De Boer looft Younes en blijft vertrouwen houden in Sinkgraven en Gudelj

0917ajax-celtic_younes1

Frank de Boer is meer dan tevreden over het optreden van AminYounes tegen Celtic. De buitenspeler stond een tijdje buitenspel wegens een blessure maar gaf tegen Celtic zijn visitekaartje af en was betrokken bij het doelpunt van Viktor Fischer. Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj krijgen ondanks hun slippertjes tegen Celtic ook nog steeds het vertrouwen van de trainer.

‘Amin speelde een prima wedstrijd en mag terugkijken op een goed debuut. Natuurlijk snap ik de vraag waarom ik hem uiteindelijk naar de kant haalde maar ik wil hem nog het hele seizoen gebruiken. Het is een kwestie van tijd voordat hij negentig minuten gaat maken’. Ook Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj waren onderwerp van gesprek nadat zij opzichtig in de fout gingen tijdens de Europa League wedstrijd. ‘Zij waren niet geconcentreerd en dan maak je zulke fouten. Zij moeten weten wat er wordt gevraagd maar ik zal ze niet zomaar slachtofferen. Pas als het structureel gaat worden grijp ik in en hebben zij een probleem’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

100 Comments

  1. De Ajacied

   Ja wat zonde zeg
   Il zou zeggen voor Sinkgraven en Gudelj spelen Younes & Schöne of Serrero deze gasten spelen gewoon beter
   Toch?

   1. Litmanen

    beetje lullig van Frank dat ook hij de schuld bij Gudelj en Singraven legt.
    Bij die ene goal had Riedewald alle tijd een goede pass te geven of hem de tribune in te jagen. Daar staat hij voor op die plaats.
    Als middenvelders op het middenveld geen duel meer mogen verliezen (Sinkgraven in dit geval) dan kunnen we wel ophouden

    1. FrankiC

     Sinkgraven faalt echt structureel en donderdag heeft ie geen bal goed geraakt. Heft niets met schuld bij de goal te maken. Heeft 0,0 zelfvertrouwen.

  2. creutz1977

   Ja… de beste zouden spelen toch??? nou Gudelj laat wel erg weinig zien… had meer van hem verwacht…

 1. boysammy1

  Gudelj moet sneller worden, Sinkgraven maakt teveel fouten. Die 2 eruit, Serero & Schøne erin. Younes gewoon LB!

  1. Litmanen

   Schone had vd week kritiek op de speelwijze van De Boer. Dat zou, De Boer kennende, wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben.

   1. -buitenkantje rechts-

    Niet op de speelwijze.. Over zijn eigen situatie.. Afgelopen half jaar is hij invaller.. Een speler die geen basisplek heeft is altijd ontevreden..zo hoort het ook.. Hij zei heel terecht dat het aan hem is om de Boer te laten zien dat hij basisspeler is.

    1. Litmanen

     Ik weet niet wat jij gelezen hebt, maar ik las dat hij wat opportunistischer wilde voetballen, met meer risico de aanval kiezen. Dat zou wel eens tegen het verkeerde been van Frankie Breed kunnen zijn.

  2. Zlatan

   Waarom , ???ze zien toch ook dat Lasse het op het nippertje WEER MOET redden voor de club , werkt er hard voor

 2. Remco425

  Ik ben ervoor lang vast te houden aan een team om om elkaar ingespeeld te raken. Maar waarom doet hij dat voor de spitspositie nooit? Juist daar is dat belangrijk. Milik moet altijd spelen!

 3. rebel62

  Wat gebruikt Frank de Boer voor drugs ? paddo’s ? volgens mij speelt Sinkgrave structureel onder de maat af en toe aardig spelen in de competitie is geen Ajax niveau ,doe je roze bril af Frank.

 4. PvL020

  Sinkgraven wordt totaal verkeerd gebruikt op de linksbuiten positie en nu Bazoer weer mag spelen zal Younes op de bank beginnen en helaas wéér Sinkgraven links buiten zetten. Alles bij die jongen straalt er vanaf dat hij daar niet happy is.

