De Boer looft Milik: “Lopen weinig spelers op deze aardbol die dat kunnen”

0823nec-ajax_milik2

Frank de Boer is tegenover het Algemeen Dagblad lovend over de specifieke kwaliteiten van spits Arek Milik, maar ziet ook nog genoeg ruimte voor verbetering. Milik staat na drie duels in de Eredivisie op twee treffers en ook in de Europese duels met Rapid Wien en Jablonec kwam de Pool tweemaal tot scoren. De Boer is dan ook blij met zijn aanvalsleider.

“Hij heeft een kiezelhard schot in die linker van hem. Zuiver ook. Bijna uit stand. Echt, er lopen weinig spelers op deze aardbol rond die dat kunnen”, aldus De Boer in het AD. Met een scoringspercentage van 36,1 procent blijft Milik collega-spitsen als Luuk de Jong (19,5) en Colin Kazim-Richards (15,4) in de Eredivisie ver voor. “Dat verbaast me niet. Wat ik zeg: als hij eenmaal in de positie is, schiet hij vaak hard én zuiver. Dat is razend knap”

Maar De Boer verwacht meer van de 21-jarige aanvaller. “Zijn statistieken zijn niet slecht, maar voetballend moet hij beter worden. Dan kan hij veel gevaarlijker worden. Kijk, zolang hij blijft scoren, heb je natuurlijk niet te klagen. Maar hij zal zich moeten ontwikkelen. We moeten ook wel een beetje geduld hebben met deze jongen.”

Milik stond volgens Franse media in de belangstelling van Olympique Marseille, maar de zaakwaarnemer van de Pools international liet onlangs weten dat Milik niet van plan is te vertrekken. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot de zomer van 2019, nadat hij vorig seizoen nog werd gehuurd van Bayer Leverkusen.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

32 Comments

 1. Widi

  Volgens mij is Milik het meest geschikt om te spelen in een systeem met 2 spitsen. Hij kan dan overal lopen en overal opduiken.

  1. creutz1977

   hij in nog te statisch.. kwaliteiten heeft hij zeker.. vind het ook een leuke speler… nu nog looplijnen en samenwerking met Klaassen verbeteren en je hebt een topspits

 2. Didron

  Hoop dat Milik er nog veel gaat maken dit seizoen, met donderdag als mooi voorbeeld! Zou mooi zijn wanneer onze aanvalsleider eredivisie topscorer zou worden!

  1. Widi

   Er is geen echte linksbuiten nog. En el G geeft ook weinig voorzetten. Dat is een nadeel voor hem, al geven de backs wel af en toe een voorzet. Ik zie hem geen topscorer van de eredivisie worden, maar 20 goals moet lukken.

 3. BobbyHaarms

  Fantastische jongen. Lekker gewoon, en die komt er wel als hij de punten verbetert waar Frank op hamert. Denk ook dat hij daar leergierig genoeg voor is. Milik, gewoon lekker doorgaan met scoren en jezelf verbeteren dan komt alles goed vriend

    1. Remco425

     Ik bedoel dat hij onzichtbaar is, wat heeft dat met z’n linker te maken? Jij linkt het 1 met het ander.

 4. Geroldkohlen

  je zou nog meer aan hem hebben als hij wat meer bedient zou worden door onze buitenspelers!

 5. jojo123

  Milik is het best als hij in stelling wordt gebracht dus voor hem is eigenlijk een creatieve speler achter hem het best die met een hak- steek- lob-bal hem voor de goal kan zetten want als hij een goede kans krijgt dan scoort hij die ook makkelijk .. Nou Messi of eriksson kom maar hierheen .. In deze selectie misschien alleen schone

 6. Francek63

  Waar zeuren we over als je zijn statistieken vergelijkt met die van die andere 2. Hoe je het ook ziet ik ga altijd lekkerder naar huis vanuit de Arene na winst in een slechte pot dan na verlies in een goede pot

 7. Remco425

  6 wedstrijden 4 goals is gewoon goed. En een andere statistiek in het AD geeft aan dat Milik met z’n laatste 13 schoten op doel 10x heeft gescoord. Een ongelofelijk hoog rendement! Dit wordt een absolute topper! Hij is pas 21!

 8. Schnabbel en Babbel

  Sinds wanneer is een spits afhankelijk van buitenspelers. Als dat zo is ben je een zeer beperkte spits. Telkens lees ik, hij krijgt geen voorzetten van de zijkant. Als hij zorgt dat hij meer gaat bewegen en meer de ruimte zoekt kan hij op alle manieren worden aangespeeld. Als je bomen van kerels in de verdediging hebt staan heb je ook niets aan voorzetten vanaf de zijkant.

 9. Gertje

  21 jaar en al zo goed , nu de buitenspelers nog verbeteren , Milik gaat ook vaak ballen halen , moet hij niet doen , elftal kan beter in dienst spelen van goede spits , zo kan hij krachten sparen voor het maken van doelpunten

Comments are closed.