Riedewald en Tete in voorlopige selectie Oranje; Bazoer in Jong Oranje

jairo_riedewald

Jaïro Riedewald en Kenny Tete zijn door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal dat twee cruciale wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks wacht: eerst thuis tegen IJsland (3 september), vervolgens uit tegen Turkije (6 september). Blind heeft een lijst van 31 namen samengesteld en zal zijn groep volgende week terugbrengen tot 23 man.

Ajax is met vijf spelers hofleverancier van oranje. Naast Riedewald en Tete zijn namelijk ook Jasper Cillessen, Davy Klaassen en Joël Veltman opgeroepen door Blind. Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer werden ook genoemd als kandidaten voor Oranje, maar zij zitten nog niet bij de groep. Riedewald is wel door bondscoach Fred Grim opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Ook El Gahzi en Daley Sinkgraven zitten in de 39-koppige voorselectie van Grim en vreemd genoeg Dijks dus niet. Volgende week vrijdag maakt Grim zijn definitieve selectie bekend. Jong Oranje speelt de komende maand twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op vrijdag 4 september is Cyprus de tegenstander, vier dagen later wacht het uitduel tegen Turkije.

Bron: KNVB.nl

Related posts

32 Comments

  1. Mikeeo079

    Erg raar dat Dijks niet is opgenomen in de voorlopige wedstrijdselectie. Is de laatste weken een van de sterkte speler!!!!!!!!

    1. BobbyHaarms

      Volledig mee eens. Dijks is samen met Tete, Riedewald EN Bazoer in mijn ogen goed genoeg voor in ieder geval de voorselectie

      1. BobbyHaarms

        En Klaassen en Cillessen uiteraard ook. Veltman is in mijn ogen te wisselvallig de laatste tijd

          1. De Ajacied

            Ja die Tete is echt een topper hoor, jammer dat hij Dijks niet heeft opgenomen
            Bazoer komt er toch wel, hij klopt al stevig op de deur

          2. CactusMokum

            ik keur het ook niet af!! maar ze spelen een paar sterke wedstrijden en gelijk voorselectie!! het is zeker leerzaam maar naar mijn mening toch nog echt iets te vroeg!! had eerder Bazoer verwacht omdat hij al bijna een vol seizoen achter de rug heeft!! Tete en Riedewald komen net kijken man!!

          3. BobbyHaarms

            Dat geeft toch niet? Iets wat goed is komt snel, niks mis mee. Volledig eens wat betreft Bazoer, speelt ie 1x mee verdwijnt ie nooit meer uit Oranje…wat een baas is dat zeg voor zijn leeftijd

          4. Remco425

            voorselectie is niet echt leerzaam aangezien ze niet meetrainen. Het is wel een stimulans.

        1. Litmanen

          Alle verdedigers zijn momenteel top. Nu dat Willems er niet bij is zou hij Dijks zeker geselecteerd moeten hebben. Erg vreemd, omdat Daley Blind verdedigend op het middenveld zou kunnen spelen. Nu heeft hij op de linksback eigenlijk geen keus meer.

  2. dickst14

    eindelijk heeft ajax weer fanatieke verdedigers met een over mijn lijk mentaliteit. vooral tete. en dijks komt er ook nog wel bij in de toekomst.

  3. 040-Ajacied

    Komen ze op z’n tijd nog wel op terug.. Vind Dijks veel beter dan die rare linksback van 040 met z’n zogenaamd stoere kutkop altijd…

        1. Remco425

          Erm, daar zaten veel psv-ers in (Breukelen, Van Aerle, Van Tiggelen, Koeman, Vanenburg, etc.) en bijv. Van Basten was al weg bij Ajax.

  4. jojo123

    De twee backs van Ajax zijn nog niet klaar voor het grote werk en zeker niet de komende twee wedstrijden van Oranje. Hebben nog geen echte tegenstand gehad …

  5. Didron

    Zowel Dijks als Bazoer hadden bij de voorselectie moeten zitten! Of ze dan de selectie hadden moeten halen is nr. 2, maar was in ieder geval een signaal geweest voor deze twee bazen!!!!

  6. Sazzz

    belachelijk… ze zijn talentvol, maar hebben pas net een basisplaats. en Vermeer ook geselecteerd…

  7. Joep

    Zelf denk ik dat het voor deze twee spelers te vroeg is. Ze spelen net een aantal wedstrijden in het eerste van Ajax. Dat is al mooi voor ze.

  8. PvL020

    Verhaal klopt niet echt Riedewald bij Oranje, Bazoer niet maar Riedewald zit wel bij Jong Oranje. Hier bedoelen we Bazoer dus!?

Comments are closed.