Klaassen mogelijk in de spits tegen Celtic

0706davy_klaassen

Davy Klaassen begint donderdagavond mogelijk in spits bij Ajax tijdens het Europa League thuisduel tegen Celtic. Dat liet Frank de Boer doorschemeren tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen de Schotten. Het is niet de eerste keer dat De Boer een dergelijke tactische zet probeert. Zo stelde hij Christian Eriksen op als spits tegen Manchester City (3-1 winst).

Wellicht dat donderdag eenzelfde scenario dus opnieuw volgt. ‘Tegen een Engelse tegenstander hebben we vaker ruimte gekregen om te spelen, zoals met Christian Eriksen in het verleden’, zo tilt De Boer een tipje van de sluier op.

Bron: NOS

Related posts

42 Comments

 1. Hika77

  Mag het toch niet hopen. Als je huidige spitsen niet tot de opties horen maak ik me ernstig zorgen!

   1. FrankiC

    Met een volwassen middenveld erachter lijkt me dit tactisch meer dan verantwoord. Zie hieronder. Klaassen heeft meer loopvermogen en kan een bal vasthouden.Younes en El Ghazi iets dieper. Goed concept. Uitvoering is altijd afwachten.

 2. Lollo21

  Goed idee milik is toch uit vorm, maar bazoer is geblesseerd dus wie gaan er dan allemaal op het middenveld straks is het middenveld te slap.

   1. Remco425

    Dus een paar wedstrijden uit vorm en er meteen alweer naast zetten? Vorm kan altijd ieder moment weer terugkeren. Maar zonder wedstrijden en vertrouwen zal dat niet gebeuren. Milik moet gewoon altijd spelen!

    1. Bert62

     Het is niet een kwestie van uit vorm zijn. Als hij niet fatsoenlijk wordt aangevoerd scoort zelfs de beste spits niet bij Ajax. Het ligt toch echt aan de spelers om hem heen.

  1. HURBIE

   niet te geloven een club als Ajax en dan maar 1spits hebben terwijl we toen grossierde in spitsen

   1. FrankiC

    Het gaat niet om de vorm van Milik. Het gaat om een ander soort speler… Jammer dat Schöne niet om Klaassen heen mag/gaat spelen.

    1. Remco425

     Milik had vorig seizoen anders een aardig gemiddelde met nagenoeg dezelfde spelers om hem heen. Een spits kan altijd een paar wedstrijden droog staan. Maar als je hem gewoon laat staan komen de doelpunten vanzelf weer. Milik heeft namelijk niet veel goede ballen nodig om te scoren. Zijn doelgerichtheid en zuiverheid zijn ongekend.

  2. HURBIE

   niet te geloven een club als Ajax en dan maar 1 spits hebben terwijl we toen grossierde in spitsen

 3. Robin

  Klasse Frank! Goed voor het zelfvertrouwen van jouw spitsen! Gezien het spel vd laatste jaren geloof ik heilig in jou!!! Vooral zo doorgaan en hou aub NOOIT aan dezelfde elf vast want voordat je het weet raken zij op elkaar ingespeeld!!!

 4. Ajax1958

  Nu snap ik (pas) waarom Ajax zoveel middenvelders haalt, je zet ze gewoon overal neer. In de spits, op de vleugels en misschien in de toekomst op doel, omdat de tegenstander het niet verwacht? Laat me niet lachen, ik ben hier geen voorstander van. Zet nou gewoon iedereen neer op de positie waarvoor hij gehaald is!!!!! Bovendien, als je dit iedere keer verandert, slijp je ook geen vaste patronen in het elftal!!!!!!

 5. -buitenkantje rechts-

  Lijkt me niet verstandig om in Europese wedstrijden te gaan experimenteren.. Denk ook niet dat dit zal gaan gebeuren. Maar ja, Frank heeft ook Schöne wel in de spits gezet.. Dus onmogelijk is het niet.

 6. AFCA my World

  Als hij dat doet verklaar ik hem voor gek,dat werkt toch niet ! Speel nou eens een tijdje met hetzelfde elftal, ingespeeld team werkt meestal beter !

 7. AjaxBarcelona

  Het blijkt gewoon zonneklaar dat Milik een beperkte spits is. Hij komt alleen uit de verf met balken van de zijkant en dat is internationaal het spelletje niet meer. Het moet komen uit combinatie voetbal en daarin is Milik simpelweg niet goed genoeg. Verder zou het heel slecht zijn als spelers maar op één positie uit de voeten kunnen. Multi inzetbaar tekent de klasse van een speler, kijk naar Daley Blind bijvoorbeeld.

 8. Velibor

  Als ik Davy was dan zei ik dat ie naar de kloten kon lopen met zen mooie ideeën,typisch een ouwe verdediger die denkt dat iedereen in de spits kan lopen zucht, Frank je bent een beste maar volgens mij zit je fout maar goed wie ben ik?

 9. AjaxBarcelona

  Daarbij vind ik het nogal vreemd dat mensen nu opeens zeggen dat spelers uit vorm moeten blijven staan. Dat gold niet voor Sigi, niet voor van Rhijn en niet voor Veltman bijvoorbeeld. Dan wordt de Boer voor gek verklaard dat hij ze laat staan. Kortom, hij doet het nooit goed in de ogen van de supporters. Goed dat hij zich er weinig tot niets van aantrekt en zijn eigen plan trekt.

 10. Velibor

  Begin nog weer ff over Sigi zeg, als je het nou over een beperkte spits hebt en ballen vd zijkant?

 11. Mauheb

  Wat en wie waar gaat spelen, maakt me niks uit!! Als er “strijd” geleverd word, en de echte wil om te winnen er is?
  Zie (helaas) die lampen gisteren.

 12. KBouter

  Als FdBoer mensen ernaast moet zetten, omdat ze uit vorm zijn, dan had Veltman al twee jaar op de bank moeten zitten.

 13. Geroldkohlen

  dit is wel een signaal die je dan afgeeft op je spitsen, vraag ik me af waarom ze gehaald zijn.

Comments are closed.