Ajax wint van NEC maar mag de kwaliteit verbeteren

0823nec-ajax_milik2

Ajax heeft met 0-2 gewonnen van de promovendus NEC. De wedstrijd onder leiding van Dennis Higler was niet van een al te hoog niveau maar dat kon men NEC niet aanrekenen. Hoewel Ajax het clubrecord met nul tegendoelpunten na drie wedstrijden heeft geëvenaard, mag er wel een tandje bijgezet worden.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Davy Klaassen kon de score in de 3e minuut openen maar verzuimde hierin. Milik kreeg in de 18e minuut ook een goede kans maar de openingstreffer bleef ook nu uit. Vlak daarna nam Lasse Schöne een prachtige vrije trap maar ook deze trof het net niet.

Frank de Boer was tijdens de thee waarschijnlijk uit zijn slof geschoten want de tweede helft begon Ajax iets fanatieker. Arek Milik opende in de 48e minuut na mooi aangeven van Lasse Schöne de score. Deze vorm hield maar liefst 10 minuten aan waarna het tempo en kwaliteit van balaanname weer afnam. In de 87ste minuut gaf Sinkgraven een voorzet die via Milik en Van Eijden in het Nijmeegse doel terechtkwam. Met de stand van 0-2 eindigde deze povere wedstrijd.

NEC – Ajax 0-2 (0-0)

’48 Milik 0-1 Assist Schöne

’87 Van Eijden  0-2 (ED)

Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 12.321
Gele kaarten: Daley Sinkgraven (Ajax), Todd Kane (NEC)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn (’79 Kennny Tete), Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi (’73 Daley Sinkgraven), Arek Milik, Lasse Schöne (’73 Viktor Fischer)

Opstelling NEC: Halldorsson; Appiah (’72 Lundholm), Van Eijden, Golla (’88 Celik), Buysse; Bikel, Santos, Kane; Foor, Emilsson (’46 Grot), Rayhi

 

Related posts

86 Comments

  1. lezerG

    Drie gespeeld, negen punten, acht voor, nul tegen. Als we zo door gaan worden we gewoon kampioen. Ik zeg doen. Mooi spelen komt wel.

    1. Nick1234

      Je weet als Ajax zijnde toch dat je tegenstanders zo gaan voetballen? Dan train je daar toch op? Verder heb je gelijk 9 punten 0 tegen is helemaal prima, maar ik ben bang dat het niet zo zal doorgaan met dit voetbal

      1. De Ajacied

        Zakelijke overwinning
        3 punten klaar, toch?
        Lult niemand meer over als we kampioen worden !!

        1. Nick1234

          Klopt heb je helemaal gelijk in en ik klaag ook niet over de drie punten natuurlijk. Maar ik bedoelde niet specifiek deze wedstrijd. Ik ben alleen bang dat ze in deze vorm dit soort wedstrijden niet blijven winnen. Verder heb je gewoon gelijk

  2. polaroids

    Ik ben benieuwd naar de reactie van de spelers. Ze gaan vast weer zeggen dat het beter moet. Dat zeggen ze al een paar jaar na elke wedstrijd. Blind en De Jong zeiden dat al en die zijn al lang weg. Niets veranderd dus…. Maar we staan wel bovenaan!

      1. HURBIE

        gewoon voetballen zo als je gewend bent van nature uit ,en niet zo als FDB wil dat is tegen je eigen kunnen

    1. SPHAFCA

      Onzin, PSV creëerde altijd veel en veel meer. Dit is hoe Twente kampioen werd.. Dan word ik liever 2e met mooi voetbal

      1. Widi

        Ik heb het mooie en goede voetbal van Ajax in de jaren 70 en 80 bewust meegemaakt. Mis dat ook natuurlijk. Maar tweede worden is mij niet bevallen vorig seizoen. Dus zolang we winnen…….

        1. SPHAFCA

          We werden dan ook geen 2e met mooi voetbal, maar met bagger. Ik heb het helaas niet meegemaakt, ben van 94. Ik ken alleen maar deze troep hahaha

          1. Widi

            Het is zo belangrijk om kampioen te worden. In financieel opzicht veel belangrijker dan toen. Het scheelt zomaar 15 miljoen. Hopelijk wordt het spel nog wat aantrekkelijker.

          2. DennisTheMenace

            Het beroerde is dat 15 miljoen niets meer betekent in het huidige voetbal. Dat geld krijgt nr. 18 van de premier League maal 3 van Sky.

          3. DennisTheMenace

            Dat is zeker waar maar afgelopen 10 jaar is er behoudens aankoop Suarez niks goeds mee gedaan (misschien investering jeugdbeleid).

          4. Widi

            Ik kan me niet voorstellen dat Ajax geen goede scouting heeft. Aan de andere kant lijken andere clubs het beter te doen. Het is gewoon erg moeilijk om spelers te vinden die goed genoeg zijn en die desondanks in Nederland willen spelen. In het buitenland betalen ze veel minder belasting en spreken de competities en tegenstanders meer aan.

