Zivkovic onzichtbaar tegen Ajax: ‘Ik sta hier met een kutgevoel’

0815ajax-willem2_veltman_zivkovic

Richairo Zivkovic kreeg vorig seizoen vooral speelminuten bij de beloften. Deze zomer vertrok de jonge spits op huurbasis vertrok naar Willem II met de bedoeling veel speeltijd te krijgen. Met de Tricolores verloor Zivkovic zaterdagavond op bezoek in Amsterdam (3-0). Zivkovic had een ander, mooier scenario in gedachten bij zijn kortstondige terugkeer. “Ik sta hier met een kutgevoel. Je verlies met 3-0 in de Arena, ik had wel wat anders gehoopt van deze wedstrijd.”

De verhuurde spits had welgeteld twee kansjes in de hele wedstrijd. “Ik was twee keer weg en twee keer werd mijn schot geblokt”, aldus Zivkovic na afloop tegenover FOX Sports. “Verder was ik wel onzichtbaar. Ik heb veel meters gemaakt, maar aanvallend kon het beter.”

Bron: FoxSports

Related posts

46 Comments

  1. WZAWZDB Ajax 14

    Zelfkritiek is altijd goed ik geloof er nog altijd in dat hij een wereldspits gaat worden over een jaar moet die daar staan ik heb er vertrouwen in

    1. Sulejmanii

      Wereldspits is een heel groot woord! Maar dat het een goede spits gaat worden, heb ik sowieso veel vertrouwen in..

      1. WZAWZDB Ajax 14

        Hij is zo jong en met de juiste mensen om hem heen kan het wel hoor geloof me maar hij is nog maar 18

    2. antonajax

      En ik ben blij dat ie er inderdaad niet stond. Hij zal er f een paar intikken zeg, dan hebben WIJ een kutgevoel! Dan liever hij 😉

    3. toonvs

      Als je over een wereld spits praat dan heb je het over van Baasten of Messi. En die stonden er op een jonge leeftijd er al. Zivkovic kan aardige spits worden maar geen wereld spits. Maar we zien het wel wat de toekomst brengt.

      1. Jerry 072

        bij Groningen stond die er al!! en ik heb zelfs Messi niet allebei onze centrale verdedigers zien uitkappen. blijf het jammer vinden dat ie niet gewoon in de selectie zit van ajax

      2. frenkynairo

        Messi is niet eens een wereldspits, hij zou op elke positie uit de voeten kunnen hij is gwn de beste voetballer van de wereld. Ibra is een wereldspits en dat kon je bij ajax ook nog niet van hem zeggen op die actie tegen NAC na dan

    4. AjaxKat

      Over Zivko maak ik me niet zo druk, die komt er wel. Maar de manier waarop hij met één beweging kinderlijk langs Veltman komt, doet mij steeds meer twijfelen over Veltman.
      Zivko vond ik best aardig in z’n eerste acties, alleen in de afronding was ie slecht. Lekker laten rijpen in Tilburg.

  2. pietprecies

    Is denk ik wel goed dat die knul nu dus even voelt wat het verschil is. Hij dacht te gaan stunten maar is met 3-0 naar huis gestuurd. Prima, leert hij van!

  3. Rene1964

    Hij was inderdaad erg onzichtbaar. In de eerste wedstrijd vond ik dat eigenlijk ook al. De Sa valt daarentegen wel op, met schoten en acties. Ook gisteren weer. Maar goed, die twee schelen 4 jaar en dat is op die leeftijd best veel. Succes jongen(s).

  4. AFCA my World

    Gewoon je best blijven doen dan kom hij er wel, gaat een periode wat minder maar meestal komen ze er sterker uit terug !

      1. Remco425

        Nee slimme zet. Nu staat Zivko iedere week in de basis en leert hij veel sneller dan als hij 2e spits van Ajax zou zijn. Sanogo is voor 1 jaar gehuurd als overbrugging.

        1. FdB=Ajax

          Precies. Milik is wel een paar klassen beter dan Zivkovic en die moet gewoon alles spelen.

        2. War

          Ben het helemaal eens, natuurlijk is het beter elke week in de basis, maar wat moet je met Sanogo, wat die tot nu toe laat zien, is gewoon een paar klasse minder dan Zivkovic.

