Ajax heeft geen moeite met Ado en boekt 4-0 overwinning

0830ajax-az_dijks

ADO Den Haag maakte het Ajax de laatste jaren regelmatig erg lastig, maar zondagmiddag was er voor de ploeg van Henk Fräser geen houden aan: 4-0. ADO had, zeker in de beginfase, bijzonder veel moeite met het snelle aanvalsspel van de Ajacieden.

Ajax fel aan de wedstrijd, maar kreeg snel een tegenvaller te verwerken. Mitchell Dijks moest met pijn aan zijn lies naar de kant en werd vervangen door Nick Viergever. Veel uitwerking op Ajax had dat niet, want na een kwartier was het 1-0. Op aangeven van Davy Klaassen scoorde Anwar El Ghazi de 1-0. Vier minuten later was het ook al 2-0, nu waren de rollen omgedraaid en trof Klaassen doel na goed terugleggen van El Ghazi. Ajax leek ADO simpel te gaan overlopen, maar dat gebeurde niet. Het tempo ging omlaag en pas in de blessuretijd van de eerste helft leefde het publiek weer op. Nemanja Gudelj trof met zijn vrije trap de paal.

Ook na de rust bleef Ajax oppermachtig en scoorde Joël Veltman met een rake kopbal al snel de 3-0. De laatste treffer van de middag kwam op naam van uitblinker El Ghazi. Arek Milik speelde zich moeiteloos vrij en legde vanaf de achterlijn terug op de rechtsbuiten, die de bal vervolgens simpel in het halflege doel kon schieten. In de slotfase van de wedstrijd bleef Ajax druk zetten op de verdediging van Ado maar bleven meer doelpunten uit. Frank de Boer kan tevreden terugkijken want zijn ploeg heeft inmiddels de volle score van twaalf punten uit vier wedstrijden en nog geen doelpunt tegen.

Ajax – Ado 4-0 (2-0)

’16 El Ghazi 1-0
’20 Klaassen 2-0
’58 Veltman 3-0
’74 El Ghazi 4-0

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 43.578
Gele kaarten: Alberg, Beugelsdijk (Ado)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen;  Kenny Tete, (/67 Ricardo van Rhijn), Joël Veltman, Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks (/6 Nick Viergever), Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj (/75 Viktor Fischer), Daley Sinkgraven, Arek Milik, Anwar El Ghazi

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Alberg, (/66 Gorre), Kristensen, (/67 Jansen), Bakker; Schaken, Havenaar, Duplan (/83 Korte)

Related posts

87 Comments

 1. Teuntje

  Beste wedstrijd tot nu toe.
  Elkaar de bal gunnen, strijd en….de nul weer gehouden, hè!!!

  1. Geroldkohlen

   beste wedstrijd! hoop het toch niet want ado was echt 3 keer niks hadden net zo goed pilonnen kunnen staan! maar ik hoop dat de beste wedstrijd tegen de kakkies of de lampen is, met 3-0 of 4-0 winst want dan kan ik pas zien hoe goed ons kleuterklasje echt is!

   1. Remco425

    Volgens mij zei hij ’tot nu toe’. Je weet wel wat dat betekent, toch? Tegen de lampen en de kakkies hebben we volgens mij nog niet gespeeld. Of zit ik een andere competitie te volgen?

    1. Geroldkohlen

     nee maar je moet wat beter lezen ik zei ik hoop dat de beste wedstrijd tegen de kakkies of lampen is! dus ik zeg niet dat ze er al tegen gespeeld hebben!

     1. toon61

      lezen is moeilijk voor sommige gasten hier , die moet je het ook nog uit leggen , en dan snappen ze het nog niet . hahahhaahah

     2. Remco425

      je reageerde op teuntje en die had het over tot nu toe en vervolgens roep jij dat je dat niet hoopt. Ik kan wel lezen maar als jij iets anders bedoeld dan je schrijft is begrijpend schrijven niet aan jou besteed.

   2. creutz1977

    mijn God… spelen ze gewoon goed en leuk.. heb je altijd weer van die kansloze negatieve nep supporters die maar wat brullen.. volgens mij hebben ze 9 van de 10 keer alleen maar samenvatting gezien… ZE HEBBEN TOP GESPEELD… PUNT!!!

