De Boer overweegt tegen NEC enkele spelers rust te geven

nec-ajax_logo

Zondag treft Ajax promovendus NEC, dat drie punten uit de eerste twee duels verzamelde. Frank de Boer waakt voor onderschatting en looft de Nijmegenaren. ,,NEC is vorig jaar afgetekend kampioen geworden in de Jupiler League en heeft een leuke, voetballende ploeg. Daarnaast is Faber gewoon een goede coach. Hij wil zijn ploeg verzorgd voetbal laten spelen, maar we zullen zondag ook alert moeten zijn in de omschakeling”, aldus De Boer op Ajax.nl

Volgens De Boer zijn zijn speler ongeschonden uit de strijd met Jablonec gekomen en overweegt hij enkele jonge spelers rust te geven tegen NEC. ,,Ik heb geen klachten gehoord. Daley Sinkgraven had gisteravond last van migraine, maar die is daar alweer van hersteld. Hij heeft vandaag ook meegedaan met de training. We moeten kijken hoe de jongens morgen terugkomen. Het zou goed kunnen dat ik een of twee wijzigingen doorvoer om jongens rust te geven. Donderdag en zondag spelen is heel pittig, vooral voor de jonge jongens. Met name in mentaal opzicht. We hebben er al met ze over gesproken. In deze fase komt het vooral aan op rusten. Dat is het beste geneesmiddel om je voor te bereiden op NEC.”

De Boer kondigde aan dat Thulani Serero vrijwel zeker volgende week weer bij de groepstraining aansluit. Ook het herstel van Mike van der Hoorn verloopt voorspoedig. De verdediger raakte maandag bij Jong Ajax geblesseerd en stond vrijdag voor het eerst weer op het veld. Van der Hoorn werkte samen met Serero aan zijn herstel. Viktor Fischer en Amin Younes zijn blessurevrij, maar nog niet wedstrijdfit. De Boer wil daarom dat de twee vleugelaanvallers minuten maken in Jong Ajax om ‘echt op krachten te komen’. ,,Zodat als zij bij de selectie zitten, ze ook echt negentig minuten kunnen spelen. Dat is nog niet het geval. Soms ontkom je er niet aan, om zoals gisteravond, Viktor op de bank te zetten omdat Yaya Sanogo geblesseerd afhaakte. Maar het liefst heb je achttien spelers die negentig minuten kunnen spelen.”

De Boer verwacht tegen NEC een open wedstrijd. ,,Ik denk niet dat NEC zich zo zal ingraven als Jablonec. We moeten zorgen dat we dezelfde energie in de wedstrijd leggen als donderdag. Je bent altijd afhankelijk van je laatste wedstrijd. Als we tegen NEC tegen een zeperd oplopen, nemen we dat mee naar Jablonec. Het is belangrijk dat we met een goed gevoel – en hopelijk drie punten – afreizen naar Tsjechië.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

52 Comments

 1. Ram88

  Als alle Ajax supporters gewoon het hele jaar achter de club blijven staan komt het helemaal goed!!!!!!

  1. creutz1977

   klopt… Maar je ziet wel dat de spelers stijf staan van spanning en opdrachten die ze moeten uitvoeren… het is zo voorspelbaar.. de Boer moet ze weer met spelvreugde het veld in sturen en niet met 1000en opdrachten… ze zijn compleet voorgeprogrammeerd..

   1. creutz1977

    en hoop niet dat ze met dezelfde energie als donderdag het veld in gaan.. want dat was echt slecht..

    1. BobbyHaarms

     Ik wilde het juist zeggen Creutz, dat ging werkelijk helemaal nergens over! Nou laat Johnnie er maar inkomen dan zondag, en vergeet Lasse niet! Speelt met hart en ziel, iets wat we nu zo missen…zondag een basisplaats dus wat mij betreft

     1. creutz1977

      mee eens.. toen Lasse erin kwam..zag je meteen meer ontspanning bij de jonkies.. daarin snap ik de Boer dan niet.. hij geeft zelf aan vorige seizoen dat het te jong en te weinig routine is.. Maar nu heeft hij routine maar doet hij precies hetzelfde… geloof meteen dat de jonkies geweldig kunnen ballen maar zij hebben ervaring erbij nodig.. zorg dan als trainer ook voor die mix..

     2. HURBIE

      ze krijgen al rust in een wedstrijd ,waarom nog meer rust ,door de inbreng van LASSE werden ze EINDELIJK wakker

   2. Geroldkohlen

    daarom is het elftal ook te jong, ervaren spelers spelen wedstijden op gevoel en brengen wat nodig is in een wedstrijd en kunnen de jonkies daarmee ontlasten! dit team heeft naar mijn mening een of 2 leiders nodig in het veld! en niet voor op de bank!! en daar gaat het nu al een paar jaar mis!