   1. FrankiC

    ??? Speelde donderdag een uur lang als een natte krant links op het middenveld. Ik vrees dat hij de maat niet gaat halen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Misschien even in de luwte houden.. Ik vind het een groot talent.. Geef hem wat tijd

  1. Remco425

   Maar Sinkgraven heeft dir seizoen z’n beste wedstrijden als linksbuiten gespeeld en viel juist eergisteren door de mand op het middenveld

 5. Hazez

  Frank haal die plank eens voor je kop weg je ziet zelf toch ook wel dat het helemaal mis gaat met sinkgraven en gudelj in de basis probeer ze eens als wissels te gebruiken misschien valt het kwartje dan bij die boys …

  1. HURBIE

   idd FDB moet net als zijn broer een BRIL nemen misschien gaat hij het dan beter zien al betwijfel ik dat

  2. Litmanen

   doe Klaassen daar dan ook een keer bij. Speelt onzichtbaar en zeker niet als een leider. Kan Schone een stuk beter.

    1. -buitenkantje rechts-

     Klopt.. Stoppen me experimenteren.. Spelers in hun kracht zetten door ze op de juiste plek te zetten.. En ja, dan moet je keuzes maken. Daar ben je coach voor.

   1. dickst14

    ik de denk dat de aanvoerdersband bij klaassen verlammend werkt. hij komt een beetje overspannen over momenteel wat ten koste gaat van zijn spel.

 6. Ajax69

  Niet geconcentreerd ?in deze wedstrijden kan dat toch niet?eruit en spelers erin die wel willen!!!

 7. paullus

  De boer ik vind eigenlijk dat jij structureel steeds de verkeerde spelers opstelt en dat je inkoop beleid ook van geen kant deugd

 8. AjaxBarcelona

  Toch weer leuk om dit allemaal te lezen. Zowel Sinkgraven als Guldelj zijn het (oefen) seizoen goed gestart tegen toch aardige oefen tegenstanders.
  Ook de eerste comp. wedstrijden niet slecht. Nu loopt het paar wedstrijden minder en ze zijn waardeloos. Gelukkig dat jullie geen personeel hebben, de krant zou wekelijks vol vacatures staan vanwege daarvoor ontslagen personeel.

  1. Mokumertje020

   Helemaal mee eens kraak niet zo je eigen spelers en trainer af heb vertrouwen en wees geen mooi weer fan

   1. Remco425

    Als je na een paar mindere dagen al op straat staat heb je zeker 1 of andere nazi als baas? In de 21e eeuw sta je niet zo snel meer op straat hoor. Werknemers hebben rechten dankzij 100 goed werk door de vakbonden.

 9. f-side64

  weer 1 gevalletje ala boilessen die 2 voor wat hun samen hebben gekost kon je ook 1 redelijke tot goede spits kopen toch

 10. wikr

  Ik heb altijd een enorm respect gehad voor Frank maar mijn geduld is op. Je kan spelers die structureel slecht spelen niet blijven opstellen (M.n. Veltman, Sinkgraven), je kan spelers die structureel goed spelen en reeds veel credtis zouden moeten hebben verdiend niet blijven passeren (m.n. Schöne), je kan niet structureel een te licht team opstellen, dus hoogste tijd voor verandering. Hoe kan je tegen een team als Celtic starten met een middenveld met Sinkgraven, Fischer en Gudelj. 3* blazen en allemaal weg, de tegenstander lacht zich rot. Op zich geen slechte spelers maar een gezonde mix is volledig zoek en dat is Frank zijn taak.
  Als Schöne zondag weer niet in de basis wordt opgesteld dan is dat de laatste druppel.

  1. AjaxBarcelona

   Afgelopen seizoen was Sjeune volgens velen veel te traag en nu is hij opeens weer de beste. ????

