Dramatisch Ajax met hakken over de sloot naar Europa League-groepsfase

0827jablonec-ajax_veltman

Ajax heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Het Tsjechische Jablonec werd donderdagavond op een doelpuntloos gelijkspel gehouden en dat was na de 1-0 overwinning in de ArenA van vorige week voldoende. Vrijdag wordt er vanaf 13.00 uur geloot voor de poulefase van de Europa League.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Beide teams begonnen in dezelfde opstelling als vorige week en ook het spelbeeld was exact hetzelfde: de gastheer lieten zich veelal inzakken en Ajax het spel maken. Ajax slaagde er wederom niet in om de handbaldefensie te kraken. De beste kans in de eerste helft was zelfs voor Jablonec: Nermin Crnkic snelde Tete eruit en dreigde alleen op Cillessen af te gaan, maar de doelman was net iets eerder bij de bal. Ajax werd in de eerste helft nog maar één keer serieus gevaarlijk: Joël Veltman raakte de bal na een hoekschop van Nemanja Gudelj verkeerd. Het bleef zodoende bij rust 0-0.

De Boer liet de onzichtbare Sinkgraven de tweede helft achter in de kleedkamer en bracht Viktor Fischer binnen de lijnen. De gasten bleven de bovenliggende partij en mochten de bal hebben, terwijl Jablonec niet de indruk wekte nog zeker één doelpunt te moeten maken. Na een klein uur hadden de Tsjechen die benodigde goal echter toch plots kunnen maken: de bal ging na een handsbal van Jairo Riedewald op de stip, maar Ján Gregus mikte vanaf elf meter tegen de paal. Cillessen, die in de goede hoek lag, schreeuwde het uit van blijdschap en opluchting.

Twee minuten na de gemiste pingel moest Ajax met tien man verder doordat Riechedly Bazoer zijn tweede gele kaart pakte na een domme overtreding op het middenveld. Jablonec rook bloed en Ajax zakte meer in, maar verder dan een kopbal van Stanislav Tecl kwam men niet. Cillessen hield de inzet van de invaller op de doellijn tegen. Ajax was zelf via Mitchell Dijks en Fischer nog dicht bij een treffer geweest, maar de linksback trof de paal en de Deen stuitte van dichtbij op doelman Vlastimil Hruby. Uiteindelijk was het stuitend om te zien dat het grote Ajax bij de hoekvlag tijd stond te trekken om te tijd vol te maken en ook om De Boer na het laatste fluitsignaal juichend te zien alsof hij de Champions League zojuist had veroverd.

Jablonec – Ajax 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Hansen (Den)
Gele Kaarten: Milik, Bazoer, El Ghazi (Ajax), Crnkic, Gregus Travnik (Jablonec)
Rode Kaart: Bazoer (Ajax ’59, 2x geel)
Bijzonderheden: Gregus (Jablonec) mist penalty (58′)

Opstelling Jablonec: Hruby, Pernica, Novak, Karavaev, Benes, Hubschmann, Crnkic, Mingazov, Gregus, Pospisil, Wagner

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik (70. Van Rhijn), Sinkgraven (46. Fischer)

Related posts

36 Comments

    1. Schnabbel en Babbel

      Iedere ploeg doet dat bij de hoekvlag in zo’n situatie. Bij Frank was het pure ontlading van de spanning, niks mis mee, heel menselijk en heel normaal.

    2. DennisTheMenace

      Nee in inderdaad: het moet “had veroverd” zijn ipv had verovert. Verder ben ik ’t volledig met ‘m eens.

  1. Hazez

    Ja niks aan toe te voegen !!! Maar ben wel blij dat we toch door zijn .. Ze hebben altijd gezegd als je lelijke wedstrijden ook wint dan word je kampioen en eens zal het toch moeten gaan lopen ..

  2. Mokum76

    Wat een drama wedstrijd weer zeg. Weet echt wel dat ze ultra verdedigend speelden, en ben ook echt blij dat we door zijn (!)….

    maar vind het wel erg jammer (understatement) dat we zelfs bij zo’n club de hele wedstrijd lang geen mooie aanvallen op kunnen zetten..

  3. Didron

    Pfff…. helaas dramatisch!!! Maar ons aller Ajax is gelukkig door!!!! Aanstaande zondag die ooievaars maar even kortwieken!!

