Cruijff: ‘verantwoordelijkheden nu duidelijk, daarop wordt iedereen beoordeeld’

1125cruijff1

In zijn column in De Telegraaf gaat Johan Cruijff in op de voortgaande reorganisatie bij Ajax. Samen met Tscheu La Ling heeft hij gewerkt aan een duidelijker organisatie met duidelijke verantwoordelijkheden. De diverse oud-spelers is daarbij hulp en ondersteuning aangeboden op gebieden waar ze minder ervaring mee hebben. “Belangrijk is nu dat de verantwoordelijkheden extra duidelijk zijn. Met de rechten en plichten die daaraan vastzitten. Daarop wordt iedereen beoordeeld. De toekomst moet uitwijzen wie het oppakt en wie niet. Hopelijk is het voor iedereen duidelijk dat er geen messen worden geslepen. Juist niet. Maar het moet wel functioneren”, aldus Cruijff.

Bron: De Telegraaf

Related posts

72 Comments

   1. De Ajacied

    Ja duidelijkheid verschaffen dat is wat vanuit de top moet gebeuren, dan neemt men ook zijn verantwoordelijkheid
    Hopelijk gaat het nu beter worden 14 !!

  1. Litmanen

   Prima, Tcheu weer terug naar zijn Slowaakse grot en JC naar zijn Spaanse kasteel.
   En wie is er nu verantwoordelijk? Juist, de mensen die er al zaten. Allemaal gelul om niks. Wij willen zondags elf voetballers zien die plezier hebben in hun vak
   Geen door buitenstaanders gestuurde robots.

   1. Mijn Club

    LITMANEN: Da’s idd wat ik ook meteen dacht. Er wordt gepraat, maar er gebeurd klaarblijkelijk niets ….
    En sorry hoor, ik heb veel respect voor J Cruijff, maar als de club echt aan zijn hart gaat, moet er vaker daar zijnen sturing geven !!!

    1. BobbyHaarms

     Nou geloof me Mijn Club, als er iemand is die een hart voor Ajax heeft is het Johan wel. Je kan niet van hem verwachten dat hij elke keer naar Amsterdam komt omdat het ene poppetje niet met het andere poppetje kan opschieten, hij heeft meer te doen en terecht. Vergeet daarbij ook niet dat er nog steeds mensen rondlopen die niet de lijn Cruijff willen volgen (al zeggen ze van wel) EN dat onze Johan richting de 70 gaat. Wat zou jij doen als je die leeftijd had? Ik vermoed zomaar dat het je tegen die tijd nog maar weinig zou kunnen schelen…

   2. KBouter

    Je naamgenoot was er 1 ..opgeleid als een robot en spelend in een voetballende machine,gekweekt door v Gaal.

    Die jaren waren qua voetbal beter aan te zien dan nu, dus geef mij maar weer een elftal zoals 95-96…en zoals Barcelona speelt..als een robot gestuurd,alleen maar je taken uitvoeren en iedereen doet wat hij moet doen.

    1. Litmanen

     Is gelul KBouter. Litmanen speelde met passie en plezier en Messi en zijn vriendjes zijn nog blij als een kind met een mooi doelpunt. Een goed ingespeeld elftal bestaat niet uit robots.
     Het enige elftal wat als een robot speelde en wat won was destijds Dynamo Kiev, maar dat duurde maar heel kort.
     Ze hadden er namelijk geen plezier in.

    1. BobbyHaarms

     Niet alleen dat Zlatan, maar Johan is slechts ADVISEUR, iets wat sommige mensen nog wel eens vergeten. De dingen waar Johan geen verstand van heeft (zegt ie zelf) geeft ie uit handen aan mensen die hier meer kaas van hebben gegeten. Dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt valt hem zeker niet aan te rekenen, al willen sommigen dit maar al te graag doen geloven..

     1. Litmanen

      Alle respect voor JC, maar een van de dingen waar hij uitermate slecht in is, is verantwoording nemen voor wat hij wil. Hoe kan hij nou mensen straks afrekenen als hij geen functie heeft? Ze vriendelijk vragen hun kapitale salaris in te leveren en op te rotten?
      Dit kan gewoon niet. Nergens op de wereld wordt een club zo geleid.

