De Boer: ‘Veel goede dingen gezien; twee ADO bussen met twee lekke banden’

0830ajax-az_deboer

Frank de Boer liet na afloop van het treffen tegen ADO Den Haag voor de camera van Fox Sports weten ’tevreden’ te zijn met de ruime zege van Ajax. “We hebben een goede overwinning geboekt, met bij vlagen goed voetbal zoals we dat willen zien. We hebben veel strijd geleverd en dat drie dagen na een zware Europese wedstrijd tegen Jablonec. Het zag er misschien simpel uit, maar we wisten ADO voortdurend onder druk te zetten. Ik heb vanmiddag veel goede dingen gezien. We hebben slechts één kans weggegeven en creëerden veel meer kansen. Het had wel 8-1 kunnen zijn. Ik denk dat we niet meer kunnen eisen van deze ploeg.”

Vooraf vreesde De Boer nog dat ADO, zoals het de laatste weken kennelijk een trend is om te roepen;’twee bussen voor het doel zou parkeren’. “Die bussen stonden er ook echt wel. Totdat ze twee lekke banden kregen. Pas na de twee goals gingen ze ook aanvallen”, aldus De Boer.

Bron: FoxSports

Related posts

37 Comments

 1. Joep

  Dit seizoen hebben ze weinig kansen weggegeven. Hopelijk gaan we dit seizoen meer genieten in de ArenA.

     1. pietprecies

      Idd ongelofelijk dat mensen geld betalen voor het programmeren van zo n gedrocht… Je kan er nog geeneens foto’s en filmpjes op bekijken en posten werkt helft van de tijd toch niet..

  1. rob1955

   Of dat ze door het goeie spel van ajax niet aan voetballen toe kwamen. Het is maar hoe je het bekijkt n

 2. Ramon1

  Altijd gaat het weer over de bussen haha ach ja het Ajax spel wordt alleen maar beter ben benieuwd tegen Fenerbahçe die voetballen denk ik wel dus dat is voor ons ook fijner en el ghazi kan je binnenkort wel in categorie Sneijder vd vaart toen ze jong waren zetten alleen speelt die dan op hele andere plek

 3. -buitenkantje rechts-

  Ere wie ere toekomt..
  Ik heb vanmiddag naar een bij vlagen uitstekend Ajax gekeken. Achterin 1 kans weggegeven die er door onze Jasper prima werd gered. Dijks geblesseerd, maar dat werd prima opgevangen door Viergever. Riedewald weer uitstekend. Tete en later v Rhijn ruime voldoende. Veltman niet op een fout kunnen betrappen.. Ouderwets op dreef. Opkomende verdedigers die voor gevaar zorgden..
  Bazoer een puike wedstrijd. Dit keer geen sprake van mannetje laten lopen. Kort op de man. Samen met Gudelj een prima span vandaag. Klaassen als absolute uitblinker.
  El Ghazi vind ik ondanks zijn goals en assists voetballend nog te vaak de verkeerde keuzes maken. Milik te onzichtbaar.. Een assist en twee schoten op de goal die veel te makkelijk waren ingeschoten.. Dissonant was toch echt Sinkgraven .. Voelt zich echt niet lekker op de linksbuiten.. Ging meteen een klasse beter spelen toen hij een linie terug werd gezet naar het middenveld.

  En wat me zeer deugd deed.. Het 1x raken kwam af en toe weer terug!! Hèhè.. Wat versnelt dat het spel enorm direct.. ADO had deze middag geen schijn van kans.. Het had idd zomaar 8-1 kunnen worden.. Heerlijk om deze teksten te horen ipv de teksten die we wel hebben gehoord in vorige wedstrijden..

  Ere wie ere toekomt.. FdB en heel Ajax.. Prima gedaan!

  1. Ramon1

   Over sinkgraven heb je zeker gelijk die hoort op middenveld maar el ghazi maakt soms nog niet de juiste keuzes maar al 6 keer gescoord wat als die nog meer goeie keuzes gaat maken kan alleen maar beter toch

  2. PvL020

   Lekkere analyse buitenkansje rechts!!!! Was een topmiddag idd, lekker zo blijven ballen Ajax!!! Love it!!

  3. FrankiC

   Uitstekende analyse BR. Je vergat de foutloze Cillessen. Veltman was ouderwets (speelde 1x de bal te ver voor zich uit) en Bazoer nam eens zijn verantwoordelijkheid. Het viel me op dat Sinkgraven alleen ballen heroverde die hij zelf verspeelde!! Dan ging de turbo er wel even op. Zit niet lekker in zijn vel. Blijft jammer dat Ajax niet de linksbuiten van Heerenveen haalde voor de linksbuitenpositie. Lijkt toch logisch en hoop dat de TD meeleest, want we hebben nog één dag. Nog 1x dan: SAM LARSON

  4. puresnitsie

   veltman heeft wel wat foutjes gemaakt zoiezo 1 verkeerde paas en die bal die hij te ver voor zich uit speelde het is dat ado niet echt scherp was anders was die aanval wel afgemaakt

   1. Toom61

    Er lopen geen robots op het veld hoor! Klaassen heeft ook een foute pass gegeven en Gudelj ook etc.

 4. Rene1964

  Welnee, niet doen. We hebben niks aan een tweede Heitinga. Het is niet zo dat Urby per definitie beter is dan Dijks en co, omdat ie ervaring heeft. Ik zie in Urby geen meerwaarde! Hij heeft geen body.

 5. toon61

  Inderdaad een zeer goede wetstrijd gezien , goed gespeeld op wat schoonheidsfoutjes na , het was dan ook lang geleden dat er zo gespeeld is door ajax , ga zo door zou ik ,zeggen , jammer voor Dijks , we zullen hem nodig hebben , hoewel viergever het nu zeer goed gedaan heeft .

  1. Toom61

   Niet om te zeiken hoor maar gewoon wat aandachtspuntjes: wedstrijd, Ajax, Viergever en alleen na de komma een spatie en niet ervoor. Dan wordt het gewoon zoveel lekkerder om te lezen. Nogmaals, het is gewoon een tip waar iedereen, ook jij plezier aan heeft, het is geen kritiek.

Comments are closed.