   3. creutz1977

    mijn God wat ben jij een kansloze nep supporter!! ze hebben top gespeeld.. PUNT!!! nee maar natuurlijk weer zeuren.. wat een rot leven moet jij hebben zeg..

    1. Geroldkohlen

     nep supporternje moet je bek houden ik ben altijd al een ajax supporte geweest kneus die je bent ik stond als klein jongetje aan de poort te rammelen bij de meer ik woonde en voetbalde bij de meer ik was in wenen tegen milan en de fantastische wedstrijd tegen de kakkies waar richard de bal hoog hield langs de lijn en al spelen ze k*t dan ben ik nog in de arena te vinden! dus pas op je woorden kneus die je bent! moet er nu de vlag uitgehangen omdat ze van ado willem 2 az en nec gewonnen hebben??? nee ik ben een realist, want dit is er nog lang en naar mijn mening is dit zeker nog niet compleet!! eikelig ventje die je bent! je weet geen ene moer over mij!

     1. toon61

      Helemaal gelijk Geroldkohlen , zo denk ik er ook over , ik heb ook kritiek , word me niet in dank afgenomen hier , maar daar heb ik schijt aan .
      Het zelfde als jij heb ik heel lang een seizoenkaart gehad , menig sup hier heeft dat niet gehad , en nog niet , en die hebben het meeste commentaar , als ze raar reageren tegen me , dan doe ik dat ook .

     2. Litmanen

      Kritiek ok, maar niet als we het goed doen en ook niet steeds dezelfde goede spelers afzeiken. Veltman was zondag misschien wel de beste van het veld, maar nog, ja hoor daar komt hij weer: wij willen Johnny, daar wordt ik kotsmisselijk van.
      En alle respect voor het feit dat jullie al zo lang supporter zijn.
      Maar om compleet de zijn,: ik was er bij in Parijs, tegen Benfica, ik was er in London, tegen Panatiakos, ik was er in Rotterdam tegen Inter en ik was er al toen de Reynolds nog lang niet overdekt was.
      Jammer hè? Het is geen wedstrijd maar Gerard, jij wint hem niet. Dus, als je de beste speler van zondag ( samen met Ghazi) gaat afbranden, dan blijf je een nepsupporter.

     3. Geroldkohlen

      ik heb niemand afgebrand van afgelopen zondag! dus dan heb je niet gied gelezen! ik zei dat het een goed goal was van veltman ik zei alleen dat ado totaal geen weerstand gaf dus was dat is niet negatief naar veltman naar geen enkele speler overigens en ik heb het niet eens meer over heitinga gehad ,dus wat klets je nou man! en ik heb zeker kritiek gehad op veltman op zijn vorige westrijden, omdat ik vind dat hij meer moet brengen! maar ook ik hoop dat veltman ervan leert en dat hij een contstant en goed seizoen draait en leert van zijn fouten, ik ben niet de enige die zo over veltman dacht hoor! lees een eerst goed!

 2. Geroldkohlen

  zou urby nu eindelijk een contract krijgen nu dijks geblesseerd is? zou wel handig zijn denk ik!

  1. Widi

   Zal er ook aan liggen hoe lang hij geblesseerd is. Wel opvallend dat helemaal niemand Urby is komen ophalen.

   1. Rene1964

    Juist! Zo denk ik er ook over. Blijkbaar niet interessant dus, of gewoon te duur voor de NL clubs.

 3. Joep

  Prima wedstrijd gezien in de ArenA. Het was weer eens genieten. De uitslag had nog hoger kunnen zijn.

  1. BobbyHaarms

   Eindelijk eens een wedstrijd van Ajaxzijde gezien waardoor je net even wat trotser bent om Ajacied te zijn 🙂

   1. PvL020

    Gerold wat positiever kan best hoor. ADO speelt in de eredivisie toch? Is gewoon ook een verdienste van het felle Ajax van vanmiddag op sommige momenten, dus speel je ADO helemaal uit de wedstrijd.

   2. Litmanen

    Als jij wat positiefs schrijft over Veltman dan vreet ik een rol toiletpapier aan twee kanten gebruikt op. Zelfs al had hij ze alle vier gemaakt en ook de assists gegeven komt het je mond nog niet uit.
    Beetje nepsupporter hè?

