Opstellingen FK Jablonec – Ajax

opstelling_ajax

Frank de Boer heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen FK Jablonec. Kenny Tete en Daley Sinkgraven keren terug in de selectie nadat zij afgelopen zondag rust kregen in de wedstrijd tegen NEC. FK Jablonec – Ajax begint om 18:00 uur.

Opstelling FK Jablonec: Hruby, Pernica, Novak, Karavaev, Benes, Hubschmann, Crnkic, Mingazov, Gregus, Pospisil, Wagner

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Arek Milik, Daley Sinkgraven

Related posts

134 Comments

   1. BobbyHaarms

    Prima opstelling hoor maarrehhh where’s Johnnie? Die kon je nog wel eens keihard nodig hebben tegen die enkelbijters

  1. FrankiC

   Ik heb me zondag in Nijmegen 1,5 uur geërgerd aan Bazoer, nu gelukkig iets korter. Ik word al moe als ik hem over het veld zie sjokken. Of hij is aartslui of hij ziet het niet. Dat hij vergeleken wordt met Rijkaard dat doet hem geen goed. Hopelijk een paar wedstrijden met Serero, maar het zal wel Sinkgraven (rechtsbuiten??FdB toch, foei) worden. Winnen we de oorlog ook niet mee. En dan Dijks met zijn voorzetten van 10 m hoog. Miskoop, zijn voeten hebben geen Ajaxritme. Te bedenken dat Emanuelson wacht op een contract… Bovenstaande zal wel wat reacties opleveren van ‘kenners’ met als inhoud hoe weinig ik ervan begrijp, maar ik heb het toch allemaal met eigen ogen gezien.

     1. Velibor

      Haha tja het was een klein beetje kut tot zwaar kloten maar we hebben het gehaald gelukkig maar niet alles ophangen aan een jochie van net 18 das niet eerlijk,ik zou me toch doodschamen als FdB zijnde om hier mee thuis te komen maar ja die Slop stond vanochtend in de telegraaf weer te blaten als een overbetaalde boekhouder die zen gelijk wou halen dus denk maar niet dat er voorlopig wat veranderd helaas.

  1. BobbyHaarms

   Prima opstelling hoor maarrehhh….where’s Johnnie? Die kon je nog wel eens heel hard nodig hebben tegen die enkelbijters

 1. hubert

  Waarom dat onzinnige geroep om Johnny? lekker voor het vertrouwen van veltman geweldige steun van jullie aan het team bah bah en nog eens bah fijenoordsupporters dat zijn pas echte suoporters maar jullie echt niet ik ben en blijf een ajaxied en heb er vertrouwen in ben benieuwd wat jullie azijn zeikers na de wedstrijd zeggen als we doorgaan

  1. NielsAjax

   Jij bent een echte AJACIED wil je zeggen? Leer het eerst schrijven en bovendien zeg je dat onze rivaal betere supporters heeft dan wij, en ook Feyenoordsupporters zeiken om de opstelling hoor wat dacht je van Kazim, Immers, Nelom en Vermeer?

   1. Floris Stempel

    Ken de geschiedenis van je club, gap. Ajaxied is niet fout. Doe niet zo denigrerend.

  2. Geroldkohlen

   lariekoek wat je loopt lullen man! denk je dat veel supporters blij zullen zijn als we de poulefase halen!!! we zullen eerder
   opgelucht zijn! want zo geweldig spelen we niet! want we hebben het altijd moeilijk met tegenstanders over de grens! laat mensen kritisch zijn ,want het betekend juist dat we van onze club houden! van je eigen kind houd je ook
   van, maar ook op je eigen kind ben je wel eens boos of kritisch!

  3. BobbyHaarms

   Hubert wie zegt er hier dat we Veltman niet steunen? Deze wedstrijd staat op zichzelf en in deze pot lijkt het me geen overbodige luxe om wat ervaring in het team te zetten, dat heeft niks te maken met het vertrouwen in andere spelers. Je team bestaat nog altijd uit meer dan 11 spelers en iedereen hoort daarbij, ook Heitinga om maar iemand te noemen

 2. Didron

  Prima opstelling! Goed op elkaar ingespeeld! Hoop op een snelle 0-1!! Dan moeten zij komen en kan ons aller Ajax uitbouwen cq. consilideren! WZAWZDB! Ajax Goden, super Joden!!

