Mooi debuut Cerny tegen Willem II

0815ajax-willem2_cerny_koppens

Vaclav Cerny heeft zaterdagavond zijn officiële debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. De 17-jarige Tsjech kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Riechedly Bazoer.

Cerny werd door Frank de Boer bij de selectie gehaald omdat twee andere opties op de linksbuiten positie; Younes en Fischer, nog niet volledig hersteld zijn. De trainer was niet per se van plan hem te laten debuteren, maar de stand en het spelbeeld lieten het toe. Overigens liet Cerny zich direct zien; hij stond aam de basis van de 3-0 van Anwar El Ghazi. Hij gaf de voorbereidende pass op Lasse Schöne op rechts en die kon El Ghazi voor de tweede keer deze avond laten scoren.

Related posts

7 Comments

  1. afcajax14

    Als hij dit jaar ervaring op gaat doen in de jupiler league hebben we volgend seizoen weer een leuke voetballer op de flanken want wat kan hij makkelijk voetballen!

  2. AFCA my World

    Mijn grote favoriet onder de jeugdspelers samen met Nouri gaan we nog veel aan hebben, blij dat hij zijn eerste minuten gemaakt heeft !

    1. Rene1964

      Van mij ook. Zo ook Donny van Beek trouwens. Je ziet aan Cerny wel meteen dat het een rasvoetballer is, al heeft ie gisteren niet zoveel kunnen laten zien. Tja Sanogo?! Dat blijft een heel groot ?

  3. Joep

    Het is toch lekker dat er weer een aantal talenten er aan komen. Hij is prima ingevallen tegen Willem II

Comments are closed.