     2. BobbyHaarms

      Beste Litmanen, waar maak jij uit op dat JC degene is die mensen zal gaan ontslaan die niet voldoen? Nogmaals, het enige wat JC heeft is een adviserende rol. Het lijkt mij niet dat zo iemand mensen kan ontslaan of ben ik nou gek?

     3. Litmanen

      Lees zijn kolom helemaal. Daar komt duidelijk over dat er een afrekenmoment voor de betrokkenen volgt.

     4. Zlatan

      Litmanen dat gaat om de mensen die NIET VOLDOEN , NIET DAT HIJ GAAT ONTSLAAN ,ff doordenken graag .

    2. HURBIE

     zo die is raak man want ze zeggen altijd de beste stuurlui staan aan de wal maar dat gaat hier niet op onze stuurlui staan op het veld om die jongens beter te maken en zitten niet met hun kont in SPANJE om commentaar te geven

  2. marc81

   wat ik lees is” bla bla bla bla” al 5 jaar lang is het knudde. Maar dit is het spelletje wat ajax wil spelen, nou geluk ermee. Er verandert geen klote.

   1. dickst14

    ja jammer dat vd have en consorten wegmoesten. dan hadden we niet eens meer bestaan. failliet heet zoiets.

  1. FrankiC

   Belangrijk is dat degene die de verantwoordelijkheid bij anderen neerlegt wordt geaccepteerd. Bij Cruijff is dat het geval, hij is de enige en staat boven de rest.

  1. Zlatan

   Wat een vreselijke wedstrijd , en weer hoor ik : we moeten er niet meer aan denken en vooruit kijken !! Waarnaar ? Volgende klote wedstrijd ?

   1. toon61

    Heerlijk was het zeker , ons ajax was heer en meester op het veld , met zeer goed verzorgt voetbal , alle passes kwamen aan , de ene doelpoging na de andere ging op het goal van twente af .
    Je kan zien dat ons aankoop beleid ook vruchten afgeeft , zeer goed allemaal , ook de nieuwe spelers die gehaald zijn waren goed bezig , de ene nar de andere werd overrompeld door ajax , wat was die duitser goed zeg , hij liep er iedereen uit , en de ene nar de andere goede voorzet volgde .

 1. Zlatan

  Heb alleen vertrouwen in Cruyff , en hij heeft geen tijd , jammer , hoef ook geen vervanger van hem , want die lijkt echt niet op Cruyff s werkwijze .

 2. woody79

  de messen worden niet geslepen? dan rollen er dus geen koppen als het niet werkt of gaan we er maar vanuit dat het wel werkt?

 3. Ajax nr 1

  Rechten,plichten! Wie het oppakt,geen messen geslijpen !! Wat een info zeg. Sorry hoor. Maar dit is het beleid en de voortgang en het belang van een Topclub. Ik zeg je bent lekker bezig.

 4. -buitenkantje rechts-

  Het is duidelijk wie bedoeld worden.. Overmars en van der Sar zaten op een verkeerde plek.. Nu ze beide een andere functie binnen de organisatie hebben moet blijken of ze mee kunnen. Zo niet..exit. Dat is de boodschap.
  De messen worden nog niet geslepen.. Maar wel vast klaargelegd..

 5. AjaxBarcelona

  Dit is de korte samenvatting van deze site. Het hele verhaal is uitgebreider en is ook duidelijker. Dat Cruijff hier ter plekke over de schouders van iedereen moet meekijken is flauwekul. In deze tijd is het “op de vingers kijken” totaal niet nodig.

  Daarnaast, Cruijff heeft geen betaalde baan bij Ajax maar geeft, op veler verzoek binnen Ajax, de adviezen. Er is gekozen voor de lijn Cruijff op de manier Cruijff. Dus of we, de RvC, de directie, de aandeelhouders, zeggen tegen Johan …. gegroet of we zeggen …… Succes. Ik denk dat als er mensen nu niet deze lijn gaan volgen binnenkort kunnen uitkijken naar wat anders.

