There are no ads, please add some


Cillessen klaar met gezeik over strafschoppen

0912twente-ajax_cillessen

Jasper Cillessen werd na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente natuurlijk weer geconfronteerd met het item strafschoppen en ook in deze wedstrijd wist Cillessen een penalty niet te keren. Sterker nog de doelman kreeg een Panenka om zijn oren van Hakim Ziyech. De doelman is overigens wel klaar met het gezeik over strafschoppen.

‘Het is wel weer makkelijk om daar weer over te beginnen, sprak Cillessen zich uit tegenover Fox Sports. ‘Ik hoor net je collega zeggen dat je een keeper nooit kan afrekenen op een penallty en jij gaat dat wel doen. We kunnen er over door blijven zeiken en natuurlijk baal ik hier enorm van, maar ondertussen ben ik er wel een keer klaar mee’. De benutte strafschop van Ziyech betekende de 2-0 voor FC Twente maar uiteindelijk knokte Ajax zich terug tot 2-2.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

45 reacties

 1. ajaxpers

  Dit gezeik is met de klote streek van Van Gaal begonnen en toen heb ik hier gezegd dat het Jasper zal blijven volgen. Hij is nr 1 van NL.

  1. Teuntje

   Vond ik geen klotestreek. Van Gaal zat daar om het Nederlands elftal zo ver mogelijk in het toernooi te krijgen. Cillessen had/heeft geen goeie naam met penalty’s, dus was de wissel denk ik terecht!

   1. De Ajacied

    Als Jasper zo blijft keepen is er toch niets aan de hand
    Je krijgt gemiddeld 5 penalty’s per seizoen tegen als Jasper die 5 door laat en wel een reddingspercetage heeft van tegen de 80% dan ben je toch gewoon een topper en de beste van Nederland

 2. dannyafca

  Volgende keer zeggen: “een keeper staat er niet alleen voor de penals, heb er namelijk maar 2 tegen in 5 wedstrijden”

 3. Hazez

  Maar het valt me wel op dat Jasper minder goed begint te keepen hoop dat het van korte duur is misschien had hij toch wel op van gaal gerekend …

 4. Sazzz

  feit is dat het een onderdeel is van het keepen. in de competitie is het minder belangrijk, maar in de toernooien is dat anders. hij beheerst het gewoon niet. hij moet zich ervoor afsluiten. deze uitval duidt erop dat hij er wel erg mee bezig is.

  1. Remco425

   Feit is ook dat 9 van de 10 penalties er bij andere keepers ook ingaan. Daar valt dus verrotte weinig winst te behalen. Bij Jasper is het ineens een hot item geworden terwijl vrijwel alle andere keepers het nauwelijks beter doen. Zoals al eerder gezegd, een gestopte penalty is een slecht genomen penalty…

 5. JoshauNathanael

  De Directeur Marketing is een expert op het gebied van penalties… Kan die niet even een uurtje per week hem trainen en zijn wijsheid doorgeven?

  1. Remco425

   Dat is niet des Nederlands. Hier moeten we onze beste spelers vooral zoveel mogelijk afzeiken. Of het nou relevant is of niet.

 6. HURBIE

  MAAR als je ziet wat hij er in een wedstrijd eruit haalt dan kan die enkele strafschop die erin gaat ons niets schelen beter dit als omgekeerd

  1. Remco425

   Precies! Leuk hoor dat Vermeer een stuk of 5 penalties op rij pakte. Alleen liet en laat hij er ongeveer wekelijks 2 door.

  1. Zlatan

   Onze Topper Edwin v d Sar , hield ze in de eerste jaren ook niet tegen ! HIJ IS DE BESTE KEPER DIE WE OOIT HADDEN NU KOMT JASPER OOK HOOR .!!!

 7. woody79

  zou wel goed zijn als ie er een keer een stopt om van dat gezeik af te komen. al zal dat ook weer breed uitgemeten worden

 8. motorron

  wat een gelul van die verslaggevers, als hij er een stopt dan is het natuurlijk weer een slecht genomen penalty. Als je op dit niveau speelt mag je geen penalty missen, dus kun je hem ook niet stoppen. Punt.

  1. jojo123

   Maar als je hem wel stopt dan maakt dat je nog meer een topkeeper. Een speler zal dan geen panenka durven te nemen of moet nog beter zijn best doen een penalty te nemen . Misschien doet hij dat al maar Cillissen moet misschien iets harder daarop trainen..

  2. Remco425

   Een gestopte penalty is ALTIJD een slecht genomen penalty. Alleen bij Jasper ligt het ineens aan hem.

   1. AjaxBarcelona

    Dus moet je geen hoek kiezen maar gewoon wachten. Bijna elk slecht genomen pingel in dan voor jou incl. de Panenka.

    1. Remco425

     Volgens mij wacht hij ook meestal. Daarom zit hij vaak in de goede hoek, maar is hij net te laat

     1. Remco425

      Daar heb je gelijk in. Misschien probeerde hij nu wel een hoek te kiezen en de gok te wagen, omdat hij anders altijd te laat is.

 9. wikr

  Ze kunnen beter zeuren waarom die penalties zo vaak onterecht worden gegeven ivm hands. De handsbal aan de andere kant werd, overigens terecht, niet gegeven dus dat lijkt meten-met-2-maten. Maar de al blunderende scheids gaf ons uiteindelijk toch ook nog een eveneens onterechte penalty. Psv krijgt niet alleen een penalty cadeau maar de tegenstander moet daardoor ook nog eens vanaf de 9e minuut met 10 man verder dus het is eigenlijk meten-met-3-maten.

 10. Ramon1

  Ik word er ook gek van natuurlijk moet ie er af en toe 1 tegen houden maar hij veroorzaakt die penalty’s niet en voor de rest is het gewoon een topkeeper en we moeten zorgen dat we geen penalty’s tegen krijgen zo simpel is het

 11. AjaxBarcelona

  Als een pingel goed wordt ingeschoten is deze onhoudbaar. Je moet dus wachten. Als de bal slecht wordt ingeschoten (middendoor bijv.) of als er een Panenka volgt, dan heb je deze altijd. Ook zachte ballen richting de hoek zijn makkelijker als je gewoon wacht. Zelf heb ik op deze wijze, uiteraard op amateur niveau, vele pingels gestopt. Het is opvallend hoe weinig goed ingeschoten strafschoppen er zijn.

 12. Wembley71

  Stop er dan is ėėn, ben je van al het gezeik af!! Simpel (heeft verder niets te maken met de kwaliteit van Jasper)

  1. Remco425

   Als het zo makkelijk was, waarom gaan dan veruit de meeste pingels, bij iedere keeper, erin???

 13. AjaxBarcelona

  Oh, gewoon pakken. Tuurlijk. Stom van me. Eigenlijk dus overbodig op een pingel te geven want hij pakt hem toch. Simpel, maar wel beetje vreemd 🙂

 14. Slingertje.

  We kunnen ons beter druk maken omdat lamlendige zooitje wat voor Cillessen staat verdedigen als een stelletje amateurs. Cillessen heeft Ajax al vaak gered de laatste seizoenen.

 15. Carmen1708

  Het is maar goed dat hij geen penalty killer is ( nu helaas is het nadeel voor ons) want anders zou hij allang bij Manchester United hebben gezeten

 16. Didron

  Wanneer Jasper er eentje pakt, en daarna meer, is het gezeik ook meteen afgelopen. Het leeuwendeel van de keepers (een paar daargelaten) zijn ook geen penalty killers… Dus het komt goed!

Reageren is niet mogelijk.