Ajax boekt benauwde 1-0 zege op FK Jablonec

0820ajaxjablonec

Ajax heeft vanavond een benauwde overwinning geboekt op FK Jablonec. Er was uiteindelijk een strafschop voor nodig om de winst in Amsterdam te houden. Arek Milik schoot raak vanaf elf meter en dat was eigenlijk ook het enigste hoogtepunt van de hele wedstrijd waarin Ajax geen raad wist met het stugge Jablonec.

FK Jablonec had via de media al een paar keer aangegeven dat het vanuit de verdediging zou gaan voetballen dus was Ajax gewaarschuwd. De Tsjechen hielden woord en Ajax wist zich vanaf de eerste minuut geen raad, sterker nog, Ajax kreeg de eerste helft totaal geen grip op de wedstrijd en was dan ook totaal niet gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Het was zelfs Jablonec dat bijna de openingstreffer scoorde maar het schot van aanvaller Pospisil ging voor Ajax rakelings langs de goede kant van de paal.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Ajax probeerde te voetballen en Jablonec kwam er af en toe nog gevaarlijk uit. Een combinatie tussen Arek Milik en Davy Klaassen zorgde uiteindelijk voor een beetje opluchting in de Arena. Klaassen werd gevloerd in het strafschopgebied door Benes waarna Milik vanaf elf meter Ajax op voorsprong schoot. Invallers Lasse Schöne en Vaclav Cerny waren nog dichtbij de 2-0 maar die bleef uit zodat Ajax met een minimale voorsprong volgende week afreist naar Tsjechië voor de return.

Ajax – FK Jablonec 1-0 (0-0)

’54 Milik 1-0 (pen)

Scheidsrechter: Chapron: (Fra)
Toeschouwers: 30.898
Gele kaarten: Tete (Ajax), Benes (Jablonec)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, (85. Vaclav Cerny), Arek Milik, Daley Sinkgraven (71. Lasse Schöne)

Opstelling FK Jablonec: Hruby, Karavaev, Benes, Pernica, Novák, Hübschman, Gregus, Mingazov,(67. Masopust), Pospisil,(71. Travnik), Crnkic, Wágner (82. Dolezal)

Foto Proshots

Related posts

69 Comments

  1. De Ajacied

   Ja dat was het zeker ja
   Jongens kunnen jullie niet beter of willen jullie niet beter voetballen?
   Want het was niet om aan te zien, toch ??

  2. creutz1977

   mee eens… ik ben 1 van de laatste die negatief zal praten over prestaties van ajax maar ze lijken een stelletje geprogrammeerde spelers… de Boer moet terug naar het begin.. zoals zijn eerste duel CL tegen AC Milaan.. het veld in sturen met plezier in het spelletje te hebben.. ze krijgen nu alleen nog maar taken mee en is zo voorspelbaar

 1. paullus

  Brandhout
  Precies zoals vorig seizoen
  Gudelj sinkgraven waren na 20 minuten al rijp voor een wissel

 2. Bdg

  Pff dat hield niet over. Bijna in slaap gevallen. Maar we hebben de nul gehouden. In de uitwedstrijd ff goed afmaken

 3. Misterajax

  Dacht dat we attractiever voetbal zouden spelen dit seizoen, maar dit?! Man, man, man, om te janken.

  1. Charka53

   Er moeten wel twee teams willen voetballen anders wordt het niets maar uit moeten ze wel komen dus komt er voor Ajax ook meer ruimte om te spelen maar ze moeten er wel tegen aan en oppassen voor de tegen stoot

 4. thijsAJAX1

  was heel erg saai, maar perez overdrijft ook wel een beetje. zeggen dat het publiek stil was? was niet zo. en zeggen dat ajax na de 1 – 0 biet meer aanvalde.

 5. JBajax

  Oke, de Tsjechen waren triest en laf door zich zo voor hun eigen doel te leggen, maar Ow Ow wat was ajax slordig! Alleen Tete en Dijks hebben voor mij een voldoende gescoord. Hoop tegen NEC op een beter potje!

  1. Litmanen

   Tete kon alleen maar zijn man door overtredingen stoppen. In balbezit heeft hij helemaal niets positiefs gedaan. Niet 1 bal naar voren gespeeld. Volgens mij leren ze dat in de jeugd anders.
   Van achteruit deden de andere drie tenminste hun best de bal voorin kwijt te kunnen. Dijks door zijn voorzetten de gevaarlijkste flankspeler (!) en de langs crosspasses van Veldman kwamen allemaal aan op 1 na.
   De rest was vullis, zoals ze dat bij ons thuis zeggen.