 3. paullus

  Om dat de boer heitinga niet goed genoeg vind
  Dus dat gelul om heitinga moet je niet hier doen maar met een spandoek in de arena gericht aan de boer doen
  En dan krijg je misschien antwoord

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat het goed is het bestaande team intact te houden.. Je moet voor automatismen en een ingespeeld team zorgen. Dus ook gewoon Veltman laten staan.. Heitinga brengen in zo’n cruciaal duel zonder enig wedstrijdritme op niveau is niet verstandig.

 5. dioajax

  als je zo slecht speeld tegen een niet zo goed bekende team dan in de europa league ben je kansloos om naar de 32 door te gaan…

  1. Schnabbel en Babbel

   Als je zo slecht spelt en zo’n slechte zinsbouw hebt, ben je kansloos op ieder forum.

   1. dioajax

    mischien wel maar ik respecteer de opinie die iedereen hier zegt ook als zijn spelling slecht is…

 6. Geenemotie

  Wat zijn we machteloos. Zo een tegenstander moet je oprollen. Zo voorzichtig. Weinig diepte en snelheid. Geeuw.

 7. knudde32

  denk dat de heitinga zeurders jong ajax -eindhoven niet gezien hebben daar was duidelijk te zien dat hij het niet meer kan of niet fit is verder tis weer slaapverwekkend

 8. Ajax nr 1

  Echt een super opstelling van een wereldtrainer. Nu de wedstrijd. Ik heb in geen tijden zo’n goede wedstrijd met zoveel kansen voor Ajax. Het spel is super er wordt snel getikt in een hoog baltempo. Ja echt weer een super wedstrijd van een topteam met een toptrainer echt een genot om nasr te kijken. Kijk nu al uit naar de 2e helft.

  1. Schnabbel en Babbel

   In ieder geval op je afstandsbediening maar waarschijnlijk ook op je tv zit een knop. Gebruik die dan of trek de stekker er uit maar ga niet zitten zeiken. Dank je.

   1. Ajax nr 1

    Ik klets maar wat denk jij nu S&B ?? Ik doe nu wat jij al langer doe en jij kijk ook nog steeds of vindt jij het echt zo goed. Zolang jij dom lult doe ik het ook.

     1. Ajax nr 1

      Dat is dan ook duidelijk. Hou dan die domme antwoorden voor je als je niet weet wat er allemaal gebeurd is. Alvast bedankt want het scheelt een hoop antwoorden op domme vragen S&B

 9. Schnabbel en Babbel

  Volgens mij is vandaag maar één ding belangrijk. Als winnaar uit de strijd komen en het maakt echt niet uit hoe.

 10. Geroldkohlen

  slaap verwekkend!!!!!!!!!!!! man man man ,en die kans van veltman! milik onzichtbaar sinkie weet niet wat hij aan het doen is dit is zoooo slap!!!!! en nu gaan die tsjechen komen dus maak aub snel een goal want anders word het nog lastig! echt schande als we niet door gaan!!!!!!!

 11. AjaxFanAlways

  die stadion is best wel lachwekkend. een hoek van de stadion is open dat de buitenstaanders het ook (gratis)kunnen zien.

 12. Zlatan

  Hubert heeft de fouten niet gezien , ik wens ze alle mazzel , maar ik zie ook waar op het moment een ander nodig is , optimist !!!!!

 13. Geenemotie

  Hoe lang blijven wij zo klooien. Europees hebben we niets te brengen. Veltman drama, Bazoer jong en onervaren. De boer blijft erbij dat we niets hoeven te kopen. Rijkste club. Dat is het.

 14. jojo123

  Prutsers … De jongens hebben zichzelf in slaap gespeeld of zo moeten spelen kennelijk …

 15. Ajax nr 1

  Wat een stelletje mazzellaars wilde ik zeggen na de gemiste penalty nou nou rode kaart Bazoer.

 16. polaroids

  Een goede trainer zorgt er voor dat een speler geen tweede gele kaart krijgt, door ‘m tijdig te wisselen…. Goed beleid verder door alleen jonkies op te gaan stellen. Neem aan dat morgen de staf opstapt!

