Klaassen: ‘Ik sta hier vooral met een slecht gevoel; start was zo laks’

0912twente-ajax_klaassen_sinkgravern

Ajax toonde gisteravond veerkracht door terug te komen van een 2-0 achterstand tegen FC Twente. Toch had ook bij Davy Klaassen direct na afloop de teleurstelling de overhand. ‘Ik sta hier vooral met een slecht gevoel. We zijn heel goed teruggekomen. Ik had echter het gevoel dat er meer inzat toen we aan het eind nog aanzetten. Het mocht niet meer zo zijn’, aldus Klaassen voor de camera’s van FoxSports.

De aanvoerder had geen verklaring voor de slappe start van zijn ploeg. ‘We begonnen Ajax-onwaardig, De eerste twintig minuten waren we zo laks. We wonnen geen duels. Na die 1-0 kwamen we er eigenlijk al redelijk in en stond het wel goed. Na rust beginnen we weer slecht en moeten we weer repareren. Ik heb daar niet direct een verklaring voor, maar dit mag ons in ieder geval niet gebeuren. We mogen donderdag niet zo beginnen, dat is duidelijk.’

Bron: FoxSports

Related posts

42 Comments

  1. lezerG

   Het verhaal begint een lange baard te krijgen: ‘het mag niet maar het gebeurt wel’. Voorkomen dan toch?

  2. Mijn Club

   Klaassen oa oogt vermoeid! En als je al vermoeid aan een duel begint, begin je ook niet scherp. Daarnaast is er geen leider in het team, die de boel VOOR het eerste fluitsignaal al op scherp zet. Ik ben na een kwartier kijken daardoor ook afgehaakt. Zoooo slecht !!!

 1. Zlatan

  Dat zegt een speler zelf , !!!Geen trainer kan hier iets aan doen , als ze zelf weinig inzet hebben

  1. Litmanen

   Nee hoor, als spelers dit steeds aangeven dan moet je als trainer daar iets mee. Desnoods die spelers even niet opstellen bijvoorbeeld. Hij zet Serrero en Van Rhijn zonder pardon aan de kant, maar kom niet aan Klaassen bijvoorbeeld. En die speelt echt niet best dit seizoen.

   Een speler als Schone speelt nooit onvoldoende, lijkt me een goede vervanger. Gewoon even een een wedstrijd of twee aankijken of dat de boel wel op scherp zet.

   Ook de tegendoelpunten werden veroorzaakt door de middenvelders ( Klaassen en Gudelj). Daar is dus niet genoeg scherpte. Bovendien zakte Viergever weer eens door de ondergrens.

   Dus ja, de spelers hebben schuld, maar de trainer stelt die matig in vorm zijnde spelers steeds op.

   1. Mijn Club

    Met LITMANEN eens. Waarom Schöne niet speelt is mij een raadsel! Geef Klaassen bijv dan rust.

  1. Zlatan

   AFCA Mikey , hou op hoor ! Wil niet steeds horen dat het volgende Keer beter moet , GEEN wedstrijd meer verliezen ( HOPENLIJK )

 2. Didron

  Start was inderdaad niet wat ook wij als fans verwacht hadden!! Tegen Celtic en Excelsior moet het beter!!!

 3. creutz1977

  het is idd vaak het probleem… slap wedstrijd beginnen.. pas bij achterstand gaan ze druk zetten… dat is toch echt persoonlijke instelling van spelers.. wat ik mis is dat ze is een keer elkaar op de donder geven tijdens de wedstrijd.. Zijn allemaal lieve jongetjes voor elkaar

 4. Joep

  Pas na de 2-0 kwam er iets meer lijn. De wedstrijd was matig. Weinig kanssen gecreëerd. Uiteindelijk mag je blij zijn dat je gelijkspeelde tegen deze ploeg.