    1. Geroldkohlen

     nee litmanen jij likt de kont nog schoon van veltman als hij gescheten heeft! ik zeg toch was een goede goal!!! maar heb je ado zien voetballen dat is echt een team van niks!!!!!!!!!! ik blaas niet hoog van de toren punt want dit zeg me nog niks want waren we echt zo goed dan speelde we nu cl! en verder bedoelde ik dat het hele team weinig moeite heeft moeten omdat de tegenstander helemaal geen tegenstand bood dus nogmaals moet ik nu dan maar de vlag gaan uithangen en roepen wat voor fantastisch team dit is, en dat we met dit team hoge ogen gaan gooien in de EL! dat jij hier tevreden bent met deze wedstrijd moet jij en de andere weten maar voor zegt deze westrijd nog helemaal niks en dat is mijn mening respecteer dat!

     1. creutz1977

      litmanen laat die Gerold maar.. dat is echt net een klein kind.. die alleen maar kan zaniken.. hij heeft gewoon een rot leven… Veltman wat zeker goed.. verdediging staat sowieso goed te ballen

     2. toon61

      Geroldkohlen deze wetstrijd was goed , maar net als jij vind ik dat een vogel nog geen zwerm maakt , eerst maar eens een wetstrijd of 5 met goed voetbal winnen .
      Als je hier je eigen mening uitdraagt ben je een nepajacied , een goede wetsrtijd maakt nog geen goed seizoen .

     3. Litmanen

      APP laat het afweten, maar ik betaalde 0,50 voor een jongenskaartje in 1961 en ben er daarna overal bij geweest, neppo

  1. Remco425

   Nee, je hoort de zeikerds alleen als iets slecht gaat en hebben moeite complimenten te geven als iets goed gaat.

   1. creutz1977

    helemaal mee eens.. die zijn op de wereld gezet om alleen maar te zeuren.. en dan ook zeggen dat ze echte ajax supporters zijn.. echt te grappig!!

 4. Domimar

  Moet er niet een keer iets positiefs over Veldman gezegd worden na al die negatieve reakties de afgelopen weken….

   1. toon61

    Zitten we hier op school Toom61 , ga lekker ergens ander zeiken , je kan het toch lezen of niet , we zijn allemaal niet zo goed als jij je eigen vind .

    1. Toom61

     Het is een simpel vriendelijk verzoek aan Dominar. Het staat gewoon beter als de namen van de spelers van je cluppie goed staan. Er is hier al eens aangegeven dat je ook geen kruif gaat schrijven. De naam Sjeune is bewust, maar herhaaldelijk Veldman schrijven is gewoon kwestie van namen niet weten. Het staat gewoon wat beter in een bericht als je het over Veltman hebt. Niets met zeiken o.i.d. te maken hoor.

 5. Ajax nr 1

  Leuke wedstrijd bij vlagen zelfs prima. Volgende keer ook het zelfde tegen een tegenstander die beter is als Ado want dit Ado komt zelfs in de hoofdklasse te kort.

  1. Velibor

   Ja eindelijk een pot waar je echt vrolijk van wordt en volgens mij kan el ghazi beter in de spits gaan lopen want hij heeft meer feeling om op de goeie plek te staan om te scoren dan om de bal op de goeie plek( lees voorzet oid) te brengen. Dat is geen kritiek maar een constatering hoor.

 6. Didron

  Mooie pot! Goede uitslag! Alleen koploper! Maximale score! Nul tegen! Twaalf voor! Topscorer in huis! Wat wil een mens nog meer??

 7. Heldenzoon

  Goede pot; al was de tegenstander wel erg droevig. Geeft hoop want PSV heeft gewoon punten later liggen tegen Ado!

  1. Toom61

   Is helemaal oke hoor 🙂 Zit af en toe ook met die spellingscontrole te kloten. Dacht dat de d meer bewust was, vandaar mijn vraag.

