Klaassen: ‘Als je de goals zo makkelijk weggeeft, moet je er wel heel veel maken’

0917ajax-celtic_fischer_klaassen

Bij Davy Klaassen heerste na afloop van de wedstrijd tegen Celtic de teleurstelling. “Dit hadden we moeten winnen. In de eerste helft geven we twee stomme goals weg. Ik had het gevoel dat er meer in had gezeten de tweede helft. Daarom kan ik niet blij zijn met e e n punt, hoewel de gelijkmaker laat viel. Persoonlijke fouten deden ons de das om. Als je die goals zo makkelijk weggeeft, moet je er wel heel veel maken om te winnen. We hebben het vaker over de details. Dat mag gewoon niet fout gaan. We hebben er na afgelopen zaterdag over gesproken. Dat waren toen hele kinderlijke goals tegen. Ik denk dat we vandaag beter voor de dag kwamen. Maar die foutjes moeten er toch echt uit. Hierin moeten we echt nog stappen maken’, aldus Klaassen tegenover FoxSports.

Klaassen stond vandaag net als in de slotfase tegen FC Twente in de spits. ‘Dat is wel redelijk bevallen. Bij het eerste doelpunt kwam het er goed uit. Er had nog wel meer uit moeten komen, maar het ging redelijk. Of ik die positie ambieert? Ik wissel het af met Viktor. In principe is het niet zo’n groot verschil.’

Bron: FOXSports

Related posts

35 Comments

  1. De Ajacied

   Ja bla bla bla
   Alleen Younes haalde een voldoende, deze jongen speelde prima 1e helft en de rest was een drama

  2. FrankiC

   WIJ SPEELDEN LANGER MET 10 MAN DAN CELTIC!

   En dat mogen wij FdB aanrekenen. Sinkgraven krijgt een -3. Hopeloos de weg kwijt.

  3. FrankiC

   WIJ SPEELDEN LANGER MET 10 MAN DAN CELTIC.

   En dat mag FdB zich aanrekenen. Sinkgraven krijgt een -3. Hopeloos.

 1. rebel62

  Klaassen vertel tegen de Boer dat jullie niet meer zo willen spelen dat jullie als spelers er weer plezier in willen hebben ipv na iedere teleurstellende wedstrijd steeds dezelfde antwoorden te geven , jullie zijn het de fans verplicht door hen krijgen jullie die hele dikke boterham en kunnen kopen wat jullie willen.

 2. Braziq

  Ik heb hem niet afgekeken.. Kan het niet meer aanzien.. Kan het gewoon niet meer.. Het doet pijn.. Ik ben al 40+ jaar fan.. Als je eerst Psv ziet.. En dan ons Ajax .. pff.. Shit! Wat een verschil.. Doe maar Jaartje Jupiler League.. Maar zelfs daar zouden we het moeilijk hebben met dit speelstijl en vooral de instelling van de ploeg.. En elke keer datzelfde gelul achteraf.. Mijn Ajax is ajax niet meer.. Zeer bedroevend.. Je doet er alles aan om op tijd te zijn voor de wedstrijd.. Dan krijg je al een paar jaar dit voorgeschoteld.. it hurts man…!!

 3. Litmanen

  Bij corners mag Cillesen best de ballen in het vijf meter gebied pakken. Heen en weer dansen op de lijn heeft niet zo veel nut. Je bent dan altijd te langzaam om te reageren.

  Niet Sinkgraven was bij de andere goal de man van de fout maar Riedewald. Het grote talent staat vast maar hij maakt de laatste tijd wel erg veel foutjes. Steeds maar roepen dat hij jong en talentvol is, is geen excuus meer zo langzamerhand. Hij staat in de basis en moet presteren.

  Over het goede verdedigen van Veltman hoor ik trouwens niemand meer.

  En verder, weer te slap begonnen. Echt, dit is het werk van Frank de Boer. Als hij elke keer vergeet de ploeg op scherp te zetten, dan hebben we dit gezeik bij elke volgende wedstrijd.

  En in Godsnaam, begin nou eens je wedstrijden met Schone! Elke wedstrijd bewijst De Boer dat hij ervaring op het middenveld tekort komt. Gudelj trekt het nog niet en Klaassen is uit vorm. Keihard wezen nu en de beste opstellen, ook als het niet de lieveling van de trainer is.

  1. ajacied078

   Je hoort niemand meer over veltman omdat het standaard zo is in de verdediging. tete en riedewald zijn talenten maar die horen nog niet iedere wedstrijd in ajax 1 te staan. veltman is dan je eerste centrum verdediger en die is nauwelijks beter als je talenten. er horen echte mannen te staan in je verdediging met als back-up een talent en niet zoals het nu is een talent met als back-up een slechter alternatief

   1. Litmanen

    Jammer voor jou, maar Veltman had gisteren het mes tussen zijn tanden en liet nergens een steek vallen!

