Volkskrant: ‘Ling laat in Slowakije spoor van onwaarheden na’

0423ling

Tscheu la Ling werd onlangs bij Ajax aangesteld als adviseur op aanraden van Johan Cruijff. De aanstelling had mede te maken met de prima resultaten die Ling op zakelijk gebied had bereikt bij de club AS Trencin. De Volkskrant ging echter op onderzoek uit en heeft ontdekt dat Ling nogal eens een loopje neemt met de waarheid en dat bepaalde vastgoedprojecten in Slowakije helemaal niet bestaan.

Ling heeft in interviews constant beweerd en succesvol vastgoedondernemer in het land te zijn maar ondertussen heeft AS Trencin een negatief eigen vermogen van 3,4 miljoen. Trencin heeft dan ook meer schulden dan bezittingen. De Telegraaf schreef onlangs over een projectontwikkeling van 350 miljoen euro in Trencin rondom het nieuwe stadion. Maar die vastgoedprojecten blijken niet te bestaan. Ling heeft ooit voor ongeveer 10 procent aandelen gehad in vastgoedontwikkelingen in Bulgarije en Roemenië. Hij wil niet zeggen welke projecten dat zijn en waar die staan. Lokaal raadslid Patrik Zak fronst ook zijn wenkbrauwen bij de geruchten van het project. ‘Dat is tien keer de begroting van de stad. Daarvoor kun je heel Trencin kopen.’

Ling en Ter Braack hebben in 2008 een deel van hun belangen in AS Trencin voor 2,6 miljoen euro verkocht aan een andere vastgoedondernemer. Ter Braack zou nooit de helft van dat bedrag hebben gekregen en claimt dat nu alsnog. Ling claimt op zijn beurt nog geld van zijn voormalige partner voor het voorschieten van salarissen van spelers van AS Trencin. Ling verzwijgt deze geschiedenis. In een interview met De Telegraaf zei hij onlangs dat hij de club met zijn huidige zakenpartner Gregor Wijkamp heeft gekocht.

Begin van de zomer werd Ling benoemd tot speciaal adviseur bij Ajax mede door zijn zakelijke manier van handelen maar het verhaal lijkt steeds ongeloofwaardiger te worden. De krant meldt dan ook dat Ling ‘verwikkeld is in zakelijke conflicten’ en de bestuurder zou ‘een spoor van onwaarheden achterlaten’. Ling, die op aanraden van Johan Cruijff werd aangesteld bij Ajax, reageert ontwijkend op het verhaal. “Ik heb andere prioriteiten en dit is geen prioriteit van mij. Bovendien heb ik geen tijd. De gestelde vragen zijn suggestief. Het is uw goed recht om te bellen, dat mag ook, maar het is niet mijn prioriteit om de vragen te beantwoorden. Als daar ooit verandering in komt, laat ik dat wel weten.”

Bron: De Volkskrant

 

Related posts

42 Comments

 1. paullus

  Wat is het ook een rotzooi
  En nu loopt hij als adviseur bij Ajax rond op aandringen van Cruijff

  1. AFCA my World

   Weg met Ling , straks loop hij lekker weg en hebben wij schulden ,opzouten die vent leugenaars hebben we niet nodig ! Toevallig ga ik binnenkort die kant op met een hulptransport, dus we kunnen hem wel achterop vastbinden !

 2. Toppertje

  Wordt een beetje moe van het Ling verhaal bij Ajax. Goed of fout er zitten bij Ajax toch meer dan genoeg verstandige mensen met of zakelijke kennis (weijers) of voetbalkennis? (Jonk, vd Sar). Waarom blijft dit maar dooretteren? Je zou bij een beursgenoteerd juist verwachten dat de toezichthouder binnen het bedrijf ingrijpt.

 3. Nikos

  Daar komt weer hommeles van, zucht. Als het sportief maar goed gaat zal dit eeuwig aan mijn togus roesten!

 4. War

  wegwezen en snel, dit gaat onze club schaden, want de beerput gaat nu open.
  Johan, ingrijpen !!

  1. Gert Ajax

   Precies Johan zelf heeft ook zakelijke misstappen zat gemaakt
   Ling heeft veel babbels doet zich beter voor dan hij is blijkt.

