There are no ads, please add some


Kenneth Perez twijfelt aan aankoop Heitinga

0815ajax-willem2_heitingadoek

John Heitinga maakt bij Ajax al wat minuten maar dan op de bank. Kenneth Perez laat aan het AD weten dat hij vraagtekens bij de keuze van Frank de Boer heeft om de routinier aan te stellen.

Frank de Boer laat Heitinga wel warm lopen maar heeft hem tot nu toe nog niet ingezet. Opmerkelijk want er was toch behoefte om een ervaren speler de ‘jonkies’ op sleeptouw te nemen. Aan de supporters zal het niet liggen want die zien de verdediger graag op het veld verschijnen. ‘Er moet wel heel wat gebeuren wil Frank de Boer nu ineens andere keuzes maken. Hij kiest voor Jairo Riedewald en Joël Veltman in het hart van de verdediging. En gezien de herhaaldelijke foutjes van Veltman was er al aanleiding geweest om te wisselen. Dat doet hij blijkbaar niet. Dus waarom zou je nu iets wijzigen? Wat hem wel siert: hij klaagt niet. Al schuilt daar ook een gevaar in. Het moet niet te vrijblijvend worden’, weet de analist aan het AD te melden


Gerelateerde posts

52 reacties

 1. matti2002

  Als FdB hem een kans geeft en hem in de basis opsteld dan is het de juiste keuze maar je hebt niks aan hem als je hem niet opsteld.

  1. FrankiC

   We hadden Perez moeten halen voor het Technisch Hart. De enige analist die ertoe doet en zinnige dingen zegt. Heeft nu ook weer helemaal gelijk. CD in tact houden, is prima zo. Heitinga overbodige aankoop.

   1. De Ajacied

    Ik zelf twijfel ook erg aan de kwaliteiten van Johnny, is hij wel zo goed?
    Staat hij geen jeugd in de weg?
    Ik ben nog steeds van mening dat ze Poulsen hadden moeten behouden voor ervaring en leiderschap was gewoon een topper !!! Toch ?

 2. Lukoki4

  ik zou graag heitinga naast riedewald zien denk dat dat een super duo zou zijn en ben bovendien niet zo kapot van veltman

  1. Litmanen

   Weer die discussie? Ok: Veltman en Riedewald houden de nul en Heitinga is nog geen dag fit geweest.
   Hou nou eens op met die hang naar het verleden.

   1. Jari1995

    Volledig mee eens Litmanen! Heitinga staat er ook echt wel als hij nodig is. Waarschijnlijk is het dit ook duidelijk gemaakt tijdens het tekenen van zijn contract. Anders was hij een paar jaar terug al gekomen, maar wilde deze rol gewoon nog niet invullen.

    1. Mr Ajax

     Heitinga is onze held, dus zijn we een beetje sentimenteel, niets mis mee, hij moet mijns inzien toch een keer een kans krijgen..

 3. Mijn Club

  Veltman is toch echt een stuk beter (vooral in de opbouw). Qua scorend vermogen zijn ze redelijk vergelijkbaar. Denk dat Joel toch wel echt beter is. Dus Heitinga in de competitie gewoon achter de hand houden. Laat hem de bekerwedstrijden spelen.

  1. Starke

   Doe eens je Veltman Bril af man. Gozer is helemaal niet top nu. Loopt er de hele wedstrijd bij met een verdrukt gezicht alsof hij moet poepen. Hij heeft het echt moeilijk en maakt van iedereen in de verdediging de meeste fouten en komt het meest onzeker over.

  2. BobbyHaarms

   Mee eens Mijn club. Trouwens Ajax had zijn zinnen helemaal gezet op Vd Vaart en niet op Heitinga, sterker nog die was helemaal niet in beeld en kwam dat pas nadat eerdere optie (s) niet haalbaar bleken.

  3. Starke

   We sussen onszelf in slaap met dat eeuwige opbouw verhaal. Alsof Veltman splijtende pasen geeft aan de aanvallers etc. Ik zie hem liever heel zakelijk en mannelijk een man uitschakelen. Het heeft het moeilijk met zijn hoofdtaak laatstaan opbouwen. Laat dat maar aan Riedewald over, die gozer speelt met meer gemak

  4. Leefieg

   Juist in de opbouw schort het enorm bij Veltman. Hij speelt veelal een te zachte pass en achter de 4, waardoor een hoop snelheid verloren gaat. Dit in tegenstelling tot hoe Riedewald vaak inspeelt, voor de man waardoor hij automatisch tempo in het spel brengt. Verder zijn de passen van Veltman naar voren 50% goed te noemen, behalve zijn crosspass waar hij duidelijk op heeft geoefend. Maar dat was ook Heitinga zijn sterke punt als mijn herinnering mij niet in de steek laat.