  Frank zou alleen een soort van mental coach moeten aanstellen om te zorgen dat die gasten vanaf de start de benen uit hun reet lopen. Kwaliteit zat binnen de selectie, dat is het probleem niet. Dat Frank op dat vlak geen kanjer is kan gebeuren. Een trainer is geen kip met gouden eieren.

  Kortom, geen nood, er is alle kans dat het straks beter gaat.

   1. Moosie

    ik had effe gewacht met reageren op die azijnzeikers boven maar nu hoeft dat niet meer dankzij jullie twee dus toppie Bobby en Ajax.Barca

   2. Litmanen

    Prima hoor, die veren in elkaars r… steken, maar wie gaat wie nou ontslaan als het plannetje niet werkt?
    Dat is de essentie. JC heeft geen enkele bevoegdheid, dus het slaat nergens op om nu te roepen dat er straks afgerekend gaat worden als een en ander niet gaat zoals Johan wil.

    1. Moosie

     Oke nou ben ik het zat.
     Het is heel simpel als jij je had verdiept in de materie had je het ook kunnen weten.
     Maar jij komt alleen maar zeiken over onze Johan die al achter in de 60 is en dus mag genieten van zijn ouwe dag.
     Maar ik zal het jou en al die andere zeikerds wel effe uitleggen.
     De RVC ontslaat directie leden en de aandeelhoeders DE CLUB dus kan de RVC ontbinden.
     Maar dat had je al kunnen weten vanaf het moment dat Johan dus 5 jaar geleden al die verantwoording nam waar jij zo over zeikt.
     Of was je de gang naar de rechter vergeten.
     Jij bent van de stroming Ten Have en al die andere mongolen die onze club bijna naar de gallemiesen hebben geholpen en die zijn er door Johan en de bestuursraad uitgeflikkerd.
     Dat jij daar maar niet aan kan wennen zal me zo ongeveer echt aan mijn reet kunnen roesten, maar als je dan toch gaat zeiken zorg dan dat je wel weet waarover je zeikt.
     Verder kan ik op deze mooie dag nog melden dat iedereen over de afgelopen wedstrijd ook had kunnen zeggen dat het 11tal zich schitterend terug vocht in de wedstrijd ondanks die achterlijke van boeklul ,maar nee,wij schijnen elke wedstrijd te moeten winnen en als dat niet gebeurt.
     Zeik,zeik en nog eens gezeik.
     Stelletje verwende kloothommeltjes met een grote bek die zelf gefrustreerd achter een toetsenbordje kruipen.
     Oh en over 9 maanden hebben we eer een kleine Jood of Joodse bij. 🙂 🙂 🙂

  1. Indojood

   Prima verwoord. Helemaal mee eens. Zonder Cruijff had Ajax nooit wat betekent. Cruijff afbranden is wat mij betreft gewoonweg je eigen geschiedenis en identiteit ontkennen, m.a.w. dan ben je geen Ajacied.

 6. Roka

  Wat bij enorm verbaasd is dat er na de revolutie niets maar dan ook niets verbeterd is. Ik zie totaal geen progressie. Het is mooi hoor al dat jonge spul maar de basis moet solide zijn en dan past de onervaren speler automatisch in het team

 7. Litmanen

  moosie, je bent weer op je oude niveau. Misschien kan Ajax/Barcelona je met de grammatica helpen de volgende keer.
  Ik ben zeker niet voor Ten Have cs, maar ik ben er voor dat mensen die beslissingen nemen ook de middelen daarvoor hebben.
  Als jij morgen ontslagen wordt door een persoon die niet bij jouw bedrijf werkt dan wijs je ook naar je voorhoofd.
  Adviseren is iets anders dan personen afrekenen.
  Lees de kolom goed en en dan kom je tot de conclusie dat “adviseurs Ling En Cruijff” straks zullen afrekenen via de RVC, die dus blijkbaar loopjongens zijn van mensen die niet bij het bedrijf Ajax weken.

