De Boer tevreden: ‘Voor sprankelend voetbal twee ploegen nodig’

0823nec-ajax_deboer_faber

Frank de Boer liet na afloop weten tevreden te zijn met de overwinning in Nijmegen. ‘We hebben met 0-2 gewonnen. Het had uiteindelijk ook 0-4 of 0-5 kunnen zijn. Dat is het enige smetje vandaag. We beginnen goed, krijgen twee opgelegde kansen. Die maak je niet. Je speelt tegen een tegenstander die helemaal inzakt en veld dat heel stroef is. Dan is een hoog baltempo heel lastig. We hebben niets weggegeven en vier, vijf, zes kansen gehad. Volgens mij kan je niet veel meer doen’, aldus De Boer voor de camera van Fox Sports.

‘Dat het niet sprankelend was? Daar heb je meestal twee ploegen voor nodig. Als we ruimtes krijgen zoals op het einde komen er direct kansen. Maar dat was er nauwelijks. Het was net als donderdag, maar nu hebben we geprobeerd veel dreigender te zijn. Het is gewoon lastig. En als je dan 0-2 wint en voor de vierde keer op rij de nul houdt, dnk ik dat het een compliment aan de groep is. Natuurlijk kan het spel beter. Maar binnen twee dagen na het duel tegen Jablonec kan je niet opeens veel meer verwachten. We zijn daar mee bezig.’

Bekijk het video-interview van De Boer op Fox Sports

Bron: FoxSports

Related posts

35 Comments

 1. Hazez

  Als je dit jaar de slechte wedstrijden ook wint komt het gewoon goed !!! Want het kan alleen nog maar beter worden .

 2. SPHAFCA

  Zou hij zichzelf nog serieus nemen? Het was dramatisch, al 5 jaar. Elke week is hij tevrede met langzaam tikkie breed voetbal en geen kansen creëeren..

   1. SPHAFCA

    Slechter zou ik het in ieder geval niet doen. Zou zelf persoonlijk beginnen met spelers op hun echte positie te zetten 🙂

  1. Nick1234

   tja, maar hij heeft 4 Titels op rij gewonnen en dan is men vaak zo verblind door het succes dat ze het slechte spel niet meer zien… helaas

  1. SPHAFCA

   Over PSV roepen we allemaal ‘anti voetbal’ aa ze zo spelen en daar nu dan opeens tevreden mee zijn? Dit is het tegenovergestelde waar Ajax voor staat. Dat jij daar blij mee bent moet je zelf weten, maar ik niet.

 3. jojocoolio

  Allemaal gelul van de boer je moet dit soort ploegen oprollen als je denkt zo goed te zijn… Zo niet ben je gewoon niet goed genoeg…

  1. FdB=Ajax

   Hij zegt helemaal niet dat ze zo goed zijn. Ajax is gewoon niet zo goed meer dat ze ploegjes op kunnen rollen.

 4. Ajax nr 1

  Gaap gaap wat wordt ik moe van die de Boer zeg. Heb je 2 ploegen voor nodig zeg hij nu weer. Scherp gezien en begin bij jezelf.

 5. Geroldkohlen

  Luister frank dat zijn smoesjes , want dit is gewoon normaal , bij barca ,real, bayern gebeurt dat wekelijks en daar laten ze gewoon hun klasse zien!! misschien is dat een tip voor je!

  1. Didron

   @ Gerold: die ploegen hebben ook spelers van een iets hoger niveau… NIET dat ik dus wil zeiken, maar ons aller Ajax vergelijken met die ploegen kan niet!!

   1. Geroldkohlen

    snap je punt maar ,de gehele competitie van die andere clubs hebben een hogere niveau dan onze competitie! maar de boer wilt de halve finale van de europa league halen dan moet jezel je meten met de andere clubs van europa! daarom vind ik onzin wat de boer zegt hierover!

 6. War

  Niet alleen twee ploegen, ook een trainer die durft te voetballen en durft te verliezen, Frank stop met deze lullepraat, durf in te zien dat je faalt met je tactiek, laat die gasten gewoon lekker spelen.

 7. Litmanen

  We kunnen ( en dat doen we ook) met zijn allen steeds spelers aanpakken vanwege hun matige presteren, maar het komt er toch echt op neer dat De Boer een voetbalvisie heeft die wij als supporters niet delen.
  Een ongelooflijk laag baltempo ( ook bij nat gras gaat de bal veel te langzaam van man tot man) en totaal geen durf om diep te gaan.
  Een goed voorbeeld? Tete wordt gebracht als een groot talent. Die jongen heeft in al zijn wedstrijden voor het eerste ongeveer drie keer de middellijn gepasseerd. Bij het aanspelen van hem zie je al hoe hij gedraaid staat, namelijk zodanig dat de bal alleen naar Veltman, Riedewald of Cillesen kan.

  Gisteren stelde hij Van Rhijn op. Dat scheelde een slok op een borrel want Van Rhijn denkt net als Dijks offensief. Hij speelt de bal ook regelmatig breed, maar alleen als het niet anders kan.
  Blijkbaar zijn Dijks en Van Rhijn zo ervaren dat ze de angst om daar te falen niet hebben. Bij Tete zie je die angst wel.

