De Boer: ‘Keihard gevochten maar wel twee punten verloren’

0917ajax-celtic_deboer

Frank de Boer bevestigde na afloop tegenover Fox Sports dat Ajax met het gelijkspel tegen Celtic (2-2) een valse start heeft gemaakt in de poule van de Europa League. ‘In thuiswedstrijden moet je drie punten halen. Als je dan gelijkspeelt in de eerste thuiswedstrijd is dat een valse start. Uiteindelijk kan je zeggen dat omdat je 1-2 achter hebt gestaan, dat je ervoor gevochten hebt er nog een gelijkspel uit te trekken. Als het duel nog een paar minuten langer had geduurd, had je kunnen winnen. Maar je hebt natuurlijk wel twee punten verloren, laat dat duidelijk zijn’, aldus De Boer.

Het ging bij Ajax opnieuw mis door stomme persoonlijke fouten. Toch wilde De Boer dat individuele spelers niet publiekelijk verwijten. ‘Het gaat dan altijd niet bij één persoon fout. Als je het analyseert gaat zoiets altijd bij meerderen fout. Dat was bij deze goals ook zo. Daar hebben we al stappen in gemaakt, maken er al betere keuzes in. Maar je ziet in Europees voetbal dat als je dat niet consequent doet je de deksel op je neus krijgt.’

Positief was voor De Boer de manier waarop Ajax er op het einde nog voor ging. ‘Ik vind wel dat we keihard gevochten hebben, ook tegen tien man. We hebben ze continu onder druk gezet. Ze kwamen niet meer op adem en was het wachten op de gelijkmaker. Gelukkig is die gevallen en zit je nog goed in deze groep.’

De Ajax coach was tevreden over de manier waarop het nieuwe duo centraal voorin (Davy Klaassen en Viktor Fischer) elkaar vonden. ‘Je zag een paar keer goede combinaties. Ze voelen elkaar feilloos aan, daar kwam ook het doelpunt uit voort. Het is voor Fischer wel nog wennen op het middenveld. Dara moet hij zijn weg nog in vinden, nog leren doseren.’ De Ajax coach was ook te spreken over Amin Younes, die zijn eerste basisplaats kreeg. ‘We zijn blij dat hij volledig fit is en een bijdrage kan leveren aan dit elftal. het gaat er nu om dat hij dat 90 minuten kan volhouden. Dat is een kwestie van tijd.’

Bron: FoxSports

Related posts

44 Comments

 1. rebel62

  Hou eens op met analiseren , stop gewoon als je nu nog niet door hebt dat jouw stijfkoppigheid qua speelstijl en het opstellen van een kleuterklas de oorzaak is , en aan die mede houtenklaasen op bank die geven ook al geen tegengas.

  1. creutz1977

   Ja begin was de Boer nog eerlijk en realistisch.. Nu heeft hij alleen nog maar oogkleppen op… keihard werken???.. het was gewoon weer in wandel tempo.. zonder passie.. En lef… En Davy in de spits dat kwam ook totaal niet uit de verf… En kom je tegen 10 te staan… nou durf dan verdomme een verdediger eruit te halen… Heb de Boer hoog zitten maar ik begin hem steeds minder te begrijpen…

  2. FdB=Ajax

   Ben het met je eens, ik ben nu ook wel klaar met dat gelul de hele tijd. Sinkgraven is een leuk talent, maar die kun je niet zoveel verantwoordelijkheid geven op het middenveld! Op 10, oke. Maar daarachter kan gewoon niet.. hoevaak moet hij nog gevaarlijk balverlies lijden voordat je dat snapt, Frank?

   1. toon61

    Frank leert het nooit ben ik bang , onze club word naar zijn grootje geholpen door de revolutie , die is erg fluweel .

  3. AjaxKat

   Eens! Hij moet z’n eigen selectiebeleid analyseren. Sinkgraven in Europese wedstrijden als controlerende mv naast Gudelj… Manmanman! En daar een debuterende linksbuiten bij betekent problemen aan de linkerkant, getuige 1e goal. Serero had gisteren vanaf minuut 1 moeten spelen naast Gudelj. Die is veel stabieler in z’n verdedigende taken + drive naar voren + gif in z’n spel.