  Nogmaals, bij GEEN ENKELE CLUB IN DE HELE WERELD kan dit. Alleen bij ons Ajax.

  En voor de goede orde, geen kwaad woord over de carrière van JC. Over die van Ling valt te discussiëren.

    1. Litmanen

     Goed inhoudelijk antwoord. Verder, onze god JC is niet achter in de zestig. Bovendien, de meeste CEO’s van deze wereld hebben zijn leeftijd, dus dat is geen excuus om geen baan te hebben.

     Een keer in zijn leven wilde hij de macht, dat was bij Oranje en dat heeft Michels jammer genoeg onmogelijk gemaakt. Voor de rest is hij altijd weggelopen voor verantwoordelijkheid. Maar wel elke week Jaap de Groot zijn stukjes laten schrijven met commentaar over wat er allemaal niet deugt.

     En dat is verdomd jammer, want soms heeft hij briljante ideeën.
     Maar als hij steeds maar roept hoe slecht Ajax speelt, kom dan eens een paar weken op de training uitleggen hoe het anders kan, dan schieten we er allemaal iets mee op.

     1. Moosie

      Wat nou altijd weggelopen.Hij ging in de RVC zitten heeft zich hardgemaakt voor de huidige structuur en belt wekelijks met Jonk.
      Het ging Johan om de opleiding en daaruit vloeit dan de prestatie van het eerste 11 tal.
      Dus je lult gewoon een eind in de ruimte.
      Verder als jij een hartaanval hebt gehad mot je nog eens terugkomen met je gelul over werken.
      Jij denkt maar dat je overal verstand van hebt en lult maar wat in de ruimte.
      De RVC zijn loopjongens ,Ling moet terug naar zijn grot en nog meer van dat soort slap gelul.
      Als je had opgelet wist je dat Johan in 1981 de opleiding omvormde en Ajax pas in 1987 een cup won en toen hadden we Van Basten.
      Pas in de jaren 90 begon de opleiding vruchten af te werpen.
      Maar jij denkt echt dat Johan als assistent trainer op het veld moet gaan staan.
      Nou dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.
      Wees gvd blij dat hij de moeite neemt om al die adviezen te geven anders hadden we nu nog steeds tricky ricky en zijn kornuiten in het bestuur en mido op het veld,plus een negatief banksaldo.
      Cruijff heeft in de jaren 80 de club gered en nu weer,en omdat het Johan is heeft hij daar geen officiële functie voor nodig.
      Deal with it mofo.

     2. Litmanen

      Zlatan, je hebt helemaal gelijk. Moosie is het antwoorden niet meer waard. Blijkbaar zie ik het verkeerd en kan je niet meer een baantje voor halve dagen aan als je ooit een hartoperatie hebt gehad.
      Cruijff is een genie, maar op deze manier hebben we er niet zoveel aan.

 8. Moosie

  Ik heb wel het gevoel dat deze RVC luistert naar Johan en nu ook handelt in de geest van het rapport van Ling.
  Maar met die Wijers weet ik het niet ik heb het niet op dat soort gasten.
  Van Boxtel kwam ook uit zijn hoed.

 9. Moosie

  Ach Ajax Barca die Litmanen is een mafkees,die vindt dat Johan op zijn 68ste maar effe halve dagen in Amsterdam mot komen werken omdat hij dat zo bedacht heeft.
  En dan elke dag heen en weer vliegen naar zijn vrouw in Barcalona om daar van zijn pensioen te genieten.
  Danny ziet hem al aankomen.
  Van de ratten besnuffeld is die Litmanen.
  Waarschijnlijk zo’n kut student die niets beters te doen heeft.

  1. AjaxBarcelona

   Ach voor velen geldt hier: lullen zonder enige diepgang en kennis van zaken. Dit zal me trouwens ook weer niet in dank afgenomen worden 🙂 haha. Maar ja, dat heb je met een forum he. So be it. Alvast prettige wedstrijd donderdag.

Comments are closed.