 8. Wembley71

  Jezus Gerold dit gaat me echt te ver, wat ben jij voor amoebe! Kolere zeg! Volgens je eigen filosofie ben je zelf een “nep supportertje” en in mij optiek een pikkie! Zelf live in 71 (zie mijn naam of hoe heet zo iets) en 72 bij de finales geweest, (pappa trok gretig de portemonnee.) En in mijn leven alle finales meegemaakt en alle successen en alle grote spelers gezien , en zelfs gesproken en aangeraakt. Ook met de ” cup” in ‘ 71 op de foto geweest in de Bijenkorf . Maakt dit mij een een betere supporter dan andere…….??. Lul op vent….houd je mond laat andere mensen in hun waarde en laat ze een mening hebben. Foei en nu terug in je hok.
  Ps
  Als je de actie van Richard tegen de F van Fout fantastisch vindt dan ben echt een beginner vriend. Dan heb je Gerrie nooit meegemaakt!! Ga je schamen broeder, je bent onbeschaamd en je maakt deze Amsterdammer boos!!!!! Een Ajacied trekt zijn jasje niet uit maar nu even wel!!!!!!

  1. Geroldkohlen

   dat doe ik zeker niet en dat ik die actie fantastisch vond was omdat ik er bij was! en ik zeker de filosofie van ons clubbie maar ik heb een mening en ik heb alle recht die te hebben! dat ik niet in die periodes die jij noemt er niet bij was wilt niet zeggen dat ik onze geschiedenis niet ken! ik ben er mee groot gebracht! mij hoor je niet zeggen dat iemand een nep supporter is iedereen hier mag ik aannemen houd van Ajax! en kritiek mag je hebben ik hang gewoom nog niet de vlag wat is daar mis mee!!!!!! ik zou het juist hypocriet vinden als ik alleen maar wat zou schrijven wanneer we slecht spelen! ook deze amsterdammer word boos wanneer iemand mij een nep supporter wilt noemen!

  2. Geroldkohlen

   en als laatste ga jezelf door mij een nep supporter te noemen terwijl je mij niet kent!

   1. creutz1977

    knulletje gedraag je als een supporter of hou lekker je mond.. niemand zit te wachten op dat gemekker van je.. vrij kansloos..

    1. Geroldkohlen

     doet dat lekker zelf want ik zit niet op jouw commentaar te wachten want je praat zonder voetbal verstand! jochie!

     1. Rene1964

      Kom mannen, we zijn ALLEMAAL AJACIED! Is toch niet interessant wie waar is geweest en hoe vaak vaak?! Handjes schudden, kusje op het voorhoofd en gezamenlijk verder op de tribune of op deze app. Laten we het gezellig houden. Voorlopig staan we met stip bovenaan en hebben we qua competitie nog weinig te klagen gehad!!!

 9. Sluijsje

  Ik denk dat El Ghazi meer tot zijn recht komt als hij op links speelt, hij heeft de actie en een geweldig rechter been, en aangezien dijks altijd opkomt kun je die nog inspelen voor de voorzet!

 10. Wembley71

  Je snapt het nog steeds niet vriend. Jij hebt niet het recht om andere af te zeiken met je prietpraat, het gaat ook niet om “de vlag uithangen” maar je idiote taalgebruik is een probleem, ik bezig de term “nep supporter je moet je bek houden ik ben altijd Ajax supporter geweest” niet, zijn jou woorden vriend. O ja “eikelig vriendje” klinkt ook heel vriendelijk
  Ps
  Dat je ermee bent groot gebracht is ėėn, beleefd hebben is wat anders…………

  1. Geroldkohlen

   de dingen die ik meegemaakt heb vanaf dat ik geboren ben kan ik over mee praten omdat ik dat beleefd heb wat kan ik er aan doen dat ik bijvoorbeeld net niet jouw periode beleefd heb dus dat is onzin, maar ook ik laat mij niet kleineren of beledigen want je kent mij niet! en ps als het je niet aan staat lees het niet en reageer niet! je kan trouwens al mijn eerdere berichten terug halen nooit heb ik zo gereageerd! je moet geen dingen tegen mij zeggen om mij te beledigen terwijl je mij niet kent wie de bal kaatst kan hem terug verwachten! en nu ben ik klaar met deze discussie!

 11. Wembley71

  Beledig andere dan niet lul. Idd klaar, terug in je hok en hou op. Morgen weer gezond op!

  1. Widi

   Jullie zijn allebei Amsterdammers en allebei niet piepjong. Opgelost. Samen dezelfde club ondersteunen.