 2. lezerG

  Wat zou het nou niet heerlijk zijn als De Boer zou zeggen: jongens, vergeet voor een keer al die k**opdrachten die ik altijd geef, speel gewoon lekker vrij, doe alsof ik er niet ben met m’n zure gezicht en scoor er lustig op los.
  Wedden dat we dan 5-0 winnen?

 3. Ajax nr 1

  Ik krijg echt de pest aan die de Boer. Wat een gek zeg!! Hij denkt achterover te kunnen leunen in Nijmwegen. Laat Ajax eerst maar eens een keertje een goede wedstrijd spelen met zijn “RUST GEVEN “voetballen voor hun geld moeten ze. Pas gewoon de training aan prutser. Wat een trainer man man man. Hij snap nog steeds niet dat het voetballend kut is.

    1. Ajaciedbrum

     Toon61 ga jij lekker ergens anders negatief zijn en ga is als een grote menigte achter je club staan en niet tegen je club!!!

   1. Ajax nr 1

    Leer eens schrijven zeg die lul van een Widi!! Het is geen pannekoek maar PANNENKOEK,PANNENKOEK!!!’n

 4. ajaxpers

  Hoe kunnen supporters zo onbeschoft praten over FDB? Is je geheugen zo aangetast dat je vergeten bent wat hij gepresteerd heeft?

  1. paullus

   Ik kijk nu al 2 jaar naar hopeloos geklungel wat uit de hoed van de boer komt
   Dus zo heilig is de boer niet

 5. Ajax1958

  Ik snap er waarschijnlijk niks meer van. We laten alle elftallen voetballen volgens de Ajax traditie ( dus mag je verwachten wat er van ze gevraagd wordt ) en het loopt maar niet. Iedere keer opnieuw excuses. Nu hebben we een handjevol wedstrijden gespeeld en moeten er ineens jongens rust krijgen. Ik zal even zeggen wat er is. HET ELFTAL IS TE JONG!!!!!!!!! Er staat geen routine in het veld, de jongens weten het af en toe niet( meer). Het is veel makkelijker om jonge jongens in te passen in een geroutineerd goed draaiend elftal. Passen zich veel beter aan, dan nu het geval is. Ik hoop dat Frank het licht gaat zien, want ik gun hem geen afscheid met witte zakdoekjes.

  1. toon61

   De boer gaat het licht nooit meer zien , hij kan er geen reet van , in het begin mee gelift op de goede voetballers die er waren , nu zijn deze verkocht , en hij bakt er niks meer van .

 6. Mooi

  Nu al we beginnen net het zijn toch profs ,ik vraag het ook maar aan mij werkgever als dat kan.

 7. Velibor

  Ja inderdaad nb aan het begin vh seizoen,begrijp het niet hoor maar goed ik ben geen trainer. Eerlijk gezegd ben ik niet zo voor dat roeleren dat haalt toch de automatismen als die der nu al zijn trouwens eruit.

  1. Velibor

   En ik vind het de tegenstander onnodig uitdagen met zo’n houding van we kunnen jullie zo wel aan.

 8. Geroldkohlen

  waarom rust na zo’n waardeloze partij? van gisteren kan je toch echt niet moe zijn, als dat wel zo is dan zijn we echt verder naar huis!!

 9. Geroldkohlen

  ben benieuwd of we weer een vingertje zien van el ghazi als hij scoort tegen nec! ajax heeft geluk met het programma tot nu toe! willem 2 az en nec zijn geen graadmeters! maar toch zul je ze weer hoor zeggen dat we kampioen worden! echt die mensen zijn alle realiteit verloren!

  1. Ajax1958

   Idd we zijn níet zo goed als we denken. Dat komt omdat onze competitie zo zwak is. Het eerste beste elftalletje buiten onzen grenzen geeft al problemen

 10. KBouter

  Heitinga in de vorm van het EK 2012 vrees ik het ergste,daarna heeft hij ook weinig tot niets gespeeld/gepresteerd,laat dan Veltman maar staan.

 11. toonvs

  Eindelijk een die het snapt je hebt helemaal gelijk. Het zijn net PlayStation spelers. Vol duwen met opdrachten veel looplijnen moeten ze aanhouden enz. Eigen in breng is er niet meer bij. Actie moeten ze maken je tegenstander uit spelen overtal situatie’s creëren enz.

 12. Didron

  Ik ben heel benieuwd morgen!!! Mooie mix van ervaring en jongen gasten maken indien er echt jongens rust ‘moeten’ hebben! En anders: “never change a winning team”…

Comments are closed.