  3. bezemsteel

    Helaas van het vertoonde spel, maar als we kampioen worden met slecht voetbal hoor je mij niet klagen hoor. Ik geloof zelfs beste seizoensstart sinds jaren?

  4. JBajax

    Hoppa 3 wedstrijden, 9 punten! 8 doelpunten, 0 tegen! En………. het spel kan alleen maar beter. De basis voor de landstitel is er. Nu met z’n alle erachter staan en dat gezeik achterwege laten.

  5. ritchy

    het goede spel moet nog komen zolang ze er maar staan als het echt moet en niet gaan verzaken en niet alle ballen op cillissen

  6. WZAWZDB Ajax 14

    Het was billenknijpen toen het nog 0-1 stond erg matig was het maarja drie punten gelukkig binnen

  7. Remco425

    In dit soort potjes werd het vorig seizoen vlak voor tijd 1-1, nu 0-2. Wat dat betreft is er vooruitgang…

  8. paullus

    Zolang de boer het voor het zeggen heeft zal het alleen maar beroerder worden
    Dit is al 3 jaar aan de gang

    1. Frenske

      Niet alleen door de boer maar door het hel bestuur. Dat deze het eerst maar eens eens worden.

  9. Didron

    Qua resultaat en stand op de ranglijst mogen we niet klagen…, de rest mogen jullie zelf invullen…

  10. ajacied078

    vroeger won Je dit soort wedstrijden met 8-0 maja niveau verschil tussen clubs in nl is helaas niet zo groot meer. terwijl in Europa het verschil alleen maar groter wordt

  11. knudde32

    mag verbeteren??? het was lachwekkend. zelfs schandalig slecht maar dat is het al heeeeeel lang

    1. AFCA my World

      Ben ik met je eens,maar word het niet eens tijd dat het publiek ook eens waar voor zijn geld krijgt ? Tweede worden was niet erg maar dan moet je je wel kwalificeren voor de CL, EL hoeft van mij eigenlijk niet, alles op de competitie en de beker ?

      1. AFCAJasper

        Ja daar heb je gelijk in, het moet mooier, en het kampioenschap is idd t belangrijkste beker is mooi meegenomen. Jammer van de cl maarre de el halve finale halen vind ik ook al mooi

  12. Oosterse Ajacied

    En mooi los van PSV. Feyenoord staat nog gelijk tegen Vitesse. Als Vitesse wint is het een heel mooi weekend

  13. Ramon1

    Het zijn pas 3 wedstrijden 9 punten Gewoon goed en het goede voetbal komt we tegen ploegen die ook willen voetballen en die zijn er ook nog genoeg

    1. paullus

      Dat hebben verleden jaar gezien
      Was het hele seizoen ook zwaar kut
      En ze gaan gewoon op de zelfde de boer voet verder
      En donderdag mag je van geluk spreken als je verder gaat

  14. Heldenzoon

    Resultaat voetbal. Niet om aan te turen; Frankie zal straks wel ff komen vertellen dat het goed was……

  15. Schnabbel en Babbel

    Gek he, als de eerste twee kansen er direct in waren gegaan, wordt het 0-5 met exact hetzelfde spel en is iedereen blij. Nu lukt dat niet direct en is iedereen sjagerijnig. Niet echt consequent. Hoewel, er zijn er genoeg hier die de tijd van hun leven hebben. Toch apart, dat een Ajax forum zoveel aantrekkingskracht heeft op niet Ajacieden. Nee, het was niet goed en ja ik zag, net als Frank, voldoende positieve punten en …. PSV staat op achterstand. Nu Feijenoord nog. Ik heb gewoon een prima weekend.

    1. Mijn Club

      Welke eerste twee kansen bedoel je eigenlijk S&B. Er werd nauwelijks iets gecreëerd, zoals zo vaak het geval is. Is mis frivoliteit, beleving en passie.

    1. Widi

      Dan kom je op minimaal 34 doelpunten. Of wordt hij nog twee wedstrijden geschorst volgens jou?

    2. jojo123

      Hij wordt topscorer maar speelt ook o zo slecht. Snap nog steeds niet waarom Kuijt door Feyenoord is gehaald. Kan geen man voorbij , kan geen normale voorzet geven , creëert geen kansen …

      1. AFCAJasper

        Jullie zijn niet goed, kuijt rende t meest van iedereen op het wk. Hij mag dan ras feyenoorder zijn hij is zeker niet slecht

  16. -buitenkantje rechts-

    Ik kan eigenlijk het commentaar van Jablonec herhalen.. Alleen was het spel nu nog trager en was de tegenstander NEC.. Een promovendus die vorig seizoen Jupiler League speelde..

    Achterin stond het wederom goed. Weer de nul gehouden. Vond het wat sneu voor van Rhijn dat hij de wedstrijd niet mocht uitspelen. Bazoer die meent dat hij alle ballen persoonlijk bij een medespelers moet brengen. Gudelj die of het inzicht niet heeft, of de diepe bal gewoon niet kan geven. El Ghazi waarbij geen enkele actie slaagde.. Milik 2 mogelijkheden waarvan hij er 1 scoort. Enorm hoog rendement, maar is niet balvast, maakt veel fouten in de combinatie, komt erg weinig in het spel voor en is duidelijk nog niet ingespeeld op Klaassen. Schöne die weer misbruikt werd.. Dit keer als links buiten.