 12. Geroldkohlen

  hahaha moeten ze mij maar niet eerst beledigen kut dan is er idd niks aan de hand jij ook terug je hol in!

  1. creutz1977

   klein kind.. pak je speen.. neem foetus houding aan en ga slapen.. we worden moe van je…

   1. Geroldkohlen

    ik word moe van jou kleuter! als je het onzin vind wat ik schrijf reageer er lekker niet op! en laat mij mijn mening hebben! je geeft commentaar totaal niet voetbal onderbouwend, en je verschuilt je achter dit forum waar je blijkbaar durft een grote mond te hebben! volgende keer geef commentaar over voetbal niet om iemand zijn mening en heel misschien geef ik jezelfs gelijk, maar hoe jij op mij reageerd is pas triest en kansloos over voetbal praten kan je niet!

     1. Geroldkohlen

      ga lekker door klein kind je moet eerst maar eens goed lezen voor dat je reageerd! door een andere supporter zijn mening niet te respecteren en maar te beledigen zegt meer over jou dan over mij! maar goed fijne dag verder! oja het is niet gerard maar gerold bewijst nog maar eens hoe goed jij leest! nogmaals een fijne dag toegewenst!

    1. BobbyHaarms

     Goedemorgen mannen, het is hier weer gezellig haha..zullen we gewoon afspreken dat we elkaar respecteren om onze meningen en verder onze trots door dik en dun steunen? Je wilt er toch niet aan denken dat supporters van andere clubs dit lezen? Schud elkaar de hand en geniet gewoon na van die mooie wedstrijd van gisteren..

 13. Geroldkohlen

  ik wil graag mijn excuses aanbieden aan iedereen op dit forum voor mijn gedrag en woordkeuzes van gisteren, ik liet mij even gaan door mijn emoties, ik hou van mijn club en ik wil dat het goed gaat, ik heb een sterke mening en ook zeker kritiek, ik vind het goed om te discussieren over het voetbal van ons clubbie want je kan met elkaar van gedachtes wisselen, want iedereen ziet dingen anders en dat vind ik mooi daar aan, een aantal supporters denken dat ik bijvoorbeeld veltman een slechte voetballer vind en dat ik alleen maar kritiek op hem heb, maar ook ik was echt fan van veltman, maar ik denk bijvoorbeeld dat veltman veel beter zou worden wanneer hij een volwassen ervaren speler naast hem zou staan want dat zou hem meer ontlasten, daarover kan gediscussieerd worden! op de manier hoe ik strijd gevoerd heb met bepaalde supporters hier gisteren is niet volwassen, en ook geen gezicht voor de andere supporters die dit allemaal hebben moeten lezen, echt mijn oprechte excuses aan iedereen hier op dit forum en hopelijk heb ik jullie niet allemaal beledigd!!!! ik wens iedereen een goed spannend en vooral attractief voetbalseizoen toe ,want ook ik hoop uiteindelijk dat wij gewoon met de schaal omhoog staan aan het einde van het seizoen ondanks mijn kritiek op bepaalde dingen!

  1. creutz1977

   kerel het was ook niet persoonlijk bedoeld.. word alleen moe van altijd dat negatieve over mijn clubje.. dat er verbeter punten zijn.. daar ben ik het echt wel mee eens.. maar vind ook dat supporters realistisch moeten zijn… en dat ze ten alle tijden positief over onze jongens moeten praten in plaats van dan negatieve… tegen Ado heb ik genoten.. van spel vreugde en inzet.. en dan zeggen dat ado slecht was.. nee ajax was goed!! ze hadden niet voor niets nog niet verloren en gelijk tegen psvee en onze jongens zetten ze gewoon lachend aan de kant… goed is goed kerel.. en ook al spelen ze slecht dan nog vind ik niet dat we onze spelers hoeven af te branden en zeker niet op persoon spelen.. we winnen en verliezen met zijn allen

   1. creutz1977

    dus kort samengevat.. ook mijn excuses dat ik het op je persoon speelde… geloof meteen dat je een trouwe supporter bent.. maar wij als supporters moeten goed onderscheid maken wat opbouwende kritiek is en gewoon spelers en team af te branden.. discussie is altijd goed.. maar daar moeten we als supporters niet in doorslaan… ik zeg 12 punten 12-0 en nog ruimte voor verbetering

Comments are closed.