 6. dioajax

  dit is ajax niet meer…je kan niet tegen dit sort clubs met 1-0 winnen…de chemie tussen de boer en zijn spelers is er niet meer…als de boer van ajax houd moet hij volgende week na de wedstrijd van europa league zelf vertrekken…er moet iets nieuws komen…de return is nu heel moeilijk maar als ajax fans we blijven altijd positief voor ons liefste club ter wereld…

 7. toon61

  En dit zooitje moet landskampioen worden , never worden ze dat, wat en niveau weer vanavond , gudelj en sinkgraven waarvoor veel geld is betaald speelde bagger , maar sinkgraven als linksbuiten is toch ook kut jongens .
  Zoveel geld en dan niks fansoenlijks kunnen kopen , diep en diep triest , nu zal het niet makkelijk zijn allemaal , maar er is toch scouting , die voldoet dus ook niet , het is armoe troef , elke keer weer hetzelfde , de boer speelt ook elke wetstrijd een bandje af , elke keer hetzelfde gelul .
  Koop wat voor ons krenten gvd

 8. Roberto

  Draak van een wedstrijd! Weinig beweging, traag tempo, balletje terug enz enz. Dit ajax is inspiratieloos en speelt met weinig flair.

 9. pietprecies

  Wat een kut app dit. Van de 10 dingen die je post krijg je 9x client request fail ofzo, ach, het past bij dit Ajax, ik vind dat overmars en de boer zo langzamerhand hun conclusies moeten trekken, overmars is inmiddels incompetent gebleken en bij de boer gaat alles op de automatische piloot

 10. ajaxdegekste

  het was idd geen geniale pot maar de volgende prikken wij weer weer 1tje , dan moeten zei er 3 maken. resultaat is goed.

  1. pietprecies

   Tja maar als van de tig ballen die blind gegeven worden/slecht ingespeeld worden maar 40% meer aan komt.. Is het al een ander verhaal en juist dat soort slordigheid is wat dit Ajax telkens nekt. Ik heb weer kansen gezien van jablonec waar heel de verdediging maar wat stond te kloten, bazoer wilde in de eerste helft ook een bal wegrossen maar deed dat zo onbeholpen dat ie bij een jablonec speler kwam die nog bijna scoorde, slap, geen concentratie

 11. Hika77

  Ik had niet het idee dat die Tjechen voor de winst kwamen. Jammer dat je zo moet voetballen.
  Volgende week benauwde 1-1 en volgende ronde hopelijk een tegenstander die wat meer wilt voetballen. ??

 12. Weetikbeter

  Frank is net Rutte, veel beloven, geschokt zijn door het niveau en matig presteren. Maar net als Rutte stapt hij niet op want in de bubble is een negatief geluid niet gewenst. WAKE-UP!!! En maak ruimte voor bijv. streppel

  1. pietprecies

   Streppel, Ron jans, i dont care, de boer zit inderdaad in een Bubble en denkt nog altijd dat dit team zich kan meten met de top van de CL

    1. paullus

     Nee je moet zo door gaan
     We kijken al 2 jaar naar dat geklungel en de boer krijgt het niet aan de praat
     Dus maar eens een ander voor de groep

     1. FdB=Ajax

      Dat is jouw mening. Ik ben ook niet tevreden over hoe het gaat, maar ik vind dat Frank de Boer het verdient om in ieder geval netjes dit seizoen af te maken. En in dat geval sta ik achter de club en dus ook achter de trainer.
      Los daarvan vind ik Streppel en Jans totaal niet bij Ajax passen. Geen charisma, geen uitstraling.

  2. vak411

   steppel in je onderbroek… waar slaat die op na 4 titels in 5 jaar. streppel.. pfffft. straks ga je nog om
   van bronkhorst vragen

 13. Esmeralda

  jeetje wat een saaie wedstrijd zeg.
  nou bij mij weten had Perez gelijk.
  ik vond het best stil in de Arena.
  af en toe hoorde je ze.
  ach we zien wel hoe ze het volgende week gaan doen.
  We hebben deze wedstrijd gewonnen
  Dus dat is een pluspunt

 14. Geroldkohlen

  het janken staat mij nader dan het lachen! moeten wij als supporters hiermee blij zijn! ik heb echt geprobeerd positief te zijn maar dit was gewoon vreselijk!!!!!! mensen op dit forum die zo positief waren over dit team en vonden dat wij te negatief als zij nog te positief zijn hebben ze echt stront in de ogen sorry hoor!! beste frankie en marc lekker zo doorgaan jonkies voor de leeuwen gooien, en geen versterkingen halen die dit soort wedstrijden over de streep kunnen trekken! vooral spelers zoals heitinga op de bank laten zitten, urby geen contract geven, en nog zo’n waardeloze spits huren die vandaag niet eens bij de selectie zat!!! dit lijkt wel een nachtmerrie!

