There are no ads, please add some


Bunnikside definitief leeg tijdens FC Utrecht – Ajax

0405utrecht-ajax_opkomst

FC Utrecht zal het in de komende thuiswedstrijd op 13 december tegen Ajax moeten doen met een lege Bunnikside, zo heeft de commissie van beroep definitief besloten. Tijdens de laatste editie van deze wedstrijd klonken er herhaaldelijk spreekkoren vanuit het bewuste vak.

FC Utrecht zou volgens de commissie te weinig hebben gedaan om op te treden tegen de spreekkoren. Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht is het niet eens met de straf omdat hij de bewuste spreekkoren gewoon niet gehoord zou hebben. ‘Ik wil niet bagatelliseren wat er gebeurd is. We hebben een aantal keer tijdens de wedstrijd opgetreden tegen de wel gehoorde spreekkoren maar krijgen nu toch deze zware straf. Mijn inziens speelt de politiek hier ook een grote rol in. Ik begrijp de politieke en maatschappelijke verontwaardiging over die kwetsende spreekkoren, maar laat dat toch gezegd zijn’.

Bron: De Volkskrant


Gerelateerde posts

33 reacties

  1. De Ajacied

   Ja wat daar aan supporters zit heeft een IQ van een gemiddelde winter peen
   Wel heel triest dat de club dit probleem niet erkend

  2. AFCA my World

   Ze zijn nu heel zielig omdat ze een x aangepakt worden, het is niet alleen de wedstrijd van het afgelopen seizoen,nee het is al een paar jaar aan de gang dus straf is terecht,zou zelfs wel zwaarder mogen omdat de directie aangeeft we laten ze (de harde kernsupporters) gewoon toe,als het bestuur erachter staat is er toch wel wat mis ?!

 1. Rene1964

  Hij bedoelde en zegt: we hebben sommige dingen wel gehoord, maar andere dingen niet. En daarop worden ze nu gepakt.

 2. Sazzz

  eerst zei hij niks gehoord te hebben en nu hebben ze wel geprobeerd de spreekkoren tegen te gaan? volgens mij heeft de wedstrijd niet stilgelegen en is er ook niet omgeroepen dat mensen stil moesten zijn. En hij bagatelliseert wel door de fanatieke aanhang gewoon een andere plek te geven

 3. Slingertje.

  maar ze worden gewoon in een ander vak gezet dat heeft fc Utrecht al laten weten dus heo terecht deze straf ook is hij zal niet worden uitgevoerd.

  1. Biornha

   Voordeel dat je als club je stadion zelden uitverkoopt dan kan dat ook gewoon want namen ofzo die hebben ze toch niet en controleren tja waarom zou de KNVB daar moeite voor doen, mijn mama zou zeggen die zijn ook liever lui dan moe.

 4. Johan065

  Terecht wat een kneuzen zijn het. Je kunt aan iets en iemand een hekel hebben maar dit raakte geen kant nog wal.

 5. BobbyHaarms

  Ik zou zeggen volproppen met Ajacieden die tribune, daar doe je die mafklappers nog het meeste pijn mee Godenzonen op “hun” eigen tribune

 6. paulvos

  Wat is dat van schaik ? Verstoppertje spelen ? Straf eigenlijk te weinig ,moet zeker voor drie seizoenen zijn.

 7. FrankiC

  Boter op de Utrechtse hoofdjes. Goed besluit van deze commissie, want regels overtreden zonder sancties op te leggen geeft een vrijbrief voor herhaling. Sneu voor de club maar aanpakken die gasten.

 8. Nikos

  Ik vraag me af waarom de bazen van die club het zo belangrijk vinden dat dat bunnytuig toch het stadion inkomt in andere vakken. Wellicht willen ze die liedjes over de geschiedenis van hun familie blijven horen?

 9. Em-G

  Was het niet zo dat die Utrecht supporters van de Bunnikside op andere tribunes konden plaatsnemen..? Dat zou namelijk helemaal bizar zijn.

 10. Jonathafca

  bunnikside niet leeg maar verdeeld over de redt van het stadion, kutrechters, een goede straf is ze vernederen in het voetbal?

Reageren is niet mogelijk.