  2. -buitenkantje rechts-

   Sinkgraven is tot nu toe verkeerd gebruikt op de rechtsbuiten positie.. Is echt een heel groot talent.. Maar is hopeloos uit vorm. Misschien nog even laten rijpen..
   Veltman ben ik niet me je eens.. Speelt de laatste wedstrijden goed tot prima. Paar goede dieptepassen gezien ook weer tegen Celtic.

  3. Zlatan

   Helemaal mee eens , stel Schone op , hij vecht ervoor , kan ik echt niet van iedereen zeggen , DUS OPSTELLEN !

  4. Remco425

   Veltman en Sinkgraven structureel slecht? Noem je 3 potjes al structureel? Ik zou dat woord eens opzoeken in het woordenboek als ik jou was. Veltman begon het seizoen slecht maar heeft zich aardig herpakt. Sinkgraven begon het seizoen als 1 van de beste spelers en is nu ff een paar wedstrijden minder…

 11. B4ajax4ever

  Vertrouwen is goed , maar als ze na een half uur nog zulke fouten blijven maken ,wissel ze dan gvd, en niet pas een kwartier voor het eind als het eigenlijk al te laat is. Younes was gelukkig een lichtpuntje die avond samen met dijks en tete , de rest was ondermaats en volgens mij was cilessen bij de eerste goal ervan overtuigd dat die bal naast zou gaan , anders strek je toch wel je armen?

  1. -buitenkantje rechts-

   Cillessen ben ik me je eens.. Speelt de laatste wedstrijden niet sterk.. Moe misschien wat meer concurrentie voelen.. Is wat te zeker van zijn plek.. Dat vind ik trwns ook van El Ghazi .. Ook hij moet weten dat er iemand trappelend achter hem staat om zijn positie over te nemen.

 12. woody79

  om iedereen tevreden te houden lekker rouleren en laat de nieuwtjes en jonkies spelen met de ervarenen

 13. hubert

  in begin stond gudelj ernaast werd ef moord en vand geschreeuwd nu maakt hij een fout e n moet hij weer er uit. Als we iedere speler moeten wisselen die een fout maakt dan staat er over 2 weken geen enkele spelen merk op het veld.

  1. AjaxBarcelona

   Je weet toch Hubert dat alle fora voor het merendeel bestaan uit succes en mooi weer supporters. Beetje diepgang is voor hun al een enorme kuil. So be it, that’s life. Probeer er de humor van in te zien. Vaak zijn zij ook de enige met verstand van voetbal terwijl niemand van ons in deze wereld werkt 🙂 waarom toch niet :-))

  2. Hazez

   Een fout ?? Sorry hoor maar gudelj is al vanaf de eerste wedstrijd de zwakste schakel in het team en ik snap wel dat hij moet wennen maar het moet nu toch echt beter !!!!

 14. godenzonen

  Wat is dan structureel bij de Boer? 6 wedstrijden? sorry hoor. gewoon de 11 beste van de training inzetten. is meteen een goede motivatie.

 15. Geroldkohlen

  het is al structureel in de europese wedstrijden tegen matige clubs, het is eerder koppigheid van de boer om steeds dezelfde spelers voor de leeuwen te gooien, terwijl ze duidelijk in europees verband er nog niet klaar voor zijn! maar younes was zeker weten de beste man van het veld tegen celtic!

 16. -buitenkantje rechts-

  Younes heeft nu 1 wedstrijd laten zien een goed alternatief op linksbuiten te zijn.. Hij zal eerst conditioneel sterker moeten worden en zijn goede spel structureel laten zien.
  Ben het er mee eens dat Sinkgraven verkeerd wordt gebruikt. Linksbuiten is niet zijn positie. Laat hem linkshalf spelen. Gudelj vind ik een topper.. Moet alleen te veel werk opknappen door niet mee verdedigende middenvelders. Dat je hem laat staan kan ik heel goed inkomen..
  Misschien met zoveel goede middenvelders eens het 4-4-2 systeem proberen.. Met Serero..Sinkgraven.. Gudelj..Klaassen ..Bazoer..en eventueel Fischer kan je een ijzersterk middenveld vormen..
  Dan voorin Milik als spits altijd laten staan. Met kort achter de spits bv Schöne of El Ghazi.. Ook Younes moet dat volgens mij erg goed kunnen invullen..
  Pak het middenveld dan pak je ook de wedstrijd zei JC in zijn tijd als coach.. Op deze manier bouw je wat meer zekerheid in en hoeven persoonlijke foutjes op het middenveld niet direct fataal te zijn.