  4. Didron

    Pfff…. helaas dramatisch!!! Maar ons aller Ajax is gelukkig door!!! Aanstaande zondag die ooievaars maar even kortwieken!!

  5. Widi

    We zijn door en hier hebben ze van geleerd. De angst om uitgeschakeld te worden was verlammend. Daarom was zelfs Jablonec lastig. Op naar de groepsfase.

  6. Toppertje

    Gelukkig hebben ze het gehaald. Volgens Jeroen Slop had de buikriem nog verder moeten worden aangehaald bij uitschakeling. Laat zich raden wat dat voor de supporters had betekent. De heren moeten hun bonus toch veiligstellen. Gaat het niet via de inkomsten kant dan moet het maar via de uitgaven kant.

  7. Ramon1

    Ach boeie het ging erom dat we Europa league zullen halen is gelukt en het goede voetbal komt echt wel want er zitten echt goede spelers bij ajax nou maar het ligt ook aan de tegenstander als die nie wil voetballen waarom heet de soort eigelijk nog voetbal het is meer alles tegenhouden tegenwoordig maar wel respect voor ploegen zoals pec heerenveen enzo die er wel een mooie pot van willen maken

  8. steddie eddie

    niet om aan te gluren!!!!! maar dit 11tal zit wel rek in en denk (hoop) dat het het beste 11tal wordt in de laatste 4 jaar

  9. Remco425

    Dramatisch, dramatisch… Wel een overdreven negatief stuk. Tuurlijk was het niet best, maar het blijt gewoon lastig voetballen tegen dit soort negatief ingestelde ploegen. Zelf het grote Ajax van 95 kon niet winnen van het defensieve Casino Salzburg en waren beide wedstrijden niet om aan te gluren…

    1. BobbyHaarms

      Precies Remco!! Maar volgens mij zijn sommigen hier dat gemakshalve even vergeten ofzo..

      1. Remco425

        De meesten hier hebben een selectief geheugen of roepen maar wat. Ik help ze wel herinneren hoor 😉

  10. Geroldkohlen

    het is hypocriet om te zeggen dat het niet uit maakt dat we slecht gespeeld hebben, maar dat het belangrijk is dat we de poulefase gehaald hebben, maar als we verloren hadden dan waren er wel andere geluiden geweest! ik houd van ons clubbie maar ik ben wel realistisch dit ajax met dit beleid heeft niks te zoeken in europa, als er geen ervaren kwaliteiten worden gehaald om het voor de jonkies op te vangen, zonder dat is er geen balans, en zonder balans gaan we meer van dit soort westrijden zien dit seizoen! en worden we echt geem kampioen er moet iets veranderen!

  11. ajax1962

    Maar weer trainen op een keer raken gaat het tempo omhoog. Complimenten aan AZ voor hun strijdlust.

  12. Geroldkohlen

    het is hypocriet om te zeggen dat het niet uit maakt dat we slecht gespeeld hebben, want hadden we verloren dan had iedereen wel lopen klagen over het spel van ons clubbie! het was gewoon echt slecht! en als daar geen veranderingbin komt, dan krijgen we van de 8 europese wedstrijden 6 keer keer een pakslaag! als er geen ervaren kwaliteiten worden gehaald om de juiste balans in te brengen in de team word het dit jaar weer een verloren jaar! ik ben realistisch genoeg om dat in te zien, en ben daar eerlijk over dus ik pas er voor om hypocriet mee te lullen, terwijl we moeite hebben om rapid en Jablonec te verslaan! ook kampioen worden zal erg moeilijk worden met dit team en dit beleid!

  13. Bastoflex

    Stuitend? Juist volwassen en slim om bij de cornervlag van de tegenstander tijd te rekken.

  14. Iamsterdam2015

    Ik vind de kop van dit artikel beetje overdreven. Hoezo dramatisch om dan vervolgens in het artikel te spreken over een handbal verdediging van de tegenstander. En nee, Ajax is geen real barca of Bayern met spelers die daar dan nog wat van kunnen maken. Niveau was niet best maar dramatisch met zo een tegenstander???? Nee!

  15. Gertje

    Allemaal versnelling hoger spelen , dan komt het goed , laat ze eens een avond opblijven en verplicht Engelse wedstrijden laten kijken , kunnen ze wat van leren , niet altijd even mooi , maar wat een beleving zit daar

Comments are closed.