 5. ElSalvador

  Lekker belangrijk allemaal. De begroting van Real Madrid is ook geen fractie van die van de stad…… Gauw weer verder met voetbal

 6. motorron

  wie is Ling ? toch niet die vleugelspeler van vroeger die incidenteel een schaar maakte? moet hij advies geven? waarover? kom op, clubmensen hebben we nodig en dan het liefst met zakelijk inzicht en financieel onafhankelijk.

 7. Litmanen

  Tjonge, JC is nog steeds ijzersterk in het vinden van de juiste partners. Zeker niks geleerd van die varkenshoeder destijds.

 8. RvHRuud

  Misschien kunnen ze beter gaan voetballen! Dit is Ajax onwaardig zeker als je de jaren 70 80 90 heb gezien ?

 9. Bert62

  Snel afscheid nemen van de Cruijff filosofie. Het werkt niet is wel gebleken. Hij blijft mijn idool maar zijn theorieën deugen niet. Laat je eens wat meer zien op de toekomst als je echt iets met Ajax op hebt. Je hoort gewoon bij elke thuis wedstrijd aanwezig te zijn.

  1. Litmanen

   Eens, vanaf een afstand steeds wat roepen in de Telegraaf en intussen dus het verkeerde mannetje gestuurd om zijn filosofie te brengen en bewaken.
   Volkskrant is geen sensatieblaadje….

 10. Ed69

  Wordt zo langzamerhand een beetje moe van JC met zijn ideale mannetjes op de zogenaamd juiste plaats.
  Het is nu toch al wel gebleken dat deze filosofie niet gaat werken bij Ajax lijkt me. Hoe lang houden ze dit nog vol? We drijven juist steeds verder af, zowel Europees en toch eigenlijk ook in de eredivisie.
  En Ling? Laat me niet lachen! Is gewoon een crimineel uit de Balkan! Opzouten voordat er rotzooi en nog meer onrust van komt!

 11. Kingerwin

  Het interesseert mij geen reet wat Ling allemaal heeft uitgespookt in Slowakije. Als hij het bij Ajax maar goed doet! Een beetje extra controle naar aanleiding van dit stukje kan volgens mij geen kwaad Johan….

  1. BobbyHaarms

   Wat een flauwekul. De Volkskrant is een linkse kutkrant die ik nog nooit serieus heb genomen. Ze kunnen alles wel schrijven maar wie zegt mij dan dat dat waar is?? Deze weg zijn we ingeslagen en ik heb er het volste vertrouwen in met al die toptalenten die eraan komen. Niet alles wat Cruijff zegt is goed te begrijpen maar ik heb het volste vertrouwen in Johan. Bedenk je wel even dat ook hij niet vrij kan werken aangezien er nog steeds meerdere rotte appels bij Ajax zitten die dingen tegenwerken, DAAR ligt grotendeels het probleem!

   1. Litmanen

    Jij spoort niet.Telegraaf is een foute krant ( ultra rechts) en de Volkskrant een eerlijke objectieve krant waar nog echte journalisten werken.
    Ik geloof die krant blind in tegenstelling tot die “geruchten machine” de telegraaf……

 12. BobbyHaarms

  En wat Ling allemaal goed of fout doet interesseert me echt geen reet, als ie met Ajax het beste voorheeft kus ik zijn voeten! En over Ajacieden zeggen dat ze op moeten rotten?? Ga je mond spoelen joh, deze helden hebben meer knowhow in hun kleine teen dan sommige supporters bij elkaar

 13. Rene1964

  BERT en LITMANEN: met jullie eens. We zijn inmiddels een aantal jaar verder en het is nog steeds erg matig wat ik zie. En JC, tja … die zie je idd nooit bij zijn club. Er moet mi echt beter worden aangestuurd aldaar. En de huidige filosofie (met enkel jongelingen spelen), mag wat mij betreft echt overboord.

 14. Rene1964

  Ik ben wel een van van JC hoor, maar hij is er zoooo weinig! Wat ik hoop, is dat de huidige selectie veel langer bij elkaar wordt gehouden (behouden), zodat er op een gegeven moment een kern is van spelers, die 25 of 26 jaar is. Pas dan kun je daadwerkelijk gaan oogsten! Dan mogen er gerust een paar spelers van 18 bij lopen, maar niet zoveel als nu het geval is.

Comments are closed.