 17. Ajax1958

  Ik vraag me al enige tijd af wat het beleid is bij Ajax. Leiden we spelers op om ( misschien) mee te doen om de landstitel en een rondje europees voetbal of wordt er gebouwd aan een team wat mee kan doen in de europese top. (Hetgeen voorlopig niet is te zien) De doelstellingen zijn kampioen worden en overwinteren ( ik heb het maar niet over een halve finale, want dat is echt een lachertje) Dit beleid faalt aan alle kanten en dat is het technisch hart aan te rekenen. Inmiddels is duidelijk dat de Boer spelers niet beter maakt en het spel niet om aan te zien is. Hoewel ik een paar maanden geleden zei, dat ik de Boer geen witte zakdoekjes wens, kan dit niet langer zo doorgaan. Het negeren van geroutineerde spelers, volstoppen met opdrachten en looplijnen (laat me niet lachen), het zg tactische gehussel met spelers enz, zorgen ervoor dat de spelers zonder vertrouwen rondlopen. DE LIMIT IS WEL EEN BEETJE BEREIKT NU!!!!! Ik word er een beetje misselijk van het afgeven op spelers door deze en gene, want het vertoonde spel (geen vertrouwen en overtuiging) komt op de conto van de Boer. Een team uit de onderklasse van Timboektoe maakt het ons al moeilijk, waar is de tijd gebleven dat een elftal met knikkende knieën naar Amsterdam kwam? Er zijn veel mensen die de roze bril af moeten zetten, want zo goed als ze willen geloven, zijn we al een tijdje niet meer. Begin van het seizoen, heb ik al gezegd, dat ik dit seizoen met angst en beven tegemoet zie. ( hoop natuurlijk dat ik ongelijk krijg)……) Het doet nl iedere Ajax supporter pijn in het hart zoals het er op dit moment toegaat!!!!

 18. Slingertje.

  Blijf maar lekker dromen de Boer maar met die Sinkgraven en Gudelj gaat het niets worden bij Ajax.

 19. jojo123

  Vertrouwen in gudelj en Sinkgraven houden om ze pas in t team spelen vind ik ok. Ik zou degene die je echt weinig ziet , in dit geval Klaassen, eens op de bank te laten beginnen ( als je weinig de bal hebt kun je ook weinig fouten maken). Je ziet dathet ging lopen als Fischer op 10 speelt. Veel meer creativiteit, inzicht, balvaardigheid, passes etc zorgt ervoor dat de aanval wat dynamischer loopt. Anders Klaassen maar op rechtshalf. Ik vind Klaassen toch meer een ontvanger dan gever of bepaler.

 20. wikr

  Gelukkig is het dit weekend Kermis bij ons in het dorp dus ga ik zondag sowieso lekker de kroeg in. Mocht ie Schöne, onze beste speler de afgelopen jaren die ook keer op keer belangrijk en beslissend is geweest bij onze kampioenschappen, dus opnieuw niet in de basis opstellen dan ga ik wel met m’n gezicht naar de bar ipv de TV. Ik mag trouwens hopen dat we Excelsior desondanks wel kunnen pakken. Maar op 4 oct. moeten we er wel volledig staan tegen die K-Boeruh, die ik helaas teveel om me heen zie hier in de omgeving van Ehv. Hoogste tijd dus om nu ons beste team te gaan opstellen en op elkaar te laten inspelen. Zij ruiken bloed en krijgen hoogmoed, dus hoogste tijd voor de spreekwoordelijke val.

