Klaassen over actie Bazoer: ‘Het was gewoon zo’n stomme actie van hem’

0827jablonec-ajax_bazoer

Davy Klaassen was na afloop van de wedstrijd tegen Jablonec zeker niet te spreken over de actie van Riechedly Bazoer die met zijn tweede gele kaart ervoor zorgde dat Ajax de wedstrijd met tien man moest uitspelen. 

‘Het was gewoon zo’n stomme actie van hem want hij dupeerde het hele team. Het moment en de plek waar hij de overtreding maakte was totaal onnodig en de scheidsrechter kon ook niet anders dan hem zijn tweede gele kaart geven. Ik vind wel dat we steeds volwassener worden en dat we steeds meer doorhebben waar het om gaat, maar dit was geen goede actie’. Klaassen laat tegenover Fox Sports ook weten dat hij tijdens de wedstrijd niet het gevoel heeft gehad dat Ajax de wedstrijd alsnog uit handen zou geven. ‘Als die penalty erin was gegaan, had ik misschien het gevoel gehad dat we dit weg zouden geven maar gelukkig ging die bal op de paal. Nu eerst maar eens goed slapen, vrijdag uitlopen en dan zondag weer spelen’.

Bron: Fox Sports

 

 

 

 

Related posts

41 Comments

 1. BobbyHaarms

  Was zeker een stomme actie, zeker Europees gezien. Maar vergeet niet dat die jongen pas 18 jaar is en nog heel veel moet leren. Kop op, leer hiervan en volgende keer 2x nadenken wat je doet

  1. Didron

   @ Bobby: helemaal mee eens! Hij leert hier van en zal de volgende keer anders beslissen! Laten we niet vergeten dat hij (net zoals het merendeel) ook nog jong is! Jammer voor hem en ons aller Ajax dat hij de eerste poule wedstrijd mist…

   1. BobbyHaarms

    Dat zeer zeker Didron, jammer voor ons dat hij dit mist. Ben er nog steeds heilig van overtuigd dat Bazoer binnen 5 jaar bij de Europese top kan zitten. Juist hiervan leert zo’n jongen, goed voor zijn eigen proces

  2. Remco425

   Klopt en dan kan die achterlijke Van Halst wel zeggen dat het niks met jeugdigheid te maken heeft, maar natuurlijk is dat wel zo

 2. jojocoolio

  Iedereen kan fouten maken maar ik heb Veltman bij een schot op goal weg zien springen uit de baan van het schot… Armpjes keurig op zijn rug en hop hij springt zo weg… Kan toch niet…

  1. Litmanen

   En daar gaan we weer! De nul gehouden ondanks matig verdedigen van Tete en de handbal van Riedewald maar we moeten Veltman afzeiken.
   Wat een supporter ben jij zeg!

  2. dickst14

   hij heeft altijd zijn armen op zijn rug, zowel binnen als buiten de 16. hoe ken je zo nou verdedigen? vind hem de zwakste schakel momenteel. tijd voor heitinga.

   1. Litmanen

    Heitinga is niet fit en dat wordt hij ook niet meer. Wat Veltman deed had Riedewald ook kunnen doen? En Bazoer zorgde er bijna voor dat we er uit lagen. Op de helft van de tegenstander een tweede gele kaart pakken, lekker handig hoor!

    1. Geroldkohlen

     litmanen de hele verdediging was niet goed! en dan nog tete, riedewald en dijks zijn vergeleken met veltman nog onervaren, dus dan mag je na 5 jaar wel van veltman verwachten dat hij meer ervaring laat zien, en dat doet hij niet want hij blijft maar dezelfde fouten maken! en kan daarom ook geen leiding of sturing geven aan oa tete en riedewald! en het is dus echt nodig dat een ervaren kracht in de verdediging komt, op de plek van veltman of een ervaren man naast veltman! ik snap dat jij veltman hoog hebt zetten maar denk even hoe vaak moet hij nog deze fouten nog maken, en na 5 jaar ajax 1 moet je wel wat kunnen brengen, dit was met verthongen en vermaelen ook zo maar zij waren na 2 jaar basis gestaan te hebben echte bazen achterin bij ons! en veltman nog steeds niet en maakt iedere week wel een fout of verdedigd zwak.

