Jong Ajax naast Fischer en Younes mogelijk ook met Van Rhijn, Sanogo en Vd Hoorn tegen Helmond Sport

0706vanrhijn

Naast Viktor Fischer en Amin Younes zullen waarschijnlijk ook Ricardo van Rhijn, Yaya Sanogo en Mike van der Hoorn maandagavond met Jong Ajax tegen Helmond Sport in actie komen. De drie talenten Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Aschraf El Mahdioui zitten niet bij de selectie.

Van der Hoorn mag uitkijken naar een andere club. Van Rhijn is voorbijgestreefd door Kenny Tete. Beiden kwamen dit seizoen nog geen minuut in actie bij het eerste elftal. Van Fischer en Younes was eerder al bekend dat zij een helft zullen spelen bij Jong Ajax na blessures. Sanogo kreeg telkens wel speelminuten als invaller.

De KNVB reglementen geven Ajax de ruimte alle vijf bovengenoemde namen tegelijk te laten spelen. De regel dat slechts twee spelers uit het eerste elftal mee mogen doen, geldt alleen voor spelers die geboren zijn voor 1 januari 1993. Spelers die tegen Willem II niet in de basis stonden of minder dan 45 minuten speelden, mogen gewoon in actie komen bij Jong Ajax.’ Fischer, Younes en Sanogo zijn jonger dan 23 jaar en speelden tegen Willem II niet of slechts kort. Van der Hoorn en Van Rhijn kunnen in actie komen als enige twee dispensatiespelers.

Bron: AjaxShowtime

Related posts

26 Comments

 1. Bert62

  Begrijp deze constructie niet echt. Waarom Sanogo huren om hem vervolgens in jong Ajax te stallen. Complete mismanagement bij Ajax

  1. De Ajacied

   Vreemde zaak is het
   Vind het nog echt geen topper die Sanogo
   Hoop dat hij wat meer laat zien en anders in de winter terug naar Arsenal

   1. Remco425

    En dan de 2e seizoenshelft zonder spits als Milik geblesseerd raakt? Dat zou pas mismanagement zijn.

  2. Remco425

   Nee is juist logisch. Sanogo is juist gehuurd als reserve voor 1e spits Milik. Zo kan Zivkovic een jaar lang op het hoogste niveau spelen. Volgend seizoen keert Zivko weer terug en kan Sanogo weer weg. Wat is hier zo moeilijk van begrijpen?

    1. Remco425

     Nee hoor ik vergeet de praktijk helemaal niet. Die is dat we volgend seizoen een betere Zivko terugkrijgen. Sanogo is gewoon een verbrugging. Heeft niets met een A4tje te maken.

 2. JBajax

  Sowieso vind ik het competitievervalsing voor de Jupiler league dat zoveel spelers uit het 1ste mee mogen doen. Jong ajax moet jong ajax blijven dus wat mij betreft alles onder de 20.

  1. Remco425

   Onzin, Jong Ajax is in principe het reserveteam. Anders zouden veel spelers helemaal nooit spelen. Dat lijkt me pas echt slecht voor de ontwikkeling van veel spelers. Plus het brengt het niveau van de Jupiler League omhoog. Kan alleen maar goed zijn volgens mij.

   1. JBajax

    Dan heb je het principe van jong ajax niet begrepen. Dit is zeker geen reserveteam maar een team met aankomende talenten wat veel uit de A1 doorstroomd. Ik vind dat deze regels nog scherper gesteld mogen worden (max 2 spelers, zonder die leeftijdbegrenzing). Mocht dit wel het geval zijn dan vind ik het competitievervalsing aangezien hier geen regelmaat in zit. Begrijp mij niet verkeerd, voor ajax is de huidige situatie gunstig maar voor de eerlijkheid van de Jupiler League lijkt mij dit niet.

    1. Remco425

     Dan ken jij de geschiedenis van dit team niet. Jong Ajax is voortgekomen uit een team dat eerst Ajax 2 heette en gewoon het reserve team was. Tijdens Van Gaal’s 1e periode bij de KNVB heeft hij dit laten aanpassen naar Jong Ajax met een aantal leeftijds restricties. Maar de oorsprong is dat deze 2e elftallen bedoeld waren om reserves speeltijd geven, in tegenstelling tot andere landen toendertijd. Nog meer restricties en 80% van de reserves spelen nauwelijks nog een wedstrijd.

 3. Didron

  Saynogoal mag wat mij betreft al weer terug naar Arsenal. Verlies van verhuur pakken en een echte goede concurrent voor Milik halen.
  Vd Hoorn zou ik, als breekijzer houden…

 4. Mooi

  Er zijn wel meer fouten met spelers gemaakt die niet blijkbaar waren voor Ajax .Hoe moet Vd Hoorn zich nu voelen om voor het derde jaar weer in jong Ajax moet spelen.En zo zijn er nog meer .

 5. PvL020

  Blijf het jammer vinden voor vd Hoorn. Tuurlijk zal het ook wel aan zijn kwaliteiten liggen maar hij had beter bij Utrecht kunnen blijven en dan de stap maken naar een subtopper. Zonde!

 6. AFCA my World

  Snap het niet dat ze vd Hoorn weg willen doen,gaan ze hem na een jaar weer duur terugkopen ? Is echt goed genoeg maar heeft een gelijke voor zich !

  1. Ajax nr 1

   Stelletje mafketels daar in de staf kunnen ze zichzelf niet te koop aanbeiden. Kijk naar het voetbal van een wereldclub die steeds verder de afgrond in gaat.

 7. ritchy

  van de hoorn mag uitkijken naar een andere club waarom veltman niet van de hoorn vindt ik beter

 8. Ajax nr 1

  We moeten nog meer aankopen doen pffff nu spelen er zoveel selectie spelers (aankopen)met jong Ajax mee en nog kan je niet winnen van Helmond sport. Nee Ajax met deze scouting en het beleid zullen wij zeker de top niet meer halen zelfs aansluiting met de top zit er niet meer in. Jong Ajax spelers voor de toekomst in de selectie man man man wakker worden we willen beter worden niet slechter.

Comments are closed.