‘Ajax bracht afgelopen transferperiode bod uit op nieuwe eerste doelman Drommel van FC Twente’

0911joel_drommel

Ajax speelt aanstaande zaterdagavond uit tegen FC Twente. Bij Twente zal Joël Drommel op doel staan in plaats van Marsman. In de afgelopen transferperiode bracht Ajax volgens De Telegraaf nog een bod uit op deze jonge doelman (18).

Dat Ajax interesse had in Drommel was al langer bekend; zie eerdere bericht. De Telegraaf schrijft dat Ajax de achttienjarige Drommel ruim voor zijn overstap naar Twente (maart 2014) al op een presenteerblaadje kreeg aangeboden, maar hij werd afgetest door de jeugd(keepers)scouting. Drommel ging dus naar Enschede en keepte onlangs erg sterk op het EK voor spelers onder 19.

Ajax zou vervolgens alsnog hebben geprobeerd om de goalie ook bij Twente los te weken, maar Twente zou het bod van Ajax hebben afgewezen. Eind augustus zette Twente het opleidingscontract van de sluitpost om in een vierjarig contract en zaterdag lijkt hij dus in de basis te staan tegen Ajax.

Aron Winter werkte als bondscoach van Oranje Onder-19 samen met Drommel en noemt de keeper een groot talent: “Drommel kan heel goed meevoetballen, omdat hij kortgeleden nog een veldspeler was”, zegt Winter. “Zijn reflexen zijn uitstekend en bij elke voorzet van de zijkant gaat hij vol overgave voor de bal. Hij heeft eigenlijk alles, straalt rust uit en is een heel fijne jongen om mee te werken. Joël heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, maar moet nog stappen zetten. Dat is ook logisch, want hij keept pas vier jaar.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

11 Comments

  1. BobbyHaarms

   En al had ie die niet. Voor mijn part heeft ie 2 lullen en een hanenkam als ie maar goed kan keepen

 1. Bastoflex

  Alle spelers zijn te koop voor het juiste bedrag. Als Cilessen aan het eind van dit seizoen weg gaat mooi deze jongen kopen.

 2. Didron

  Wellicht dat hij in de toekomst een aanvulling kan zijn! Je weet maar nooit! Blijf hem maar scouten!

 3. Macky

  De scouting van Ajax neem ik op dit moment niet meer erg serieus want zelf een speler scouten kunnen ze niet en iedereen is inderdaad een talent

 4. HURBIE

  voor dat hij op het niveau van een topkeeper is gaat nog een tijdje overheen en AJAX heeft genoeg keepers

Comments are closed.