Celtic op zoek naar eerherstel tegen Ajax; De Boer: ‘Ajax favoriet’

ajax-celtic_logo

Celtic, aanstaande donderdag tegenstander van Ajax in de Europa League, kende een slechte seizoensstart. In de play-offs om een Champions League-ticket gingen de Schotten onderuit tegen het Zweedse Malmö FF, een nederlaag waar de Schotten nog last van lijken te hebben. Afgelopen week verloor de Schotse topclub van Aberdeen waardoor het de koppositie verloor in de Ladbrokes Premiership. De manager van de Britse formatie, Ronny Deila, hoopt donderdag tegen Ajax op een ommekeer.

“Ik wil tegen Ajax een ploeg zien die energie heeft. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar Ajax is ook een mooie uitdaging. Het zou fantastisch zijn als we winnen in Amsterdam. Maar bij een gelijkspel spreek ik ook van een goede start”, aldus de coach in gesprek met Britse media. “Het zijn zware weken, maar aan medelijden heeft niemand iets. Er komen weer veel wedstrijden aan. We moeten verder, al weet ik dat veel mensen boos, verdrietig of teleurgesteld zijn. Maar we hebben de supporters juist nu nodig. Bij Celtic moeten allemaal bij elkaar blijven.”

Ronald de Boer denkt dat Ajax donderdag de favoriet is tegen de kampioen uit Schotland. Volgens Ronald de Boer is de ploeg in het voordeel, omdat ze thuis spelen. “Omdat we thuis spelen, denk ik dat de kans op een zege 60/40 is. De spelers van Celtic zijn echter niet zo achterlijk dat ze va-banque gaan aanvallen. Ze zullen op hun spaarzame momenten wachten. Ajax moet op zijn hoede zijn”, aldus De Boer in De Telegraaf.

“Ik denk dat het de Nederlandse slimheid tegenover het mindere tactische vermogen van de Britse spelers is. Britse ploegen hebben niet zo veel kaas gegeten van tussen de linies spelen en doordekken. Het voordeel voor Ajax is dat ze zich niet ingraven en toch wel naar voren spelen. Trainers als Pep Guardiola, Louis van Gaal en ook Frank weten daar slim op in te spelen. Zij zien feilloos waar de mogelijkheden liggen en zetten hun ploegen tactisch goed neer. Het spelletje van Celtic ligt Ajax wel. Die boomstammen in het hart van de verdediging weten maar moeilijk met een behendige speler om te gaan. Dat ze het gogme niet hebben, is misschien te hard gezegd. Maar ze hebben er moeite mee.”

Bron: Goal.com

Related posts

44 Comments

    1. De Ajacied

     Hopelijk zien we een Ajax die vol strijdlust wil spelen vanaf de 1e minuut !!!
     Als ze dat doen, dan pakken ze ook de 3 punten
     Conclusie : BZT dat willen we zien, toch?

 1. Geroldkohlen

  uhm beetje te optimistisch, ik hoop op een goede wedstrijd met een goede afloop, maar ik denk dat het wel een zware wedstrijd word!

 2. BobbyHaarms

  Niet de beer verkopen voordat…..affijn, toch hou ik het op een heerlijke 2-1 overwinning met hopelijk eens veel strijd, passie en inzet net zoals Celtic dat altijd zo goed kon..

 3. Hika77

  Ajax heeft echt wel de spelers om te winnen. Als frank ze maar een beetje goed neerzet en ze de motivatie hebben.

 4. Litmanen

  Het is niet te hopen dat het zo’n schoppartij wordt als PSV – United, maar we hebben morgen wel elf spelers nodig met het mes tussen de tanden, want Celtic is vooral fysiek een sterk team. Voetballend zou het geen probleem moeten zijn.

  1. FdB=Ajax

   Ik vond het niet zo’n schoppartij hoor… Psv liet gewoon zien dat er niks te halen viel. Resoluut verdedigen en ballen gewoon het stadion uitrossen als het moet. Hopelijk gaat Ajax dit ook een keer doorkrijgen anders liggen we er gelijk weer uit.

   1. HURBIE

    FDB moet een keer met coq gaan praten want die begrijpt hoe je in Europa moet spelen
    Heeft een knap team staan mannen die ervoor staan

   2. Geroldkohlen

    zeker te laat de tv aangezet psv heeft geluk gehad dat ze niet met 10 kwamen te staan, en manchester ging enorm nonchalant met de kansen om , zoals die van mata bijvoorbeeld!