 15. Weetikbeter

  Kan iemand uitleggen wat het nut is om met 10 man in je eigen strafschop gebied te verdedigen. Je kan nimmer fatsoenlijk uitverdedigen want 80 van de 100 keer schiet je tegen een eigen speler (v rhijn afgelopen maandag) of je loopt elkaar voor de voeten. El Ghazi blijf in Gods naam in de buurt vd middellijn, dito milik en Singraven.

 16. Bert62

  Wat nou 1-0 genoeg, ik durf te wedden dat ze het uit nog knap lastig gaan krijgen. Wordt tijd voor de witte zakdoekjes want dit kan zo niet langer. Trainer, bestuur en de hele rataplan oprotten. Dit gaat zo niet werken. Wordt tijd voor vers bloed.

 17. Renti

  Ajax is Ajax niet meer. De miljoenen zijn belangrijk. Jammer dat deze geweldige club zo verkwanseld wordt. JC zit in Barcelona en onderneemt geen actie Alleen op maandag in de Telegraaf. De supporters zijn de dupe en dit zal het gehele seizoen zo blijven. Er is geen tijd meer voor versterking en men geeft het ook niet meer uit. Dus het hele jaar janken op deze app. Veel chagrijn en toch maar hopen op een beter Ajax.
  wzawzdb dit jaar niet helaas. Ik wens iedereen veel succes en hopen op betere tijden. Groet supporter vanaf 1966.

 18. Joep

  Ben blij dat wij gewonnen hebben. Het voetbal was niet goed, echter je hebt wel twee teams nodig die willen voetballen. Waar wij stonden was de sfeer prima.

 19. rekel23

  vanavond heb ik een inspiratieloze zonder enige creativiteit ons AJAX zien spelen. Er werd geen stap teveel gezet. je vraagt je dan af waar gaat dit eindigen. TRIEST in 1 woord en er zal nu echt wat moeten gaan gebeuren want dit kan echt niet meer.

 20. Mauheb

  Wat een drama echt, wat is er aan de hand met mijn club van weleer??? Drama ten top dit, die lampen lachen ons weer hard uit!! Triest triest

 21. Ramon1

  Als we ma in groepsfase komen tegen zon anti voetbal club gaat het erom dat je wint en hoe maak nie uit vandaag die gasten staan met 10 man voor de goal was niet mooi maar op naar de wedstrijd tegen NEC en dan verwacht ik wel beter niks aan de hand

 22. War

  Frank bedankt voor 4 kampioenschappen, je WAS super voor Ajax, maar het is gewoon over !
  En niet meer na afloop voor de camera staan zeuren hoe het wel had gemoeten, dat zien wij allemaal wel, maar blijkbaar kan je het niet meer overbrengen op de jongens.
  Het is treurig om te zien, zulke fantastische spelers, stuk voor stuk, maar allemaal volledig het spoor bijster, ze doen maar wat zonder enige vorm van beleving, niemand durft meer te voetballen, balletje breed, balletje terug, alles op zeker, heel triest.
  Ik mis AJAX zoals AJAX moet zijn.

  1. Renti

   ligt niet aan Frank maar aan de jeugd. Dit elftal kan niet beter. Ze mogen trots zijn als ze de groepsfase halen en dan liggen ze er zo uit. Helaas beleid van de club.

 23. Iceman

  Ik hoop echt dat het tegen NEC beter wordt gespeeld want dit was gewoon k*t er is een plan B als plan A niet werkt maar de spelers durven het niet uit te proberen begreep ik van de boer voor de camera’s van fox Sports toon een je ballen Ajax schandalig.

 24. Geroldkohlen

  heeft niks met de tegenstander te maken dat zijn allemaal excuses! bijna elke club dat bijvoorbeeld tegen barca speelt graaft zich in ,dan moet je het tempo verhogen en de bal sneller verplaatsen zodat je ze kapot speelt!!!! al hebben we gewonnen dit was een wedstrijd om te janken!!! er moet wat gebeuren!!!!!!

