkomen met je eens. Veel mensen denken dat die vluchtelingen geen geld hebben. Sommige hadden een betere baan en verdiende meer dan menig Nederlander. Alleen is het niet veilig genoeg. Ik vind het een prima actie hoor van Ajax, maar doe dit dan ook nog eens voor een ajacied die het ook niet breed heeft!

     1. 4everAjax

      Het gaat hier niet om geld maar dat je kogels en bomen op je kop krijgt. Geen huis meer hebt, geen omgeving om te leven. Slimpies.

     2. jari

      Dat zeg ik toch slimpie. Ik vind het alleen maar goed van Ajax hoor dat ze dit soort mensen gratis naar een wedstrijd sturen. Maar na alles wat veel supporters doen voor de club, vind ik het jammer dat het voor Ajacieden die het minder hebben niet kan. Na de wanprestatie in de voorronde van de cl had ik ze gratis naar jablonec laten kijken in de arena. Snap je?!!

     3. Remco425

      Daar sla. je de spijker op zn kop. Blijkt dus wel dat het geen goudzoekers zijn, Ze riskeren hun leven en stoppen al het geld dat ze hadden in de oversterk met gevaar voor eigen leven en dat van hun dierbaren. Niet voor het geld, want dat hadden ze al, maar ze vluchten weg van de gruwelijkheden die in hun land plaatsvinden.

    2. FdB=Ajax

     Ik oordeel ook helemaal niet. Ik vind het alleen kansloos als je zo over mensen praat (“kut vluchtelingen enzo”) dus daar reageer ik op.

  2. N-AFCA

   Hey Remco lees je ff mee!!!!
   @ Armand, erg om te lezen dat jij van zo weinig moet rondkomen en zelf zo graag een keer naar Ajax zou willen gaan.. En dat er nu dan mensen mogen gaan die net een paar weken hier zijn en uberhaupt niet weten wat of wie Ajax is.

   1. 4everAjax

    Weten we waarom Armand van € 40,00 moet leven? Nee. weten we waarom die mensen hier naar toe komen ? Ja.

   2. Remco425

    Ja ik lees zeker mee en vraag me af waarom hij van 40 euro in de week moet rondkomen. Zowel minimum salaris als uitkeringen liggen nl een stuk hoger…

  3. afca74

   armand44 gaat je niet lukken die gasten betalen nl. duizende dollars voor zo’n oversteek dan moet jij dus nog heel wat jaartjes sparen (ik trouwens ook)

  4. Geroldkohlen

   ook ik heb het niet breed maar dan nog gun ik deze mensen een avondje plezier om 1 avondje plezier en afleiding te gunnen! en dan wil ik best wel eens niet gaan! en zit ik er van het weekend wel weer! mensen doen net alsof ze een CL finale van ajax missen hierzo! triest hoe sommige supporters denken over hun medemens!

 6. Indojood

  Mijn vader is ook vluchteling uit Indonesië. In de jaren 60 ontstond daar een heksenjacht op mensen met linkse sympathieën die allemaal als communist werden bestempeld. Hij heeft hier een prima bestaan opgebouwd. Like als je vindt dat ie mag blijven, dislike als je vindt dat ie een kutbuitenlander is die sowieso moet oprotten.

  Overigens betwijfel ik op deze mensen vrolijk zullen worden van het Ajax voetbal van tegenwoordig.

  1. Velibor

   Een indo is voor mij helemaal geen buitenlander want die mensen hebben eeuwen bij ons land gehoord dus voor mij net zoals Antillianen en Surinamers.

   1. Indojood

    Mijn vader is geen Indo maar Indonesiër, daar zit nogal een verschil tussen. Hij is hier terecht gekomen vanwege de heksenjacht op zgn. communisten na de mislukte coup van 1965 en niet vanwege de koloniale banden. Mijn vader was wel links georienteerd, zeker geen communist, maar kwam daardoor wel op een blacklist terecht. Hij heeft hier vervolgens mijn moeder leren kennen en zo ben ik ontstaan. Later zijn wij weer teruggegaan toen de situatie het toeliet en ik heb mijn jeugd tot de middelbare school in Indonesië doorgebracht. Mijn ouders vonden het beter dat ik mijn middelbare schoolopleiding hier zou volgen dus zijn we weer naar NL verhuisd en daar wonen we nog steeds. Mijn vader is nog steeds Indonesiër omdat hij anders zijn bezittingen (onroerend goed) verliest. Natuurlijk hebben wij veel Indische Nederlanders in onze kennisenkring maar wij hebben geen koloniale geschiedenis. Hoop dat nu een en ander duidelijk is en dat mijn vader ook een vluchteling is. Ik schrijf dit niet voor niets.

