Ajax – Celtic: Lasse Schöne redt de eer

0917ajax-celtic_schone_dijks

Ajax lijkt toch moeite te hebben met Europese clubs want ook vanavond liepen de Amsterdammers achter de feiten aan. Tegen de Schotse kampioen Celtic kwam Ajax niet verder dan 2-2. Frank de Boer had een aardige variant bedacht met Davy Klaassen als valse spits. Viktor Fischer begon op het middenveld en Amin Younes debuteerde linksbuiten.

Al in de achtste minuut scoorde Celtic de 0-1 doordat Sinkgraven, die op zijn zachts gezegd niet helemaal uit de verf kwam, de bal zomaar verspeelde. Celtic kon daardoor snel naar voren spelen en Commons gaf een pass op de helemaal vrij lopende Biton die hem in de verre hoek knalde. Gelukkig werd er zestien minuten later gelijk gemaakt maar dan wel met mooi voetbal. Younes snijdt op links naar binnen en omzeilt Lustig. Hij geeft een pass naar Klaassen en die geeft een subtiel hakje richting Fischer. Viktor Fischer scoort via de binnenkant paal de 1-1 welke ook zijn eerste Europeese goal is.

Helaas scoren de Schotten drie minuten voor de rust de 1-2. Uit een hoekschop kopt Lustig, die aan de verkeerde kant door Gudelj verdedigd werd, de bal door de benen van Jasper Cillissen in de touwen. Met deze stand mochten de heren aan de thee en kon Frank de Boer zijn mening geven.

In minuut 54 werd door de Ajacieden een prima aanval opgezet waaruit een enorme kans ontstond. Davy Klaassen werd op de rand van de zestien meter aangespeeld en wilde weer een hakje geven richting Anwar El Ghazi maar had beter zelf door kunnen lopen en scoren. Younes en Sinkgraven werden gewisseld voor Milik en Thulani Serero hopende op wat extra pit.

Izaguire raakte door de snelle en bewegelijke Anwar El Ghazi in de 73ste minuut zo gefrustreerd dat hij hem met een overtreding moest stoppen. Dit leverde hem echter wel zijn tweede gele kaart op en mocht daarop de kleedkamer gaan opzoeken. Gelijk daarna besloot Frank de Boer om Viktor Fischer door Lasse Schöne te vervangen en het spel lijkt op te veren. El Ghazi geeft in de  79ste minuut een prachtige pass op Milik die de bal net over de doelman kopt en helaas ook over de lat. Celtic heeft zich helemaal rond de zestien meter ingegraven als Schöne een pass wil geven die tegen de arm van Commons komt. De vrije trap die Ajax dan krijgt wordt prachtig door Lasse Schöne in de verre hoek geplaatst waarmee de stand op 2-2 komt.

Ajax – Celtic 2-2 (1-2)
8.   Nir Biton 0-1
25. Viktor Fischer 1-1
42. Mikael Lustig 1-2
84. Lasse Schöne 2-2

Scheidsrechter: Luca Banti
Toeschouwers: 47.455
Gele kaarten: Izaguirre, Lustig, Johanson (Celtic);  Serero (Ajax)
Rode kaarten: Izaguirre (2 x geel)

Opstelling Celtic: Gordon, Lustig(/69 Ambrose), Boyata, Simunovic, Izaguirre, Brown, Bitton; Forrest(/75 Blackett), Johansen, Commons(/83 Janko); Griffiths

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Viktor Fischer(/75 Lasse Schöne), Daley Sinkgraven(/62 Thulani Serero), Anwar El Ghazi, Davy Klaassen, Amin Younes(/62 Arkadiusz Milik)

Related posts

76 Comments

 1. Joeel_Ajax

  Ellendige wedstrijd waar gewoon in gewonnen moest worden.. Was blij dat Serero en schöne erin kwamen. Brengt wat extra’s.

  1. De Ajacied

   Jongens jongens jullie hebben de mooiste baan die er is, lekker ballen in volle stadions, aan geld geen gebrek !!!!
   Waarom doen jullie je werk dan niet naar behoren?
   Echt een drama was het toch?

