De Boer: ‘Resultaat is heilig. Dezelfde elf als tegen Willem II’

ajax-jablonec_logo

Frank de Boer liet tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League duel tegen Jablonec weten dat het maar om één ding gaat: “We moeten doorkomen, dat is het enige dat telt. Of het nu links – of rechtsom gaat, boven- of onderdoor, dat maakt allemaal niet uit.” Frank de Boer bevestigde dat hij geen wijzigingen zal doorvoeren in de opstelling zoals die afgelopen zaterdag tegen Willem II in het veld stond. Dat betekent dat Daley Sinkgraven weer als linksvoor geposteerd wordt en Nemanja Gudelj het middenveld completeert met Bazoer en Klaassen.

Volgens De Boer is alles geoorloofd om dat resultaat te behalen. “Als het mooi kan, zullen we het zeker niet nalaten. Maar er zijn ook wel eens momenten dat een tegenstander aandringt, en je blij moet zijn met een goed resultaat. We moeten de spelers aan hun verstand brengen dat het soms ook ‘lelijk’ moet. Aantrekkelijk voetbal is belangrijk, maar het resultaat heilig. We moeten daar een mooie combinatie in vinden. Het is een geweldige ervaring voor de spelers om te reizen, met andere spelsystemen geconfronteerd te worden en om de drie of vier dagen een wedstrijd te spelen.”

Opstelling Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, El Ghazi, Milik, Sinkgraven

Bron: Ajax.nl

Related posts

42 Comments

   1. Schnabbel en Babbel

    Blijft een raar liedje met een tekst van “rot hier nu maar op” 🙂 en dat aan het begin van een wedstrijd.

  1. HURBIE

   waarom wel het team draait nu goed ,eindelijk dezelfde 11 zo zien we het graag raken ze goed ingespeeld op elkaar

 1. jojocoolio

  Heilig…. Wat een slap gelul… Deze ploeg hoor je op te vreten… Niks meer niks minder

  1. BobbyHaarms

   Prachtig betoog van Frank de Boer en kan ik me helemaal in vinden. Tuurlijk hoor je deze ploeg op te vreten, maar laten we blij zijn als ze doorkomen want een Ajax in deze Europese vorm zal het daar al moeilijk genoeg mee hebben…nogmaals: ALLES geven vanavond!

 2. Boristja

  Juist dit is een wedstrijd voor Johnny. Met zijn ervaring weet hij hoe te handelen met oncontroleerbare beesten!

 3. MichyWZAjax

  Gewoon goeie opstelling Frankie laat de jonkies maar lekker hun gang gaan komt wel goed ploeg staat zo zijn jong en onervaren en met dit soort wedstrijden bouwen ze juist ervaring op spelen ze zoek vanavond heb er vertrouwen in ✌️

 4. rebel62

  Wat een gel*l van de Boer buiten Gudelj en Bazoer hebben de anderen bewezen niet met het mes tussen de tanden te kunnen spelen , er worden altijd weer foutjes gemaakt met grote gevolgen goed spel wordt steeds weer teniet gedaan door een cruciale blunder , en vanavond zijn gelijk halen door winst tegen een onbekend ploegje? Ajax is veel glans verloren helaas.

 5. toonvs

  Eindelijk die boomstam voor je gezicht weg Frank klasse man. Wel een beetje laat vindt je niet. Zo had je tegen Rapid moeten denken. Resultaat is heilig maar beter laat dan nooit toch. We zullen het vanavond zien. Succes.

 6. edjeAjax

  we zullen het wel zien, ik hoop op een mooie wedstrijd, en als het toch niet zo goed gaat eens een ajaxcied altijd een Ajacied, ook in wat mindere tijden. veel plezier vanavond, en later.

 7. Schnabbel en Babbel

  Frank heeft gewoon gelijk. Simpel. Wat ik ongelooflijk vind, is dat er bij elk topic, maakt niet uit wat, altijd weer (dezelfe) mensen zijn die perse een negatief geluid moeten laten horen. Dat heeft niets meer met een mening te maken, dat is gewoon standaard zeiken. Een vriendelijk verzoek: Flikker op, ga een ander forum verzieken. Kritiek is prima, zowel positief als negatief. Zeiken en alleen maar negativiteit uitstralen is niet gezond. laat je heplen zou ik zeggen.
  Voor vanavond: Alle succes voor onze jongens, ik hoop dat er nog wat meer naar het stadion zullen komen om ze te steunen.

