Galasek: ‘Ajax moet het vanavond al beslissen’

0820galasek

Tomas Galásek, van 2000 tot 2006 speler van Ajax,  verwacht dat Ajax de groepsfase van de Europa League zonder veel problemen gaat bereiken. Galasek kent FK Jablonec en heeft geen hoge pet op van het elftal. Galasek, momenteel trainer van de Duitse amateurclub SV Weiden, denkt dat Ajax het vanavond al gaat beslissen in de eigen Amsterdam Arena.

‘Bij Jablonec lopen echt geen spelers rond met de individuele kwaliteiten van jongens als Anwar El Ghazi of Davy Klaassen. De club heeft wel ambitie maar het loopt allemaal erg moeizaam dit seizoen. Vorig jaar zijn ze knap derde geworden en hebben ze het Sparta Praag en de uiteindelijke kampioen Viktoria Plzen nog lastig gemaakt, maar ze staan nu na vier wedstrijden op een negende plaats. Ajax moet het vanavond al beslissen want volgende week willen ze er een voetbalfeestje van maken in Tsjechië  als het grote Ajax op bezoek komt’. Door zijn trainerswerkzaamheden moest hij een uitnodiging van Ajax om de return mee te maken, terzijde schuiven. ‘Dat is inderdaad jammer maar ik verwacht gewoon dat Ajax gaat winnen. Ik heb helemaal niks met Jablonec, ik ben een jongen van Banik Ostrava, hè’.

Bron: AD
Foto: Proshots

Related posts

21 Comments

 1. Mokum76

  Helemaal mee eens, oprollen dat team! Laat maar zien dat we wel in dit toernooi thuis horen! Maak ons trots

  1. BobbyHaarms

   Mooi om te horen van Galasek. Maar laten we vooralsnog maar hopen dat de spelers hier geen lucht van krijgen dat hij dit gezegd heeft. Straks gaan ze nog(weer, bewust of onbewust) denken dat het vanavond weer een makkie wordt…

 2. Fdbisajax

  Kom op jongens beter vanavond zorgen dat je naar de Europa leuage gaat dan hoeven we ons uit niet zorgen te maken doe jullie best en ga er voor

 3. stylo1984

  Ja dat zeiden we van rapid ook… Vanaaf eerst maar de schoenen aantrekken ipv ernaast lopen 😉

 4. AfcaMikey

  kom op ajax! ze gaan el ghazi vastzetten dus komen er op andere plekken gaten! maak er gebruik van! WZAWZDB !! WE LOVE YOU AJAX WE DO!

 5. flipschaamlip

  Dit zal een wedstrijd worden waarin beide teams een totaal andere speelwijze hanteren. Kortom lastig voor beide. Uiteraard moeten we uitgaan van winst, maar deze is pas kwart voor 9 bekend. Succes!!

Comments are closed.