   1. woody79

    waar is trouwens de tijd van “gewoon” zwarte voetbalschoen. Ze lopen allemaal op van die roze genopte tutu’s. Btje lastig op te peppen. Ja een kwartier

  1. creutz1977

   sorry maar de Boer heeft echt oogkleppen op… de jongens hebben hard gevochten??? het was juist weer super tam… geen pit..niks.. En zeggen spits positie met Davy ging goed… onzin!!! dat bracht ook te weinig… En kom je tegen tien man te staan… durf verdomme een verdediger eruit te halen.. Hij is niet meer realistisch in zijn antwoorden en altijd overal maar excuses voor…

   1. ajacied078

    klopt davy in de spits is te weinig davy op het middenveld. geef milik gewoon vertrouwen! dat is een wereld spits in wording. als ze zo door gaan wordt hij kapot gemaakt net als zivco

 2. Oosterse Ajacied

  Het is net het echte (bedrijfs)leven. Je hebt een mengeling nodig van jeugd en ervaring. Was ook blij met Sereno en Schöne.

 3. StefanOne

  Draak van een wedstrijd! Waarom kunnen ze niet een wedstrijd spelen zoals het laatste half uur.

 4. DennisTheMenace

  Kan er nog niet te veel over zeggen, maar die Younes lijkt me wel een aardige voetballer.

   1. War

    Binnen 2 maanden is het over met Younes, kapot gemaakt door Frank, speelt dan stijf aan de lijn en heeft dan geen enkele aktie meer, alleen maar tikkie terug, zo heeft hij alle talenten al om zeep geholpen.

 5. Misterajax

  Toen een paar jaar geleden de fluwelen revolutie werd ingezet waren er voor- en tegenstanders. Door voorstanders werd gezegd dat er pas ergens rond 2015 een oordeel zou mogen worden gegeven. Hierbij mijn oordeel: ik was nooit echt een groot voorstander van die revolutie omdat ik het niet precies begreep waar ze naartoe wilde, het idee was dat Ajax dmv een eigen sterke jeugdopleiding weer aan de Europese top zou meedoen, en dan zou je, als je veel geld en aandacht in de jeugdopleiding steekt, als club beloond worden met een paar goede spelers. Maar tot nu toe staat er wel steeds ieder jaar een talentvol team en roepen ze ‘als we een paar jaar bij elkaar blijven kunnen er mooie dingen gebeuren’ maar na één of twee goede seizoenen komt er een middenmoter club uit Engeland of Spanje met een grote zak geld verdiend uit TV-rechten (wat Ajax nooit zal verdienen) en weg zijn de talentvolle spelers. En dan roept de directie ‘ja, tegen zo’n bedrag kunnen we geen nee zeggen’ maar dan denk ik: dan gaat je hele visie, plan en beleid toch nooit lukken als je iedere keer je talentvolle spelers verkoopt? En waarom lukt het Ajax nooit om een goede speler binnen te halen? Echt bijna alles wat Ajax koopt of huurt zijn miskopen (Duarte, vd Hoorn, Zimling, Zivkovic, Sanogo, Sana, Viergever, etc.). En waarom lukt het PSV of Feyenoord wel, terwijl Ajax een enorme financiële voorsprong heeft (met meer dan 100 miljoen op de bank en 4 jaar CL te hebben gespeeld), dat moet Ajax zich echt afvragen en eventueel gewoon de scouting aanpassen. Eigenlijk is het ook een schande dat Zivkovic en zat andere spelers eerst moeten ‘wennen aan het Ajax spelletje’. Want wat is dat Ajax spelletje dan? Dat tikkie breed en tikkie terug wat we al jaren zien waarvan je in slaap valt en wat niet om aan te gluren is? Als ik naar het heden kijk zijn de meeste successen toch echt behaald als je realistisch speelt en niet volgens de ‘Hollandse school’ of de ‘Ajax leer’. Kijk naar de afgelopen twee WK’s, toen ging het Nederland niet om het percentage balbezit o.i.d. Nee, het ging ons gewoon om het winnen en ik denk dat dat de enige manier voor Ajax is om ooit nog iets te bereiken in Europa. Want het voetbal wat Cruijff, de Boer etc. allemaal willen zien, dat is allemaal wel heel mooi maar dat kan alleen maar als je echt kwaliteit hebt, en Ajax heeft dat simpelweg niet als je iedere keer je talentvolle spelers verkoopt. Mijn mening is dat je alleen nog maar Europese successen kunt gaan behalen als je een goede mix in de selectie hebt van jong en oud, enkele goede spelers als uitschieter in het salarisplafond hebt en realistisch voetbal speelt. Dus ‘de tegenstander de wil opleggen’ is leuk als je tegen Cambuur speelt ofzo, maar op Europees niveau moet je anders spelen en dat kwartje is volgens mij nog niet helemaal gevallen. Sorry voor het lange bericht maar ik moest het ff kwijt!