   1. Litmanen

    Blinde mensen die de voorkeur geven aan iemand die een rotte knie heeft en iemand die al weken er mede voor zorgt dat er een nul staat bij de tegen goals.
    Steeds dezelfde non-supporters die Veltman afbranden.
    Tja, Sigi en Boilesen zijn weg, je moet wat he?

    1. Leefieg

     Als er in de jeugd zo meedogenloos om wordt gegaan met talent, waarom niet in het eerste? Het lijkt mij duidelijk wie meer potentie heeft als het gaat tussen Veltman en Riedewald. Ik persoonlijk vind Riedewald. En als je Riedewald naast Heitinga zet, leert hij meer dan van Veltman en voor Veltman naast Heitinga geldt hetzelfde.

 4. Remco425

  Natuurlijk staat dit weer in het AD. Het gaat daar alleen over Ajax als ze stemming kunnen maken.

   1. Remco425

    Maar niet ALLES is waardeloos. Maar dan lees je er niks over in het AD. En dit is alleen maar een mening van een oursider. Het is geen nieuws, dus hoort niet in de krant, tenzij een column. Maar dat was dut niet. Het wordt dus puur en alleen geplaatst omdat het negatief over Ajax is. Over feyenooit valt ook genieg negatiefs te schrijven, maar dat doen ze niet bij het AD. En idd Telegraaf is ook een slechte krant. Sensatiekrant. Altijd al geweest.

 5. Cees

  Alles op zen tijd ik hebt er vertrouwen in ze speelden met het Nederlands elftal. En dan speelt heitinga vast wel In de eredivisie als andere jonge spelers in de Europa lueg moeten spelen ik ziet het wel maakt er me niet zo druk om dat was met andre Ooijer ook zo die lang niet speelde maar dat er Tog veranderingen ik kwamen

 6. Geroldkohlen

  denk dat veltman nog de kans krijgt om zich te bewijzen in de top wedstrijden tegen de lampen de kakkies en fietstesse bijvoorbeeld en straks in de EL, faalt hij daar tegen dan zal denk ik wel heitinga erin komen. maar het feit dat hij al niet geselecteerd word voor oranje en jong oranje en bruma wel zegt ook genoeg! maar ik snap net als perez niet waarom roep je om ervaring en als je hem krijgt gebruik je hem niet! gelegenheden genoeg geweest om dat te doen, maar laat veltman het maar eens eerst zien de komende tijd in de Top westrijden!

  1. PvL020

   Ga nu niet het selectiebeleid van het NL Elftal erbij halen want dat is helemaal geen graadmeter. Overigens terecht dat Veltman er niet bij zat, daarna ging hij prompt beter spelen (ADO). Maar Heitinga zal er niet snel in komen, De Boer vind hem niet goed genoeg en Riedewald doet het goed, Veltman was wisselvallig maar kan zich nu lekker alleen op Ajax richten. Bovendien 0 tegen zegt ook wat en hoe langer je samenspeelt hoe makkelijker het wordt. Wat zal de kritiek zijn als je Heitinga brengt en je krijgt een paar tegen goals, ongeacht of het z’n fout is of niet?

   1. Geroldkohlen

    gedeeltelijk benbik het met je eens pvl, maar ado nec willem 2 en az waren toch ook geen graadmeters ofwel? ik denk ook dat heitinga niet veel gaat spelen dit seizoen want als hij niet fit genoeg is en verrotte knieen heeft wat heb ja dan aan hem? dit was ondanks zijn clubliefde een overbodige aankoop.

    1. PvL020

     Ja gerold, kan zijn maar ook deze teams spelen eredivisie, ok niet de beste maar deze winnen is belangrijk en goed voor het zelfvertrouwen als straks de grotere wedstrijden komen. Dan ben je nog meer op elkaar ingespeeld. We zullen het gaan zien. Vorig jaar heeft hij Boilessen ook pas in de laatste wedstrijden gepasseerd

 7. Pazuzzu

  Wel grappig dat Perez dit zegt en ook het moment waarop. Maar ditmaal heeft hij een punt. En als hij laatste keus was ….. zijn toch echt niet min salaris betalen om alleen op de training en in de kleedkamer iets te betekenen? Dan faalt hij trouwens wel. Iedereen denkt en dekt zichzelf in en degene die geen verantwoordelijkheid wou moet het oplossen. Ja ja ……

 8. ajaxpers

  Heitinga heeft tijdens de oefenwedstrijd tegen wolfsburg en tijdens trainingen vaker de betweter uitgehangen en dat is waarom Frank dit doet. Heitinga moet die leidersrol wel verdienen en je moet niet vanaf dag 1 je zo opstellen. Frank weet heel goed waar hij mee bezig is. Perez, zoek een andere hobby

 9. Slingertje.

  Niet zo vreemd van Perez want Heitinga heeft bij zijn buitenlandse clubs hoofdzakelijk op de bank gezeten en daar zit je niet omdat je zo’n topper bent.