    1. FdB=Ajax

     Psv heeft het gewoon niet zo moeilijk gehad tegen man utd, dat is de schuld van Van Gaal en de verdienste van psv.

 5. toon61

  het zal wel weer flink tegen vallen , we denken er het beste van , maar als je eerlijk bent , weet je dat het niks word .
  Dat veranderd niet binnen een paar dagen , we hebben er de spelers niet voor ook .

   1. toon61

    ER is jammer genoeg niks om positief over te zijn , gezien wat ze hebben laten zien , geen een is in vorm , veelste weinig kwaliteit zit er in de ploeg , ze kunnen van iedereen verliezen , maar ook winnen als het toevallig goed valt .
    Ervaring is wat ze nodig hebben , en dat is er niet , het zijn allemaal talenten niet meer en niet minder , waar we jammer genoeg geen kampioen mee gaan worden , en als er niks veranderd , in geen jaren .

 6. Rene1964

  Da’s zeker waar ja. Ik voorzie weer een deceptie, nl bij hoge ballen zijn we in de regel kansloos. En Celtic is best een goede ploeg, die niet had misstaan in de CL.

 7. Rene1964

  HIKA77, ik denk dat ons jeugdelftal best capaciteiten heeft, maar gewoon te licht is voor het grote werk in Europa. Wellicht dat er ooit nog een ziener aan het bewind komt, die dat ook gaat zien. Blijkbaar is onze staf er nog steeds van overtuigd dat WE een prima elftal hebben. Nope! Zolang we met jongens spelen ipv mannen, wordt PSV wederom lachend kampioen. Wat mij erg stoort, is zoveel naïviteit bij de club. (Buiten het werkelijk lachwekkende aankoopbeleid).

  1. Hika77

   Beste René1964,
   Ik snap je reactie maar ik ben van mening dat Ajax echt wel de spelers heeft waarmee het landelijk gezien makkelijk meekan.
   Sterker nog, ik denk dat we met 2 vingers in de neus kampioen worden.
   Als ze maar willen. Dat is ook meteen het probleem met die jonge jongens maar met types als gudelj en Klaassen zie ik het echt wel zonnig in.
   Als ik gister naar PSV kijk was PSV echt niet zo goed hoor, het was meer dat man.utd zo slecht was. Die bruma was toch een lachertje.. En hoeveel kansen heeft die lestienne wel niet nodig ? En met een beetje inzet, lef en geluk gaan we Europees nog best een eind komen. En als marc netto een keer snapt dat kapitaal op het veld hoort te staan in plaats van de bank, dan overwinteren we ook nog wel een keer in de champions league.

 8. wikr

  Volgens mij zijn wij ook op zoek naar eerherstel. Ik heb weinig aanprekende resultaten gezien, zeker Europees. Ik neem aan dat wij dus minstens zo scherp zullen zijn dan hun.

 9. Velibor

  Ze moeten de strijd juist niet aangaan en Celtic proberen weg te tikken in een hoog tempo want als je meegaat in hun spelletje dan kun je het ” Shaken” zoals dat heet.

 10. FrankiC

  Precies. Voor mij zijn we favoriet, maar we moeten die rol voetballend waarmaken. We hebben wel op ‘fysiek’ ingekocht, met jongens als Dijks en Gudelj. Kon wel eens van pas komen.

 11. Bert62

  Als ze voetballen zoals PSV gisteren gedaan heeft geef ik ze nog wel een kans om te winnen, maar het spel van Ajax zal wel weer niet om aan te gluren zijn ben ik bang.

 12. -buitenkantje rechts-

  Spreekt zelfvertrouwen uit de uitspraak van FdB zullen sommigen zeggen. Ik hou er helemaal niet van om dit soort uitspraken voor de wedstrijd te doen. Ten eerste motiveer je de tegenstander hiermee het tegendeel te bewijzen, ten tweede sla je een modderfiguur als de uitslag tegen valt..

    1. Remco425

     Klopt, maar ik vind veel uitspraken van Ronald niet verstandig. Hij staat buiten Ajax en mag het zeggen natuurlijk, maar hij helpt z’n broer er vaak niet mee.

   1. Remco425

    Klopt, maar ik vind veel uitspraken van Ronald niet verstandig. Hij staat buiten Ajax en mag het zeggen natuurlijk, maar hij helpt z’n broer er vaak niet mee.

Comments are closed.