There are no ads, please add some


Lasse Schöne:’ Meer risico nemen, dan gebeurt er iets’

0917ajax-celtic_schone

Lasse Schöne zit op één lijn met de supporters van Ajax want hij vindt dat er meer gedurfd moet worden. Aan AjaxTV vertelt hij dat het steeds breed leggen en terugspelen niet zijn speelstijl is. Veel balbezit is, zoals tegen Celtic (56% tegen 44%), wel leuk maar uitspelen van kansen is belangrijker.

‘Celtic ging vrij ver naar achteren. En dan moeten we wat opportunistischer gaan spelen. Bijvoorbeeld door een pass te geven waar iets meer risico achter zit, in plaats van een pass breed of naar achter te geven. Zo’n pass waar risico achter zit hoeft niet altijd goed te zijn, maar dan gebeurt er iets. Dan ontstaan er vanzelf gevaarlijke situaties. Dat gebeurde vandaag te weinig. We zijn teleurgesteld, want je moet thuiswedstrijden sowieso winnen. Dat hebben we niet gedaan en dan heerst de teleurstelling wel bij ons. We moeten door. We hebben nog aardig wat wedstrijden te gaan in de Europa League, dus we hebben er nog alle vertrouwen in’: besluit Lasse Schöne.

 


Gerelateerde posts

48 reacties

   1. De Ajacied

    Shöne brengt altijd wat extra’s, waarom speelt hij niet vaker?
    Domme keuze van FdB toch?

 1. AFCA my World

  Eindelijk eentje die het snapt,met dat eeuwige rondspelen scoor je niet en zijn de supporters het helemaal zat, Amsterdamse bluf en lef willen we zien,en als je dan een x onderuit gaat so what,vermaak de supporters en geef ze spanning !

 2. HURBIE

  Als SCHONE EN HEITINGA ER IN KOMEN WORD DE BALANS AL BETER IN HET TEAM .sorero goeie gang maker

   1. FrankiC

    Geen Sinkgraven
    GEEN Bazoer aub.

    Zomeravondvoetballers. Tactische onbenullen en te veel balverlies en gesjok.

    Beiden op de maandag avond. (Daar maakte tegen Telstar Younes wel het verschil)

  1. AjaxBarcelona

   Wat heeft iedereen toch met schreeuwen. Gebruik de caps voor de eerste letter van een zin en voor Ajax.

 3. knudde32

  klasse moet altijd spelen 1 van de beste spelers van Ajax onbegrijpelijk dat hij op de bank zit en vlindertje sinkgraven niet

 4. Litmanen

  Ik weet niet waarom De Boer Schone steeds parkeert. Elke wedstrijd heeft hij uiteindelijk keihard nodig.
  Middenveld met Gudelj en Schone in elk geval in de basis. Ghazi en Klaassen maar een keer op de bank beginnen. Ghazi sowieso een keer flink door elkaar heen schudden voor het startsignaal. Was net zijn nest uit?

  1. FdB=Ajax

   Nou, ik zou je aanvoerder gewoon laten staan… Heel raar dat je hem iets aanrekent, werkt als een paard en maakt geen fout.

   1. Litmanen

    Klaassen is een gemaakte leider, geen geboren. En hij is niet bepaald in vorm sinds hij die band draagt. Bovendien, hij zegt in elk interview na een wedstrijd precies hetzelfde ” dit was Ajax onwaardig” Maar is Klaassen dan steeds de beste?

    1. -buitenkantje rechts-

     Onzin.. Klaassen is de geboren leider.. Dat merkte je al toen Boilesen nog aanvoerder was. Als leider zeg je andere dingen. Je bent verantwoordelijk voor het team..werkt nauw samen met de coach.. Als aanvoerder ben je niet steeds de beste speler.

     1. Litmanen

      Ik denk er anders over, het is niet anders. Boilesen was als speler een aanfluiting maar ook een lievelingetje van De Boer

 5. Fvanr

  Veltman is basis voor slechte opbouw. Totaal geen lef en inspiratie. En uiteindelijk de coach die maar blijft geloven in het onmogelijke.

