There are no ads, please add some


Heitinga in de basis tegen Jablonec? “Zou zomaar kunnen”

0807heitinga_deboer

John Heitinga debuteerde maandagavond met Jong Ajax in de Jupiler League. De 31-jarige verdediger voelde zich er niet te groot voor. “Ik wilde gewoon negentig minuten spelen. Ik had al aangegeven bij de technische staf dat ik graag wilde spelen, en dan maakt het me in principe niet uit waar dat is. Of dat nou in de Jupiler League, de Eredivisie, de Premier League of de Bundesliga is. Je kan het allemaal opnoemen, maar het is gewoon belangrijk dat ik minuten in de benen krijg.”, aldus de ervaren verdediger op de officiële website van de club.

Heitinga kon na afloop rekenen op de complimenten van trainer Andries Ulderink. “Verdedigend is hij eigenlijk niet in de problemen gekomen. Hij wint zijn duels en is tactisch natuurlijk enorm slim. Ik denk dat hij het prima gedaan heeft voor ons.” Door zijn goede optreden tegen FC Eindhoven zou Heitinga zomaar weer in beeld kunnen komen bij de A-ploeg.

Over drie dagen speelt Ajax de return tegen FK Jablonec en misschien dat Frank de Boer denkt aan de ervaring van Heitinga. “Het zou zomaar kunnen”, lacht de ervaren achterhoedespeler. “Het kan snel gaan in de voetballerij.”

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

35 reacties

  1. Litmanen

   Nou ik wel: Veltman heeft net als de rest tot nog toe de nul gehouden en geen fouten gemaakt. Zou hij net zo makkelijk Dijks, Tete of Riedewald kunnen wisselen.
   Zogenaamde fans hier hebben de gewoonte een eigen speler wel heel snel af te branden.
   En wat als Heitinga door een fout er voor zorgt dat we uit Europa liggen, gaan we dan Johnny afbranden? Waarschijnlijk wel dus.

   1. Jari1995

    Volledig mee eens. Als het echt nodig is staat Johnny er ook gewoon! Daar ben ik van overtuigd.

 1. aliajax

  Gogme, fysiek en onverzettelijkheid hebben we nodig om de magere 1-0 te verdedigen, donderdag
  Lkkr in de basis naast Riedewald !

 2. Ajax-B

  Gelukkig zit ajax nu wel in de situatie 1x scoren is 3x scoren voor jablonec.
  Gewoon proberen zo snel mogelijk het doelpunt te maken. Dan moet Jablonec het spel bepalen.

 3. Geroldkohlen

  ik vind het een beetje minachtend wat frank zegt, want wat bedoeld hij met “het kan snel gaan in de voetballerij”?? hij doet net alsof heitinga een pupil is ofzo! Ik hoop gewoon dat hij hem opstelt!

  1. Zlatan

   Nee nee dat bedoelt Frank niet , wat een negativiteit zeg ! Het zou zo maar kunnen dat John in de basis staat ,

 4. flipschaamlip

  De persoon maar ook de persoonlijkheid Heitinga MOET gewoon in de basis tegen Jablonec. Helemaal gezien de huidige druk. Ik denk dat ervaring een must is in deze cruciale uitwedstrijd. Het zou hem zelf ook een enorme boost geven als hij mag beginnen in deze wedstrijd,… Zet hem op johnny!!! ⚽️?⚽️

 5. Didron

  Johnny in de basis lijkt me aanstaande donderdag een zeer goede zaak!! Ervaring gaat meetellen!!!

 6. San Marco

  De nul gehouden zei je? Alleen in de belangrijkste wedstrijden van het seizoen niet tegen Rapid:-(

Reageren is niet mogelijk.