Frenkie de Jong zegt psv af, wil naar Ajax; Willem II wil doorverkoop percentage

0630Frenkie_de_Jong

Vanmorgen werd bekend dat Willem II talent Frenkie de Jong mogelijk betrokken wordt in een deal met verhuur van Lucas Andersen aan Willem II (zie bericht). Zojuist werd bekend dat De Jong zijn zinnen volledig gezet heeft op een transfer naar Ajax. De middenvelder werd lang gelinkt aan psv, maar de Eindhovenaren zijn door De Jong reeds vriendelijk bedankt voor de interesse. Ajax zou enkele weken geleden al een bod gedaan hebben maar de onderhandelingen lopen al weken omdat Willem II o.a. een flink doorverkoop percentage zou willen bedingen. 

Het contract van De Jong bij Willem II loopt aan het einde van dit seizoen af. De club wil hem dolgraag langer binden en zo voor de club behouden maar de club komt daar waarschijnlijk te laat mee. De spelmaker schijnt niet te willen verlengen en dat betekent dat hij, als er nu geen zaken gedaan worden, hij na dit seizoen transfervrij is. De Jong nu verkopen betekent dat de club afscheid moet nemen van één van de grootste talenten van Nederland op dit moment voor een relatief klein bedrag maar beter iets dan niets, lijkt het nu, vandaar dat Willem II een doorverkoop percentage wil bedingen.

Bron: Brabants Dagblad

Related posts

27 Comments

 1. Ajacied407

  Goede zaak voor Ajax. Maar Willem II heeft niets te willen zolang hij straks transfervrij is en hij toch per se naar Ajax wil 🙂

  1. De Ajacied

   Slimme jongen die Frenkie dat hij voor Ajax kiest en niet naar die lampekapjes wil !!!!
   En laat Andersen maar een jaar bij Willem 2 ritme op doen

  1. AFC98

   Groot talent van Willem II, jij had ook nog nooit gehoord van Zlatan toen hij naar Ajax kwam. Ik zeg doen!

 2. Royb020

  Tja!! Talenten gaan naar Ajax!!! Geldwolven naar pisvee!!! Goeie keus! Verstandige jongen!!

 3. lezerG

  Ik zou de heer Marc Netto de onderhandelingen laten doen; gegarandeerd dat er dan voor Ajax een goede deal wordt gesloten.

 4. LeroyT

  Leuk hoor dat zo’n jongen graag naar Ajax wil. Maar ik vind dat zo belachelijk met die jeugdspelers. Wij zeuren als onze jeugdspelers weggehaald worden door Engelse clubs. Maar wij doen nu precies hetzelfde. Ik vind gewoon dat het niet mag en dat ze pas vanaf 18 jaar verhandeld mogen worden.

 5. BobbyHaarms

  Gewoon lekker daar houden dit seizoen, volgend seizoen loopt ie gratis binnen bij Ajax. Marc blij, wij blij, Frenkie blij en Frank blij

 6. Ajaxforlife

  Nou ik zou hem nu binnenhalen… qua investeringen doet onze club het natuurlijk goed. .. veel talenten die uiteindelijk voor behoorlijke bedragen verkocht zullen worden. .. maar op korte termijn is het nu belangrijk dat er een “over mijn lijk” team komt te staan met combinatie van jong en ervaren. ..

 7. Ajaxforlife

  waarbij Veltman wat meer naar Dijks en Tete moet kijken. .. kan hij veel van leren… Natuurlijk een heel ander topic… ik mis bij Veltman dat onverzettelijke. . gevoel van “bij ons doel valt niets te halen. ..”… als hij dat krijgt is het een topper

  1. BobbyHaarms

   Eigenlijk zouden Dijks en Tete naar Veltman moeten kijken he? Veltman kan het wel maar valt nog te vaak tegen. Jammer, want in potentie uitstekende verdediger

   1. Litmanen

    Prima, daar gaan we weer. Verdedigend was Veldman de eerste van de 34 wedstrijden de beste verdediger van Ajax. Nog maar 32 te gaan. Ga nou toch eens opletten wie de leiding achterin heeft bij Ajax. Riedewald is een geweldig talent maar staat positioneel nog te vaak verkeerd.
    Laat die jongens nou samen groeien.
    Wat 010 doet maakt spelers kapot, Kongolo en Verbeek vorig jaar het centrum geven en ze nu straks allebei op de bank voor “ervaring”.
    Of ze zetten ze op een plek waar ze niet willen voetballen.
    Als je Veltman op rechts zet is hij met de winterstop weg…..

 8. wikr

  Ik ben blij dat we eindelijk op zoek gaan naar een extra middenvelder. Dan kan hij mooi concurreren met die andere 16 spelers op die plek. Alhoewel ik erg blij ben dan een blijkbaar groot talent Ajax terecht hoger inschat dan psv, lijkt me dat we op andere linies en posities een grotere noodzaak tot versterking hebben.

Comments are closed.