  1. Schnabbel en Babbel

   Leuk als je vier gele kaarten hebt. Gelul dus om iedere speler met geel te wisselen

 17. knudde32

  ze doen er alles aan om uitgeschakeld. te worden penalty rood en dijks die een gigantische. kans om zeep helpt

 18. jojo123

  Hopelijk gaat het in de groepsfase van de EL beter, anders heeft Ajax niets in Europa te zoeken. Is wel natuurlijk financieel de gezondste club.

 19. Jari1995

  Er zit ook totaal geen creativiteit in! Ongelofelijk wat slecht! En niet na afloop zeiken dat het een slecht veld wat, je noppen te kort waren, 11 man hun goal staan, blablabla.. pannenkoeken!

 20. Widi

  We hebben twee spitsen voor een 4-4-2: Milik en El G. Laatste ging meteen goed spelen toen hij een vrije rol kreeg.

 21. PvL020

  Ik kan het niet zien geen fox sports maar we zitten in de groepsfase en dat is toch het belangrijkste nu gewoon lekker Europa League!!!

 22. Ajax nr 1

  Frankie ik zal er niet rouwig om zijn als jij morgen met je vriendjes de laan uitgestuurd wordt. Pfff wat een drama en het wordt steeds erger.

  1. Hazez

   Frank heeft nu toch alles goed gedaan we zijn door en in de competitie staan we boven aan dus wat wil je nog meer ?

   1. War

    Ja, en hij heeft het tikkie terug en tikkie breed geïntroduceerd, daar worden we allemaal vrolijk van.
    Rot toch op met die onzin, Frank is de weg kwijt, hij heeft goed werk verricht, maar nu is zijn gekomen om te vertrekken.

 23. Geroldkohlen

  pfffff dit was niet hakken over de sloot maar met de hakken over de rivier!!! wat een slechte wedstrijd dit team mist echt ervaring in het veld er is geen balans in dit elftal! en veltman en riedewald centraal zo zwak en bazoer jong en dom zullen we maar zeggen! gudelj zwak alleen el ghazi en cillissen krijgen een voldoende! rest was zwak en inspiratieloos!

 24. PvL020

  Als PSV dit doet is het slim gevoetbald. Hier weer klagen, vergeet niet dat dit een eenmalige kans was, ja ik heb niks gezien, maar maakt niet uit. Doel was de EL groepsfase halen en die hebben we. Nu hebben we zeker weer 8 wedstrijden Europees. Alleen maar goed voor NL en AJAX!!!!

  1. Geroldkohlen

   niet zeuren! dit was misschien wel een van de slechtste wedstrijden ooit en hebben enorm gezwijnd! en als ze zo spelen komede 8 europese wedstrijden krijgen we 6 keer een pak rammel!!! maar dat maakt jou niet uit toch!!! de lampen hebben nog een makkelijkere poule dan dat wij gehad hadden in de afgelopen jaren, maar verder ik heb er geen reet mee te maken hoe die lampen hun westrijden spelen ik vind het veel belangrijker hoe wij spelen! dit ajax dit beleid, is een zinkend schip en als er niks veranderd verzuipen we! van gaal is een vreemde snuiter maar zelfs hij wist dat je belangrijke wedstrijden met ervaring moet spelen om het balans in het elftal te creeren! en jij hebt idd niks gezien ben daar maar blij om!

   1. PvL020

    Je zal wel gelijk hebben Gerold, maar positief heb ik je nog nooit gezien. Nee het is niet best, maar we hebben EL voor de komende wedstrijden en nu kan je groeien in een toernooi, dus eerst maar eens kijken en ik he. Er vertrouwen in .

   2. PvL020

    De lampjes interesseren mij ook totaal niet. Maar dat zeggen de media vaak, altijd tégén Ajax

 25. pietprecies

  Wat een amateurs, wat een geluk, nu gaat FdB ons straks weer vertellen en doen geloven dat Ajax de wedstrijd domineerde whahah

 26. Didron

  Pffff, BZT… Gelukkig door, maar er moet wel een hoop verbeteren! Jammer voor Dijks met zijn kans!

 27. -buitenkantje rechts-

  Pfff… Nou mensen..we hebben de nul wéér gehouden..haha! En we zijn door.. Geef verder dit x maar geen commentaar op het vertoonde spel..:-)

 28. f-side64

  was 1 waardeloze wedstrijd en weer geen heitinga en schone terwijl gudelj en sinkgraven behoorlijk tegenvallen en de inmiddels gebruikelijke fout van veltman leide tot 1 strafschop

 29. Oosterse Ajacied

  Jammer dat tijdens de wedstrijd de server zo bezet is dat je reacties niet kunt lezen. Kon niet kijken, maar het hier dus ook niet volgen. Maar gelukkig, we zijn door!!