 10. Rene1964

  Deze spelers zijn vaak geblesseerd en sowieso te duur voor Ajax qua salaris. Je ziet al enkele jaren dat er alleen nog maar wordt geinvesteerd in spelers die kunnen worden doorverkocht. Zeker bij clubs die afhankelijk zijn van inkomsten middels verkoop. Niet interessant dus voor ons. Maar da’s mijn mening.

  1. Geroldkohlen

   zeker je eigen mening mag je hebben, maar urby had ik toch graag bij gehad vooral nu omdat dijks geblesseerd en een spits achter milik is ook niet verkeerd! maar nogmaals ik respecteer je mening!

   1. PvL020

    Viergever centraal en Riedewald linksback…. Urby is niet echt een linksback dus geen meerwaarde, die is beter linkshalf

    1. Geroldkohlen

     daarom juist is urby een toegevoegde waarde! hij kan op de gehele linkerkant spelen! en heeft toch nog wel wat europese ervaring dat wel van pas zou kunnen komen!

 11. Rene1964

  STARKE: denk toch echt wel dat wanneer Heitinga momenteel beter dan Joel zou zijn, hij echt wel zou spelen. Ik heb alle competitiewedstrijden van Ajax gezien en ik vind Veltman helemaal niet slecht. Maar goed, meningen kunnen verschillen.

 12. bukowski7709

  ongelooflijk dat Veltman maar speel minuten mag blijven maken, en allang door de ondergrens heen gezakt is en heitinga op de bank zit te… of is heitinga niet fit, of een aankoop voor de sfeer in de kleedkamer… vreemd op zijn minst

  1. BobbyHaarms

   Nee hoor het is heel simpel: Heitinga speelt niet omdat Veltman gewoon beter is. Of om het voor jou begrijpend te maken Heitinga speelt niet omdat hij NOG slechter is dan Veltman 😉

 13. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat je dit verhaal breder moet trekken.. Ik denk dat je je vraagtekens moet zetten bij het aankoopbeleid van Ajax.. Sanogo( gehuurd) ..Younes.. Heitinga en ook Sinkgraven zijn in principe overbodige aankopen.. Bovendien zijn er in dezelfde prijsklasse betere spelers te krijgen.

  Bovendien heb ik niet het gevoel dat er een duidelijk plan achter de aankopen zit.. In ieder geval lijkt het alsof de spelers me andere verwachtingen naar Ajax zijn gekomen.

 14. Geroldkohlen

  de fouten die veltman gemaakt heeft ,zou dat niet komen doordat hij opdrachten van de boer krijgt waar helemaal niet zijn kwaliteiten liggen? ik vind veltman een verdediger die het voetballend wilt oplossen en wilt meevoetballen, maar hij krijgt ook de taak om een slot op de deur te zijn en de spits op te vreten, maar ik denk dat hij het niet samen kan en een ervaren sloper naast hem moet hebben die dat gedeelte voor hem kan oplossen, ik denk en ik hoop dat het dat is.

 15. Litmanen

  Leefieg, je begrijpt de bedoeling geloof ik niet. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen. En ondanks dat Riedewald en Veltman af en toe een steek laten vallen ( de laatste tijd is Riedewald de man van de foutjes) zou Heitinga dus niets extra’s brengen. Alleen maar emotie. Heitinga is niet fit, hoe vaak moet dit nog benadrukt worden? Tot nog toe dus nog zelfs achter vdHoorn in rangorde.

  Met andere woorden, hoe sympathiek ook, Johnny is een miskoop.

 16. Nikos

  Kenneth Perez heeft gelijk, wat is het nut van een speler die geen speeltijd krijgt, lijkt of Frank de Boer hem toch niet goed genoeg vindt.

 17. Cootje Adriaanse

  Had Kenneth Perez graag in de technische staf van Ajax gezien. Iemand die én zijn mond open durft te trekken én goede en heldere analyses heeft.

  Ik heb onvoldoende beeld van de toegevoegde waarde van Dennis Bergkamp op de bank, maar dat ter zijde.

Reageren is niet mogelijk.