          1. Remco425

            Sanogo heeft pas een paar minuten gespeeld en zit pas 3 weken bij de selectie ofzo. Iets meer tijd gunnen graag.

  5. PvL020

    Ik hoop dat hij het allemaal in gaat zien net als Dijks en alles schroom van zich af speelt. Als dat niet gebeurt dan wordt het moeilijk voor hem in Amsterdam. Als hij tegen Ajax een kustgevoel vind ik dat niet erg en Frankie ook niet, als hij de rest van het seizoen het top doet komt het wel goed. Frank kijkt ook niet alleen naar de wedstrijden die WII tegen Ajax speelt

      1. 040-Ajacied

        Ja een kustgevoel heb ik nog tot donderdag hhaha.. Daarna weer naar huis en weer werken, dan komt dat ‘kutgevoel’ ;P

  6. BobbyHaarms

    Jaartje rijpen is goed voor die jongen en komt hier ongetwijfeld sterker uit. Maar blijf het raar vinden dat zijn plek is ingenomen door een nobody van Arsenal..de keuze zal zeker liggen in het feit dat ie nu wekelijks speelt anders was dit een hele domme zet geweest en had hij beter de stand in voor Millik kunnen zijn. Knallen jongen, en volgend seizoen is je kutgevoel hopelijk over!

  7. dioajax

    Het is goed om Zivkovic te huren voor speelminuten en ontwikelling maar ik had hem liever in ajax zien als tweede spits dan die Sanogo van arsenal die niet eens kan koppen met zo’n lengte…Zivkovic zal deze seizoen hard werken om terug te keren als tweede spits…

  8. -buitenkantje rechts-

    Twee wedstrijden dit seizoen, waarvan hij er nu al 1 heeft gehad, mag hij met een kutgevoel staan..:)

  9. Iamsterdam2015

    Kijk. Deze instelling moet hij houden. Altijd kritisch zijn en open. Vasthouden dit gevoeld dan komt het zeker goed

  10. lezerG

    Even off topic: Wat een prachtige foto van Zivko en Veltman zònder tattoos. Net als Klaassen, Cillessen. In plaats van al die na-apers met hun zogenaamde stoere plaatjes.
    Zo dat wou ik efkes kwijt.

      1. Schnabbel en Babbel

        Het wordt vaak gedaan omdat het gedaan wordt. Niet elk mens beseft dat ze in principe onherroepelijk zijn. Is bijvoorbeeld toch niet zo leuk om vanaf je 20e met de naam van je ex vriendin rond te lopen of zo 🙂 vaak is het ook, meer tattoos is meer aanzien. Tenminste in de gedachte van de persoon in kwestie.

        1. Schnabbel en Babbel

          Daarnaast is een lichaam vol tattoos nu niet altijd even mooi om te zien maar dat is een persoonlijke mening 🙂

          1. 040-Ajacied

            Je kunt het ook zien als een vorm van kunst.. Vroeger hingen mensen kunst aan de muur, nu dragen ze het bij zich.. Namen van exen etc zijn idd not done.. tegenwoordig zijn sommige tatoeëerders toch echt wel goede artiesten/kunstenaars.. Maar dat is mijn mening..

          2. Schnabbel en Babbel

            Bij kunst heb ik de keus om te kijken, deze tattoos ben ik verplicht te zien 🙂 toch klein verschil. Maar er zitten mooie tussen maar waarom complete landschappen en dierentuinen etc. Maar inderdaad, verschillende meningen en smaken.

  11. fjonkman

    Zivko komt er wel hoor, hij heeft nu een seizoen lang de tijd om te leren bij een redelijk goed draaiend team, hij gaat zijn goals wel maken en wie weet is ie er volgend jaar wel klaar voor. En wat Sanogo betreft…geef hem ook even de tijd… Hij heeft wel degelijk potentie en kan ons nog positief verrassen.

  12. Cheffie

    Na elke interview klinkt hij weer wat wijzer, hij begrijpt steets beter waarom hij deze weg bewandeld. Wat ik de vorige keer ook al zij.

  13. Ramon1

    Tegen Ajax mag je onzichtbaar zijn maar maak er maar een paar tegen PSV en hopen dat je volgend jaar get niveau Ajax aankan al ben ik ook fan van milik mja dan hen je meer opties

Comments are closed.