 7. 4everAjax

  Ik zou als site toch met maar weinigen geassocieerd willen worden. Vrijheid van meningsuiting ja natuurlijk maar wat hierboven soms staat heeft daar niets mee te maken. Dat zijn vooroordelen en gewoon ongelooflijk domme reacties.

  Misschien dat ze eens een half jaar hetzelfde moeten meemaken maar dan wel vanaf de start. Eerst beschoten worden, bommen op je huis, dan vluchten, dan op een rubber bootje met veel teveel mensen de zee op. Dan lopen, lopen, lopen op zoek naar vrijheid, op zoek naar liefde. Dan in een opvangkamp met niets. Eens kijken wat ze dan zeggen.

  1. Hintham

   Lopen lopen lopen?? Dat was dus te ver lopen. De grens over en daar is dus géén oorlog meer. Daar is het dus veilig.
   Nee als ze verder lopen dan is er graties geld.

 8. Indojood

  Nog even dit, er zitten profiteurs tussen maar velen zijn daadwerkelijk op de vlucht omdat ze zullen sterven door IS. Ik hoop voor ons allemaal dat we nooit onder een terroristisch/fascistisch regime hoeven te leven.

 9. 4everAjax

  Zit net naar de duimpjes te kijken ……… Echt heel erg triest. Moet ik met die mensen discussiëren over mijn cluppie? Dacht het niet. Merendeels ook de mensen met zo’n last van korte termijn geheugen mening en liefhebber van grof afgeven op spelers en clubs. Triest leven hoor.

  1. BenitoAjax

   En hoe weet jij dat ik geen kaartje heb? Toevallig heb ik die wel en boycot het gewoon. Zelfs al ben ik de enige of een van de weinige. Verder heb ik een seizoenskaart en ga naar Europese uitwedstrijden. Dus jij gaat mij niet vertellen wat ik wel of niet heb.

   1. 4everAjax

    Elk mens met een niet Nederlandse nationaliteit is een allochtoon. Heeft niets met kleurtje of geloof te maken.

    1. afcabran

     Maar zo reageert de gemiddelde Nederlander snap je. Bij allochtoon denkt iedereen alleen maar aan moslims.

 10. ajaxietje

  wat the f..ck. er zijn in nederland genoeg ajaxfans die het niet kunnen betalen ook wel eens naar een wedstrijd willen. maar ja….. eerst de vluchtelingen.want die zijn zielig. WAAR GAAT DIT HEEN!!!!!!!!!

  1. Remco425

   Echt een trieste reactie. Iedereen in Nederland zou naar deze wedstrijd kunnen, de enige vraag is of ze het er voor over hebben. Niemand in Nederland heeft het slecht. Hier zijn voldoende sociale instanties. Ben je het er niet mee eens? Dan zou ik eens naar een 3e wereld land reizen om te zien wat echt armoede is. Armoede is niet niet op vakantie kunnen. In Nederland vinden we allemaal dat het zo slecht gaat, dat we in een crisis zitten. Feit is dat we 1 van de rijkste landen ter wereld zijn, met 1 van de laagste werkeloosheids cijfers etc. Doe toch je ogen open. Nee, wij hebben het zo slecht hier.

