Ajax wint van Excelsior en verstevigt koppositie

 

0920excelsior-ajax_elghazi1

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de Eredivisie. Door puntverlies van de concurrenten en een simpele 0-2 zege op Excelsior gaat Ajax aan kop in de Eredivisie. Echt glansrijk was het opnieuw niet maar door doelpunten van El Ghazi en Milik neemt Ajax de drie punten mee naar Amsterdam.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kwam na vierendertig minuten op een 0-1 voorsprong door een fraaie solo van Anwar El Ghazi. De buitenspeler  liet de gehele verdediging van Exclelsior staan en rondde beheerst af.  Vier minuten voor rust loodste Milik Ajax al min of meer in veilige haven. Het schot van de Pool was niet denderend, maar via de hand van Kurto verdween de bal wel in de bovenhoek: 0-2.

Na de thee was de wedstrijd min of meer een saaie vertoning. Ajax hoefde niet meer zo nodig en Excelsior was niet bij machte om het de Ajacieden echt moeilijk te maken. El Ghazi was nog het meest kansrijk op de 0-3 maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd door doelman Castro die zijn collega-doelman Cillessen nog wel een keer zag strekken  bij een bekeken schot van Vermeulen. Arek Milik kreeg vervolgens de uitgelezen kans op de 0-3 maar was te gemakzuchtig met zijn inzet waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2 . Al met al een prima weekend voor Ajax dat directe concurrent psv zag verliezen (2-1 bij Heracles) en feyenoord in Kerkrade slechts één punt zag pakken op bezoek Roda JC: 1-1.

Excelsior – Ajax 0-2 (0-2)
’34 El Ghazi 0-1
’41 Milik 0-2

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 3.750
Gele kaarten: Mattheij, Hasselbaink (Excelsior), Riedewald (Ajax)

Opstelling Excelsior: Kurto, Karami, Van Diermen, (/66 Vermeulen), Mattheij, Kuipers, Kruijs, Auassar, Stans, Van Nieff, (/57 Kuwas), Hasselbaink, (/78 Badjeck), Van Mieghem.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, (/82 Daley Sinkgraven), Arek Milik, Viktor Fischer (/72 Lasse Schone)

Foto: Proshots

Related posts

33 Comments

  1. Arie

   Komende weken tot December komen alle hoog geklasseerde ploegen langs dan moet er uit een ander vaatje worden getapt. Als dit lukt dan kunnen we reopen Kampioenen.

 1. -buitenkantje rechts-

  Geen averij opgelopen..zakelijke overwinning..inpakken en wegwezen. Concurrentie verliest en speelt gelijk.. Ik ga nog een biertje pakken in het zonnetje! 🙂

 2. ajaxdegekste

  het was niet echt best eerder weer slaap verwekkent maar win is a win zeg ik maar, leg de rode loper maar weer uit.

 3. Adje

  Was geen oogstrelende wedstrijd maar ook dit soort wedstrijden moet je winnen om kampioen te worden! Kortom, goed gedaan mannen!!

 4. creutz1977

  heerlijk die 3 punten maar vraag niet hoe… ook de analyse van Davy zelf op ’t einde… kom op zeg!! ” we zijn niet in de problemen gekomen ” mogen we wat meer van jou als aanvoerder en van ajax verwachten… dit was weer niet om aan te zien…

 5. bukowski7709

  lijkt me duidelijk dat er een andere trainer moet komen. bluf, vooruit voetballen en overtuiging ontbreken op alle vlakken. slappe, futloze inspiratieloze zondagmiddag… wie is de baas hij Ajax en doet hier iets aan?

 6. Ramon1

  Die el ghazi heeft echt veel verschillende kwaliteiten met links rechts hoofd scoren mannetje uitspelen afstanschot nou nog wa meer overzicht en goede voorzetten en dan word die echt heel erg goed respect voor hem want velen dachten vorig jaar da valt allemaal wel tegen alleen maar respect voor die jongen top

  1. creutz1977

   Ja hij heeft ook een zeer kinderlijk trekje om steeds Ronaldo na te doen in zijn houding.. kan leuk voetballen al staat hij ook hele fases stil en is onzichtbaar… Nu nog constant worden in een wedstrijd en een eigen identiteit en hij kan groeien tot een topper

   1. Ramon1

    Klopt zeker hij ksn een wedstrijd slecht spelen mssr toch 2 goals of 1 maken dus als die noet berer word mag die wel wat duurder als memphis worden??

 7. vooruitdiebal

  Helemaal eens. We staan bovenaan maar hebben nog geen behoorlijke tegenstander gehad. Maar laten we eerlijk zijn, slechter spelen dan de afgelopen maanden kan toch niet……… of………?

 8. Ramon1

  Klopt het spel kan beter maar er zitten af en toe mooie goals tussen ik denk meer vastigheid in basis en fischer meer laten spelen en schone ook vaker al is het alleen maar om de vrije trap

 9. Joep

  Het spel was niet best. Het resultaat is prima. Daarnaast hebben een aantal concurrenten punten laten liggen. Al met al een goed weekend.

 10. Velibor

  Moet eerlijk bekennen dat ik zelf nooit zo’n Fisherfan ben geweest maar in interview bij foxsports na wedstrijd kwam bij hem wel de echte Ajax voetballiefhebber naar boven wat ik de laatste jaren niet meer heb gehoord nml dat het leuk moet zijn om bij Ajax te zijn en te voetballen en dat hij dat mist. Heb ik FdB nooit horen zeggen dat hij dat mist bij zijn team dus Viktor ik zou zeggen doe jezelf en ons een lol en breng het leuke Ajax voetbal weer terug, please!

 11. PvL020

  Je hebt nu eenmaal 2 ploegen nodig voor een mooie pot voetbal en helaas gaan tegenstanders echt niet voetballen tegen Ajax want dan weten ze dat ze overlopen worden. En ja…… dan krijg je deze wedstrijden. Dus gewoon top!!!

 12. Thejoker020

  Iedereen roept maar het spel is drama, is slecht, was niet om aan te zien. Natuurlijk kan alles beter en zie ik ook graag mooi verzorgd voetbal maar als we straks weer met die schaal in de hand staan maalt niemand daar mee over hoor en dat is toch het allerbelangrijkste dat die schaal terug komt bij ons waar die ook hoort. Kampioenen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.