  1. AjaxBarcelona

   Dus als het niet gaat zoals jij wilt keer jij je rug toe aan Ajax??? Wat een verschrikkelijke nep supporter ben jij. Als je dat ook doet/gaat doen bij je vrouw en kinderen als ze niet doen wat jij wilt, ga je nog een zwaar leven tegemoet jongen.

   1. AjaxBarcelona

    Neem een voorbeeld aan 410. Ondanks de wedstrijd en de uitslag: zingen, zingen en nog eens zingen.

 21. Ajax1958

  AjaxBarcelona, ik denk dat jij ook even je roze brilletje af moet zetten. Er gaat nl iets struktureel verkeerd en jij zegt met andere woorden dat er niet gezeurd moet worden. Ik zal het iets harder formuleren…… WE GLIJDEN AF NAAR EEN BEDENKELIJK NIVEAU!!!!! En dat mag best aan de kaak gesteld worden. Het doet de meeste nl pijn!!!!!

 22. Wembley71

  Houd je caps in de gaten 58! Straks roept Ajaxbarcelona dat je schreeuwt. Je hebt overigens wel gelijk man. Overige forumleden: houd je spelling in de gaten want o wee als Ajaxbarcelona je op de korrel heeft, of was het hebt……….. Nu mijn mening: A/B je begint een vervelend kind te worden, kappen nu. ( of ben je heimelijk een Pisvee fan of een 010 debiel die loopt te fucken, zou zomaar kunnen)

    1. 4everAjax

     Hang in there Ajaxbarcelona. Je bent een van de weinigen hier met een normaal verhaal. Dat blijft hard nodig.

 23. Wembley71

  De machine werkt even niet zo goed. Maar voor jou darling, nogmaals thanks je anti psychotica ligt klaar. Een Zyprexa dan maar? Komt allemaal goed jongen. Vervelend hé.

 24. Wembley71

  He verdikke nog an toe. Is het nog “kut site ” geworden ook?? Psv staat met 0-1 voor, plezier ermee………

 25. Mauheb

  Rebel62, helemaal eens zeg! De boer en het hele beleid ziet het niet meer, Ajax onze club word kapot gemaakt!

 26. Ajax1958

  @ 4everAjax, en wat voor “normaal” verhaal heeft AjaxBarcelona dan? Geen kritiek, “die ” moet spelen en “die ” niet? Zijn inlog zegt mij al genoeg. Meneer teert op 1, ja lees het even goed, 1 goeie wedstrijd in de afgelopen 4/5 jaar. Als je een beetje de buitenlandse comp volgt, zie je dat je elke week een superwedstrijd moet leveren. Maar oké, das het makke dus aan onze eigen Micky M comp die alsmaar slechter wordt. (Daarom worden wij ook steeds slechter internationaal)

  1. 4everAjax

   Voor zover ik weet is hij gewoon supporter van twee clubs. Heeft niets te maken met die “ene” wedstrijd. Verder heb ik al heel vaak zeer zinvolle inzendingen van hem gelezen. Kan ik niet van veel anderen zeggen. Maar ….. dat is mijn mening.

   1. -buitenkantje rechts-

    Mee eens.. Ajaxsupporter in hart en nieren.. Blijft het positief zien met af en toe gezonde dosis humor.. Of heb je liever allemaal Toon61 op het forum..begint het soms wel op te lijken!

 27. Pazuzzu

  Helaas is het bij Sinkgraven helemaal sinds de uitkaffering van Jasper structureel en had hij uiterlijk in de rust tegen Celtic beschermd moet worden ipv nog ruim 15 minuten laten zwemmen. De chemie is er HELAAS niet meer.

 28. Ajax1958

  Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben, maar sluit niet de ogen voor hetgeen wat misgaat. ( en dat is nogal wat, dat kan niet ontkent worden ) En ach, Toon61 heeft zo nu en dan wel gelijk, het komt alleen wat ongenuanceerd uit zijn mond. Punt is, dat het iedereen pijn doet zoals er gespeeld wordt, met spelers wordt omgegaan, we internationaal afglijden enz.

