Van Gaal weerlegt vragen over jong elftal: ‘Wonnen CL met achttienjarigen’

0524wenen95_vangaal

Louis van Gaal gaat er van uit dat Manchester United de Champions League gaat bereiken. De Engelse ploeg speelt vanavond tegen Club Brugge, maar won de thuiswedstrijd al met 3-1. Van Gaal kijkt verder en geeft zijn ploeg zelfs een goede kans om het kampioenenbal te winnen. Volgens Van Gaal heeft United namelijk een goede mix tussen jonge en oude spelers, zoals Ajax in 1995 onder zijn leiding ook had. ‘We wonnen de finale met spelers die achttien en negentien jaar oud waren. Maar daarnaast hadden we ook spelers zoals Carrick en Schweinsteiger. Frank Rijkaard en Danny Blind waren bijvoorbeeld al over de dertig.’

Van Gaal pareert de kritiek dat zijn team wellicht nog te jong zou zijn, eenelfde kritiek die ook Frank de Boer momenteel soms te horen krijgt bij Ajax. Van Gaal refereert nogmaals naar het Ajax van 1995: ‘In de finale speelde tegen AC Milan, waarvan we al twee keer hadden gewonnen. Het was geen beste wedstrijd, maar we wonnen door een goal van Kluivert, die pas achttien jaar oud was’, aldus Van Gaal tegenover ESPN.

Bron: ESPN

Related posts

33 Comments

  1. Skills

   Ja maar toen hadden we wel spelers die toch wel even een stuk beter waren dan we nu hebben, denk maar v/d Sar, Litmanen, Rijkaard, Reiziger, Finidi, Overmars en de broertjes de boer dus ja dat is wel even iets beter dan mep Ghazi en Veltman

   1. CactusMokum

    die waren zeker een stukkie beter!! maar de mix was perfect….daarom snap ik DeBoer niet want hij zou zeker moeten weten dat deze balans de juiste mix is voor een elftal…dat heeft hij zelf meegemaakt in 1995

    1. Remco425

     Klopt, een paar jonge talenten, een meerderheid van 22-29 jaar en een paar 30+. Ongeveer de helft eigen jeugd en de helft aangekocht. Door deze perfecte balans kon hij ook moeiteloos 1 of 2 talenten in laten vallen en aan het niveau laten wennen zonder dat dat invloed had op het team.

   2. fantommie2

    Nou ja… Over 10 jaar kijken we wellicht terug op Tete, Riedewald, Bazoer, Sinkgraven, als even grote namen als die je noemt. Maar inderdaad… De balans in talent/ervaring in de basiself mist

    1. woody79

     die zijn dan al gevlogen helaas. maar wie weet cerny. vd beek en noury zijn dan een jaar of 27. ??

 1. rebel62

  de Boer lees dit eens , een juiste mix wat ik al tijden verkondig hoor! stel de ervaren spelers op om ook mee te kunnen in Europa begin maar in de Europa league. zo begon de opmars eind jaren 80′ en begin 90′ ook.

 2. Geroldkohlen

  ja louie dat klopt jij had een goede mix van jong en oud, er was balans in dat team! maar frank wil daar niet aan want er staat niemand boven de dertig in het veld! en als we ze hebben laat hij ze op de bank of spelen met jong ajax of trainen bij jong ajax zonder contract!!! louie jij bent af en toe een vreemde snuiter, maar jij begreep tenminste dat voor bepaalde wedstrijden ervaring nodig was ,ook in de finale van ’95 en zelfs voor de wereldbeker deed je het!!!

  1. Velibor

   Plus het feit dat er 4 jaar daarvoor en daar weer 4 jaar voor voor Europees succes was gezorgd dus keken ze ook wel eventjes anders tegen ons aan dan tegenwoordig natuurlijk.

 3. Velibor

  Geblaat van meneer van Gaal,het was toen wel eventjes een heel andere tijd met meer kansen voor minder rijke clubs dan nu!

 4. HURBIE

  Zou van Gaal dan minder eigenwijs zijn geweest dan FDB nu,door een mix van jonge en oudere spelers op te stellen

 5. Widi

  De gemiddelde leeftijd en ook de kwaliteit was toen veel hoger dan nu. Verder waren er veel minder heel sterke andere teams. Van Gaal gaat dit seizoen op zeker niet de CL winnen. Gewoon niet genoeg kwaliteit.

 6. Rene1964

  Vooral ‘veel minder sterke teams’ WIDI. Bayern en Real bijv waren redelijk. Nu zijn de TOP 5 teams beter dan 98% van alle landenteams. Een heel verschil met vroeger. Daarnaast hebben alle kleinere voetballanden een inhaalslag gemaakt en zijn wij verworden tot opleidingslandje op voetbalgebied, waar in de eredivisie enkel nog jeugd speelt, aangevuld met wat mindere goedwillende routiniers. Elke vergelijking met toen, gaat MANK!

 7. Widi

  Even opgezocht: 1995; Sar 24, Reiziger 22, Blind 33, Rijkaard 32, FdB 25, RdB 25, Litmanen 25, Davids 22, Finidi 24, Kluivert 18, Overmars 22. Toch een enorm verschil met nu hoor. Maar 1 onder de 20. En de rest gemiddeld ook een stuk ouder. Van Gaal overdrijft dus, al speelde Seedorf natuurlijk ook in de finale.

  1. Rene1964

   WIDI, goed gedaan! Zo zie je maar weer dat het vroeger toch echt allemaal anders was, buiten het grote geld. Ook Ajax was blijkbaar meer volwassen en ervaren dan van Gaal zegt en wss ook de Boer en co denkt. En internationaal is veel ervaring toch echt onmisbaar.

  2. Geroldkohlen

   als je deze speler ziet staan, met de leeftijden kwaliteiten en vooral de ervaring, doet het mij nu alleen maar meer pijn dat die zelfde spelers die er toen stonden het zelf niet inzien dat het beleid faalt, en hoe durven ze dan ook met zimling types aan te komen als jezelf in dit wereld elftal hebt gespeeld of durft met een kleuterklasje de cl voorondes te spelen!! waar zijn ze mee bezig!

 8. antonajax

  Vergeet niet dat de kwaliteit van het voetbal toen veel lager lag dan vandaag de dag.
  Als dit elftal nu zijn spel zou spelen tegen pak m beet Bayern dan hadden ze geen kansen de namen die je nu noemt zijn achteraf gebleken grote namen geworden. Wie weet bazoer, tete en riedewald straks.. Zeggen we over 20 jaar ook van; tja dat waren nog eens voetballers!
  IK HOOP HET!

 9. Ramon1

  Ik denk ook dat je tegenwoordig ook met een heel jong team champions league kan winnen alleen dan moeten het wel echte supertalenten zijn

 10. ElSalvador

  Ja van Gaal overdijft een beetje, maar feit is wel dat zij toen jong waren, vergeleken met AC Milan bijvoorbeeld. Bij alle teams is de gemiddelde leeftijd gezakt. Na het Bosmanarrest hebben de transfers een grote vlucht genomen met als gevolg dat nu grote talenten steeds jonger worden verkocht. Ik sta helemaal achter de visie van Cruijff maar ik zit me af te vragen of Ajax de salarissen niet moet gaan opschroeven zodat wat grotere en ervaren spelers de uitdaging zien om bij Ajax te komen spelen. Vooral jonkies op het veld houden, maar in de as van het veld ervaren toppers kan een hoop schelen.

Comments are closed.