Aanstelling Collee heeft gevolgen voor Overmars

Ajax_letters

Dolf Collee zal binnenkort worden gepresenteerd als algemeen directeur bij Ajax. De voormalig topman van ABN Amro zal zijn functie als commissaris bij Ajax direct neerleggen. Voor Marc Overmars gaat dit betekenen dat hij aangesteld gaat worden als directeur spelersbeleid waarbij hij de leiding krijgt over het aan en verkoopbeleid en de spelerscontracten. Ook Edwin van der Sar zal meer betrokken worden bij het technische gedeelte.

De veranderingen vinden plaats op advies van Tscheu la Ling die zijn rapport heeft ingeleverd. Hierbij is ook duidelijk geworden dat het Technisch Hart een nieuwe voorzitter krijgt in de persoon van Edwin van der Sar. Ook Frank de Boer neemt plaats in het Technisch Hart waar de laatste tijd nogal wat strubbelingen waren tussen Marc Overmars en Wim Jonk over het aankoopbeleid. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Edwin van der Sar over een jaar de taken gaat overnemen van Dolf Collee als algemeen directeur. De RvC bestaat nu uit Hans Wijers (voorzitter), Theo van Duivenbode, Ernst Ligthart en Leo van Wijk. Collee, Overmars, Van der Sar en Jeroen Slop (financiën) vormen de Ajax-directie.

Bron: De Telegraaf

Related posts

31 Comments

 1. Martin_FSide

  Als ze maar begrijpen dat het kapitaal op het veld hoort te staan!!! en niet op de bank?

  1. Skills

   Als Marc Netto het aan en verkoopbeleid gaat bepalen dan kan het lang duren voor we een keer goede spelers krijgen

  2. Mijn Club

   Beide uiteraard. Je hebt ook geld in kas nodig. (Flinke buffer voor magere tijden igv slechte speler verkopen en uitblijven CL). Begroting moet uiteraard wel sluitend blijven. Ik zou nog wat grote co sponsoren gaan zoeken als ik vd Sar was.

  3. AjaxKat

   Ben er wel een voorstander van om een onpartijdige voorzitter van het technisch hart te benoemen. Of dat EvdS moet zijn, weet ik niet. De plooien binnen het technisch hart moeten rechtgetrokken worden, vind ik nu belangrijker dan nadenken of er wel of niet geïnvesteerd moet worden. Is het trouwens ook bekend geworden of er nog een toekomst voor Ling is bij Ajax?

 2. Remco425

  Frank de Boer neemt ook weer plaats in het Technisch Hart. Heeft dat zin als hij aan het eind van het seizoen vertrekt, of betekend dit….

   1. Remco425

    Dat dacht ik ook, maar wat heeft het dan voor zin hem bij het technische hart te voegen? Dat is voor de langere termijn.

    1. Mijn Club

     Hij kan sowieso aanbevelingen doen. Het beleid zal door een eventuele komst van een nieuwe trainer niet veranderen, omdat een nieuwe trainer al bij Ajax werkzaam zal zijn.

  1. Maverick

   Frank heeft mooie dingen gedaan voor AJAX ik hoop dat een volgende trainer dit minimaal kan evenaren.

 3. PvL020

  Klinkt goed dan heeft Marc niet het alleen recht. Hopelijk hebben Edwin en Frank meer overwicht!

  1. paullus

   Nou de boer gaf toch al aan wat coor spelers hij wou hebben
   En de meeste daarvan zijn een flop

   1. Remco425

    Behalve Gudelj heb ik hem weinig namen horen roepen. Laat staan van de spelers die zijn gekomen.

   1. huub

    zo is het, als toch ziet wat hij allemaal binnen gehaald heeft! Daar win geen kampioenschap mee. Ik had liever dat er andere directeur kwam voor hem.

 4. Maverick

  Het is te hopen dat het voor de spelers op het veld ook beter gaat lopen want daar moeten ze het van hebben.

 5. Didron

  Hoop dat e.e.a. rust brengt en dat ons aller Ajax nu meer gaat spenderen aan spelers, want het kapitaal moet op het veld staan!!

 6. Geroldkohlen

  marc blijft het voor het zeggen hebben over de aan en verkoopbeleid, volgens mij is dat toch een van de problemen! en dan druk ik het nog zachtjes uit! in andere woorden het zal rust brengen, want nu weten we gewoon van te voren dat er geen fatsoendelijke aankopen gedaan gaan worden!

  1. huub

   Overmars wordt in bescherming genomen. Hij mag blijven zitten z’n stoel en mag verder modderen met het aankopen.

   1. Velibor

    Ik las laatst dat hij toch wel een spits erbij had willen kopen van rond de 10 miljoen wie weet ik niet maar dat hij was teruggefloten door ik denk RvC !? Begint dat technische hart langzamerhand niet een beetje een natte kliek onder mekaar te worden dat mekaar zometeen niet meer de waarheid durft te zeggen? Nergens op gebaseerd hoor maar dat gevaar loop je wel natuurlijk .

 7. BobbyHaarms

  Rust in de tent is idd datgene wat nu het allerbelangrijkste is, linksom of rechtsom. En laat de resultaten aub net zo goed blijven als de eerste 4 competitiewedstrijden…nu nog aantrekkelijk voetbal en we kunnen weer op alle vlakken trots zijn

 8. Velibor

  Sorry maar ik vind dat een trainer niet hoort in een technisch iets van een club dat het beleid bepaalt.

Comments are closed.