   1. CactusMokum

    we kunnen wel van alles roepen jong3ns! wij weten het wel maar het blijft zinloos om ons zo op te winden! deBoer blijft eigenwijs maar het werkt niet helaas!! het plan Cruijff was Europees aanhaken met de jeugd maar ja we glijden steeds verder weg door de starre houding van het technische hart!! misschien is de chemie nu echt over!

    1. toon61

     Europees aanhaken is er niet bij , wel afhaken , je hebt er niks aan je eigen druk te maken , het veranderd toch niet .

   2. FrankiC

    Spijker op zijn kop AjaxKat. Serero ipv Sinky en je wint die pot. Tactische blunder. Welk probleem je bedoelt met een debuterende linksbuiten snap ik niet. Speelde pannen van het dak, tactisch volwassen en strijdlust. Vooraf wellicht een risico maar dat pakte goed uit.

    1. AjaxKat

     Younes was aanvallend retegoed! Dat was t probleem niet. Maar ik zag El Ghazi bv. nog duidelijk meeverdedigen Younes niet. Ghazi bloeide aanvallend pas laat op gisteren da’s dan wel weer zo. Met een serero die de hele pot speelt heb je denk ik ook meer aan Gudelj. Sinkgraven verzuipt te snel in die rol. Box to box ligt hem (nu) niet.

   3. creutz1977

    sorry maar ik vind juist Gudelj erg tegenvallen… veel fouten.. En toch weinig gif.. had er meer van verwacht… En dan tijdens interview wederom niet schuldbewust.. spelers durven gewoon niet zelf kritisch te zijn.. het is altijd iemand of iets anders… zoals hij nu speelt zie ik dan liever Serero… Daar kan je veel van zeggen maar hij gaat altijd voor 150%

  4. jojocoolio

   De koek is op… Spelers worden niet beter onder de boer…. Dat is al 5jaar zo en hij zal ze nooit beter maken ook….

 2. lezerG

  Doelpunten vallen nou eenmaal omdat de één van beide teams fouten maakt. Zonder fouten zou iedere wedstrijd in 0-0 eindigen.
  Waar we gek van worden dat is dat eindeloze rondspelen, dat oeverloze balbezitgedoe en dat vreugdeloze tactische spel. Ajax is aanvallen, scoren, juichen. Snap dat nou es, Frank de Boer.

 3. Ajax nr 1

  FdB je krijg steeds de deksel op je neus. Volgens mij vind je het zelfs lekker om de deksel op je neus te krijgen. Nou ik heb dan een nieuwtje voor jou!! Wij supporters zijn het zat om ook de deksel op onze neus te krijgen. Wanneer leer jij nu eens van je fouten en geef je fouten eens toe met je domme gelul. Zondag Excelsior uit ik hou mijn hart alweer vast.

  1. HURBIE

   top man ,er lopen alleen maar geprogameerde poppetjes in het veld ,niemand is zichzelf meer TRIEST

 4. ajax2theBone

  als als als.. als de wedstrijd een half uur korter was had je verloren. wat een onzin. Ga eerst maar eens wat beter voetbal laten zien. Tis bijna saai om te kijken. Ze mogen blij zijn met zoveel trouwe fans!

  1. Ajax nr 1

   Klopt de trouwe fans zijn echt DIE HARDS. Elke wedstrijd maar weer. Na elke wedstrijd maar weer naar dat domme gelul van de Boer weer te luisteren. En ik zal je nog iets vertellen. De volgende wedstrijd maar weer. Het houd niet op niet van zelf.

 5. Iamsterdam2015

  Keihard??!! Eeeeh Ajax was toch op RTL 7 gisteravond of heb ik een andere wedstrijd zitten kijken!? Hou toch op man!!!!!!

 6. ToonHJ

  De trainer van Celtic was na afloop niet onder de indruk van Ajax. Ik snap hem wel.

  Als Ajax fan worden we de laatste jaren vaak teleurgesteld. Ondanks 4 kampioenschappen.
  Daarvoor dank!

  Maar te vaak hoorden we na afloop: We hadden meer balbezit.

  Maar ja, op dat aspect kan je een wedstrijd niet winnen!

 7. Ajax 69

  ervaren spelers erin!!
  je maakt mij niet wijs dat heitinga (als ie fit is) slechter is dan veltman! ! kijk hoe serero invalt en sch?ne! in de basis die jongens!