 29. 4everAjax

  Denk niet dat het gaat om “gesloten ogen” of “roze brillen” of ” de Boer vriendjes”. Het gaat er om hoe het gezegd wordt. Ook ik ben echt niet de vrolijkste om het spel maar ook ik weiger spelers, coaches of TH af te zeiken, af te schrijven of weg te sturen. Ik geloof in ieders goede bedoelingen voor de club. Het commentaar is vaak onlogisch en ongefundeerd.

  Neem het commentaar op de Boer over de tactiek. Als je kijkt naar de tweede helft tegen Twente en tegen Celtic dan zegt iedereen: dat willen we zien, passie en inzet en mooi voetbal. De Boer wil dat ook zien, dat geeft hij ook aan, dus de Boer wil precies hetzelfde als wij.

  Teleurgesteld zijn mag, is niets mee. Kritiek mag, is ook niets mis mee. Doe het echter normaal. Zie Toon61 als voorbeeld hoe het niet moet bijvoorbeeld. Zo zijn er nog een aantal die het fijn vinden anoniem de meest rare en vervelende uitlatingen te doen. Zo, ik lijk AB wel maar moest het ff kwijt 🙂

 30. Ajax1958

  Op dit moment ben ik meer realist dan optimist. Mensen zoals ik zien het fout gaan en dat stel ik aan de orde, maar wel zo gefundeerd mogelijk. Ik ga niet zomaar roepen dat spelers op de bank moeten of de Boer eruit. Helaas is het wel zo, dat er totaal geen verbetering in het spel is na zoveel jaar de Boer. Als de doelstelling is dat je kampioen wilt worden (wat met dit spel al moeilijk genoeg is) en je in de Europese top wilt nestelen (wat een utopie is) moeten er andere dingen gebeuren. Er zijn geen excuses meer. Ik wil de Boer bedanken voor de kampioenschappen ( reëel gezien, omdat de rest nog veel slechter was), maar de chemie is op. Dingen die oa misgaan zijn : teveel verkeerde aankopen (zuinigheid) , geen goeie mix van jonge spelers en routine in het elftal (of op de bank,) spelers die op de verkeerde plaats staan. Gevolgen zijn meer fouten, omdat ze moeten wennen aan nieuwe positie en het elftal speelt zonder vertrouwen. Waar is onze Amsterdamse bluf gebleven? Zo ik ben het ook even kwijt;) ( btw, ik waardeer je mening wel)

 31. 4everAjax

  Ik ben van mening dat de selectie goed genoeg is om de CL poule fase te overleven. Frank krijgt ze niet scherp maar heeft weer andere trainerskwaliteiten. Er mist dus iemand die ze wel scherp kan krijgen. Dennis is dat helaas niet en Henny is daar ook de man niet voor. Regelmatig blijkt met name als ze achter staan, dat ze het wel kunnen. Ik blijf dus positief :-). Ik ben dus een realistische optimist 🙂

 32. Ajax1958

  1. Duidelijk is dus dat deze selectie NIET goed genoeg is om de CL poule fase te overleven. Sterker, we komen niet eens door de voorronde. Of je bedoelt de EL poule fase, wat op zich heel moeilijk gaat worden imo. 2. Frank krijgt ze niet scherp, daar gaat iets fundamenteels fout, want daar is hij toch voor aangesteld. Tja, en wat Henny en Dennis hun functie zijn……… Ik zie nooit geen overleg, dus????. 3. Dan moeten we elke wedstrijd maar met 1-0 achter beginnen, want dan gaat het klaarblijkelijk goed volgens jou.

 33. 4everAjax

  Ach, hebben we een andere mening 🙂 niks mis mee. Kan mooie discussie geven onder genot van een biertje :-)). Ik blijf nog ff optimistisch en zie het allemaal nog wel op zijn plekkie vallen. Later dan ik zelf had gedacht, dat wel maar …… nog steeds mogelijk met deze selectie en deze trainer.

Comments are closed.