Ajax breekt Europees record met zevende deelname aan Europa League

europa_league

Ajax is de club met het meeste aantal deelnames aan het hoofdtoernooi van de Europa League. De Amsterdammers beginnen tegen Celtic aan hun zevende campagne op het één na hoogste Europese podium. Daarmee is Ajax het enige team dat in alle seizoenen sinds de oprichting van het toernooi in 2009-2010 meespeelde.

Ajax stroomde de afgelopen jaren na de winterstop vanuit de Champions League de knockout-fase van de Europa League in. Psv speelde zes seizoenen in het hoofdtoernooi van de Europa League, maar kan, als het dit seizoen derde wordt in groep B van de Champions League, ook op zeven deelnames komen.

Bron: NUSport

Related posts

23 Comments

  1. BobbyHaarms

   Een bedenkelijk jubileum als je weet dat je die jaren begon in de CL. Win hem dan maar eens, dan vergeven we dit met alle liefde 🙂

   1. FrankiC

    Inderdaad. Met als novum: Zelfs een aantal eerder geplaatste en opgenomen reacties zijn verdwenen.

 1. Johndevlam

  Wellicht een optie om uit deze droomwereld te stappen en te kijken naar de realiteit. Op het moment dat er gezegd wordt we gaan uit van een halve finale dan lijkt het me dat dit gebaseerd is op een droom terwijl de werkelijkheid is dat we gewoonweg niet de kwaliteit hebben om ver in Europa te kunnen komen ( de realiteit dus ). Laten we eerst eens ronde voor ronde bekijken en dit als je dit doorkomt als prestatie te zien ipv een doel, dan zul je zien dat er veel verrassender dingen kunnen gebeuren ipv de druk zo hoog te leggen en dit niet gehaald wordt. Dan is de teleurstelling ook niet zo groot

 2. ToonHJ

  Onze jonge spelers kunnen goed voetballen maar, althans dat vind ik, missen vaak over mijn lijk mentaliteit. Hopelijk komt daar vanavond verandering in.

   1. ajacied078

    Ja ajax moet opzoek naar een paar Mexicanen die blijven gaan. guardado was echt top. die instelling mis ik bij ajax toch wel een beetje op het veld

 3. toon61

  en waarom hebben ze zoveel deel genomen aan dit toernooi , omdat ze in de cl niks klaar maken , en in de el ook niet , want daar vlogen ze ook meteen uit .
  En dan nog durven zeggen , misschien de halve finale , het is een lachertje geworden heel ajax , eb dat doet me erg zeer .
  Ze kunnen geen potje meer breken europees , en in de nl competitie ook niet .

 4. Ajax1958

  Dit hele gekloot is op de Boer zijn conto te schrijven met zijn zg verrassingsopstellingen. Oh oh oh, wat is Celtic in de war van deze tactische vondst. Kinderlijke fouten, dus geen ervaring opstellen aub. Door al het gehussel iedere keer zie je dat de spelers het niet weten en zonder vertrouwen spelen. Over het tempo maar niet te spreken. Zomeravondvoetbal/ bedrijfsvoetbal, een ander woord heb ik er niet voor. Nogmaals, de Boer maakt deze jongens niet beter, het is tijd voor een wisseling van de wacht.

Comments are closed.