  1. Zlatan

   Het was verschrikkelijk (Ajax 69 )ik wil niet steeds mopperen , maar ben zo kwaad door de wanvertoning , zijn ze blind ? En dan nog zeggen dat er positive te zien zijn pppffff , het blijft mijn cluppie , maar begin me een beetje te schamen ,

   1. toon61

    Schamen doe ik allang mijn eigen , op feestjes lachen ze je uit bij het leven man , en weet je , ze hebben nog gelijk ook .
    Ajax is ook een lachertje geworden , en toch kijk ik elke keer weer om mijn eigen weer druk te maken .

   2. Ajax 69

    Precies. blijft mijn (onze) club!! maar strijd! !! laten zien dat je trots bent om voor Ajax te spelen. En dan kom ik toch weer op de naam Heitinga.

 8. AjaxBarcelona

  Opstelling voorhoede op zich was niet verkeerd. Sinkgraven even in de Parkeerstand net als Gudelj. Serero en Bazoer daarvoor in de plaats. Sjeune wisselend met Serero/Younes opstellen afhankelijk van de tegenstander.
  Cillessen moet de focus weer krijgen anders Boer.

  1. Zlatan

   Nee AJAX BARCELONA , de verdediging was heel slecht ,! Cillesen komt als laatste ‘EERST DE VERDEDIGING ! liep achter de aanvaller ! Klote !

   1. Zlatan

    Een goeie ervaren speler vinden ze te duur ! Wat denk je dat uitgeschakeld worden van Europees voetbal kost ?

  2. FrankiC

   met kleine letters dan: Gudelj speelt niet op zijn niveau omdat hij tussen tactisch onbenullen speelt. Sinkgraven én Bazoer laten in de omschakeling altijd hun man los en sjokken een beetjes tussen de linies. Dan moet Gudelj kiezen en dan is er geen houden aan.
   Sinkgraven én Bazoer moeten naar de maandagavond.

 9. Velibor

  Zegt genoeg dat die mof uit het 2e van Gladbach 1 vd betere was, dat is toch eigenlijk belachelijk? En dat Celtic bijna wint ook nog zeggen dat ze bijna gewonnen hadden, is FdB familie van Stevie Wonder?

 10. Ramon1

  Ik word gek van die simpele fouten en snap niet dat iedereen gudelj zo geweldig vind ik zie hem te vaak Iets fout doen

  1. -buitenkantje rechts-

   Komt omdat hij te vaak moet kiezen tussen tegenstanders.. Sinkgraven laat zijn man lopen.. Zet Davy terug naar het middenveld ipv Sinkgraven.. Schöne op 10..Milik gewoon als spits en het probleem is opgelost

 11. polaroids

  Met Schöne en Milik was het direct gevaarlijker. Dus wat heb je geleerd van gisteren. Deze twee in de basis zetten en Milik lange ballen geven…..

 12. ruben464

  Met vriendelijke zin. De boer heeft zijn beste tijd gehad. Na de jong,erikson, vertonghen etc.. Is het gewoon weg niet meer leuk om naar te kijken.

 13. Slingertje.

  Er lopen er een flink aantal rond bij Ajax die te laf zijn om een fysiek duel aan te gaan en Sinkgraven is er daar een van. Ongelovelijk hoe slap er verdedigt wordt en dat is elke wedstrijd hetzelfde liedje.

 14. Ramon1

  Ik vind dat fischer een goede indruk maakt en zeker in de basis thuishoort die jongen wil graag en kan goed voetballen die gaat het wel laten zien denk ik

 15. Ronkr

  Helaas is er geen sterk verdedigend blok te vinden bij Ajax.
  Op het middenveld kan het leuk worden. Ik ben een voorstander van Serero . Erg goed in zijn aanvallende taken en hij durft !!!
  Milik Moet een lange tijd een kans krijgen.

  FB kent de kwaliteit van zijn Ajax alleen ben ik bang dat een trainer soms te lang (lees de boer) op z’n plek zit

 16. flappie

  Is wel mooi om dit allemaal te lezen. Toen ik een paar jaar geleden al schreef dat de Boer weg moest omdat het alleen maar slechter werd kreeg ik van alles te lezen, of ik wel wist wie de laatste kampioenschappen had gebracht, wat ik wel niet dacht, kakkerlak supporter, en ga nog even door. Maar het was allemaal zo geweldig toch?? Zie nu, het is nog slechter geworden. Was bijna niet mogelijk maar de Boer heeft het voor elkaar gekregen. En nu zie je iedereen over de Boer heen vallen. Een beetje erg laat allemaal

Comments are closed.