VI: ‘Ruildeal met Willem II tussen Andersen / De Jong bijna rond’

0630Frenkie_de_Jong

Frenkie de Jong, het grootste talent van de Tilburgse club vertrekt naar Ajax. Willem II heeft op zijn beurt voor de rest van het seizoen de beschikking over Ajacied Lucas Andersen. Hij komt op huurbasis naar Tilburg. Gesprekken hierover tussen Ajax en Willem II zijn zo goed als beklonken. Dit bevestigen bronnen tegenover Voetbal International. Willem II en Ajax zitten vrijdag aan de onderhandelingstafel en in de middag zullen de laatste details worden afgerond. In eerste instantie wilden de Tilburgers het talent behouden, maar De Jong wenste zelf niet bij te tekenen bij De Tricolores.

De 18-jarige De Jong tekent een contract voor drie jaar bij Ajax. De Jong blijft mogelijk de rest van dit seizoen nog wel – op huurbasis – bij Willem II. Met het aantrekken van middenvelder De Jong troef Ajax onder meer psv af. Ook de Eindhovense club had interesse en leek lange tijd de beste papieren te hebben. De Jong gaf echter de voorkeur aan Ajax.

Lucas Andersen is bij Ajax op een zijspoor beland. Daarmee is hij de vierde Ajax-huurling zijn in de selectie van Jurgen Streppel, naast Richairo Zivkovic, Lesly de Sa en Ruben Ligeon. Volgens Ajax doet Andersen vanavond nog wel mee met Jong Ajax.

Bron: VI.nl

Zie ook eerdere berichten:
18-8-15: ‘Willem II vraagt tussen 4 en 5 ton voor Frenkie de Jong’
17-8-15: Frenkie de Jong zegt psv af, wil naar Ajax; Willem II wil doorverkoop percentage
17-8-15: Willem II talent Frenkie de Jong mogelijk betrokken bij verhuur Andersen
30-8-15: ‘Concurrentie van Ajax voor psv in strijd om Willem II-talent De Jong’

Related posts

22 Comments

   1. BobbyHaarms

    Prima deal. Andersen komt aan voetballen toe en De Jong nog even lekker laten rijpen…goed gedaan Marc! (zo dat mag ook wel eens gezegd worden)

  1. Geroldkohlen

   ja talenten aantrekken doet hij goed, hij moet schouderklopjes krijgen wanneer hij goede versterkingen haalt voor het eerste!!

   1. fantommie2

    @geroldkohlen. Ik vind dat Bazoer, Milik, Sinkgraven, toch ook inmiddels laten zien dat Overmars ook dingen goed heeft gedaan. Je had eenzelfde reactie “haal mensen voor het eerste” kunnen geven twee jaar geleden toen Bazoer kwam. Maar we moeten nu ook erkennen dat je een Bazoer nu voor een hoop miljoenen had moeten kopen en dat hij over een jaar of twee hopelijk drie voor tientallen miljoenen vertrekt. Ook een sterk staaltje. Hier en daar begint het beleid zijn vruchten af te werpen…

 1. CactusMokum

  Daar is ons gedroomde oplossing voor Andersen. Dat hij in Tilburg maar lekker de baard in de keel krijgt!! voor hem en zn ontwikkeling het beste dit seizoen….

 2. 040-Ajacied

  Als het zo is dan zou ik zeggen: ‘Welkom gap, en laat maar mooi zien wat je in huis hebt!! Succes!!’

 3. Ajax1958

  Ajax moet gewoon afscheid nemen van spelers die zich na 3 jaar niet in het 1e kunnen spelen. Dan ben je nl gewoon te licht bevonden!!!!’n

 4. Rene1964

  Aan de andere kant kun je door heeeeeel erg veel spelers te verhuren, de competitie mooi naar je hand zetten, zodat alleen PSV en Feyenoord zonder Ajacieden spelen. Sowieso spelen er natuurlijk al tal van ex – of verhuurde Ajacieden in de eredivisie.

 5. Pazuzzu

  Andersen blokkeerd op de 1 of andere manier als het om het eggie gaat. Hopelijk voelt hij in Tilburg minder druk en kan hij de knop omdraaien. Maar vind deze oplossing prima gevonden want nu presteert de linksbuiten ook niet echt. 🙁

  1. fantommie2

   Het Dijks scenario laat in ieder geval zien dat het kan gebeuren. Bemoedigend! Go Andersen.

Comments are closed.