De Boer: ‘Sprankelend spel komt er echt’ (Incl. video)

0920excelsior-ajax_deboer

Frank de Boer beloofde aan het begin van dit seizoen een atractiever Ajax aan de supporters. Tot nu toe worden er in competitieverband wel resultaten behaald maar is het spel waarmee dat gebeurd wel heel magertjes. De Boer is er van overtuigd dat de supporters dit seizoen nog gaan genieten van het voetbal van zijn elftal, zoverteld hij tegenover AjaxTV. ‘Het sprankelende spel komt er echt’, aldus De Boer.

Hij is zich er van bewust dat Ajax zondag niet goed speelde tegen Excelsior. ‘Het was zeker niet sprankelend, maar ik denk dat we tevreden moeten zijn met de uitslag. Uiteindelijk gaat het er om dat je bepaalde dingen wil zien waarmee je denkt kampioen te kunnen worden, of heel ver mee kan komen. Dan zullen dingen zeker beter moeten.’

‘Maar er zijn ook heel veel dingen wel goed, zoals dat we weinig goals tegen krijgen en de teamspirit. Het is een kwestie van tijd voordat we meer sprankelende momenten gaan zien in wedstrijden. Daar ben ik van overtuigd’, aldus De Boer.

App-gebruikers: Bekijk de video via deze link op onze website.

Related posts

15 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Sprankelend spel komt als aan een paar basisvoorwaarden is voldaan.. Het elftal moet staan.. Posities moeten duidelijk zijn.. Automatismen moeten zijn ingeslepen.. Dan komt daarna idd het sprankelende spel wel.

   1. FdB=Ajax

    Nee klopt, we hebben zelfs Cillessen kunnen behouden. Daarom verwacht ik ook dat het een mooi seizoen kan worden. Laten we daarom met z’n allen wat positiever zijn en kijken naar wat er goed gaat.

  1. Guacamole

   Wel schone er weer in. Die man speelt 2 seizoen als een belangrijke factor hoezo zit hij opeens op de bank? Daar is hij te goed voor.

 2. creutz1977

  Ik hoop het… want dit verhaal hoor ik iedere keer… Mag het nu wel is waar gaan maken… spelers zitten stuk voor stuk bomvol met kwaliteit… alleen lopen ze in het veld stijf van de meegegeven opdrachten… gewoon lijnen uitzetten en die jongens met spelvreugde het veld in sturen.. net zoals hij het deed toen zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach voor de club stond… Het is nu zo mat… En voorspelbaar

 3. BobbyHaarms

  Goed zo Frank. Alleen willen we dit niet alleen horen maar ook wel eens zien. Bewijs ons ongelijk maar eens..

 4. Ronbo

  Sprankelend foebal komt er alleen als er met meer vrijheid gespeeld mag worden en minder het vizier op zo veel mogelijk balbezit wordt gericht. Voorstel voor a.s. woensdag, geef ze allen de opdracht om te winnen als is t dan maar 4-3 ofzo.

 5. Litmanen

  Sprankelend voetbal ontstaat als er ruimtes liggen op het veld. Zolang je in dit tempo blijft voetballen komen die ruimtes er nooit. Zelfs wat meer risico met de dieptepass kan voor mooi en leuk voetbal zorgen, maar er schijnt een zware lijfstraf op een pas van meer dan 30 meter te staan.

Comments are closed.