     1. Litmanen

      Het blijven dezelfde mensen die Veltman afzeiken. Ook hij is uitgenodigd voor Oranje dacht ik. Dijks is de oudste en meest ervaren speler van de laatste vier, dus geen dingen roepen die aantoonbaar onwaar zijn.
      Overigens, de handsbal van Riedewald wordt toegewezen aan Veltman, maar op dat moment was het Tete’s man die uit de dekking was weggelopen.
      Veltman gaf verkeerd rugdekking en Riedewald maakte hands. Vraag me af waarom alleen Veltman schuld zou hebben.
      Als je goed oplet dan zie je dat Veltman wel degelijk leiding geeft aan zijn verdediging en als je van de week goed had opgelet dan zie je dat Heitinga wel veel schreeuwt in het tweede, maar vreselijk langzaam is en zijn man een
      paar keer kwijt is. De man heeft een rotte knie, doet vreselijk zijn best maar gaat in het veld Riedewald geen zekerheid geven.

     2. -buitenkantje rechts-

      Veltman inmiddels afgevallen voor Oranje.. Riedewald, Tete, Cillesen en Klaassen niet. Heb niks op Veltman. Ik vind alleen dat hij zich niet doorontwikkeld heeft. Geen vaste steunpilaar achterin. Na 5 jaar basisspeler verwacht ik meer. Ik denk ook dat de andere jonge jongens meer hebben aan een ervaren kracht. Daarom zou ik ipv Veltman Heitinga wel eens willen zien spelen een wedstrijd of 5.. Daarna evalueren.

     3. FrankiC

      Heitinga heeft een draaicirkel van een vrachtwagen met oplegger. Veltman is veel agressiever, sneller en korter op de man. Gewoon laten staan en vertrouwen bleven geven. Hij komt er wel. Snap niets van die hetze.

     4. -buitenkantje rechts-

      Hoor hier over Heitinga: kapotte knie..niet fit..draaicirkel van een vrachtwagen.. Wie heeft hem op niveau zien voetballen de laatste tijd? Je trekt toch geen speler van kaliber Heitinga aan om rustig in jong Ajax mee te laten voetballen? Dan moet je het ook niet meer hebben over meer ervaring in het team..

     5. FrankiC

      Zou jij hem aangetrokken hebben dan? Het blijft eigenaardig dat er spelers aangetrokken worden die ze niet in de basis (durven te) zetten. En die zijn er ondertussen veel. Hij is overal op een zijspoor beland. Dan ga ik achter mijn oren krabben. Ik denk trouwens niet dat zijn actieradius is verbeterd door de jaren heen.

     6. -buitenkantje rechts-

      Nee, ik zou hem niet gehaald hebben.. Maar ik neem aan dat als je hem haalt dat je een plan hebt over hoe je hem gaat inzetten. Wat ik van Heitinga zelf hoor is dat hij wedstrijdritme is en ingezet kan worden als FdB hem opstelt.

      Maar ik zou ook Sanogo, Younes en Sinkgraven niet gehaald hebben.. Totaal overbodige spelers.

     7. FrankiC

      Eens, al zou ik ook Dijks niet gehaald hebben. Ik had ook een heel ander, niet per sé duurder, lijstje. Ik ben wel fan van Gudelj, maar heb soms het idee dat hij zich ergert aan ploeggenoten.

      Het lijkt erop dat Overmars cs niet op één lijn zit met De Boer. Krijgen we het verhaal van lange en korte termijn, Ajax-cultuur bewaken en trainers-zijn-passanten natuurlijk)

     8. FrankiC

      Idd: allemaal Duartes.
      Ik zou Dijks ook niet gehaald hebben. Ik had ook een heel ander, niet per sé duurder, lijstje. Ik ben wel fan van Gudelj, maar heb soms het idee dat hij zich ergert aan ploeggenoten.

      Het lijkt erop dat Overmars cs niet op één lijn zit met De Boer. Krijgen we het verhaal van lange en korte termijn, Ajax-cultuur bewaken en ’trainers-zijn-passanten’ natuurlijk)

     9. Geroldkohlen

      misschien wil je het ook niet maar je zegt dat dihks ervarender is dan veltman!!! waar heeft dijks de afelopen paar jaar gevoetbald niet hij ajax hoor dit is pas zijn eerste seizoen dat hij een vast waarde is, veltman is het al 5 jaar tete riedewald idem ook voor het eerst dit jaar vaste waardes in dit elftal! hun maken die fouten nu dat klopt maar je mag pas over riedewald tete dijks bazoer oordelen wanneer zij ook al 5 jaar in de basis gestaan hebben, ik wil veltman echt niet afzeiken hoor ook ik vond het een talent toen hij begon maar hij speelt na 5 jaar nog steeds als een talent en dat kan echt niet meer! daarom reageren mensen zo op veltman hij is de meest ervaren ajax speler bij ons achterin dan moet je er ook staan en niet dezelfde fouten maken als debutanten want dan kan je ook geen leiding gaan geven!