   1. Ajax nr 1

    Jij niet Remco. Er zijn zat mensen in Nederland die niet op vakantie kunnen en die hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Dat jij dat niet weet maar dat zou komen omdat jij het gewoon niet wil zien. Kijk naar de mensen om je heen en kom dan met de conclusie. Er zijn zat mensen die in de bijstand zitten in een veel te duur huis bijv. En worden die geholpen nee dus. Nederlandse regeltjes Remco. Nederland is sociaal maar niet meer voor de Nederlander die in de shit zit buiten eigen schuld om. Crisis bijvoorbeeld Baanverlies enz nou Remco ik wil jou nog wel eens horen als het jou allemaal overkomt en dat jij dan in Nederland wel geholpen wordt. Sorry hoor ik wil de vluchtenlingen wel helpen maar dan in hun eigen land. Want de sociale woningen enz zijn voor de Nederlanders die hun koophuis of te dure huurhuis niet meer kunnen betalen voordat zij op straat staan want daar wordt geen tentenkamp of slaapplek voor geregelt.

 11. Velibor

  Ben blij voor jullie dat het Ajax-de Graafschap is en niet andersom anders hadden we ze hier zitten in de Achterhoek haha. Heb niks tegen die mensen maar tegen die kunsten van hun.

  1. 4everAjax

   Nee niet in huis maar ze zijn in de woonwijk van harte welkom als ze hier opgevangen worden. Je vergelijking is trouwens erg zielig. Het woordje pro vluchteling ook. Ik ben pro mens maar heb nu toch de neiging bij een behoorlijk aantal hier anti te worden. Je moet niet zoveel naar Wilders kijken.

  2. Remco425

   Ook weer zo’n reactie wat nergens op slaat. Waarom moeten ze in huis genomen worden dan? De politiek hoort voor faciliteiten te zorgen. En daar betaal ik graag een paar euro belasting voor. En er is niemand in Nederland die niet een paar euro kan missen. En kom niet aan met de minima, want zeld die hebben een stuk beter leven dan die vluchtelingen.

   1. afca74

    jij moet nu echt een keer nokke met je verhaaltjes nu hebben die mensen het ff slecht maar binnen een paar maanden hebben ze het beter als onze minima die daar nog jaren inzitten door onze goeie overheid al ons geld naar het buitenland en eigen volk mag onder een brug gaan slapen.Dus geen gelul meer over de centen.

 12. ToonHJ

  4 vd 5 vluchtelingen zijn geen Syriërs. Zijn gelukzoekers anders gezegd asielshoppers. Zoeken het land uit met de beste uitkering en huisvesting. Dus 80% zijn geen “zielige” vluchtelingen.
  PS De laatste jaren zijn de voedselbanken in Nederland gestegen

 13. Ajax1958

  Ik kan wel janken van sommige meningen hier. Onze geuzennaam is Joden, die moesten ook vluchten jaren terug, weten jullie wel? Zwakkere mensen,dan bedoel ik zieke mensen uit onze samenleving mogen” wat mij betreft” ( ik zal het maar even voluit schrijven, omdat sommige niet weten wat een afkorting is) ook wel eens gratis naar Ajax. Veel mensen voelen zich zielig, maar ik ben van mening, dat je zelf, voor een groot gedeelte je eigen geluk kan sturen. Helaas hoort daar niet bij dat ” je maar ziet wat er gaat gebeuren in het leven en je hand ophouden”.

 14. Bastoflex

  Slimme PR door Ajax. Als ook maar 1% van die mensen een seizoenskaarthouder wordt heb je deze investering er alweer uit.

  1. Hintham

   Waarschijnlijk lukt dat ook wel. Na graties OV, graties zorg en veel graties geld moet een graties seizoenskaart ook wel lukken.

   1. Indojood

    Veel graties geld? Ben je dronken of zo? Volg een gratis cursus Nederlands, zou goed voor je zijn.

     1. Indojood

      Je kunt altijd nog een cursus bij de Volksuniversiteit volgen. Het zou je kunnen helpen om niet zo dom over te komen.

 15. Fvanr

  Wat kunnen er een aantal kortzichtig reageren op dit mooie gebaar van Ajax. Niet te begrijpen! Zijn dat nou mijn medesupporters!?? Veel plezier mensen die dit gegunt wordt, juich ze maar naar een overwinning toe. Zaterdag ben ik er ook weer want wij leven niet in die omstandigheden waaruit jullie gekomen zijn. Wzawzdb

  1. DARIVA

   Schitterend gebaar, goed te zien dat een topclub als Ajax dit laat zien, ben benieuwd wat de andere clubs laten zien?