    1. Braziq

     Sorry hoor Jari..Ahum.. Maar ook Veltman is niet Ajax-waardig.. tikkie breed.. tikkie terug.. en maar weer breed.. en dan toch maar weer terug.. Zelf niet aandurven om die bal naar voren te spelen.. Maar wel je teamgenoten aansporen om het wel te doen.. Nee.. schijn bedriegt Litmanen.. Lekker voor de rest van seizoen naar de graafschap.. Daar zouden ze het zeer waarderen om de bal in de ploeg te houden..

    2. Geroldkohlen

     het mes tussen de tanden is overdreven, veltman mag zich nog meer mogen laten gelden achterin. en ja het was fout van riedewald om sinkie in te spelen maar sinkgraven had nooit daar de bal mogen verliezen nade laatse keer had hij daar van geleerd moeten hebben! dan ros je die bal hard weg over de zijlijn ofzo en geef je daarna riedewald op zijn klote dat hij daar ingespeeld word, dus het is een fout van hun beiden! alleen younes krijgt een voldoende de rest is weer door de mand gevallen, dit team is te jong en kan de europese niveau niet aan zonder ervaring!

    3. FrankiC

     Goed gezien Litmanen, Veltman speelde alweer een goeie pot. De laatste tijd is het Riedewald die foutjes maakt, maar ook hij komt er wel. Maak me eerder zorgen om de opbouwende kwaliteiten van Tete en de techniek van Dijks. Die probeerde zelfs een hakballetje op het eind, maar dat was toch te veel gevraagd. Zij verdedigen overigens prima.

     1. Litmanen

      Ik heb het hier al eerder geschreven, opbouwend is Tete een drama, elke bal gaat terug. En degene die dit zelfde beweert van Veltman die moet de wedstrijd terugzien. Hij was zelfs de enige die de dieptepass hanteerde!

 4. hansjmn

  Wanneer dringt het bij de oud voetballers door dat er evenwicht in het team moet zijn! FdB het wordt tijd dat je het team verouderd! En dat er opportune gespeeld moet gaan worden ipv de bal in het team houden en wachten dat de tegenpartij weer georganiseerd staat! Speel met lef speel met fantasie ipv alles volgens vaste patronen!!! En te verdedigen met bal bezit!! Je ziet wat er gebeurd! Spelend oplossen de laatste Euro wedstrijden en de doelpunten vliegen je om de oren. Bedrijfsmatig moet het veranderen want op deze manier ga je ook het stadion niet meer vol krijgen !!! Talent genoeg maar niet goed genoeg voor het grote werk zonder ervaren mannen in het veld!
  Ik heb mijn buik vol van dit gepruts en slaapverwekkend voetbal! Nog even en ik ben niet meer geïnteresseerd om naar deze Spelvorm te komen kijken, helaas

 5. rebel62

  zoals ik al heb gezegd als reactie op een ander artikel , volgende wedstrijd wegblijven leeg stadion , is waarschijnlijk de enige manier om Frank de Boer/Ajax te laten reageren , de spelers zijn gewoon kapot getraind op rondspelen en voor iedereen die het nog niet heeft begrepen Frank de Boer is een van Gaal aanhanger en niet van J.C dus dit is niet de Ajax huisstijl dat is aanvallend eigenlijk is dit rondspeel systeem juist heel verdedigend , de bal wordt verdedigd om de tegenstander te beletten om er aan te komen er zit alleen geen eind gedachte aan waardoor de spelers voortdurend bezig zijn met de gedachte van als je de bal verliest die zo snel mogelijk weer te veroveren. Dat is de gedachte , daardoor beletten zij zichzelf om zich bezig te houden met voetballen het systeem van rondspelen is de remmende factor. En dat is waardoor Ajax zo ver achterop is geraakt , andere ploegen spelen om zo snel mogelijk bij het doel van de tegenstander te komen en te scoren.

 6. Remco425

  Klaassen in de aanval was niet slecht, maar Milik is beter en we mistten Klaassen duidelijk op het middenveld. En van het geschuif op de posities weer komt er ook weer geen vastigheid in het elftal.

  1. jojo123

   Klaassen mis je niet als hij niet speelt. Op die plek schone met meer creativiteit loopt het wellicht beter. Klaassen is voornamelijk een ontvanger en geen passgever.

 7. afcatheone

  als je klaassen mist op middenveld moet je zoiezo serero laten starten om de gaten dicht te lopen

 8. Robv

  Heitinga, serero en schone moette altijd spelen om een beetje evenwicht in het elftal te krijgen ipv al die kinderlijke fouten die er steeds gemaakt worden. Snap nog steeds niet dat dat de technische staf niet ziet

  1. dickst14

   ja het is wel wachten op Heitinga. we missen namelijk iemand die de poppetjes op juiste plaats zet. daarom is momenteel elke corner of vrije trap van de tegenpartij levensgevaarlijk.