    Alle ballen weer in de voet gespeeld of zelfs vaak achter de man gespeeld..geen enkele bal in de loop.. Nooit eens 1x raken.. Zelfs het ” mooie” pasje van Schöne op Milik was weer achter de man.. Milik moest weer inhouden..bal onder controle brengen en kon toen pas uithalen.

    Aan de andere kant.. 9 punten.. 8 doelpunten voor..0 tegen.. Dus wat loop ik nou te klagen.

    Misschien ben ik teveel voetballiefhebber.. En denk ik met weemoed aan hoe het is geweest..

    1. Schnabbel en Babbel

      Het is de kunst om de goede dingen te zien, die zijn er zeker ook en zeker niet beperkt. Het negatieve heeft altijd de overhand bij kijken als je niet uitkijkt. Hetzelfde het geval met mensen. Negativiteit wordt meer geuit dan positiviteit.

    2. Rene1964

      BUITENKANTJE RECHTS: Je zou mijn broertje kunnen zijn. Ik zou hetzelfde hebben gezegd, en deel dus je mening 100%

  17. Robin

    Weer niet om aan te zien vandaag!!!! Klootzakken moeten eens gaan beseffen dat WIJ Ajax zijn en godverdegodver voetbal en inzet willen zien!!! Alles wordt gewoon maar gepikt………. #laatdeboerauboptyfen

  18. woody79

    ze kunnen alles tegenwoordig analyseren. als ze niet genoeg gelopen en hun best hebben gedaan ff een dagsalaris inleveren.

  19. Heldenzoon

    Ach… meneertje Babbel toch. Simpele ziel die iemand met een afwijkende mening een niet-Ajacied noemt. Eenvoudige discussie op die manier. Blij dat jij voldoende positieve punten zag tegen Nec. Ik vond dit Ajax onwaardig; dus in mijn ogen ben jij een nep Ajacied.

    1. Toppertje

      Eens Heldenzoon. We zijn 3 wedstrijden onderweg en alleen over de wedstrijd tegen AZ mogen we enigszins tevreden zijn. Niet vanwege het spel maar omdat AZ meestal lastig is. Maar tegen Willem2 en NEC was het gewoon beschamend slecht. Degene die hier iets positiefs uit kan halen, los van de punten, moet echt naar een opticien. Het is gewoon Ajax onwaardig en straalt geen enkele vreugde uit. Dat zijn gewoon de feiten en heeft niets te maken met wat voor een supporter je bent. Lijk me beter dat iedereen eens naar de feiten kijkt ipv weg te dromen bij wat er had kunnen gebeuren als een kans er was ingegaan. Over dat laatste, 2 a 3 kansen in een wedstrijd tegen NEC. Hou op zeg. Nee dit is wachten tot het fout gaat.

    2. Schnabbel en Babbel

      Ach heldje op pantoffels, een beetje tegengas tegen al die negatieve zeikerdjes kan geen kwaad. Liever doorslaan naar het positieve dan naar de negatieve kant, het leven is mooi om te leven en ik ben blij Ajax supporter te zijn.

  20. knudde32

    precies als je een andere mening heb hier dan ben je volgens een aantal een nep ajacied belachelijk gewoon

  21. Rene1964

    Was een matig schot van Klaassen, in de tweede helft kreeg hij een levensgrote kans en schoot ie in het midden van het midden van de keeper tsssss

  22. Geroldkohlen

    positief is dat we 9 punten uit 3 wedstrijden hebben, maar tegen wie spelen we eigenlijk zwaar gehavend az, willem 2 en nec! en veel denken alweer dat we kampioen worden doordat we van deze matige tegenstanders gewonnen hebben, ons spel is dramatisch slecht, als we zo spelen tegen de kakkies en psv dan zie ik het somber in! ik ga niet zweven maar blijf met beiden benen op de grond!

  23. Schnabbel en Babbel

    Reactie op knudde. Er zijn mensen die er een sadistisch genoegen in scheppen op Ajax af te zeiken. Dat kunnen geen supporters zijn van mijn club.

  24. Jolanker

    Toch wel een beetje armoedige selectie als je Schone moet laten invallen voor Schone haha.

  25. Mauheb

    Mooie neergezet “buitenkantje rechts” idd met weemoed! Wat was het “weer” slap en inspiratieloos zeg, pfffff waar is mijn club mijn ideaal gebleven?

  26. f-side64

    resultaat telt zo speelt pisvee al jaren 3 gespeeld 9 punten 8 voor 0 tegen pisvee – kakkerlak 1-1 30-08-’15

    1. Didron

      @ f-side64: 1-1 of 2-2 bij pisvee – kakkies, IK teken ervoor!! En ons aller Ajax dan 2-0/3-0 tegen die haagse kneuzen!

Comments are closed.