     10. Litmanen

      Een paar mensen geven Veltman nog de schuld van de fouten die ze voorin maken of op de bank, of in het tweede.

     11. Litmanen

      Sommige mensen blijven Veltman overal de schuld van geven. Tete was zijn man kwijt, Veltman gaf verkeerd rugdekking en Riedewald maakt stom hands. Dus krijgt Veltman de schuld.
      Tete was zwak en ook Riedewald gaf de ene verkeerde pas na de andere en had regelmatig stom balverlies ( kijk nou eens de herhaling na!!!!!)
      Verdedigend was Veltman samen met Dijks de beste.
      Veltman is niet de oudste en meest ervaren speler en speelt ook nog niet de helft van de genoemde vijf jaar in het eerste. Dijks is ouder en meer ervaren.
      Weer zo’n slap lulverhaal waar geen hout van klopt!

      Heitinga is een hele slechte investering. Daar kan die jongen niets aan doen. Zijn knie is rot en hij wordt niet meer fit. In het tweede speelde hij uitgesproken zwak als leidende centrale verdediger. Een hoop geschreeuw maar wel steeds zijn man kwijt.
      Lullig voor hem maar hou nou eens op met ” we willen Johnny”. Gaat niet gebeuren.

 3. slm020

  Bazoer ging er in iedergeval voor ook al waren het geen slimme overtredingen !! Nou zondag 70 % beter aan zie ik het somber in tegen Ado !! Die zijn fel en kunnen stuk beter voetballen dan Jablonec !!

  1. FrankiC

   Kom op jongens. Kijk eens wat kritischer naar Bazoer. Bij balbezit tegenstander gaat ie er juist helemaal niet voor en loopt ie wat tussen de linies te slenteren terwijl Gudelj en Klaassen meteen vastzetten. Hij kan voetballen maar moet nog héééél veel leren. Wat mij betreft in Jong Ajax.

 4. AfcaMikey

  met mooi pwrfect voetbal worden we geen kampioen! we zijn in ieder geval door wees is een x blij! en er zitten heel veel leuke goede clubs in europa vergeleken vorig jaar

 5. War

  Ach Klaassen, dit hoor je niet in het openbaar over Bazoer te zeggen, doe dat in de kleedkamer.

 6. vooruitdiebal

  slechtste Ajax sinds jaren
  geen idee in het spel
  Sinkgraven moet spelen op zijn beste plaats anders weer miljoenen weggegooid Hoorn erin we winnen geen enkel belangrijk kopduel. Veltman aanleiding strafschop (slecht dekken) is genoeg nu

  1. War

   Helemaal eens, het is vreselijk slecht, machteloos en inspiratieloos.
   Iedereen is weggezakt tot een bedenkelijk niveau, heeft niets met tegenstander te maken.

  2. Schnabbel en Babbel

   Veltman aanleiding handsbal van een ander? Het is wel zoeken he om Veltman weer de zondaar te maken.

   1. Marcie

    Klopt, het was ook Veltman zijn fout dat Fischer de bal er niet inschoot en dat Bazoer 2 gele kaarten kreeg.

    Veltm

 7. -buitenkantje rechts-

  Klaassen heeft gewoon gelijk! Dit had Ajax de EL kunnen kosten. Zeggen dat hij nog maar 18 jaar is en het nog moet leren gaat niet op vind ik. Als je wordt opgesteld in Ajax1 dan wordt je beoordeeld als volwassen vent. Anders moet je nog maar een jaartje of 2 bij jong Ajax gaan ballen of je laten verhuren aan PEC of Willem II

  1. FrankiC

   Hè, hè, dank je BR, ik was even bang dat ik er alleen zo in stond. Wat mij betreft is die jongen er nog niet aan toe, ook al kan hij goed voetballen. Moet nog wat wedstrijden van zichzelf bekijken en met een coach analyseren.

 8. Lollo21

  Juist goed leert ie er wat van volgende keer in belangerijkere wedstrijden doet hij het niet meer

Comments are closed.