    1. FrankiC

     Begin met Serero ipv Sinkgraven en je wint die pot met 3 doelpunten verschil. Is geen hogere wiskunde hoor!

  1. theomar

   Je hebt helemaal gelijk. Ik ben bang dat dit seizoen al weer verloren is. Het ontbreekt aan ervaring en een of twee superbikkels. De verdediging is hopeloos. Zo wordt je zelfs in NL geen kampioen. In competitie nog niets tegen gehad, er gaan binnenkort nog veel punten verprutst worden. Dan wordt het tijd om eredivisie-live voorlopig maar eens op te zeggen. Dan hoef ik me niet meer zo te ergeren.

  2. dathijn26

   Elk woord wat je hier zegt is 100% waarheid. Mooi gesproken en ik sluit me volledig bij je aan

   1. Guacamole

    1st geld sparen, dan Van de beurs af, dan arena kopen, daarna pas shinnen. Dit duurt nog 2 jaar.

    Daarnaast moet fifa de bosman regeling. Deze maakt het mogelijk dat voetbalclubs meer dan 3 buitenlandse spelers in de basis mogen laten starten. Daarom koopt iedereen alle talenten weg.

  3. Ajax nr 1

   Goed en mooi gesproken Misterajax!! Dit is iets wat sommige supporters waaronder ik al meer dan een jaar voor waarschuwen. Het voetbal is er niet beter van geworden en onze club Ajax wordt er alleen nog maar door beschadigd. Er zijn ook supporters die dan zeggen dat je dan geen echte supporter van Ajax ben. Deze supporters zijn zelf geen echte supporters van onze club maar helpen zelf de club naar de klote met het positieve commentaar wat ze blijven geven. Er zijn zelfs supporters met een dubbele clubsnaam die nooit een uitgesproken mening hebben en die met alle winden meelopen maar alleen maar onzin uitkramen. Voor deze supporters moet je zelfs gewaarschuwd worden want dat zijn de holbewoners. Als Supporter wordt je geboren dat zit in je dat ben je gewoon voor welke club dan ook. Maar je wil altijd dat jouw club de beste is geen discussie over mogelijk. Wat het beste is ga gewoon voetbal kijken als je dat wil zien. Hier kan je als echte Ajaxsupporter niets aan doen want er zijn nog te veel mensen met oogkleppen op en laat ze nog maar dit seizoen afmaken. Eens zal de RvC en de aandeelhouders en het bestuur een wijs besluit nemen zo dat deze slappe en domme fluwele revolutie van tafel geveegt wordt want ook ik ben daar al meer dan een jaar klaar mee. Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen. Voor nu sterkte ( ook voor mij) met je clubje. En maak je niet meer zo druk om de Boer en zijn cornuiten het zal niet meer zo lang duren. PS kijk de nabeschouwing naar de wedstrijden niet meer het scheelt een hoop stress met dat domme gelul van een trainer die zich dood moet schamen dat juist hij de trainer is van de mooiste club van de wereld.

   1. toon61

    Helemaal gelijk ajax nr1 , ik zag het jaren geleden al aan komen dit , het ergste is nog dat de boer en consorten zeggen dat het goed gaat , als je dat niet ziet helpt het echt niet meer .

 6. Rene1964

  Wat een beleving, wat een geweldig voetbal. Respect voor diegenen die nog komen kijken. Wat mij betreft mogen de witte zakdoekjes nu echt tevoorschijn gaan komen, want wie nu nog niet doorheeft dat de Boer NIET de Messias is, kan beter met zijn grote teen gaan spelen. Geen enkele speler wordt beter door onze trainer en het al jaren bedroevend slecht en voorspelbaarheid is troef. Elke frivoliteit is er ‘vakkundig’ uitgestampt en niemand durft nog iets. Ben benieuwd of er überhaupt nog iets van onze jeugd op deze manier gaat doorstromen naar het eerste, want ook jong Ajax is bedroevend slecht. En ja, ik ben Ajax supporter.