 25. DennisTheMenace

  Was weer eens dramatisch, maar een gerenommeerde club als Borussia Dortmund stond na 22 min. met 3-0 achter tegen een Noorse laagvlieger. Is geen excuus, maar dan valt het misschien iets meer te relativeren.

 26. lezerG

  Ik ben het helemaal met je eens! Het is een drama op deze manier. De spelers zijn apathisch, durven geen fouten te maken en daardoor geen enkel initiatief te nemen, er is geen enkele verrassing in het spel, er is geen branie en geen bravoure kortom er niets meer wat aan de kenmerken van Ajax voldoet.
  Er is dan ook maar één oplossing en dat is dat onze Frank de eer aan zichzelf houdt en eerlijk zegt: sorry jongens, ik kan dit talentvolle team niet meer op de juiste manier inspireren en aan het voetballen krijgen dus ik stap op.
  Wim Jonk en Jaap Stam nemen het per direct over, het plezier komt terug, het chagrijn verdwijnt en we worden ongeslagen kampioen en spelen volgend seizoen met plezier weer Champions League!

 27. lezerG

  Ik ben het helemaal met je eens! Het is een drama op deze manier. De spelers zijn apathisch, durven geen fouten te maken en daardoor geen enkel initiatief te nemen, er is geen enkele verrassing in het spel, er is geen branie en geen bravoure kortom er niets meer wat aan de kenmerken van Ajax voldoet.
  Er is dan ook maar één oplossing en dat is dat onze Frank de eer aan zichzelf houdt en eerlijk zegt: sorry jongens, ik kan dit talentvolle team niet meer op de juiste manier inspireren en aan het voetballen krijgen dus ik stap op.
  Wim Jonk en Jaap Stam nemen het per direct over, het plezier komt terug, het chagrijn verdwijnt en we worden ongeslagen kampioen en spelen volgend seizoen met plezier weer Champions League.

  1. Weetikbeter

   M.i. Precies de spijker op de kop, maar waarom durven ze geen initiatief te nemen ? Is dat om dat ze dan de huid wordt vol gescholden en bij een tweede keer op de tribune mogen plaats nemen? Tirannie ala Louis v G.

 28. XXX

  Vind dat je overdrijft. ‘Niks fatsoenlijks’ ze spelen een kut wedstrijd nou kan gebeuren. Bovendien speelde de meerderheid kut. Klaassen ook niet veel goeds zien doen en Bazoer ook wel veel foute passen voor zijn doen.

 29. flipschaamlip

  Niet met poep gooien als je zelf geen eens een balletje kan trappen!! 1 of 2 uit goals en we zijn er!! Winst is winst,..of zie ik dat nou verkeerd? Dat het geen prima spel was, is een ander verhaal. De beelden krijgen de boys nog vaak genoeg te zien, geloof me,…

  1. Geroldkohlen

   dus jij denkt dat we het maar even gaan klaren daar in tsjechie hoogmoed komt voor dr val!

 30. guus70

  iedereen heeft het maar over talentvolle spelers maar ik vraag me af of ze echt wel zo goed zijn. ik ben bang dat we kwaliteit te kort komen.

  1. Geroldkohlen

   talent alleen is niet goed genoeg voor europese wedstrijden te spelen leuk voor tegen willem 2 maar wanneer er om de knikkers gespeeld moet worden moet er een balans zijn met talent en ervaring! die kwaliteiten hebben ze niet gehaald of het zit op de bank of ze geven die persoon geen contract! de plank word te vaak mis geslagen wat betreft aankopen!

 31. Ajax1958

  We zijn niet zo goed als we denken. Onze eigen competitie is zo verschrikkelijk zwak, dat het niet opvalt. Zo gauw we tegen elke willekeurige club over de grens spelen hebben we het moeilijk.

 32. tochzo

  Het huilen stond mij ook nader dan het lachen. Ik weet niet on het aan FdB ligt maar het lijkt er wel op. Onze jonkies kunnen primavoetballen, maar ik mis het grrrrrr gevoel(vechten als eentijger). Ik denk niet dat FdB dit nog lukt. Dus moet er iemand komen of op staan die het fanatisme terug brengt. Misschien volgende traininer en een paar spelers met ervaring en met een enorme vecht lust. Ik blijf Ajaxied maar soms….

Comments are closed.