 30. Schnabbel en Babbel

  Je speelt oa met Tete, Riedewald, Bazoer, Sinkgraven, el Ghazi. Allemaal spelers met talent en een mooi betaalde baan. Maar ook spelers die de druk van moeten presteren enorm voelen. Loopt het fout af, worden ze afgemaakt, loopt het goed af maar met slecht spel, worden ze afgemaakt. Loopt het fout af mist Ajax de EL en is de wereld te klein. Dat dragen ze mee in de wedstrijd. Op hun leeftijd. Ze krijgen op fora niet bepaald steun en ja vooral op hun leeftijd lezen ze alles. Het feit dat ze het hebben gehaald maakt e juist nu sterker. Dus ….. Ajax gefeliciteerd en op naar een mooie poule. Mijn passe partout komt er aan, zeker weten.

  1. FrankiC

   De moed om dit te schrijven waardeer ik, maar het is triest dat deze jonge jongens (allemaal tegelijk) opgesteld (moeten) worden. Dat mag de technische staf zich aantrekken. Bijv. Bazoer, Sinkgraven en Dijks zijn daar nog niet aan toe.

   1. Schnabbel en Babbel

    Dit is DE beste leerschool op heel veel gebieden. Het is anders dan normaal maar niet verkeerd.

    1. FrankiC

     Kost Ajax wel CL voetbal. Bazoer voert al een half jaar zijn taken niet uit bij balbezit tegenstander, maar speelt elke week. Sinkgraven en Dijks hadden ze niet moeten kopen. Leerschool Jong Ajax was me liever geweest.

     1. PvL020

      CL hebben we niks te zoeken en je moet je ook af vragen of je dat moet willen!? De EL heeft veel mooiere ploegen .

     2. FrankiC

      Makkelijkere ploegen maar vooral geen mooiere. Met deze selectie (TS), opstelling (FdB) en speelstijl hebben we er weinig te zoeken, maar met een paar gerichte aankopen en een gunstigere loting dan de laatste keren, hadden we gewoon kunnen overwinteren. Helaas een oude discussie.

     3. -buitenkantje rechts-

      Op moment dat je meespeelt op eredivisieniveau en in CL of EL word je beoordeeld als volwassen kerel. Daarom is er ook zoveel onbegrip dat Ajax speelt met jongens die erg veel talent hebben, maar op veel vlakken nog moeten leren..

     4. FrankiC

      Klopt helemaal, maar ik ben even benieuwd wat jij ervan vindt? Moeten ze het bij Jong Ajax/Willem II leren of met zijn zessen tegelijk in Ajax I? Ik neem aan dat we het eens zijn.

     5. -buitenkantje rechts-

      Kan er een hele boom over opzetten FrankiC. Ik denk dat het selectiebeleid een optelsom is van heel veel zaken.. Kan je wel zeggen dat Ajax al jaren zegt Europese ambities te hebben, maar dat je dat in de selectie niet terug ziet.

    2. Geroldkohlen

     als je wat wilt betekenen in europa en wat wilt bereiken dan is dit zeker niet de manier!

    3. Geroldkohlen

     als er zoveel staat moet je het niet door een kleuterklasje op laten lossen, en dat zagen we ook al tegen rapid, en nu met moeite tegen jablonec terwijl mey de juiste balans zulke teams gewoom oprolt!

 31. Bert62

  Gaan die strontogen nu nooit open? Als je AZ ziet spelen dan moet je er toch jaloers op zijn.

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt.. AZ was een genot om naar te kijken.. Verademing is een beter woord.. Maar dit was hun eerste goede wedstrijd dit seizoen..

   1. Schnabbel en Babbel

    Heeft de tegenstander van AZ net zo defensief gespeeld als die van Ajax? Geen vergelijk dus.

    1. -buitenkantje rechts-

     Is wel de nr 1 van Roemenië.. 6 wedstrijden ongeslagen… Vorige ronde Westham United uitgeschakeld..Schat ik zeker hoger in dan Jablonec, de nr3 van Tjechië. En ja, ook zij kwamen een voorsprong verdedigen..

Comments are closed.