AD: ‘Cillessen, Klaassen en ook Riedewald in de basis bij Oranje’

1009oranjeajax

Volgens het Algemeen Dagblad zullen Jasper Cillessen, Davy Klaassen en Jaïro Riedewald in de basis starten bij Oranje voor het EK-kwalificatieduel tegen IJsland. Vooral de keuze van bondscoach Danny Blind voor Riedewald zou opmerkelijk zijn. Dit zou ten koste gaan van Bruno Martins Indi. Bovendien start, volgens het AD, niet Vurnon Anita maar zijn ploeggenoot bij Newcastle United; Georginio Wijnaldum in de basiself. Volgens de NOS en De Telegraaf starten Anita en Indi wel bij Oranje. Afwachten wie gelijk krijgt.

De vermoedelijke opstelling van AD ziet er als volgt uit:
Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Riedewald, Blind; Klaassen, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

67 Comments

 1. Oosterse Ajacied

  Wat gaaf!! Zo kijk je nog met meer plezier naar het Nederlands elftal. Succes mannen en raak niet geblesseerd aub!

 2. Didron

  Zou super mooi zijn!!! Succes heren!!! 4-1 NEDERLAND: 1-0 Robben, 2-0 Huntelaar, 2-1 (penalty), 3-1 Depay, 4-1 Klaassen

  1. AFCA my World

   Heb ik altijd al gevonden is geen voetballer maar een houthakker,met zijn vele onbesuisde acties !

 3. BobbyHaarms

  Jammer dat Dijks er niet bijzit en hij geblesseerd is. Laat dat de volgende zijn die gaat debuteren in Oranje in de toekomst

   1. FrankiC

    Wat dacht je van Anita, Willems, Blind, Büttner, Emanuelson, Van Aanholt. Dijks is groter en sterker, maar over de middellijn moet hij deze heren wat mij betreft voor laten.

     1. FrankiC

      Paulus toch, dit snap ik niet en ik heb je doorgaans toch hoog zitten.
      Heb jij de voorzetten van Wiilems van afgelopen seizoen niet meer op je netvlies, ben je de traptechniek van Emanuelson vergeten en beide van Blind?. En Dijks denkt soms dat we een spits van 5 meter hebben….

     2. Geroldkohlen

      helemaal mee eens frankic!!! dijks is een goede sterke verdediger, maar die jij noemde zijn kwa traptechniek zeker beter!

 4. FrankiC

  IK KAN WEER NAAR HET NEDERLANDS XI KIJKEN.
  Yes, ik had met mezelf afgesproken niet meer te kijken als Martin Indi opgesteld zou worden. (Zoals ik vroeger niet keek als Kuit meedeed. Ik heb een paar keer gezondigd)

  1. BobbyHaarms

   Frankic in dit geval verkies ik dan toch liever Dijks boven de spelers die jij hierboven opnoemt. Ik kijk namelijk liever naar een (huidige) Ajacied en los daarvan wordt ie daar ook beter van(ontwikkeling)

   1. BobbyHaarms

    In weze zeg ik dat idd Frankic. Ik begrijp absoluut je beweegredenen dat de beste altijd moet spelen, maar diep in m’n hart kijk ik liever naar Ajacieden en als het niet anders kan ex-Ajacieden

    1. FrankiC

     Jij bent i.i.g. een ECHTE supporter. Da’s ook mooi. Als ik eens objectief een mening geef waar een Ajacied er wat bekaaider vanaf af komt krijg ik het doorgaans van onder uit de zak. Of ik gelijk of niet. En dat hoort hier ook zo te zijn.

 5. Geroldkohlen

  ik las ergens anders dat hij dan wel klaassen als verdedigende middenvelder ging gebruiken, en sneijder met wijnaldum aanvallende middenvelders! vind ik wel weer jammer ,had liever sneijder en klaassen gehad als aanvallende middenvelders en anita op 6!

 6. AjaxBarcelona

  Vind het toch wat snel met Riedewald eerlijk gezegd. Een rust periode had hem ook goed gedaan denk ik.

 7. Coenie

  Als je moet kiezen tussen Riedewald of Martins Indi…. Ik weet niet wat een grotere gok is (ik denk die laatste)

 8. Jackson

  Drie ajacieden, en drie voormalige ajacieden in de basis, dat zegt al veel. AJAX is en blijf de hofleverancier van Oranje

  1. Geroldkohlen

   kakkerlak is gewoon een domme lul, is logisch dat siggi dat doet ,niet sportief wel logisch! en dan zet hij die lampenkap in het veld zet dan maar riedewald erin!

    1. Geroldkohlen

     ja of dat idd ik had vd wiel gewisseld dat was 3 keer niks! daarom zei ik het.. maar ben het wel met je eens!

 9. Oosterse Ajacied

  Klaassen is ook niet in z’n goede doen. Zo zie je dat het geautomatiseerde spel van ons Ajax Klaassen ook duidelijk beter maakt.

  1. KBouter

   Ajax heeft helemaal geen geautomatiseerde spel, hoe kom je erbij, het is elk week weer anders en slaapverwekkend. In Spanje heb je een ploeg die dat heeft.

 10. AjaxBarcelona

  En dan klagen wij over het spel van Ajax 🙂 dit is echt helemaal niks vanavond. Heb het geluid harder gezet om wakker te blijven.

 11. AjaxBarcelona

  Eigenlijk ongelooflijk. I.p.v. Met een driemans verdediging door te gaan tegen IJsland haal je een spits er uit. Sorry, Danny maar dat is tactische onkunde. EK is goodbye. Geen rotzooi in de straat, is ook een voordeel.

 12. AjaxBarcelona

  Blind is echt de weg al kwijt in zijn eerste wedstrijd. I.p.v. De Jong, Promes er in. Ach ja.

 13. Velibor

  Gewoon belachelijk ,bruma promes en narsingh inbrengen maar goed ik heb niet veel met dit team dus zal mij wat jeuken,er zit werkelijk niks in zelfs Klaassen speelt als een natte krant.

  1. Geroldkohlen

   promes had in ipv narsingh moeten invallen vd wiel moest eruit voor riedewald! het middenveld was slecht behalve sneijder, maar dat komt ook dat klaassen op 6 stond, het middenveld moest bestaan uit sneijder klaassen en op 6 anita! dit bewijst maar weer dat je geen kakkerlakken moet opstellen in de verdediging! al moet ik zeggen vd wiel was ook een drama jeetje zeg!!!

 14. AjaxBarcelona

  En dan andre hazes draaien aan het eind. Iedereen de weg kwijt vandaag geloof ik. Wordt een rustige zomer.

 15. Rene1964

  Zo blij dat ik al twee jaar niet meer naar dit prutselftal kijk :)))
  Sinds Hiddink trainer werd, heb ik er volledig de brui aan gegeven. Huilen met de pet op. Je kunt beter naar een goede film gaan kijken, geloof me!

 16. hansjmn

  Hadden ze het maar gedaan maar helaas weer geen winst! De enige winst zou kunnen zijn dat AJAX net zoveel snelheid en aanvalslust zou hebben als ORANJE

Comments are closed.