  1. AjaxBarcelona

   Jij bent geen Ajax supporter want je kapt voor het tweede achtereenvolgende seizoen in het begin met het kijken naar Ajax. Je bent of supporter en kijker in goede en slechte tijden of geen supporter. Geen tussenweg. Daarmee zeg ik niet dat ik blij word van dit spel maar ik blijf wel kijken en mijn club in het stadion steunen. Elke thuiswedstrijd weer.

     1. BobbyHaarms

      Neemt niet weg dat ik je frustratie begrijp (ook ik erger me, we zijn vroeger teveel verwend)

     2. toon61

      Bobby meen je dat echt man , zie jij nu niet dat rene gewoon gelijk heeft , het is gewoon kei en kei slecht het voetbal , noem jij eens iemand op die beter is geworden onder de boer , niet tete noemen wat die zit er pas bij , ik kan er geen een noemen , ze worden zelfs slechter , spijtig dat je dat niet ziet , tijd voot hans anders

     3. BobbyHaarms

      Ik snap wel degelijk zijn punt Toon, zie reactie erboven. O en ik ga liever naar Specsavers 😉

     4. BobbyHaarms

      Ik bedoel maar. Iedereen rolde over mekaar heen om te zeggen dat FDB 10 jaar trainer van Ajax moest worden, en ja daar was ik er 1 van. Ook ik stoor me gigantisch aan het slappe spel van de laatste paar jaar, maar als je je club steunt sta je daar achter in goede en slechte tijden (zie 010 ) Neemt niet weg dat ik even los daarvan m’n bedenkingen heb over FDB en alles wat daar omheen zit en ook zie dat er weinig progressie geboekt wordt. Misschien toch tijd voor een frisse wind, er loopt genoeg rond

 7. bukowski7709

  haha, ook lastig om nog wat leuks over dit elftal te verzinnen. beleid, scouting, salaris plafond, fluwelen revolutie, mix van jong en oud, etc etc. maakt allemaal eigenlijk niet zoveel uit, als er af en toe maar 1 en hooguit 2 jongens bij zitten, opgeleid of gescout, die wel heel goed kunnen voetballen. en ik ben bang dat het juist daaraan schort…

 8. lezerG

  Gratis adviezen:
  Frank de Boer- vertrek
  Jaap Stam en/of Wim Jonk- neem het per direct over
  Marc Overmars- smijt met minstens 50 miljoen voor 3 toppers
  Ajacieden- speel met je hart
  Supporters-blijf onze club steunen.

  Ooit zal de zon weer schijnen.

 9. rebel62

  ook ik wordt er zo moe van weer staat Sinkgrave in de basis als dit het niveau is wat de Boer nastreeft moet hij gewoon jeugdtrainer worden dit zooitje zijn geen kerels zijn allemaal bang om te voetballen omdat zij volgestopt worden met taktiek waardoor er geen ruimte voor spelvreugde overblijft , het gast om de mix van jong en oud F. de Boer. ik heb dit weken terug ook al geroepen ik was al die jaren blij met de Boer maar het is net als bij de spelers er zit geen progressie in ik denk niet dat dit ook maar iets te maken heeft met de fluwelen revolutie het is de keus van Frank de Boer om zo te spelen.(die Henny Spijkerman zit er ook voor spek en bonen zgn een ervaren man om de Boer bij te staan) Zijn tijd zit er op !! Houdbaarheid datum overschreden.

 10. theumesAFCA

  die eerste goal was niet sinkgraven zen fout maar diw van riedewald die de bal in de voet van een tegenstander passt

  1. vooruitdiebal

   Waarom spelen singrave en Gudelj zo beroerd (ook Klaasen). waren topspelers met durf. niets meer van te zien. De Boer…….Laat ze weer gedurfd spelen??