 16. MakeOne

  Wat een prachtig gebaar is dit van Ajax, ik hoop dat de kinderen die al zoveel ellende hebben meegemaakt de dag van hun leven zullen hebben!
  En voor de bekrompen domme personen hierboven… Wees maar blij dat onze kinderen hier in vrede kunnen leven, en naar school kunnen gaan!

 17. -buitenkantje rechts-

  In 1 klap een paar honderd Ajaxfans erbij.. Prima toch? Ik gun het ze van harte en hoop dat ze genieten van een aanvallend Ajax met oogstrelende acties van onze spelers.. Aan de andere kant kan ik me ook wel de reacties van supporters voorstellen die misschien wekelijks geld aan de kant leggen voor een Ajaxwedstrijd die dat geld misschien ook heel goed op een andere manier kunnen gebruiken. Maar de geldprobleempjes die wij hier hebben vallen echt in het niet met de problemen en zorgen die deze vluchtelingen hebben.. Gun het ze gewoon!
  Ik moet trwns zeggen dat ik het op dit forum liever over voetbal heb.. Begint nu een voor- of tegen Wilders discussie te worden.

 18. Robin

  Wat een niveau!!! En ja ik weet waar ik het over heb. De laatste tijd onwijs vaak in Ter Apel geweest, ik heb de angst gezien en de verhalen gehoord! Lekker iedereen over 1 kam blijven scheren pffff. De vader van één van mijn beste vrienden werd overigens in Bosnië in een strafkamp vermoord…. Ik zal die vriend ff zeggen dat het stom van hem was om met zijn twee zusjes en zonder zijn zieke moeder te vluchten uit angst om vermoord te worden. Triest, echt in en in trieste reacties hier! ulft

 19. LeroyT

  Donderop man met die vluchtelingen hebben die nou aan een voetbalwedstrijd denk dat ze liever wat ander hebben. Maar Ajax reageert hier weer van als wij maar in een goed daglicht staan. En ik als trouwe supporter die elke wedstrijd komt zowel uit als thuis en zelfs Europees die moet wel voor ze beker kaartje betalen. In een woord belachelijk!!!!

 20. Geroldkohlen

  gun deze mensen een fantastische voetbal ervaring bij de mooiste club van NL! heel goed gebaar van ajax!

 21. Indojood

  Wel verhelderend, zo’n artikel. Stilletjes hoop je dat het niet zo is maar eigenlijk weet je het wel. Ook bij Ajax zitten veel domme supporters. Doet me denken aan de jaren 80 op de F-side bij Ajax-Volendam toen één of andere cokesnuiver Rijkaard aanmoedigde om die tering neger Hennie Meijer van Volendam neer te schoppen.

  1. Fvanr

   Zit toch niet te zeiken over geen geld voor honk. Totaal niet te vergelijken. Als jij maar dronken kan worden van dat overvloedig met ruime mate bier wat totaal niet tot de eerste of wel primaire levensbehoeften hoort.

 22. RobbyZ

  Prima gebaar hoor van Ajax maar dan wel voor de echte vluchtelingen,ben benieuwd of er vrouwen tussen zitten want die west Afrikaanse mafketels komen hier alleen voor de gratis centen en ik heb een relatie gehad met zo’n gelukszoekster en mij zijn alle trucjes verteld en nu de poort open staat komen ze met de echte vluchtelingen mee! De reacties hier van sommige simpele zielen die zich niet verdiepen in de problematiek en die de hele stroom als echte vluchtelingen zien,jullie kijken teveel propaganda! Richt je is op kleine Duitse media en hoor wat daar allemaal gaande is,een vriend van mij woont daar vlakbij zo’n kamp en het hele dorp is elke dag bezet door agressieve Afrikanen,Russen,Syriërs en de rest en tot midden in de nacht,vrouwen durven bijna de straat niet meer op omdat ze bijna worden verkracht en aangerand! Waar zijn al die vrouwen,zijn die wel veilig? Echte Syriërs prima maar d’r zitten teveel nep vluchtelingen tussen!

  1. Velibor

   Krijgen we een nieuw stadion jongens met 4 ringen ? Der zat er hierboven eentje te vertellen dat het marketing was van Ajax en dat er minimaal 1% fan bleef haha!