  1. rebel62

   Even voor de goede orde ben zelden negatief , alleen ik laat mij geen zand in de ogen strooien met de stoere uitspraken van de Boer , vind hem een uitstekende trainer alleen mag wel eens naar zijn illustere voorgangers kijken , JC en van Gaal die haalden ervaren spelers zoals Jan Wouters en van Gaal Danny Blind en Rijkaard om stabiliteit te brengen in een jonge ploeg de Boer haalt ervaring maar niet om op te stellen en stabiliteit te brengen in de ploeg nee wil gewoon kunnen zeggen kijk eens wat ik durf de jongste CL ploeg ooit op het veld , met desastreus resultaat voor de grote naam van Ajax. vooruit kijken prima maar leren van de geschiedenis is beter. Ik kijk niet met oogkleppen op hoor!!

 8. KBouter

  Wat Rebel62 zegt kan ik me heel goed in vinden, zelfs ploegen uit Belgie en Denemarken hebben geen ontzag of angst meer voor Ajax.

  Zonder cruciale fouten van oa Veltman weer eens , speelden we gewoon nog VCL!!

 9. edjeAjax

  Ik ben de negativiteit over Ajax ook behoorlijk zat. En vooral in de media, blheee, maar hopen op een goeie wedstrijd. veel plezier vanavond en weer later.

 10. Madmike

  De uitslag is altijd heilig en je kan NIET altijd mooi voetbal spelen. Europa is overleven. En vanavond helemaal. Hoop dat Younes een inval krijgt, ben wel benieuwd naar hem.

  Succes vanavond mannen.

 11. Geroldkohlen

  ok de zelfde 11 als het resultaat maar gehaald word vind het jammer voor heitinga en dat iemand als urby geen contract krijgt, en dat er geen echte spits is die de concurrentie van milik zou moeten worden, dit is waar het mee moeten doen om de EL te halen en kampioen te worden. dus ook ik ga me hierom niet meer druk om maken! we moeten dit seizoen gaan knallen en iedere wedstrijd competitie of in europa Knallen! laten zien dat wij ajax zijn en dat Europese clubs weer met angst tegen ons moeten spelen!!!!! en dat begint vanavond!! zet hem op boys hoop dat jullie ons supporters niet in de kou laten staan!!!

 12. Schnabbel en Babbel

  Dat is echt een zielige opmerking. Waren onze jongens voorin in de 1e helft tegen Rapid uit effectiever geweest dan speelden we ook gewoon nog CL. Lekker makkelijk hoor alles op een persoon afschuiven.

 13. Ramon1

  Ik vind toch als fischer helemaal fit is hem wedstrijden achter elkaar te geven dan zien we hoe die er nu voor staat die jongen kan voor mooie dingen zorgen

  1. Velibor

   Ja das waar maar niet nu in de Europacup ,gewoon sinky opstellen nu,echt ik ben normaal wel voor beetje ervaring en dat zou Fisher nu wel moeten hebben maar hij is nog lang niet zover om te beginnen in zo’n best wel belangrijke pot,klinkt dit negatief anders nog een keertje hup Ajax peer er der een paar in op een slof en een ouwe voetbalschoen en niet op die hittepetit schoentjes !

 14. Schnabbel en Babbel

  Voorlopig kan je Fisher ook als reserve spits gebruiken. Niks mis mee. Hoeft hij ook niet naar binnen te trekken. Daar staat hij dan al. Scheelt meters 🙂

 15. Ajax nr 1

  BAM!!! Inderdaad rebel62!!! Jij slaat de spijker op zijn kop. Maar we zullen straks kijken wat er gebeurt. De meeste hier zijn de laatste wedstrijd europees alweer vergeten. Nou ik niet en dat eigenwijze van de Boer ook niet. Vanavond is het erop of eronder. Win je vanavond niet is het europeese voetbal voor Ajax ook klaar en wordt er weer geen doelstelling gehaalt die alweer aangepast is. Door toedoen van de Boer en friends trouwens. Nou jochies veel geluk vanavond en ik zal jullie aanmoedige maar en zeker blij zijn met de winst. Maar het vertrouwen in de Boer is bij mij weg bij verlies.

  1. Schnabbel en Babbel

   Zolang er zo gestoord veel geld omgaat in Engeland, Spanje, Duitsland en Italie is er maar één optie en dat is de jeugd. Geen enkele gelouterde speler van onder de 30 komt naar Nederland. Scouts hebben ook de opdracht om naar de jeugd te kijken. PSV wordt nu opeens geroemd om de aankopen. De 4 jaar hier oor waren er vooral verdedigend lachwekkende aankopen.die is iedereen gemakshalve vergeten.

 16. dioajax

  het is tijd dat FDB heitinga in de basis zetten en veltman op de bank…en daarna als van der Hoorn weer fit is hem de kans geven om te bewijzen dat hij beter dan veltman is…

 17. Ramon1

  Precies wat frsnkie al zei resultaat is alles en wat wil je tegen een antivoetbalclub lekker winne over 2 wedstrijden en Verheten en ij groepsfase mag het mooi worden

Comments are closed.