 11. War

  Frank moet nu toch echt opzouten, alle talenten zijn zo’n beetje nu door hem kapot gemaakt, niemand durft meer te voetballen, bv. Klaassen is toch geen schim meer van wat hij was, zo zijn er nog een aantal, zelfs Cillissen is dramatisch aan het worden, het zelfvertrouwen is bij de meesten eruit geramd.
  Frank bedankt voor 4x kampioenschap, maar het spel is al een paar jaar dramatisch en wordt steeds erger, je bouwt niets op, je breekt Ajax volledig af en stop eens met dat dwaze gedoe en geroep van “wij zijn favoriet tegen Celtic” ga
  FC Efteling trainen, daar geloven ze in sprookjes, of wordt assistent van die maloot
  in Manchester, die speelt het zelfde zeikvoetbal wat Ajax speelt, je valt bij beiden in slaap.

 12. steddie eddie

  lichtpuntjes younes serero klaassen ( niet in de spits ) negatief punt het gemis van baasoer

 13. FrankiC

  Sorry hoor mister Ajax, ik vind het verhaal voornamelijk lang en grotendeels klopt het niet. Je hebt gelijk als je zegt dat de scouts een onvoldoende halen. Maar we hoeven toch niet jaloers te zijn op de resultaten van Feyenoord (staan sinds mensenheugenis onder ons), Zivco hoeft niet te wennen aan het Ajaxsysteem, nee, hij is te licht voor de top. Is het niet qua voetbal, danwel qua instelling. Miskoop. Ajax hoefde echt niet veel duurder in te kopen, wel beter. En soms mag er een uitzondering zijn in dat malle salarisplafond. Een club met ambities moet die belemmering loslaten. Niet Heitinga maar maar Van der Vaart, niet Sinkgraven maar Larson etc etc. Wat doet Sinkgraven überhaupt bij de selectie? Lichtpunt: Ik heb vandaag voor het eerst een behoorlijke voorhoede gezien en dat is meestal de zwakste linie. Als je Sinkgraven én Bazoer blijft opstellen ten koste van Serero of Schöne (op 10 achter Klaassen) dan gaan we ook punten tegen Cambuur verliezen. Beter Tibbling of Ziyech gehaald in de zomer, maar dat is een gepasseerd station. Gudelj is top, maar speelt ongelukkig en beroerd omdat Sinkgraven/Bazoer te ver van hun man verdedigen. Hij ergert zich daaraan. De goeie poppetjes op de juiste plaats. Europees of nationaal. Zo, dat is er uit.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik ben het met je eens dat Schöne een basisplaats verdient.. Hij is de ideale nr 10 achter Milik. Ik ben echter niet zo’n Serero fan. Ook gisteren weer af en toe onbesuisde acties..onnodig geel gepakt.. Misschien af en toe nuttig om er wat meer pit in te brengen, maar zeker geen basisplaats. Zie liever Klaassen terugkeren naar het middenveld ten koste van Sinkgraven. Die moet eerst nog even rijpen.
   Qua aankopen en scouting zijn we het helemaal eens. In dezelfde prijsklasse zijn veel betere spelers te krijgen. Mijn stelling is dat je alleen wat moet kopen als je bepaalde kwaliteiten mist of zeker weet dat de speler iets toevoegt aan je team.. Nu kunnen we de namen weer gaan noemen, maar dat doe ik nu niet.

   1. FrankiC

    Inderdaad verstandig om niet te pas en te onpas namen te gebruiken. Van de andere kant is het soms te gemakkelijk of nietszeggend om af te geven zonder zelf een oplossing aan te dragen

  1. -buitenkantje rechts-

   Zet hem op 10 en hij heeft geen snelheid nodig.. Ideale man voor de pasjes en de vrije trappen rond de 16.. Hij wordt nu verkeerd gebruikt.. Linksbuiten..rechtsbuiten.. Spits.. Natuurljk komt hij daar minder uit de verf.. Dat zijn juist posities waar je snelheid nodig hebt. Als je Cillessen in de spits zet gaat ie ook niet scoren..

 14. ToonHJ

  Sorry FrankiC maar Mister Ajax heeft volgens mij wel gelijk.
  Dat de aanval wel beter was kwam mede door Younes. Leuke voetballer maar waarschijnlijk over 2 maanden niks meer van over.
  Te veel in het keurslijf van Frank de Boer die balbezit schijnbaar belangrijker vindt dan winnen.