    1. ajacied078

     jup. die moet alleen nog ff leren die bal de tribune in te jagen of ver de midden lijn over ipv elk mannetje uit te willen spelen

   1. Mokumertje020

    Hoezo niet hij speelde niet eens en je hebt kritiek op hem het is een van de betere voetballers dit seizoen als je er geen verstand van hebt praat dan niet

    1. FrankiC

     Smaken verschillen en je oordeelt wel snel over een ander. Ik vind dat hij wekelijks door het ijs zakt. Hij hoeft niet te spelen om er kritiek te kunnen hebben. Je hoort mij trouwens niet zeggen dat hij niet kan voetballen, maar hij snapt het niet in de omschakeling en brengt daardoor anderen in de problemen. Als er dan 2 zijn die het niet snappen, ik doel op Sinkgraven, dan kun je zomaar van Excelsior verliezen.

 6. Ed69

  Ik ben bang dat de Boer alle kritiek naast zich neer legt en zijn eigen kop blijft volgen.
  Normaal gesproken zou ik daar vierkant achter staan, maar helaas moet ik toegeven dat ik Frank al langere tijd niet meer wil en kan volgen.
  Schone is voor mij een absolute basisspeler die het verschil kan maken en de rest op sleeptouw kan nemen. Ik ben bang dat FdB van hem en van nog meer goede spelers mindere spelers maakt, dan wat ze werkelijk zijn.
  Werkelijk Frank, ik vind dat je wordt overschat en hoop dat je dat op korte termijn een keer in gaat zien, anders ben ik heel bang dat dit weer een vervelend seizoen gaat worden voor onze mooie club!

 7. Ajax 69

  Geen jongens maar Mannen opstellen!!!
  Cilessen op doel
  achterin=Tete Heitinga Riedewald en Dijks
  midden= Klaassen Bazoer en op dit moment Serero (Gudelj moet maar eerst wat aan zn snelheid doen)
  voorin= Ficher Schone en dan Milik of Elgazi welke op dat moment het beste is!!!

    1. FrankiC

     Zonder te vroeg te willen juichen: een verademing, het lijkt een heuse aanwinst. De voorhoede was de beste linie.

 8. Velibor

  Ik vind in europa in uitwedstrijden dat ze naar 4-4-2 zouden moeten met Milik en voorin en een middenveld met Fisher- Gudelj-Klaassen-badoer en achter maakt me niet zoveel uit

  1. Velibor

   En eindelijk es wat uit de selectie hoe het evt ook anders kan dan dat eindeloze gegeitebrei.

  2. -buitenkantje rechts-

   Vind ik ook een goede optie.. Meende dat het sowieso de bedoeling was om meerdere systemen te kunnen spelen.. Cruijff zei altijd in zijn tijd als coach..pak het middenveld en je pakt de wedstrijd. Zou Milik en Younes wel voorin willen zien.. Middenveld met idd Fischer-Gudelj- Klaassen- Bazoer.. Achterin houden zoals het is.

 9. Bert62

  Schone hoort gewoon een vaste waarde te zijn in het elftal. Snap niet waarom FdB niet tot die conclusie komt. De tijd van broekies is voorbij

 10. War

  Lasse hoort gewoon te spelen en ook Serero, je zag duidelijk verbetering, maar gelukkig is Frank de trainer en hij ziet het helemaal anders, hij heeft helemaal gelijk, want de resultaten in Europa liegen er niet om, slaap lekker

 11. Hidde99

  Ik vind dat younes een hele goeie wedstrijd spelen. hij durfde een actie te maken en hij passeerde Zijn mannetje elke keer. Die mag zeker blijven

 12. Ramon1

  Ja schone in basis en fischer en klaassen aan elkaar Laten wennen denk dat die 2 heel goed samen kunnen spelen

Reageren is niet mogelijk.