De Boer: “Zo’n wedstrijd niet goed voor je haar en voor je hart”

0827jablonec-ajax_penalty

Ajax heeft na een benauwde wedstrijd tegen Jablonec de groepsfase van de Europa League bereikt. Frank de Boer liet lachend voor de camera van Fox Sports weten een stuk ouder te zijn geworden van het duel tegen Jablonec. “Dit is niet goed voor je haar en voor je hart. Hier word je wel grijs van. Maar ik heb wel een team gezien dat heeft gevochten na de rode kaart van Bazoer en de penalty. We hebben ons kranig verweerd en dan krijg je zelfs nog meer kansen dan tegen elf spelers. Ik zei deze week al dat je twee teams nodig hebben om er een leuke wedstrijd van te maken. Door de rode kaart komt Jablonec en komen er ruimtes. Dan gaan wij ook kansen creëren.”

Het uiteindelijke resultaat vergoedde veel voor De Boer. “We hebben het duel gecontroleerd en weinig weggegeven. We probeerden opportunistischer te spelen. Natuurlijk kan dat nog beter. Maar het is heel moeilijk bepaalde systemen te trainen. Je kunt dat wel laten zien op beelden, maar er nauwelijks op trainen omdat we drie duels per week speelden. We zijn in ieder geval door en daar ging het om. Het wordt nu een prettige terugreis van 1,5 uur bus en 1,5 uur vliegen. Dat smaakt een stuk beter met de kwalificatie.’

Bron: FoxSports

Related posts

38 Comments

  1. FrankiC

   De houdbaarheidsdatum ban FdB lijkt me al een tijdje verlopen. De selectie spoort niet en de opstelling evenmin. Het volgende moet er toch NOG eens uit.
   Ik heb me zondag in Nijmegen 1,5 uur geërgerd aan Bazoer, nu gelukkig iets korter. Ik word al moe als ik hem over het veld zie sjokken. Of hij is aartslui of hij ziet het niet. Heeft niets met leeftijd te maken. Hopelijk nu een paar wedstrijden met Serero, maar het zal wel Sinkgraven (rechtsbuiten??FdB toch, foei) worden. En dan Dijks met zijn voorzetten van 10 m hoog. Miskoop, zijn voeten hebben geen Ajaxritme. Te bedenken dat Emanuelson wacht op een contract… Doe er Sam Larson nog snel bij. Kom op, nog 4 dagen.

    1. FrankiC

     Didron, zullen we afspreken dat we zondag wat kritischer gaan kijken naar het voetballen zonder bal bij Bazoer? Gewoon een wedstrijdje 1 man volgen. Laat altijd zijn man lopen en dan moeten Gudelj of Klaassen gaan kiezen etc…

     1. -buitenkantje rechts-

      Naar mijn mening tikt FrankIC zelden onzin.. Alleen vind ik het nooit zo verstandig je te focussen op 1 speler. Ten eerste is het een teamsport en heeft iedere speler zijn sterke en zwakkere inbreng.. Ten tweede kan je net zo goed 8 andere spelers een wedstrijd gaan volgen.

     2. FrankiC

      Thx BR. Maar toch nog één puntje. Als je als team afspreekt de tegenstander vast te zetten en er verzaakt 1 speler, dan heb je een probleem. Als dat altijd dezelfde is, dan los je dat op (door hem erop te wijzen of te vervangen door Serero, die tactisch beter is maar aanvallend minder brengt). Dijks beter dan Emanuelson? Daar ga ik liever niet serieus op in….

   1. Anti sigi

    Jij tikt wel onzin dijks is gwn beast zn voorzetten zijn 100x beter dan die van van rhijn en enmanuelson is een ouwe slak die kan je miss hebben op de bank maar niet als basis speler

  2. jojocoolio

   De Boer kan blijven… Het beleid moet aangepast worden… Kerels met/en ervaring moet erbij komen met dit kleuter elftal zullen wij ons wekelijks blijven ergeren….

 1. Velibor

  Ik ben echt al 45 jaar Ajax-supporter maar zo’n slap gelul heb ik toch nooit of bijna nooit gehoord van een nb gerespecteerde Ajax-trainer .

  1. Velibor

   Rijkaard en ten cate of in ieder geval niemand meer zonder Ajax verleden of waarvan zen vrouw in koffietijd zit te ouwewijven .

 2. Ajacied1999

  Vreselijk spel gezien en zo’n wedstrijd is ook niet goed voor mijn ogen Frank. Ik wil Frank nog een paar weken de kans geven om z’n spel te bewijzen. Vier fantastische jaren gehad maar de chemie is over. Ik wil best een keer een buitenstaander als trainer hebben zoals Peter bosz of John van den brom. Maar gelukkig wel Europa in!

 3. BobbyHaarms

  Nou Frank mijn hart stond ook regelmatig op standje turbo. Laten we er verder maar niet teveel over lullen want bij elke letter die ik hierover type krijg ik bij de gedachte aan deze wedstrijd nog meer grijze haren erbij

 4. BobbyHaarms

  Nou Frank mijn hartslag bereikte ook regelmatig standje turbo, en laten we over die grijze haren maar helemaal niet lullen. Anyway, we zijn door dus ik bemoei niet 😉

 5. Sonsee

  Bazoer pakt dom 2x geel. Ik heb zelf wel vertrouwen in dit team, ze hebben alleen de ervaring nodig die de mensen op de juiste plek neerzet. Bij sommige aanvallen en verdedigende momenten zie je gewoon dat je ervaring en kwaliteit te kort komt. Laten we hopen op iets Ajax waardigs uit de hoed komt.

  1. BobbyHaarms

   De wedstrijd was ruk met een rietje. Maar om nu je eigen spelers en trainer zo de grond in te trappen gaat echt veel te ver. Word dan lekker Feyenoordsupporter ofzo of kijk niet..schandaliger nog dan het bedroevende spel van Ajax

 6. Kingerwin

  We zijn door tegen een schijt ploeg die afbraak voetbal spelen. Dan voetbal je zelf ook meestal chit. Stop met zeiken over FdB en spelers en steun ze gewoon zoals het hoort als supporter

 7. Mauheb

  Vraag me af iemand van “de” heren dit hier überhaupt leest? Wat een geklungel iedere week en al jaren! kan zo toch niet doorgaan zeg? Dit heeft toch niets met foebele te maken! Waar is Ajax waar we trots op kunnen zijn, nu is het bij iedere wedstrijd billen knijpen, en hopen dat ie goed valt?
  Word eens wakker “beleidsbepalers” schande dit geploeter weer iedere week.

 8. -buitenkantje rechts-

  We hebben de wedstrijd gecontroleerd… Opportunistischer spelen.. Kranig geweerd.. Je hebt twee teams nodig om goed te spelen..Gelukkig dit keer niet de term “mindset”..

  Waarom hoor ik niet: we hebben ze overklast.. De tegenstander had geen enkele kans.. Het had ook zo maar 8-0 of 9-0 kunnen worden.. Ik heb heerlijke aanvallen gezien van een bevlogen team..

Comments are closed.