  Om het kort te maken: Ajax zorg voor een mengeling van ervaring en jeugd, laat ze ook meer met het hart voetballen, geen voorspel baar voetbal en tikki breed of terug meer en meer over mijn lijk mentaliteit.

 15. Pazuzzu

  Met zo een lichtvoetige aanvallend elftal mag je nooit een probleem als Sinkgraven op linkshalf zetten. Totaal onnodig punt verlies en waarom? Wil Frank na zijn falen met Andersen beslist zijn (on)gelijk halen ten koste van de club? Sinds 43 jaar niet zo’n slechte periode van Ajax gezien. Kan er om sjanken. 🙁

 16. Roka

  Afbraak van het Nederlandse voetbal, het lachertje van de E.L. Minste of geringste buitenlands elftal wint al met speels gemak van de club die er Europees financieel het beste ervoor staat. Heel jammer dat dit gepresenteerd wordt aan de Ajax supporters

 17. nicks

  was inderdaad niet al te best gisteren! maar kom op jongens erachter gaan staan en geloven in je club! wie weet wat er nog voor een moois komt dit seizoen!

 18. rebel62

  Als het stadion eens een keer leeg blijft begrijpt de Boer het misschien eens een keer ik ga niet meer naar de Arena , kijk naar hoe Ron Jans jaar na jaar met zogenaamd mindere spelers altijd goed voetbal kan spelen misschien is hij wel de juiste man , heeft in ieder geval geen batterij aan meepraters nodig als technische staf.

 19. Iamsterdam2015

  Zonde van de stroom die ik heb verspilt aan deze wedstrijd…. Mijn god wat een slap zooitje. Bah

 20. rekel23

  Wat je heel duidelijk ziet als Ajax aan de bal is de medespelers bijna stil staan en geen diepte maken. volgens mij hebben we het allemaal wel gehoord BEWEGEN maar nee hoor sloffend brengen we de bal naar elkaar. De zeldzame keren dat het wel gebeurd is het ook meteen attractief en gevaarlijk.

 21. Geroldkohlen

  als je niet kan presteren in europa tegen clubs als dit zeer matig celtic, rapid wien en jablonec en wel leuk kan spelen tegen ado, nec en willem 2, dan moet je als club en coach toch al zien dat dit echt niet goed is, iedere europese wedstrijd vallen de jonkies door de mand ondanks hun talent, er had gewoon ervaring moeten komen op het middenveld en achterin en gewoon een spits die goals maakt!!! en dan de ervaring die je hebt zoals lasse houd je op de bank, die nu weer laat zien hoe belangrijk hij kan zijn! maar frank en marc gaan toch gewoon lekker door op deze manier, marc netto blijft zeggenschap houden over de transfers en frank gaat steeds jongere talenten voor de leeuwen gooien, weg met dit klote beleid!

  1. ajacied078

   we hebben een spits die doelpunten maakt alleen daar heeft onze technische staf geen vertrouwen in omdat hij niet mee voetbalt! ik weet niet of ze lewandowski ooit hebben zien mee voetballen bij bayern of huntelaar bij schalke. laat staan die Costa van chelsea. je wint alleen als je scoort en op deze manier help je elke spits naar de klote! mini Kluivert zien ze als de toekomst maar dat gaat nog wel jaartje of 6 duren.

 22. Rene1964

  Precies TOON, jij zegt het (net als ik trouwens) al jaren. Gelukkig zijn wij niet de enigen die dit zien en zeggen.

 23. Rene1964

  Dat wordt door verschillende personen hier al jaren gezegd inderdaad. Duarte bijv moest na een slecht jaar al weer weg. De Boer presteert al drie jaar slecht en het eind is nog niet in zicht :((

 24. Mauheb

  Mooie woorden Mister Ajax, alleen wie van de heren leest dit forum?? Volgens mij niemand, want het is al jaren bagger!

 25. Mauheb

  Die Sinkgraven, is toch ook echt weer een miskoop zeg! Dat schot of wat het ook was, richting de achterlijn?? Kom op zeg!! Dat is toch echt net een slapstick!!

Comments are closed.