 23. Harrie

  Nu kunnen wij een kaartje van €5 aanschaffen niet voor die 5 euro maar eens een goed gebaar naar de trouwe supporters kom ALLEN normaal betaal ik voor mijn invaliden plaats onder de arena p1 €8.50 nu omdat dit onder de KNVB valt €20 + €5 en wat te eten en drinken voor een beker wedstrijd is dit voor mij teveel ik gun ook de vluchtelingen een kans en leuk gebaar maar onze trouwe supporters die er uiteindelijk iedere keer weer zijn worden weer vergeten

 24. Moosie

  Vasovics
  Lerby
  Arnesen
  Olsen
  Petterson
  Litmanen
  Kluivert
  Rijkaard
  Kanu
  Davids
  Reiziger
  George
  Oulida
  Seedorf
  Serero
  Ericsen
  Fisher
  En niet te vergeten Jack Reynolds
  Ook allemaal van die kut buitenlanders zeker dan, die ook allemaal teruggestuurd hadden moeten worden of zo?
  Pfffffff wat een gelul.

  1. 4everAjax

   Alleen nog maar Jansen, Pieters en de Groot vrees ik Moosie. Weet je wat ik oas echt erg vind. Dat als ik straks weer in de Arena zit, ik omringd ben door die nitwits. Eigenlijk is het merendeel gewoon heel simpel racist. Net als elke racist hebben ze een excuus voor hun gedrag. Gewoon eigenlijk een erg eng idee. De Arena gevuld met zoveel racisten en dan vervolgens Joden liedjes zingen. Heel erg eng.

   1. Moosie

    Er kwamen maar weinig familieleden terug uit de kampen.
    En daarom heb ik van huis uit een hekel aan uniformen en racisten.
    Ik was trots toen we die neo nazi’s het land uitschopten toen ze kwamen protesteren.
    Ik dacht kijk das nou de F-Side.
    En dan lees ik dit gelul echt tenenkrommend.
    Net als toen met die drie Marokkaanse jeugdspelers waar er 2 van totaal onschuldig bleken.
    Fuck Wilders en fuck de rest in Den Haag alles wordt gewoon gedaan om zichzelf een alibi te geven.
    Als je vlucht is dat niet omdat je dat wil maar omdat je dat moet.
    Zonder te vluchten had ik niet bestaan was ik nooit geboren.
    Als die klootzakjes dan ook nog Joden Joden Joden roepen heb je echt maar 1 hersencel.
    Ze begrijpen niet waar dat vandaan komt.
    Treurige dag voor een echte jood

 25. ryanc

  Mogen dan binnenkort de mensen die hier al wonen en het wat minder hebben maar wel werken enz ook gratis een wedstrijd gaan kijken? Nja bied deze mensen gratis inburgeringscursussen in plaats van voetbalwedstrijden

 26. robskuuh

  Konden ze niet een wedstrijd van Saoedi-arabie bijwonen?? ohnee daar zijn de broeders niet welkom! Dan maar bij die ongelovige een wedstrijd kijken.. Zet maar extra beveiliging in als je de rest van het seizoen in de arena wil blijven voetballen

 27. BobbyHaarms

  Ik vraag me serieus af of je die assielzoekers wel naar een wedstrijd van Ajax in deze vorm moet sturen..denk dat ze binnen een uur weg willen

 28. Sanchez

  Schandalig hoe sommige mensen zo kunnen denken. Wees blij dat je niet in hun situatie zit, en wat ze allemaal hebben meegemaakt! Gun jou medemens ook vrijheid, en laat ze genieten!. Ik ben blij dat Ajax hun uitnodigt echt klasse!

 29. Gert Ajax

  Ons sociaal gedrag gaat ons een keer de kop de kosten.
  Die vluchtelingen gaan alleen maar problemen opleveren en geld kosten.
  We moeten ons storten op onze eigen problemen gezondheidszorg onderwijs enz oplossen in eigen land.
  17 miljoen mensen is genoeg!!