 5. toonvs

  Je bent totaal geen leider Klaassen elke keer het zelfde liedje. We beginnen te slap je bent prof voetballer of niet. Als ik zo bij mijn baas morgens begint kan ik vertrekken. Je weet totaal niet wat prof voetbal inhoudt. Bij inzet begint het voetbal. En niet van we redden het wel op onze voetbal kwaliteiten. Want dan win je geen wedstrijd meer.

   1. toon61

    Hoe hebben ze zo,n speler nu ooit kunnen kopen zeg , viergever pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
    Wat is die man slecht , en klaasen is ook niks dit seizoen , waarom niet gewoon schone erin , en klaasen op de bank verlopig .

    1. AjaxBarcelona

     Loop je leeg? Na 5 wedstrijden zeggen dat iemand niks is dit seizoen? Knap. Volgens mij was Klaassen trouwens tot aan de wedstrijden van het Nederlands elftal helemaal niet slecht bezig. Heel Ajax was in de eerste 4 wedstrijden best leuk aan het ballen. Maar ja, mensen hebben nogal eens last van een erg korte termijn geheugen. En ja, het was gisteren slecht maar daar heb ik het niet over (just in case)

     1. Litmanen

      Nou, ik weet niet welke wedstrijden jij hebt zitten kijken, maar het is echt niet veel beter dan vorig seizoen. Alleen het centrum achterin heeft stappen gezet. Zelfs El Ghazi is matig. Gisteren zelfs na 60 minuten al helemaal leeg. De Boer heeft de puzzel nog lang niet opgelost, terwijl zijn selectie bulkt van het talent.

     2. AjaxBarcelona

      Eerste vier wedstrijden waren wel degelijk een stuk beter dan vorig seizoen. Niet iedereen maar genoeg om beter en frisser te spelen. Misschien kan je de wedstrijden nog eens terug kijken? :-))

     3. Litmanen

      Ja, heb ik gedaan. En nu? Niet om aan te zien. Het beste wat ik gezien heb was bij een 2-0 achterstand. Eindelijk snelheid aan de bal en passie ( Fischer).

     4. AjaxBarcelona

      Misschien moet je naar de juiste club kijken. Ik kijk naar Ajax :-)) en anders hebben we gewoon een andere mening.

     5. Litmanen

      Dat laatste sowieso. Maar dat Sinkgraven en Klaassen dit seizoen hun topvorm niet hebben staat niet alleen voor mij vast. Spelers zijn ook niet fit. Riedewald en El Ghazi konden geen 90 minuten vol gaan. Dat vind ik vreemd. Wissel dan op tijd.

 6. Roka

  Dat is nou precies de mentaliteit bij Ajax, ga eens vanaf minuut 1 strijd leveren en laat je supporters die veel geld betalen eens wat zien

 7. toon61

  Er zijn teveel spelers die niet ajax waardig zijn , te weinig kwaliteit , dat krijg je als je als club verrekt om iets fansoenlijks te kopen , nu komen ze met spelers die ergens anders buiten de boot vallen , en er niks van kunnen .
  Daarbij nog de spelers die goed waren vorig jaar en zijn aangekocht , die voldoen ook niet .
  Er is toch iets grandioos mis , als ze dat zelf niet zien bij ajax dan helpt het toch niet .

 8. stylo1984

  Dat balletje breed achterin eruit en meer gas geven… Snelheid dan speel je elke club in de eredivisie iig kapot

 9. Fvanr

  Beste Klaassen, dit verhaal en jou wedstrijd analyse begint eentonig te worden. Laat je functie als captain eens gelden neem je verantwoordelijkheden. Te triest voor woorden.

  1. Remco425

   Daarom had ik Klaassen ook liever als 2e aanvoerder gezien. Hij is hier nog te jong voor om hoort vooral nog met z’n eigen spel bezig te zijn.

 10. Arie

  Ajax onwaardig volgens Klaassen maar na zoveel keer is het fel beginnen Ajax onwaardig. Als we dit donderdag doen staan we voor rust al in ons graff.

Comments are closed.