De Boer: ‘Boilesen heeft geen toekomst meer bij Ajax en mag zich beperken tot trainen’

0206ajax-az_boilesen

Frank de Boer kwam vrijdagmiddag tijdens de persconferentie ook nog even terug op de situatie rondom Nicolai Boilesen. De Deen slaagde er de afgelopen transferperiode niet in om een nieuwe club te vinden en wat De Boer betreft heeft de Deen dan ook geen toekomst meer bij Ajax.

‘Nicolai hoeft niet meer te rekenen op speeltijd zowel in het eerste elftal als bij Jong Ajax. Ik ben nog steeds enthousiast over de kwaliteiten van Nicolai maar zeker niet over zijn keuzes. Dat een speler wil vertrekken is prima en daar hebben wij op ingespeeld en Mitchell Dijks gehaald. Tevens heeft hij toentertijd een aanbieding van ons gehad en geweigerd omdat hij meer geld wou zien. Als je een goed seizoen hebt gedraaid kun je zoiets proberen maar de wijze waarop hij presteerde dan mag je God op je blote knieën danken dat wij nog zo’n aanbieding doen. Tot januari zal Nicolai zich beperken tot trainen en wellicht komt er in de winterstop wel een club voor hem’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

54 Comments

 1. FrankiC

  Namens alle bezoekers van het Ajax Fanzone forum hang ik vanavond de vlag uit. Duidelijkheid voorop.

  1. FrankiC

   Ja, want hij zou zomaar kunnen dat zijn salaris een dubbele bezetting op linksback cq Emanuelson in de weg zit.

   1. Sazzz

    Wat moet je nou met Emanuelson? dat is een middenvelder die zich te groot vindt om linksback te spelen. daarnaast heeft hij Raiola als zaakwaarnemer

    1. Geroldkohlen

     het maakt hem niks uit waar je hem neerzet want urby is niet een speler dat loopt te klagen! het is trouwens totaal niet waar dat hij geen linksback wilt waar haal je die info vandaan?

     1. Geroldkohlen

      misschien wel ja idd maar hij is altijd beter dan boilessen en aanvallend mee doen is hij ook beter, en heeft een zeer goede trap techniek.

 2. bobin

  Kan je net zo goed zijn contract ontbinden en hem nu zo laten gaan want er zal in de winterstop ook geen club voor hem komen die voor hem wilt betalen

  1. Floris Stempel

   Laat ze maar lijen. Die gasten die niet bijtekenen. Laatste jaar is niet spelen. Dan weet de rest ook waar ze aan toe zijn mocht het laatste jaar van het contract eraan zitten te komen. Bijtekenen, andere club, of alleen trainen. Klare taal.

   1. Remco425

    Vind ik normaal gesproken echt totale onzin, maar in het geval Boilesen prima. Ze kunnen wat mij betreft ook zn contract ontbinden. Scheelt weer een flink salaris en dan meteen Urby een contract geven

 3. ajaxdegekste

  volgens mij heb ik dit eerder al gehoord is het niet oud nieuws, we wisten toch al dat Boilesen niet meer aan spelen toe zou komen hey zij in het 1st en het belofte ???

  1. FrankiC

   Volgens mij verwar je dit nieuws met een item over Duarte die niet meer op de lijst van de A-selectie stond

 4. DennisTheMenace

  Helemaal eens, maar dan vind ik t extra vreemd dat ie vorig seizoen zoveel krediet had.

  1. FrankiC

   ?????
   Ik geloof dat jij het niet helemaal begrepen hebt.
   Of denk je da Ajax nog langer salaris wil doorbetalen aan onze vriendelijke vriend?

 5. Sazzz

  ik snap echt niet waarom iedereen Emanuelson wil hebben… allereerst is het geen echte linksback. ten tweede wil hij zelf niet. ten derde, als hij uitgeblonken had op de training, dan had Ajax vast wel iets aangeboden. ten vierde zou hij back up zijn en gezien zijn leeftijd snap ik dat hij eerste keus zou willen zijn. ten vijfde, rioolrat is zijn zaakwaarnemer

  1. Geroldkohlen

   ten eerste urby kan op de gehele linkerkant spelen, ten tweede urby heeft geen problemen met het spelen op de linksback positie, dus die info van jou klopt niet, ten derde wie zegt dat hij niet uitblinkt op de trainingen was je erbij? op de 4de plaats extra concurrentie voor dijks is alleen maar goed ongeacht de leeftijd! en als laatste punt dat die riool rat zijn zakenwaarnemer is kan nooit de reden om dan iemand te weigeren die graag juist bij ajax wilt voetballen, dit is precies het tegenovergestelde van kishna en bouy! dus helaas met deze argumenten kan ik je geen gelijk geven, want ook ik denk dat urby nog van toegevoegde waarde kan zijn voor ons team!

    1. Geroldkohlen

     ooh zeker wel want urby wilt zeker weten linksback spelen als hij voor deze positie moet gaan.

   1. Sazzz

    Urby wilde onder jol absoluut niet linksback spelen. Dijks is eerste keus. dacht je nou echt dat Urby kwam om tweede viool te spelen? hij heeft juist de leeftijd om te spelen. En wat ik bedoelde met uitblinken. Als hij serieus had laten zien een meerwaarde te zijn, dan had ie wel een contract gekregen

 6. Michielafca

  Maar op deze manier wordt hij toch alleen maar minder waard? Ontbind dan gewoon zijn contract?

 7. KBouter

  Maar…..las ik vorige week niet ergens dat De Boer Boilessen had ingeschreven voor de Uefa lijst?

  Ik snap hier echt niets meer van, schrijf hem dan niet in als hij niet meer aan het spelen toe komt….of hou je mond verder, mocht je hem dit seizoen in pure nood echt nog nodig hebben!

 8. Jari1995

  Haha dit blijft toch een lachertje. Vertrouwen gekregen, zelf de band gedragen(sowieso onbegrijpelijk).. nu volop aan de kant gezet. Hij had er verstandiger aan gedaan door naar de eerste de beste club te vertrekken. Dat is dan nu, helaas voor hem, te laat.

Comments are closed.