 30. Geroldkohlen

  deze mensen zijn gevlucht uit hun land, hebben hel moeten doorstaan om daar weg te komen, hun stad dorp baan scholen opgeblazen! families afgeslacht, ouders die hun kinderen zien verdrinken! draai het eens om als hier de pleuris zou uit breken zou ik ook vluchten met mijn vrouw en kinderen en zou ik en al is maar voor even welkom willen voelen in een land waar ik niet de taal spreek of gebruiken ken! en als ik dan in dat land zou zitten en ik kreeg een kaartje om naar een voetbalwedstrijd te gaan , om even al die elende te vergeten van de gebeurtenissen in mijn land en de risico’s die je gelopen hebt dan ben je dankbaar!!! en heb je tenminste even geen zorgen dat ene avondje, sterker nog je hebt ander half uur plezier! gun die mensen dat toch en ben niet zo bekrompen! !!!

 31. 4everAjax

  Volgens mij hebben we hier geen sluipschutters en geen plat gebombardeerde huizen en geen IS met zwaarden door de straat lopen. Daar hebben ze niet eens voedselbanken. Dus wij hebben het best goed hier.

 32. Hintham

  Om de ‘vluchtelingen’ op hun gemak te laten voelen, moeten de vrouwen in het stadion gepaste kleding of in een apart vak plaatsnemen. Alcohol wordt dan niet geschonken.

 33. 4everAjax

  Jari, ik kan er niets aan doen dat mijn reactie verkeerd staat. Als je goed leest zie je op wie ik commentaar geef.

 34. AjaxBarcelona

  boysammy1
  Mokumertje20
  Litmanen
  Remco425
  Teuntje
  Guacamole
  Hoezo
  Ram88
  Gerardkohlen
  Sewena13
  Rebel62
  Skills
  FdB=Ajax
  Sanchez
  Moosie
  Indojood
  Robin
  Buitenkantje rechts
  MakeOne
  Dariva
  Fvanr
  Ajax1958
  Hubert
  4everAjax

  We zijn het lang niet altijd eens op voetbalgebied maar op dit belangrijke onderdeel gelukkig wel. Hartelijk dank daarvoor. Graag een stadion vol met gelijk gestemden.

  1. Geroldkohlen

   je hebt gelijk je krijgt van mij een duimpie bovenaan het bericht maar ook onderaan! ben blij dat er nog mensen hier op dit forum zitten die nog wel hersencellen hebben!

 35. Geroldkohlen

  en nog even wat anders ik lees net in de metro dat niet alleen vluchtelinge uitgenodigd zijn voor een gratis kaartje maar ook enkele 100en studenten uitgenodigd van scholen! nogmaals een goed initiatief van ajax!

 36. BobbyHaarms

  Voor of tegenstander, maar het is op z’n zachts gezegd raar dat er ineens gesjoemeld is met de duimpjes onderaan dit bericht?….doet denken aan de publieke omroep, daar zijn ze ook goed in het manipuleren van mensen door een eenzijdig beeld te schetsen..

 37. BobbyHaarms

  Dat mag je vinden, dat zeg ik voor of tegenstanders…maar vreemd is het natuurlijk wel en vraag me af wat het doel hiervan is en/of de reden hiervan..

 38. 4everAjax

  Ik begrijp uit jou commentaar dat er meer duimpjes naar beneden waren? Eerlijk gezegd mag de redactie dat hele duimpje naar beneden bij dit topic verwijderen. Dit is in mijn ogen geen onderwerp voor voor en tegenstanders. Het gaat hier om mens onterende toestanden in de landen van herkomst. Een doorzon woning is leuk maar ik heb dan toch wel graag ramen die dicht kunnen en een dak boven mijn hoofd. Ook een verwarming die werkt in de wintermaanden is wel zo aardig. Dat er profiteurs tussen zitten, so be it. Die heb je over de hele wereld. Ik zou zeggen, welkom in de nieuwe Nederlandse Participatie maatschappij. Er valt niet zoveel meer te profiteren hoor. Elke echte vluchteling die er tussen zit is er eentje die meer dan welkom is. De anderen vertrekken vanzelf weer.

  1. Pascal

   Ach als gebruikers zichzelf onder een andere naam bedanken/duimpjes geven, zou ik er niet teveel waarde aan hechten..

Comments are closed.