  Middenvelders ( allemaal bulkend van het talent zonder namen te noemen) spelen geen van allen snel de bal in of diep. Gisteren zag je Schone, een érvaren man. Hij speelde de bal wel diep. Keer op keer. Met de kans op mislukken.

  Dan maakt De Boer ook nog eens verkeerde verkeerde keuzes met zijn opstelling. Milik is een hele goede spits, maar de enige ballen die hij van de flank krijgt is van de backs ( als Van Rhijn speelt) maar er komt niks van de links of rechtsbuiten. En ik hoef hier niemand te vertellen dat El Ghazi sowieso dit seizoen ondanks zijn prachtige doelpunten volledig uit vorm is.

  Al met al. We kunnen wel steeds spelers afzeiken ( en soms best wel terecht ) maar ik heb het gevoel dat De Boer ze niet aan het voetballen krijgt. Een al heel lang nu. En wij willen voetballen zien en geen stilstaand beeldenpark.
  Ik bedoel, je kunt wel aan de kant schreeuwen dat er diep gespeeld moet worden, maar wissel Tete dan niet voor Van Rhijn.
  En je kunt wel elke wedstrijd roepen dat Bazoer veel te veel met de bal loopt en daardoor het spel vertraagd, maar je kunt hem ook een keer passeren, middenvelders genoeg.

  Het probleem is De Boer. Zes punten, prima, maar ik wil niet wakker schrikken van het eindsignaal, ik wil genieten van strijd en fatsoenlijk voetbal.
  En ophouden nu met de al veertig keer uitgekakte uitspraak : als ze allemaal gaan verdedigen dan wordt het moeilijk, want dat doen alle ploegen tegen Ajax al vijftig jaar. Nooit een probleem geweest.

  Verder graag het woord “mindset” verbieden.

 8. Heldenzoon

  Mee eens. En ik ben bang met te veel individuele opdrachten. Laat een speler gewoon ‘zijn ding’ doen. Daar is hij ooit op doorgebroken.

 9. Mijn Club

  Ik ben het ook met LITMANEN eens. En als je zo vaak tegen clubs speelt die zo ver inzakken, heb je een type Luik de Jong, Jan Koller nodig om een hoge bal in te koppen. Dat lukt Milik niet. En tja, het is uiteraard wel moeilijk voetballen tegen ploegen die zich ingraven, maar tegen zich niet ingravende ploegen, spelen we ook echt niks beter!

 10. Bram ajax

  Serieus echt droevig dit, laatste 2 wedstrijden van Ajax beide in 1e helft in slaap gevallen!!

  1. Litmanen

   Bram ik durf het haast niet toe te geven, maar ik schrok wakker van het rustsignaal zondag. Dat is toch vreselijk als je rood-wit bloed hebt. Tranentrekkend, zo jammer met zoveel talent op het veld en op de bank.

   1. Geroldkohlen

    conclusie is gewoon talent is niet genoeg! je moet ook spelers hebben die een wedstrijd over de knie kunnen! dit zijn wedstrijden waarmee je het publiek mee moet vermaken en het doelsaldo omhoog moet krikken!

    1. Litmanen

     Eens, maar dan moet je op het middenveld meer ervaring en klasse hebben dan alleen Schone. En zet die man niet op linksbuiten. Krankzinnig gewoon. Ik vind ook dat Schone zelf eens moet opstaan tegen De Boer.
     Maar het zijn allemaal watjes en anders dumpt De Boer ze.

     1. Geroldkohlen

      klopt helemaal ik roep al 2 jaar dat ervaring moest komen want dit word eennrampzalig seizoen als het zo door suddert! ok ik vind het belachelijk dat schone op linksbuiten staat wat voor nut heeft het, en dan nog het deit dat onze buitenspelers naar binnen trekken en daarmee onze spits vermoorden! de enige aankoop die speelt is gudelj en die speelt nog niet top! ajax had 3 ervaren krachten moeten halen 1 voor elke linie! en 1 top talent die wat frisheid had gebracht! maar nu onze aankopen zitten op de bank, zijn geblesseerd en een spits die niet weer wat scoren is! er is echt klote gehandeld op de transfermarkt! dit doet mij zoveel pijn maar ik zeg het toch we zitten op een zinkend schip en als er niks gebeurt voorspel ik dat het rampzalig seizoen word! schone heeft geen ballem blijkbaar want hij laat zich overal maar voor gebruiken behalve waar hij goed in is!

     2. Litmanen

      Eens. Maar de houdbaarheid van De Boer gaat hard achteruit als we punten gaan verliezen, want voor het voetbal hoeft hij niet te blijven.

 11. Schnabbel en Babbel

  Gek he, ik kan Frank heel goed begrijpen. De nieuwe lijn van de laatste jaren is “jongeren”. Dat hebben we aan de landen om ons heen te danken. Zo’n team kan en mag je niet met teams van vroeger vergelijken. Die rollen niet zomaar een tegenstander op. Lichtpuntjes, ja zat maar men moet nokken met vergelijken, dat is gewoon onzin.

  1. Litmanen

   ik vergelijk niet, dat is onbegonnen werk. Ik wil fatsoenlijk voetbal zien van mensen die bovenmatig getalenteerd zijn.
   Het is aan de Boer om dat er uit te halen en dat lukt hem slecht.

Comments are closed.