 9. Ajax nr 1

  Pffff zelfs Klaassen begint ook al dom te kletsen. Elke speler bij ons Ajax is zijn zelf vertrouwen al kwijt. Dit gaat onder deze staf ook niet meer goed komen denk ik.

 10. -buitenkantje rechts-

  Om positief te beginnen..
  Wat speelde Younes een lekkere pot gisteravond.. Heerlijk een mannetje uitspelend..balvast. Compliment voor onze scouting! Mooi doelpunt van Fischer na een mooie combinatie met Klaassen.. Tete heerlijk verdedigend..opbouwend een stuk minder.. Dijks met een paar goede voorzetten..maar liet verdedigend wat steekjes vallen.. En 2x teruggekomen van een achterstand! Toont karakter..
  Dan wat opbouwende kritiek..
  Je moet als trainer de spelers daar opstellen waar ze het best tot hun recht komen.. Waarom in een Europese wedstrijd gaan experimenteren? Klaassen samen met Fischer in de spits.. Zou best goed kunnen werken hoor.. Maar als je zo wilt spelen moet je dat in de voorbereiding doen..in de competitie.. En vervolgens ook Europees. Automatismen inslijpen..ingespeeld raken.. Als het een noodgreep was geweest kon ik er nog inkomen.. Maar je hebt een fitte spits op de bank zitten.. Waarom niet Schöne op 10 gezet en Milik in de spits? Dan zet je spelers neer op hun plek.. Bovendien ook direct wat ervaring n de ploeg.. Milik international..iedere interland belangrijk voor Polen.. Schöne ook met internationale ervaring. Haal je Klaassen terug naar het middenveld en Sinkgraven eruit. Sinkgraven al een aantal wedstrijden hopeloos uit vorm.
  Zorg verder voor concurrentie op de rechtervleugel. De eerste goede voorzet van El Ghazi kwam in de 78e minuut. Hij ging pas voetballen toen Celtic met 10 man kwam te staan en zijn directe tegenstander eruit werd gestuurd.

  Dan het baltempo.. Iedere wedstrijd klagen over de tegenstander die de bus voor de goal parkeert. Je maakt het de tegenstander ook wel erg makkelijk als je in dit stroperige tempo speelt. Het baltempo moet omhoog! Ik blijf erop hameren.. Aub 1x raken! Vooruit denken! Al weten waar je de bal gaat plaatsen op het moment dat je hem ontvangt! Nu zie ik spelers die eerst de bal aan nemen.. Gaan kijken.. En dan vaak de bal afgeven aan een ander die vervolgens ook eerst weer moet aannemen..kijken.. Duurt veel te lang! Tempo!! Dit valt te trainen hoor..

  Dan als laatste het naïeve verdedigen. Beide doelpunten worden wel zo kinderlijk eenvoudig weggegeven. Wie precies verantwoordelijk is weet ik niet. Riedewald..Dijks..Gudelj…Sinkgraven. Het mag gewoon niet gebeuren! Je maakt neem ik aan duidelijke afspraken.. Als iemand zich daar niet aan houdt direct wisselen. Het is namelijk een terugkerend probleem.

  Al met al zie ik best perspectief.. We hebben niet verloren. We hebben een getalenteerde ploeg spelers..alleen wel een boodschap aan Frank.. Zet de spelers op hun juiste plek en zorg voor automatismen.

  1. Litmanen

   Allemaal intikkertjes, maar je hebt wel gelijk. Maar waarom bijv. Klaassen niet een keer buiten het elftal laten voor Schone? En El Ghazi pas in de tweede helft laten komen. Die heeft eerst een uur nodig om warm te worden. ( ook hij mag best een keer op de bank)

   Iedereen is verrast dat Klaassen in de eerste helft niks raakte. Alleen Milik niet, want die krijgt ook nooit een fatsoenlijke voorzet. Alleen Dijks geeft die bal wel eens een slinger. Tete weet nog niet helemaal naar welk doel hij moet spelen. Verdedigend redelijk, maar opbouwend om gek van te worden.

  2. FrankiC

   BR, je hebt bewezen dat langere beschouwingen ook interessant kunnen zijn. De oplossing was gister eenvoudig: Serero laten starten en Sinkgraven uit de selectie. Dan komt ook Gudelj niet te zwemmen en gaat beter spelen. Younes, heerlijk. Ik was met Schöne begonnen achter Klaassen, maar Fischer viel me alleszins mee. Riedewald had een offday, maar hoort er gewoon in.

 11. Bert62

  Allemaal mooi gelul, als je steeds maar weer in dezelfde fouten grossiert is het grote voetbal te hoog gegrepen en kun je maar beter en divisie lager gaan voetballen, al is dat misschien nog te moeilijk. Leer van je fouten stelletje ego’s

 12. toonvs

  Jullie denken te veel. Lekker eens met je hart en ziel spelen. En niet in loop lijnen denken. Passie en inzet dat ontbreekt er bij jullie aan play station spelers zijn jullie allemaal.

Comments are closed.